Vlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Hey,

 

ik ben bang dat Penny voor het eerst in haar hele leven vlooien heeft. Ik heb eerder ook wel een keer een vlooi van haar af gehaald, maar nu heb ik er in hele korte tijd al 4 van haar af gehaald (vandaag 2) en dat lijkt mij toch niet goed.

Het probleem is alleen dat ze eerder erg slecht op chemische teken/vlooien middelen heeft gereageerd, tenminste, dat denken we. Ze heeft precies op de plek waar we het altijd op deden een grote kale plek en chemische teken/vlooien middelen zijn daar voor de enige mogelijke oorzaak.

Ik vind het dus een beetje eng om haar te behandelen. Ik weet dat je bij de dierenarts stronghold kan halen en dat dat erg veilig schijnt te zijn, heeft iemand daar ervaring mee?

 

Veder vraag ik me af hoe dit is gebeurt. Ze komt niet in contact met andere honden en we hebben geen katten. Soms aai ik wel katten die we tegen komen en soms komen we een egel tegen, maar verder heeft ze met andere dieren geen contact.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Stronghold bij de dierenarts halen is veilig als je het over een vlooienmiddel hebt...en bij de dierenwinkel sectolin omgevingsspray, je hoeft je huis er niet voor uit als je er mee behandeld de omgeving, ........een gezegde 5% op de hond 95% in de omgeving. Egels en katten die niet behandeld zijn hebben vaker vlooien, en vlooien gaan nu ook mee naar binnen..lekker warm bij de kachel.    Ervaring van stronghold, Bams had er gen bijwerkingen van...Daarna nimmer meer een vlo gezien....wel ontsmet ik het huis twee x per jaar met sectolin voor als....

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Vlooienbesmettingen gaan voornamelijk via de omgeving. Overspringen doen ze niet zo gauw, zou ook niet logisch zijn want ze hebben immers al een gastheer. Eitjes kunnen meegenomen zijn door jou, maar ook omdat jullie bv net op een besmette plek gelopen hebben. Eitjes overleven heel lang.

 

Ik heb geen tips over wat je kan gebruiken, maar wel over wat je niet moet gebruiken. Ik heb zelf alle natuurlijke middeltjes geprobeerd bij mijn hond met epilepsie, en het werkt allemaal niet. (Voordat je gaat zitten aanklooien haha). 

Ik denk dat ik zelf de omgeving zou behandelen ipv Penny, en dan hopen op het beste. 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy 3 doggies

Ik heb niet zo heel goede ervaring met stronghold.Mijn hondje heeft het eens in haar nek gekregen voor mijten bij de da en had erg veel last (vooral jeuk) op die plek.Ze werd er ook sloom van.De da had de hele pipet op 1 plek geleegd.Ze had een enorme klit op die plek die ik er met geen mogelijkheid meer uit kreeg en uiteindelijk heb ik de hele pluk haar weg moeten knippen.Vorige week hier ook plotseling 2 vlooien. Ik heb een middel gekocht bij de dierenwinkel,een combo.( Weet niet of ik de naam hier mag noemen) Maar heeft bij mijn hondje goed gewerkt .Geen enkele bijwerking gehad.En natuurlijk vaker dan normaal gestofzogen, alle kussens/dekentjes enz op 60 graden gewassen en nog omgevingsspray gebruikt..Ik kam haar dagelijks, nog geen vlo weer gevonden gelukkig.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

De meeste honden die ik ken reageren goed op stronghold, voor vlooien is dat prima.

Ik gebruik het altijd als ik denk dat Sam vlooien heeft, alleen wanneer we op vakantie gaan gebruik ik Vectra 3 D, maar iedere hond reageert anders.

Omgeving zou ik zeker ook behandelen.

Bleeeh vervelend, toevallig denk ik dat Sam ook vlooien heeft, nog niks gezien, maar hij heeft ineens jeuk, voor de zekerheid haal ik dan stronghold, bij mijn dierenarts mag je gewoon 1 pipet kopen.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

ik zou ook Stronghold gebruiken, erg veilig. voordeel is dat je dan de omgeving niet meer hoeft te behandelen. wel 1x per maand blijven toedienen voorlopig, het is niet klaar na 1 maand.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Helaas heb ik net volgens mij nummer 5 van haar af geplukt. Er zat iets op haar neus, ik haalde het er af en liet het per ongeluk vallen waarna het direct verdween...

Ik heb haar inmiddels uitgebreid geborsteld en gekamd met een vlooien kam, daarbij heb ik niets gevonden. Geen vlooien en ook geen vlooienpoep. Jeuk heeft ze verder ook niet. Het lijkt ook alsof ze constant rondom haar neus en ogen gaan zitten waar de vacht kort is.

 

Natuurlijke middelen geloof ik al heel lang niet meer in en die krijgt ze dus niet meer. Ik zat inderdaad vooral aan stronghold te denken en zo te lezen zijn de meeste ervaringen daar wel goed mee.

De omgeving behandelen gaan we zeker doen. We hebben nog een oude omgevingsspray maar die is erg oud en er staat niet heel duidelijk op waar je het allemaal mag sprayen. Ik denk dat we daar dus wat anders voor moeten kopen. Dekens en kussens wassen wordt een beetje moeilijk. Penny is verwend en slaapt op haar eigen matras op een heel groot deken wat niet in de wasmachine past. De rest kan wel gewassen worden, maar haar slaapplaats dus niet.

 

Ik ga morgen denk ik even de dierenarts bellen en overleggen. Ik denk dat zij wel stronghold hebben en dan ga ik even langs.

 

@Lizzy: Hoe lang bleef jouw hond sloom? Ging dat uiteindelijk weer over? Je mag mij ook een berichtje sturen met de naam van het alternatieve middel wat je hebt gebruikt. Ik ben wel nieuwsgierig

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy 3 doggies

Mijn hondje is 2 dagen niet lekker geweest van de stronghold..Ze had ook kort last van dunne ontlasting.Dat kwam volgens de da omdat stronghold een hele brede werking heeft en kon heel goed zijn dat ze ook parasieten in haar darmen had zitten en deze werden ook aangepakt door het middel. Jeuk op de plek van toediening hield heel lang aan.Heb haar na een week gewassen en kreeg het niet uit haar vacht Maar mijn hondje had toen lang haar,heeft er vast ook mee te maken gehad.Ik zie dat er hier meerdere merken worden genoemd.Dus zal vast het merk mogen noemen. Ik had de vlooien ontdekt op zaterdagavond..Da gesloten,niks in huis en wou geen 2 dagen wachten met behandelen,vandaar mijn keuze voor de dierenwinkel.Ik heb flea free combo spot on meegekregen .is op basis van fipronil en pyriproxifen.Heeft bij mijn hondje goed geholpen en geen enkele bijwerking gehad. Maar de ene hond is de andere niet, ik hoor over het algemeen ook goede dingen over de stronghold, maar ik heb er zelf iets mindere ervaring mee.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy 3 doggies

Op de verpakking staat wel dat de vlooien dood zijn na 24 tot 48 uur..Er zijn ook middelen waarbij de vlo dood is na 2 uur..Ik heb de dag na gebruik nog 1 vlo gevonden op haar buik en dit was een hele slome..Kon ik er dus ook zo vanaf pakken.Tot nu toe niks meer gevonden en geen jeuk meer gehad.

Volgende forumvraag: VSM calendulan zalf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^