uitlaatservice

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

Wat vinden jullie van een uitlaatservice?

Ik zelf zou mijn honden er niet zo snel aan mee geven maar vind dat het voor de mensen die er echt gebruik van maken omdat ze slecht ter been zijn, ziek zijn, weer zijn gaan werken of gewoon werken wel een mooie oplossing en dus een uitkomst. Het geeft deze mensen toch ook de kans om te kunnen genieten van een hondje in huis ondanks dat ze bepaalde aspecten dan niet altijd zelf kunnen doen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "uitlaatservice" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lisa & doggsLisa & doggs 3 doggies

honden foto van Lisa & doggs

hoi
ik heb het vna Gerdine gelezen
zelf dacht ik er ook zo over maar als de nood aan de man komt zou ik ze aan Gerdine meegeven hoor

veel ervaring

groetjes Lisa

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes 3 doggies

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

goede uitkomst!

Onze mellow gaat 1x per week naar de beagle oppas! erg leuk daar!
en de rest van de week loopt mijn moeder of mijn schoonmoeder smiddags met hem..
helaas moeten veranderen van baan, en kan het dus nie meer zelf doen :'(

honden page profiel 3 doggies

Van wat ik begrepen heb valt de hond uitlaten soms ook onder de service binnen de zorgverlening. In veel gevallen kan dat dus via de ambulante zorg geregeld worden.

Ik vindt uitlaat services vaak veel te duur en te schraal. Het gaat de uitlater om het volume aan honden dat wordt uitgelaten en dat gaat ten koste van een redelijke prijs voor de dienstverlening of van de aandacht aan het dier.
Daarbij staat er vaak weinig correct geregistreert zodat je nergens aanspraak op kunt maken wanneer iets niet naar je zin verloopt. Dat is vooral verzekeringstechnisch van belang.
Je blijft als eigenaar namelijk verantwoordelijk voor de zorg van jouw dier en voor de veiligheid van objecten en het leven in zijn of haar omgeving.

Daarnaast kun je een hond best leren om langere tijd alleen te zijn. Vaak maak je het voor een dier ook zwaarder om alleen te zijn wanneer je op onregelmatige tijden mensen laat komen en snel weer weg laat gaan.

Nee, net zoals ik geen fan ben van onbekende kinderoppassers zou ik niet snel een uitlaatservice inschakelen. Het gaat toch veelal om studenten en zwartwerkers. Dan zou ik liever een kennis betalen om op te passen en / of uit te laten. Bijvoorbeeld een Wajonger die het leuk zou vinden m wat bij te verdienen en die bekend is jouw en met je dier. Dan is het niet zo erg dat je wat meer betaald.
Een tijdelijke bench meenemen naar het werk is soms ook best een oplossing. Een werkgever is niet altijd onredelijk.

honden page profiel LisjeLisje 3 doggies

honden foto van Lisje

nee ik doe het niet meer een paar weken geleden moest ik voor mijn twee honden een uilaatservice in de armen nemen omdat ik niet anders kom ik heb aangegeven dat ik dit normaal nooit doe het dat het een eer is om op mijn honden te passen het zijn mijn kinderen :-D ;-) en die breng ik niet zomaar bij de eerste de beste. nou toen begon het gedonder ze zij dat ze veel van honden wist en het trimmen van honden en dat ze veel van het gedrag van honden wist jaja( ik ben zelf trimster geweest en dit was bij haar ver te zoeken hihihi) ze had zelf ook een hond en daar moest het mee klikken nou dat ging in het begin ook wel totdat we naar buiten gingen haar hond ging op mijn honden lopen jagen ze zij nou dit doet ze nou altijd ik had haar gewaarschuwt dat mijn honden het oppeens zat zouden worden en ja hor haar hond bleef jagen en mijn hond had haar hond gebeten ze vondt dit niet erg haar hond was fout. de dag erna heb ik mijn twee honden gebracht ik had haar ook gemeld dat mijn honden niet met katten kunnen en dat ik dat ook niet wou hebben ik was nog geen uur op mijn werk en kreeg een sms dat mijn honden bij haar katten liepen :'( (dit begreep ik niet ) daarna rond een uur of 1 begon ze te smsen wanneer ik ze maar kwam halen want haar hond vond mijn honden toch niet zo dus ik vrij genomen om ze te halen maar wel moest IK DE VOLLE POND BETALEN VOOR EEN HELE DAG. door haar ben ik de vertouwen verloren in een oppas.
ps er zijn ook een hoop goeie oppassen dat weet ik maar ik ben het vertrouwen kwijt en zal mijn honden niet meer zo gauw ergens brengen

liefs malissa

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Nou melissa ik vind dat je een beetje overdreven reageerd.. Voor mensen die dit niet begrepen dit ging over mij..

Waarom je je honden bij mijn katten zatten kwam omdat ze de deur konden open maken en jij mij dit niet verteld had. Hier schrok ik heel erg van. Ik was even aan het omkleden en opeens lopen jou honden bij mijn katten, waar ze volgens jou niet bij konden. Dus ik ben netjes en meld dit even..

En ik smste om 1 uur wanneer je zou komen omdat dit niet afgesproken was en ik het wel graag wou weten omdat ik ook nog moest werken om 3 uur. Toen jij mij vervolgens belde was ik heel eerlijk en zei dat het niet ging door dat mijn hond jou honden niet accepteerde. Dat jij vervolgens als een speer uit je werk naar mij toe kwam kan ik ook niks aan doen. Ik zei nog, je hoeft je niet te haasten want ik hou de honden uit elkaar en voor die 2 uur maakte het mij ook niet uit.

En mijn hond jaagt niet, ze drijft en ja jou hond mocht van mij terug snauwen maar ze beet door. Nou vind ik dit in prencipe niet zo heel erg maar door dat accepteerde mijn hond jou honden niet meer.

Dus dat je dit nu schrijft betekend dat je niet naar me geluisterd hebt. En als je het gevraagd had had je je geld wel terug kunnen krijgen want het gaat mij meer om de welzijn van de honden dan om het geld.

En ik ben geen hondentrimster ik heb er alleen les in gehad op school.. en hoezo was het ver te zoeken? Dat wil ik dan wel weten..

En Lisa bedankt voor het vertrouwen. Nu moet ik wel zeggen dat ik geen uitlaatservice ben maar een oppas..

Zit toch wel aardig verschil in..
Groetjes

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

Sorry gerdine ik wist niet dat dit gebeurd was maar dit gebeuren staat los van het door mij geopende topic

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Geeft niet hoor Jaime kan jij natuurlijk ook niks aan doen.. :-D Ik leg gewoon even uit wat er gebeurd is..

groetjes

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

dank je gerdine dit was gewoon eigenlijk een vraag van mij hoe men over dit soort dingen dacht en geen aanvallen naar mensen die dit als beroep ofzo hebben

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Nou dan zal ik mijn mening ook nog even geven :P

Ik vind zulke oplossing beter dan dat de hond de hele dag thuis zit alleen.. Je kan je hond dit best aan leren maar of het nou zo leuk is voor het beesje? Ik zou ook mijn hond eerder naar een oppasbrengen dan met een uitlaat service mee geven. Deze hebben meestal veel honden in een groep en "gooien" alles bij elkaar.. Zo krijgt jou hond geen persoonlijke aandacht en dat is jammer.. want bv mijn hondje houd neit van spelen, drukke honden en houd eigenlijk alleen van wandelen. Nou zou je denken dat kan toch best maar ja als ze in een groep druk spelende honden word gegooit gaat ze drijven en aanvallen.. Heel vervelend voor de andere honden, degene die ze uitlaat en natuurlijk mijn hondje want die is gestressed, daarom valt ze aan.. Dus het is niks voor haar..

maar goed voor sommige mensen is dit een goede oplossing inderdaad..

groetjes

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

wat je zegt over drijven uitvallen is voor mij heel herkenbaar met mijn teefje dus dat is voor mij ook een hele grote reden om zelf mijn hond niet mee te geven

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ja ze zeggen dat het komt doordat ze niet genoeg uitdagingen krijgt.. Ja ik probeer het wel maar ze vind niks leuks.. heb behendigheid, flyball, gehoorzaamheid en treibball geprobeerd maar ze vind niks leuk.. en hersenspellentjes is ze snel weer zat.. dus ik weet het ook niet meer..

Groetjes

honden page profiel LisjeLisje 3 doggies

honden foto van Lisje

ik had gemeld over rocka dat zij met katten kon maar ed niet..... omdat wij het hem niet geleerd hebben en het gaat mij niet om het geld geld zat ;-) grapje want ik ben bereid om voor mijn honden te betalen vondt het alleen jammer dat ik ze moest halen omdat jou hond ze niet accepteerde en dat wist je smorgnes dus al.

PS waarom had ik niet naar jou geluisterd....

ik zeg ook niet dat je slecht bent want dat ben je niet en als mensen vragen weet jij een honden oppas zal ik ze zeker naar je door sturen maar een vriendin zocht ook een oppas maar die had een mechelaar die het zelfde karakter heeft als die van mij en daar heb ik tegen gezegt dat ze dat beter niet kon doen ivm jou hond maar jij bent hartsikkte goed voor de honden en dat weet ik want mijn honden hebben het ook niet slecht gehad maar ik ben nu gewoon voorzichtig en zeker omdat mijn hond dus gebeten heeft en dat zeker niet haar schuld was maar zo voelde ik mij eigen wel

honden page profiel LisjeLisje 3 doggies

honden foto van Lisje

@gerdine je tweede alinea van je eerste bericht klopt niet je zegt eerst dat je het niet wist en daarna zeg je dat je er van schrok want ze konden niet bij katten en daarna heb je het gemeld :-D

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

hallo people we gaan nu wel heel erg van het padje he dus probeer een beetje on topic te blijven O-)

honden page profiel LisjeLisje 3 doggies

honden foto van Lisje

ik bedoel het niet lelijk en wil alleen mijn andwoord er nog op geven omdat ik mijn eerste berichtje toch ook wel een beetje lelijk vondt :-D heb ik het even anders verwoord

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos 3 doggies

honden foto van Judith & Sam & Roos

hallo!

Ik heb een hele fijn uitlaatservice, mijn honden gaan twee keer per week met haar mee. Ze gaan dan met een groep honden naar en afgesloten veld/bos om lekker te ravotten. Voor ons is dit een pracht oplossing, de honden zijn lekker buiten, kunnen socialiseren, en ik kan ook af en toe werken.

Ik ben het er wel mee eens dat vertrouwen het allerbelangrijkste is.

Wat dus heel erg is, is dat mijn hondenuitlaatservice ermee gaat stoppen :'( en ik mijn hondjes niet zomaar aan iedereen mee geef (vooral Roos niet want die kun je niet met snoepjes omkopen en dus niet altijd vangen... ;-) )nu moet ik dus een nieuwe zoeken... (iemand tips, in Eindhoven)

Waar je op kunt letten is: hoe worden de honden vervoerd, hoe is het geregeld met je sleutel, komen ze kennismaken met jou en je hond, waar gaan de honden naartoe, moeten de honden ingeent / behandeld voor teken & vlooien zijn etc.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind die uitlaatservices die met 12 honden gaan lopen levensgevaarlijk. Als er een hem peert kun jij er niet achteraan, want er zijn nog 11 honden.

Dat je je eigen hond meeneemt, kan ik me iets bij voorstellen. Die hond en jij zullen elkaar vertrouwen en kunnen het hart van de roedel vormen. Dat je een groepje wilt zodat je niet 1 op 1 hoeft te lopen snap ik ook. Maar ik vind 5 á 6 (vreemde) honden eigenlijk het maximale veilige.

Ik zou dan liever hebben dat ik ze naar een creche breng. Een mooi stuk veilig afgezet land waar een geselecteerde groep honden onder permanent toezicht met elkaar en de oppasser kunnen spelen. Dan mag de groep ook best groter zijn.

honden page profiel LisjeLisje 3 doggies

honden foto van Lisje

@ Judith idd bij mijn vorige uilaatservice die kwam thuis kijken of dat het klikte en ze wou alles zien of ze ingeent waren en het passpoort wou ze zien. Helaas is zij er mee gestopt dat was een hele goeie.

honden page profiel 3 doggies

Drijven of hetzen (achter wild aan rennen) komt doordat de hond adrenaline wilt opwekken. Het werkt als een verslaving en dat gedrag is om die reden zo goed als niet af te leren zonder een vervangende afleiding.
Dat een hond te weinig uitdaging zou krijgen is dus maar gedeeltelijk waar. Een jachthond die zelfstandig achter dieren aan mag gaan is dan ook geen geschikte jachthond.
Je hoort dit gedrag al snel af te hebben geleerd.
Overigens vindt ik de vraag of mijn hond iets leuk vindt niet een norm die bepaald of ik iets met hem ga doen maar dat is persoonlijk. Ik heb dan ook een hond die graag werkt voor zijn baasje.
Iets als flyball is een moeilijke sport als je hond niet geconditioneerd is om te werken en oefeningen te doen. Het is zelfs zo dat je hond, omwille van de draaitechniek en omdat het een teamsport is met andere honden, niet zonder training aan een sport als flyball mee mag doen.

honden page profiel 3 doggies

Trouwens, je kunt een hond ook opgeven bij boederijen waar ze een hele dag mogen gaan waken. Ik weet echter niet hoe je aan adressen kunt komen want ik heb het zelf nooit gedaan.

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom???? 3 doggies

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

een vriendin van mij heeft in de regio rotterdam rijnmond een hondenuitlaats service en ik vind het erg goed dat zulke instaties bestaan.
Veel mensen zijn 2 verdiener en hebben toch ook een hond, en die kunnen zo toch er voor zorgen dat de hond genoeg buiten komt en aandacht krijgt.
Ook voor mensen die slecht ter been zijn is het echt een uitkomst.
Dus ik vind het erg goed dat deze services bestaan!

Groetjes miss V

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

ik wil later mijn eigen honden uitlaatservice beginnen :-D

ik hoop dat ik daarmee veel mensen kan helpen :-)

honden page profiel LisjeLisje 3 doggies

honden foto van Lisje

@tens het klopt wat je zegt over flyball mijn hond moest ook eerst getest worden of ze wel mee mocht doen ;-) ze was gelukkig goed genoeg in het begin vond ze het ook niet zo leuk maar omdat ik het leuk vondt en ze na een paar lessen door had dat niet alleen zij het moest doen maar dat we het samen deden was ze niet meer te houden zelf nu nog als ik een bal in mijn handen heb tilt ze haar poot op en en tikt ze op de grond hihihi dan wil ze hem vangen gekke tik eigenlijk

honden page profiel 3 doggies

Ik zoek nog gewoon zo´n goedkope plastic gifgroene flyball machine die de bal echt een beetje snel en zonder herrie een paar honderd meter ver schiet. Maar sinds Natte Neuzen het liet zien kan ik zo eentje niet meer vinden. Het zijn nu van die halfautomatische bakken van 300 euro die je moet laten maken of het zijn emmers met een zoot herrie die de bal nieteens de tuin uit schieten..
Misschien waren die andere machines te gevaarlijk ofzo.

Een uitlaatservice zat ik ook mee in mijn hoofd.
Je moet er wel aan denken dat je een zeer beperkte regio in je hoofd houdt om het rendabel te houden. Je hebt ook te maken met intakes en leeg weer terug rijden.
Je kunt er zelfs een dierenverzorging aan huis bij gaan doen: de kat voeren enzo.
Dan koop je eerst een slushpuppy machine en dan spaar je daarmee gewoon voor een dierenbusje. ;-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat te denken van mensen die gebruik maken van
de service, als er een familielid ziek is.
Je bv. de hele dag in het ziekenhuis moet doorbrengen.
De hondenopvang moet dan wel vertrouwd zijn.
Mijn boys zijn uit huis geweest en ik had het er
moeilijker mee dan mijn jongens.
Ze vonden het geweldig.
Wat ik wel vind, is dat je goed moet uitkijken,
of de mensen van de service, kunnen inschatten
of honden bij elkaar kunnen.
Een hond in een hok stoppen, 1x per dag vrij laten
en laten spelen met andere honden, kan ook maken
dat er gevochten wordt.
Zo is dat ook bij de uitlaatservice, welke honden
kunnen bij elkaar ?
Maar als nood, vind ik het prima.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Hey Malissa wat ik bedoelde met dat ik het niet wist was dat ik niet wist dat ze deuren konden openen niet dat ze niet bij katten konden.. Was niet zo duidelijk.. Verder geef ik jou hond echt niet de schuld en kaily heeft die beet goed overleefd hoor haha. Ze doet het nog steeds goed bij honden maar inderdaad mechelaars en boxers liggen wat gevoelig bij haar.. Helaas mechelaars nu door rocka nog meer maar ik neem het haar niet kwalijk hoor, ik zou ook bijten als een hond dat bij mij deed..

En Tens, om nou mijn hond te gaan dwingen een sport te doen.. Nee dank je. En met niet leuk bedoel ik gewoon dat ze bv bij behendigheid over een hindernis loopt in plaats van springt en ballen moet ze niks van hebben dus flyball werkte daarom niet. Verder wil ik wel iets doen waar zij ook plezier in heeft want ik doe het voor haar en niet voor mezelf..

Maar goed.. genoeg hier over.. is wel erg offtopic..

En

honden page profiel LisjeLisje 3 doggies

honden foto van Lisje

ja mijn honden maken idd deuren open hihihi in de meeste gevallen erg lastig maar ik haal er soms mijn voordeel uit als rocka bv aan de dunne is dan laat zij zich snachts zelf uit. en als er visite komt maakt zij voor mij de deur open als ik bv op de wc zit of in de keuken bezig ben maar ik moet ook niet vergeten om de deur op slot te doen als ik weg ga want dan gaanze samen lekker naar het park denk ;-)

honden page profiel gina-dieselgina-diesel 3 doggies

honden foto van gina-diesel

ik zou mijn honden niet mee geven aan een utlaat service omdat ze alleen na mij luistere mijn broertje kom ieder weekend en ga dan ook mee maar luistere naar hem nee dat doen ze niet en laatst zag ik iemand van een uitlaat service en was een jonge meid van een jaar of 15 denk ik en die liep stage daar en ze hadden haar alleen gelate met 3 vreemde honden en dat ging dus mis een van die honden had een fietser in zn mouwe gepakt ik ken iemand en die gaat het binne kort ook doen dus zij melde dat bij mij dat ze die van mij ook wel mee wou nemen na het bos enz en ik heb haar gewoon gezegd wat mijn reden is dat ik het niet doe
1 ze luistere niet naar andere mensen alleen na mij en mn vriend
2 diesel kan niet met andere honden ivm zn verleden
maar met eel geduld enz begin het al goed te komen
groetjes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vind het een ideale uitkomst voor mensen die werken. Wel moet je selectief zijn aan wie je je hond meegeeft, want iemand moet wel verstand van honden hebben en het er niet zomaar 'even' bij doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "uitlaatservice" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^