Verplichte rust

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Onze Senna zit 1 uur in de bench en dan twee uur eruit. Soms is Senna alleen al sneller moe ik merk dit dan aan dat ze dan happerig wordt en als een wild konijn gaat rennen door huis.

Is het erg als ik haar al met 45 minuten in de bench zet als ze die symptomen vertoont? Ik haal haar er soms ook wel na 1,5 weer uit omdat ik haar dan hoor kluiven aan haar bot en als ik thuis ben heb ik zoiets van ze mag eruit als ze wakker is of is dit verkeerd?

In de bench piept of jankt ze dan niet als ze wakker is, ze gaat dan spelen met haar kong of kluiven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verplichte rust" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya 3 doggies

honden foto van Evi * Maya

hoi, meestal is het bij een puppy dat wanneer hij 1uur bezig is geweest dat hij dan 2uur in bench moet slapen.. nu dat is nu niet altijd haalbaar, mijn puppy sliep toch nooit zo lang of kreeg ik na een uurtje niet terug in slaap, ik keek gewoon naar zijn gedrag, werd hij te actief of begon hij lastiger te worden dan zette ik hem in de bench voor te slapen..

groetjes

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Super toch!

Je leest je hond en speelt daar op in.
Is het goed of niet? Als jouw hond te kennen geeft dat zij moe is (happerig, springen, enz), dan is het een goed moment om hem even rust te geven. Je merkt zelf volgens mij heel goed op, wanneer zij genoeg rust heeft gehad en wanneer ze weer even haar benchje in moet, super!

Als ze lekker rustig in haar bench ligt te kluiven, kun je haar op zich best nog even late liggen. Met oog op de toekomst dat ze zich wellicht langer daarin moet vermaken. Of als er bijv bezoek komt en ze even in haar bench moet. Dan slaapt ze ook niet, is ze ook wakker.

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

@ marit:

Zo had ik er nog niet bij stilgestaan als er bezoek komt leggen we haar meestal in de bench en gaat ze slapen maar als ze ouder wordt dan doet ze dat slapen niet meer zo vaak en dan is het ook handig dat ze in de bench kan als er bezoek komt. Ik laat haar voortaan gewoon liggen dan leert ze dat ook!

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Daan gaat er zonder mopperen in, krijgt een kauwstaafje en legt zich op een gegeven moment in een bolletje neer. Volgens mij gaat het wel goed komen met je chocolabje ;-) ziet ze haar bench wel als een fijn, relexd plekje ;-) Ik denk dat ze wel goed gaat wennen aan wat langer 'wakker' zijn in de bench zo :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou een schemaatje maken waar Senna het goed op doet. Als betekent dat ze na het uurtje slapen toch nog happerig is of snel daarna wild is, dan laat je haar wat langer slapen. Soms heb ik Bodhi na een half uur alweer terug in de bench gedaan, omdat ik merkte dat hij te wild en happerig was. Ook laat ik hem dikwijls nog even liggen in de bench, ook al is hij wakker. En soms ligt hij de hele middag rustig in de woonkamer, maar net hoe het uitkomt.
Het is juist ook goed om haar even te laten liggen als je thuis komt, of als je thuis bent. Ze leert dan dat het no big deal is als de baasjes er weer zijn en ze went er zo ook aan om als de baasjes thuis zijn in de bench te vertoeven. Dit is altijd handig voor als er idd een keer visite komt. Of je even vlug wilt schoonmaken of zo...

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Is dit happerige bij bodhi verdwenen als hij moe is? En zoja met hoeveel maanden?

honden page profiel Kell Von LKell Von L

honden foto van Kell Von L

over dat bench verhaal uhmm ik heb ff vraagje onze pup vind de bench helemaal niets alhoewel we toch getraint hebben kan ze er nogsteeds niet helemaal aan wennen iemand tips?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Lees even de onderstaande link Kell V..

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_20-Bench-Training.php
Geduld, heel veel geduld en training dat komt het altijd in grote lijnen op neer..

Succes, lieve groet, Ilja

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Bodhi hapte in het begin ontzettend veel. Ik denk dat dit ook kwam omdat hij altijd wild speelde met zijn nestgenootjes (6 reutjes in het nest ;-)) en hij was ontzettend speels. Met rust en regelmaat is het happen minder geworden, maar als hij moe is, is hij nog wel een beetje happerig. Als hij uitgelapen is, hapt hij veel minder. Nu eigenlijk nauwelijks meer.
Hij is nu 5 maanden en ik denk dat het extreme happen met 3.5 maand wel ophield en in de weken daarna nog verder is afgenomen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verplichte rust" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^