Hoesten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvelienEvelien

Hoi! 

Jaxx gaat iedere week 3 dagen naar een hondenopvang. Van de week is hij daar ook geweest en sinds gisteren heeft hij een hoestje. Ik heb al contact gehad met de opvang en er heerst niks, dus dat stelt me wel gerust, maar toch hier even de vraag of ik er iets mee moet of gewoon uitzitten.

Hij hoest alleen tijdens het wandelen, niet binnen. Wel af en toe niezen, maar dat is 8 vd 10 keer ook uit enthousiasme. Hij eet en drinkt gewoon en heeft gisteren ook lekker gespeeld met ons. Vanmorgen nog niet echt, maar hij is ‘s ochtends sowieso niet helemaal actief. Vannacht heeft hij 2 keer gal gespuugd, maar net wel lekker zijn hele bak opgesmuld en een snoepje lustte die ook wel. 
Zijn ontlasting vanmorgen was wat dunnetjes, dat wel. 

Het lijkt mij verstandig om hem morgen sowieso thuis te houden van de opvang en dan maar lekker te laten slapen als wij beiden aan het werk zijn. Vind ik geen fijn idee, maar ziek naar de opvang lijkt me ook niet goed. 
Mijn vraag is eigenlijk: hebben jullie dit ook wel eens gehad? Gaat dat vanzelf over of moet ik naar de dierenarts? 

Bedankt alvast!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kennelvirusje kan altijd, wanneer het erger wordt dan dierenarts, maar een licht hoestje gaat over, zou hem als het niet over is thuis even houden als dat kan. Nee ik zelf heb het nimmer meegemaakt, maar hier geen hond naar de opvang en ook niet in aanraking met anderen honden..   kan je hem niet thuis houden dan laten weten wat je hond heeft dan kunnen ze de hond wat apart zetten en apart uitlaten.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Kijk in zijn keel, zit er veel wittig slijm? Dan kan het, met de nadruk op kan, want ik ben natuurlijk geen dierenarts, kennelhoest zijn. Dat komt veel voor jawel in het najaar.  Kan je aan de buitenkant van de  keel komen, wrijven er over heen, geeft dat ook hoest?

Bij weinig klachten gaat het vanzelf over, tegenwoordig zijn de meeste honden hiervoor Geent. Echter de enting is maar voor een bepaald aantal virusstammen en niet voor alle.

Maar   kijk uit kennelhoest  is niet een normale verkoudheid, het kan ook zo doorslaan en longontsteking opleveren. Dat gebeurde bij mijn eerste hond. Ik dacht ook, och een hoestje. 

Thuishouden zo wie zo, want het is vreselijk besmettelijk als, met de nadruk weer op als, het kennelhoest is. Dat dus uit laten sluiten bij de dierenarts.

 

honden page profiel EvelienEvelien

hoi ientje,

Heb net even gauw gekeken, geen wit slijm te zien. Ook bij het wrijven, hoest hij verder niet!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" hoi ientje,
Heb net even gauw gekeken, geen wit slijm te zien. Ook bij het wrijven, hoest hij verder niet! "

Goed zo, !

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Hoi! 
Jaxx gaat iedere week 3 dagen naar een hondenopvang. Van de week is hij daar ook geweest en sinds gisteren heeft hij een hoestje. Ik heb al contact gehad met de opvang en er heerst niks, dus dat stelt me wel gerust, maar toch hier even de vraag of ik er iets mee moet of gewoon uitzitten.
Hij hoest alleen tijdens het wandelen, niet binnen. Wel af en toe niezen, maar dat is 8 vd 10 keer ook uit enthousiasme. Hij eet en drinkt gewoon en heeft gisteren ook lekker gespeeld met ons. Vanmorgen nog niet echt, maar hij is ‘s ochtends sowieso niet helemaal actief. Vannacht heeft hij 2 keer gal gespuugd, maar net wel lekker zijn hele bak opgesmuld en een snoepje lustte die ook wel. Zijn ontlasting vanmorgen was wat dunnetjes, dat wel. 
Het lijkt mij verstandig om hem morgen sowieso thuis te houden van de opvang en dan maar lekker te laten slapen als wij beiden aan het werk zijn. Vind ik geen fijn idee, maar ziek naar de opvang lijkt me ook niet goed. Mijn vraag is eigenlijk: hebben jullie dit ook wel eens gehad? Gaat dat vanzelf over of moet ik naar de dierenarts? 
Bedankt alvast! "

Al mijn 3 honden hebben in aug kennelhoest gehad. 1 was er goed ziek van, 1 een beetje wat maar 2 dgn heeft geduurd en de 3e heb ik meteen op ab gezet. Verder heeft elke hond die in aanraking geweest zijn met mijn honden het ook gehad. Het is, in feite, gewoon een griep onder de honden. Wel een zeer besmettelijke. Dus ik zou zeker je hond thuishouden. 

Als het niet te erg is, zou ik het uitzitten. Als het te erg wordt even ab kuurtje halen bij da. 

Hoestdrankje vd kruidvat helpt soms ook. 

Volgende forumvraag: Hond niest weer veel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^