Traplopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AssuntaAssunta

honden foto van Assunta

Vanaf welke leeftijd zou je een boerenfox kunnen leren traplopen?De meningen op internet zijn zeer uiteenlopend. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Gewoon vanaf dag 1. Zolang de hond niet als een olifant de trap op en af stormt en het rustig en beheerst gaat, is er weinig aan de hand. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer je hond geen gewrichts problemen heeft en mits je de hond ten alle tijden begeleid en niet om de zoveel tijd de trap op en af laat gaan, erop is geen grote belasting wel eraf, altijd begeleiden dat de hond rustig de trap neemt, en zet een traphekje ervoor dat die niet in een onbewaakt moment zelf de trap neemt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Je kan je hond van pup-af het traplopen correct aanleren. 

Dat wil niet zeggen dat je dagelijks 100-en trappen moet gaan lopen, natuurlijk.

Maar op- en af een trapje lopen maakt -net als kennismaken met allerlei andere terreinen, hellingen en ondergronden- deel uit van een goed ruimtelijk inzicht en coördinatie. Da's alleen maar een pluspunt! hp-smile

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Oplopen doe ik van direct (ik zet ze bovenaan trap en laat de laatste 2 treden nemen en bouw zo uit).

Trap aflopen ben ik voorzichtiger mee, daar draag ik ze zolang dat mogelijk is.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Zelfde wat Dagmar zegt, naar beneden krijgen die gewrichten behoorlijke klappen. Alles is nog vol in de groei dus alles met beleid doen. Ik zelf heb mijn honden altijd de trap afgedragen maar dat waren medium tot klein formaat. Veel honden vinden de diepte in niet fijn en ik ben Harry "Vind ik zielig..." hp-wink Maar als ik ooit een kalf formaat zou hebben? Tja dan moet je wel....

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

" Je kan je hond van pup-af het traplopen correct aanleren. 
Dat wil niet zeggen dat je dagelijks 100-en trappen moet gaan lopen, natuurlijk.
Maar op- en af een trapje lopen maakt -net als kennismaken met allerlei andere terreinen, hellingen en ondergronden- deel uit van een goed ruimtelijk inzicht en coördinatie. Da's alleen maar een pluspunt!  "

Dit dus. Hoewel de groeischijven nog niet gesloten zijn, is het aanleren hiervan juist weer wel van belang. Net zoals wat coördinatie oefeningen. Ze moeten leren hoe hun lichaam werkt. 

 

Is een goede puppycursus misschien een idee? Dit soort dingen is typisch iets wat ze op de puppycursus aanleren en uitleggen. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^