Pup alleen leren zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TamarTamar

honden foto van Tamar

Dag allemaal,

mijn naam is Tamar en sinds een week heb ik een pup van 9 weken. Mijn vraag is hoe ik hem leer alleen thuis te zijn zonder dat hij verlatingsangst ontwikkelt. S nachts slaapt hij in de bench naast ons bed en eromheen n klein hekje zodat hij kan plassen en drinken. Ik wil hem ook leren dat hij op de bak kan en ook buiten zijn ontlasting doet. S nachts plast hij op de bak en beloon ik hem. Overdag slaapt hij in de bench met t deurtje open. Ook hierom kan ik n groter hekje doen zodat hij kan plassen en wat drinken. Soms moet ik n uurtje weg voor m’n werk maar ik werk veel thuis. Hoe pak ik het aan om hem te laten wennen dat hij soms even alleen is? Alvast dank voor het meedenken! Groetjes Tamara

honden page profiel TamarTamar

honden foto van Tamar

O ja ik wil hem ook leren dat hij s nachts beneden gaat slapen in de bench . Maar ik weet niet wanneer ik daarmee kan beginnen want dan kan ik hem ook niet belonen als hij op de bak plast..

Het is n kruising Pomeranian/ Vlinderhondje ????

honden page profiel OnzekerehondOnzekerehond

Vooraf goed uitlaten, voldoende uitdagend speelgoed neerleggen zoals een hersenwerkje en een snackje dan beginnen met 10 minuutjes. Als dat goed gaat kun je langzaam opbouwen. 

honden page profiel TamarTamar

honden foto van Tamar

Dank! Alleen gaat hij al meteen piepen als ik het hekje dicht doe ???? even laten gaan en eruit halen als hij weer stil is dan? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou hem eerst leren dat jij te vertrouwen bent, dat hij altijd op je kan rekenen. Alleen laten is iets voor later, als hij helemaal gewend is aan zijn nieuwe omgeving en mensen.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

In ieder geval niet alleen laten met snacks, veel te gevaarlijk. Ik zou je pup nog lekker even de tijd geven. Hij is pas 9 weken dus je hebt hem neem ik aan pas een paar dagen tot een week. Niks móet nu al, eerst laten wennen aan zijn nieuwe huis en dan rustig aan opbouwen met alleen zijn. 

honden page profiel OnzekerehondOnzekerehond

" Dank! Alleen gaat hij al meteen piepen als ik het hekje dicht doe ???? even laten gaan en eruit halen als hij weer stil is dan?  "

Moet hij perse in een bench dan? want hij piept dus ook als je er bij bent?

Volgende forumvraag: Traplopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^