Pup 8 maanden blaft opeens bij naar bed gaan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BoBo

Hallo allemaal,

Open dit topic omdat ik wel soortelijke verhalen heb gelezen, maar eigenlijk geen vervolg en ervaringen met hoe het is afgelopen. 

Het gaat omtrent onze lieve hond Pirlo, van bijna 8 maanden oud. Hij woont nu 4 maanden bij ons en is geadopteerd vanuit Griekenland.
Pirlo deed het super en was een vrolijke en tevreden Hond. Hij is Max. 4u per dag alleen en slaapt dan lekker op zijn mat in de gang. Ook ‘a avonds / ‘s nachts, na zijn laatste wandel rondje, sliep hij tevreden op zijn mat in de gang. ( wij hebben de bench na onze gezamenlijke vakantie afgebouwd, ongeveer 1,5 maand geleden)

Tot 1,5 week geleden deed Pirlo het heel goed, echter vorige week donderdag is Pirlo in de avond heel erg geschrokken van vuurwerk. Mijn vriend is hem toen gaan kalmeren, waarna  hij weer naar boven is vertrokken. Toen heeft Pirlo daarna 1,5u geblaft. Omdat het al 1 ‘s nachts was en wij een 2-onder-1-kap woning hebben, is Pirlo ( toen hij 2 min niet blafte ) met zijn mat naar onze kamer gekomen. Heeft toen wel geslapen.
Dit is een paar nachten goed gegaan. Wij hebben toen een klein nachtlampje aangezet en rustige hondenslaapMuziek aangezet. Tot afgelopen dinsdag, toen waren wij klaar voor bedtijd, maar Pirlo niet. Toen heeft hij ook 30 min geblaft onder aan de trap. Toen hij wederom even stil was, hebben wij hem naar boven gehaald. Hierna heeft Pirlo weer tot gisteravond onder geslapen in de hal op zijn mat. Echter, gebeurde zaterdagavond wederom hetzelfde. Pirlo heeft toen wederom 30min geblaft ( het was toen alweer middernacht) en toen is hij ( weer toen hij een moment stil was) naar boven gehaald. Hij bleef die nacht wel onrustig en reageerde op veel geluiden van buitenaf.
Vanavond slaap ik op de bank, Pirlo was gedurende de dag en avond onrustig ( terwijl hij flink heeft gewandeld ) omdat wij hem niet voor altijd boven willen laten slapen, blijf ik dus nu beneden.
Wij weten niet meer goed wat we moeten doen, wij zijn bang dat hij opeens verlatingsangst heeft gecreëerd en bang dat zich dit mogelijk uitbreid naar de middagen als wij werken zijn.
Graag zouden wij Jullie advies en tips willen en misschien ook ervaringsverhalen van baasjes die dit ook hebben meegemaakt.

Alvast hartelijk bedankt!

Groetjes, 

Bo en Pirlo

Volgende forumvraag: Hond gromt continue
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^