Dwergkees pup 9.5 week

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelanieMelanie

Hallo allemaal! 

Ik ben nieuw hier dus mocht iets niet volgens de regels gaan bij voorbaat excuses ????

Wij hebben sinds 1.5 weel een dwerglees pupje in huis. Lange tijd goed ingelezen over het ras maar toch loop je dan tegen dingetjes aan als hij er dan daadwerkelijk is. Perfectionistisch als ik ben (heef ik riddelijk toe ????) natuurlijk af en toe onzeker of ik het wel goed doe allemaal.

Onze pup komt bij een NL fokker vandaan met sm/cm en patella geteste ouders. Alles netjes zoals het hoort. Is nu 9.5 weel oud, sliep vanaf de 1e nacht al door, bevuilt ze bench niet, top.

2 dingetjes twijfel ik wel of jet normaal is en of ik het correct doe, hoop dat jullie ervaring hier kan helpen????

Het zindelijk maken doen we met prijzen en negeren wanneer het fout gaat. We houden rekenong met het kleine blaasje en staan zeker iedere 45 min buiten. Eerst deed ie buiten niets en loet het binnen lopen, nu doet ie braaf op de potty plek ze ding maaaarr... kan zo 10 min later binnen het even dunnetjes over doen???? terwijl hij in zijn bench dus echt niets laat lopen ??????? doe ik iets verkeerd of kan iemand me bemoedigen ????

 

Het tweede puntje is bijten. Ik weet het, pups onderzoeken de wereld met het mondje, maar deze is best extreem. Je kan hem niet een keer een aai gevem zonder dat ie in je vinger bijt. Eben ter duidelijkheid, dit doet hij vanaf dag 1 en is wel zachter gaan doen door onze consequente aanpak van een piepgeluid malen, afleiden met een ander speeltje of het hele spelletje gwn lekker stoppen ???? maar toch blijft hij he non stop doen. Normaal of??

 

Nou heel verhaal, super bedankt voor de reacties alvast!

 

Groetjes

Melanie

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Allemaal normaal hoor.

 

Dat pottyding is dat binnen? Zo ja dan kan dat soms verwarrend zijn, maar t kan ook prima werken. Een kwestie van even aankijken. 

honden page profiel MelanieMelanie

Dank voor uw bericht!! Nee het potty plekje is buiten. Daar hebben we een stukje gras over het zand neegelegd want meneer weigerde het natte zand op te gaan :)) na het neerleggen van het grasmatje doet hij het netjes veelal daar behalve poepen want dan snuffelt hij erban weg zegmaar

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Geen zorgen maken, hoor. Voor een piepjong diertje doet hij het al heel erg goed hp-smile

Je ziet dat wel vaker bij puppies: net uitgelaten en whoeps: ze doen binnen nog een plasje. Dat kan zijn omdat ze nog niet uitgeplast waren, maar ook omdat alles nog spannend is en ze dan in de meest vertrouwde omgeving (binnen) opeens nog es een plasje doen. 

 

Ook het bijten is typisch puppy-gedrag. Het is een beetje zoeken wat er voor jullie best werkt. Zo zal de ene pup ophouden als je 'auw' roept maar gaat een andere daar net nog feller van bijten. hp-smile 

Hou het aaien kort, geef een kriebeltje op de borst ipv boven op het hoofd. Als je hem beter leert kennen gedurende de volgende weken, zal je zien dat je het hap-gedrag een beetje ziet aankomen of kan linken met bepaalde gebeurtenissen: bijvoorbeeld bij verveling, of opwinding, of frustratie, of spanning. Dan kan je daarop inspelen en ervoor zorgen dat de hond niet te hoog in die emoties schiet, waardoor ie ook niet langer de behoefte heeft om te gaan happen. 

Maar dat vraagt dus wat tijd. hp-smile Komt goed! Veel plezier samen!

honden page profiel MelanieMelanie

Hi super bedankt voor je bericht! Fijn dat u de moeite heeft genomen zo uitgebreid te reageren. Ik heb u per ongeluk iets van doggies gegeven overigens geen flauw idee wat er gebeurde :)

 

Heeft u enig idee wat ik ongeveer mag verwachten qua tijd voor de zindelijkheid? Dan kan ik een beetje monitoren of het voorspoedig verloopt of niet ;)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb u per ongeluk iets van doggies gegeven
 
Heeft u enig idee wat ik ongeveer mag verwachten qua tijd voor de zindelijkheid? 

Doggies kunnen gegeven worden als teken van waardering, dus daar kan je niks mis mee doen hp-shiny

 

Wat de verwachtingen betreft: elke pup is anders. Het is dus niet omdat het ene hondje wat langer over de zindelijkheidstraining doet dan het andere, dat de aanpak daarom fout is.

Algemeen kan je stellen dat pups meestal moeten plassen nadat: ze geslapen hebben, na een spelletje of ander opwinding, na een maaltijd. Als je op die momenten elke keer meteen naar buiten gaat en de tijd neemt voor een snuffel en een plas, dan is dat al een goeie basis. 

Leg er niet te veel druk op, zo hou je het hele gebeuren stressvrij (zowel voor jou als voor de pup). Ongelukjes gebeuren al es, dat is normaal. En je gaat zelf steeds beter aanvoelen wanneer jouw hondje hoognodig moet, en dan hou je daar rekening mee. hp-thumbsup

 

 

honden page profiel MelanieMelanie

Nou super dank u wel dat u zo de tijd heeft genomen te reageren. We gaan gewoon door zoals we bezig zijn, zal met een paar weken nog is een update doorgeven. Fijne avond!

Volgende forumvraag: Piepen in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^