Puppy en werken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lunaluna

Wij hebben een hele lieve chihuahua van inmiddels 8 maanden oud.

echt een heel makkelijk en lief beestje maar speelt niet of nauwelijks. Ze slaapt veel en is erg rustig. Als ze bij vrienden van ons is, die hebben ook twee chihuahua’s leeft ze helemaal op. Speelt ze zo graag mee. 
we hebben nu een hele lieve mooie pup als optie staan; weer een chihuahua. Zodat ze ook thuis een “vriendje” heeft om mee te spelen etc. 
echter werken wij.. en kinderen zitten op school. Onze hond nu gaat mee naar het werk van mijn man op de dagen dat ik werk zodat ze nooit 6 uur alleen thuis hoeft te zijn. Echter is een tweede hond erbij geen optie om mee te nemen. 

hoe doen andere mensen dit? Een hond en werken? Voor de eerste 5 weken zou het geregeld zijn maar daarna dus (nog) niet.
Zo’n kleine pup loopt nog geen hele stukken; dus een uitlaatservice is ook geen optie. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zou ze ook bij je vrienden mogen als jullie na de vijf weken weer aan de slag moeten, hoef zeker niet uren maar toch dat er dan naar omgekeken wordt, vijf weken is al heel fijn dat jullie er voor de pup zijn...maar na de vijf weken zouden de tijden van werken toch wat te lang zijn....

honden page profiel lunaluna

Dat zou zeker mogen.. dan zouden beide honden welkom zijn.. 

maar wij vinden dat zelf erg vervelend. Het zijn dan toch onze honden en vind ook dat wij er dan voor moeten zorgen.. En we zijn dan ook zo afhankelijk van hen. Als ze een keer niet kunnen zit je meteen met een probleem. We willen die optie liever incidenteel inzetten. 
Maar werkende mensen? Hoelang laat je je hondje alleen? 

honden page profiel Manon TimmermanManon Timmerman

Wij hebben een pup van 4,5 maand en een oudere hond van 7 jaar. Mijn ouders werken ook, ik werk en mijn zusjes zitten op school. Eigenlijk komt het bij ons elke keer goed uit met de tijden dat iedereen thuis is. De laatste gaat vaak tegen 09:00 sochtends weg en dan is de eerste weer tegen 12:00 thuis. Het kan soms zijn dat ze dus alleen even thuis is. Maximaal ongeveer 2,5/3 uur tot nu toe. Dit gaat dan ook erg goed. We stoppen haar wel in de bench zodat ze niet ondeugd uit gaat halen. Dit is ons 1 keer mis gegaan en heeft toen een hele kartonnen doos aan stukjes gescheurd. Als we wat langer niet thuis zijn hebben we hele lieve buren die ze eventjes aandacht geven en haar dan weer in de bench doet.  Zodra ik thuis ben maak ik vaak ook een flinke wandeling met ze allebei

honden page profiel SusanSusan

honden foto van Susan

Nooit langer dan 3 a 4 uurtjes alleen hier.

Wij zorgen er altijd voor dat er dan iemand van ons thuis is, thuis komt of 1 van de oudere kinderen.

Als dat niet lukt hebben we een aantal adressen achter de hand waar hij heen kan.

 

honden page profiel DanielleDanielle

Ik en mijn vriend werken allebei 32 uur en onze hond is nu bijna 2 jaar en eigenlijk nooit alleen.

 

We hadden de hond als pup, al voor corona. Toen werkte ik thuis en kon het dus al. Maar dat is zeker niet ideaal. Ook als de hond wel mee naar werk had gekund, zou ik het niet doen. Een pup vraagt zó veel aandacht, ik kwam echt niet aan werken toe. Je bent continu met de pup bezig. Mijn vriend en ik wisselen af met thuiswerken nu waardoor de hond dus nooit alleen zit en 1x in de week haalt mijn schoonmoeder hem op. 

 

Tot leeftijd van 4 maanden was de hond toen nooit alleen. Altijd was er iemand bij hem en in huis kon hij ons overal volgen, ook als ik naar boven ging tilde ik hem mee. Als er iets was waardoor we echt niet bij hem konden zijn, hadden we een oppas. Meestal familielid maar heb ook wel eens via PetBNB iemand laten komen. 

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Ik zou er dan geen pup bij nemen, je neemt een pup om het hondje wat je al hebt een plezier te doen.

De hond die je al hebt kan mee naar het werk, hoe luxe is dat…Maar de pup moet leren alleen thuis te blijven, hoe wil je dat na die 5 weken doen met zindelijk maken? 6 uur alleen vind ik ook wel lang voor een pup.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Dat zou zeker mogen.. dan zouden beide honden welkom zijn.. 
maar wij vinden dat zelf erg vervelend. Het zijn dan toch onze honden en vind ook dat wij er dan voor moeten zorgen.. En we zijn dan ook zo afhankelijk van hen. Als ze een keer niet kunnen zit je meteen met een probleem. We willen die optie liever incidenteel inzetten. Maar werkende mensen? Hoelang laat je je hondje alleen?  "

Is niet voor altijd toch...de eerste maanden en dan kan je hond thuis blijven met het uitbouwen van alleen zijn toch....ik heb ook altijd gewerkt en ook met een pup, zorgde toch voor oppas en was wat blij als de pup de aandacht kreeg, met het ouder worden was dat niet meer nodig, maar nu nog als ik te lang van huis ben een oppas die de hond even onder de hoede neemt..

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Een tweede hond neem je voor jezelf, niet voor je andere hond. 

 

Ik zou wachten tot je chihuahua die je nu hebt minstens 2 jaar is voor je er een tweede bij neemt. Dit om verschillende redenen. Je hond is nog jong, en zelf nog een pup. Natuurlijk vindt zij andere honden dus leuk om mee te spelen, maar wie zegt dat dat over 2 jaar nogsteeds zo is? Daarbij vind ik dat je een hond de tijd moet gunnen om stabiel en volwassen te worden. Pups kopiëren ontzettend veel van elkaar en slechte eigenschappen zijn makkelijk aan te leren, maar moeilijk af te leren. Het is dus het eerlijkste tegenover de toekomstige pup, om te wachten tot de oudste hond volwassen en stabiel is, zodat ze ook écht wat aan elkaar hebben en van elkaar kunnen leren. 

 

Daarbij, is de positie zó luxe dat je je hond mee mag nemen naar het werk, dat ik dat niet zou willen veranderen door een andere pup te kopen. Want denk je echt dat jouw oudste hond het leuker vindt, om met de pup alleen thuis te zijn voor een x aantal uren, dan dat ze elke dag met haar baasje mee mag? Dat denk ik niet namelijk. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Hier zijn we de eerste weken thuis maar daarna bouwen we wel op dat ze een paar uur alleen kunnen zijn. Vind namelijk dat pups dat wel moeten leren want het kan zomaar ineens nodig zijn. Wij hebben ook het geluk dat we deels vanuit huis kunnen werken en onze schema's redelijk kunnen afstemmen. Dus vaak zitten ze hier max 5 uur alleen en dan liggen ze ontspannen te slapen. Hier kan ook 1 hond mee naar het werk maar 2 is inderdaad geen optie. En ben het met je eens hoor Hier voelt het ook niet fijn om allemaal vrienden en familie als oppas in te schakelen. Ben zelf zo'n oppas geweest en het voelde niet altijd fijn om zo vast te zitten aan een hond van een ander.

honden page profiel DagmarDagmar

Ze zitten hier zo'n 10u alleen.

Ik heb 1 hond die dat vreselijk vindt, die komt mee naar het werk.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Eens met Pascale. 

 

Onze hond  gaat altijd naar de oppas, 2x per week. Toen ze een pup was, ging ze een jaar lang voor elke dienst die ik draaide, al waren het maar 2 uurtjes. Een pup van 5 weken kun je nog bijna niet alleen laten. Misschien is het wel een pup die sowieso moeite heeft met alleen zijn, dan heb jij gelijk al een veel groter probleem tenzij je elke dag een oppas achter de hand hebt. Onze volwassen honden blijven max 4 a 5 uurtjes alleen. Dan wel met een grote wandeling vooraf en na die tijd weer.

Volgende forumvraag: mix stafford duitse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^