King gaat op cursus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

nou na aanleiding van het andere topic ga ik voor de zekerheid maar op cursus zodat ik zeker weet dat het in goede banen geleid wordt. Afgelopen dagen wel met andere honden samen gelopen en dat ging super. Hij laat zich steeds beter corrigeren als de andere hond niet wil spelen. Alleen toen ik aan het wandelen wat met die hond kwam er een andere hond aan die vond King dood eng staart tussen de bennen wel ff snuffelen en toen snel weglopen. Ging perfect alleen toen die hond rijdend bovenop hem sprong gaf hij een snauw van joh doe niet en toen was er een kleine snauw wedstrijd. En ik wil graag leren hoe ik dit kan voorkomen zodat er geen ''gevecht'' ontstaat. Maandag heb ik me eerste les. Dan gaat de trainer kijken hoe de band met mijn hond is en waar wij begeleid in kunnen worden. Heb er zin in en ben blij dat ik de overweging toch heb gemaakt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Haventley verstandig hoor, heel veel succes. hp-thumbsup

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Succes!

Ik ben eigenlijk benieuwd waarom jij King kennis laat maken met een hond als je ziet dat hij de hond dood eng vond, en zijn staart tussen zijn benen heeft. Dan is het toch niet meer dan logisch dat je de honden juist niet laat snuffelen en King zo veel mogelijk ruimte geeft door door te lopen? Nu dwing jij hem aan een situatie op, waar hij duidelijk niet comfortabel mee is. Als jij hem gewoon meteen de ruimte had gegeven, hoefde beide honden niet naar elkaar te snauwen en zo voorkom je dus een gevecht. Maar goed dat je op cursus gaat! Hopelijk kunnen ze je helpen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Goed idee, lijkt me leuk om te volgen hoe de trainer(hopelijk een gediplomeerd persoon die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van omgaan met honden, dus positief begeleiding geeft) jullie kan helpen.

 

En helemaal eens met Pascale, gewoon afstand houden in zulke situaties, dan voorkom je veel ellende. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

En Kan je dit niet overleggen met de trainer van de hulphonden STICHTING.?

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Veel plezier met de cursus! Ik denk dat het vooral een kwestie is van King goed leren lezen en hem op tijd terugroepen uit situaties. Of situaties voorkomen door hem aan te lijnen. Met een jonge reu is dat laatste vaak echt het handigst. 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Succes!
Ik ben eigenlijk benieuwd waarom jij King kennis laat maken met een hond als je ziet dat hij de hond dood eng vond, en zijn staart tussen zijn benen heeft. Dan is het toch niet meer dan logisch dat je de honden juist niet laat snuffelen en King zo veel mogelijk ruimte geeft door door te lopen? Nu dwing jij hem aan een situatie op, waar hij duidelijk niet comfortabel mee is. Als jij hem gewoon meteen de ruimte had gegeven, hoefde beide honden niet naar elkaar te snauwen en zo voorkom je dus een gevecht. Maar goed dat je op cursus gaat! Hopelijk kunnen ze je helpen.  "

ze waren beide los, en in de eerste instantie leek King het oké te vinden maar toen die hond naar King draaide werd het anders King liep weg die hond kwam achter King aan en voor ik het wist sprong die hond op King. en ja misschien had ik het sneller door moeten hebben. Ik leer ook nog steeds en daarom ga ik ook een cursus volgen 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" En Kan je dit niet overleggen met de trainer van de hulphonden STICHTING.? "

Dat wordt op stop gezet eerst maar dit gedrag bekijken. Daarna kunnen we gewoon verder gaan. 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Tja mijn jonge herder reuen hebben dat ook wel eens zo'n snauw ding met een andere reu. Hoort een beetje bij het puberen. En als het daar bij blijft reageer ik daar niet eens op.

Maar als ik zie dat mijn hond of de andere hond het eng vind of weg gaat uit de situatie en word toch gevolgd door de andere reu dan stuur ik die andere reu zelf wel weg.

Volgens mij heeft je hond zich heel netjes gedragen en ging die andere hem achterna om nog even zn punt te maken dmv rijden. 

Ik denk dat jij vooral moet leren andere honden te lezen vanaf een afstandje zodat je ruim optijd de situatie kunt inschatten en evt jouw hond aanlijnen en de ander wegsturen. En mischien is het dan ook makkelijker om assertiever op te treden en je hond te beschermen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^