Kokhalzen snachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariaMaria

Hoi, onze bearded collie van 1 jaar slaapt bij ons op de slaapkamer....af en toe wordt ik snachts wakker omdat hij dan een soort kokhals geluiden maakt...maar er komt niets uit. Dit doet hij een paar keer en gaat dan weer rustig slapen. Als je op Google zoekt op braken zonder dat er iets komt, kom je al gauw bij een maagtorsie uit...maar dat is het niet..hij is niet onrustig, geen harde buik..en hij gaat gewoon slapen en is de volgende ochtend springlevend. Ik ga volgende week toch naar de dierenarts voor zijn enting en wil het dan vragen maar ik was alvast benieuwd of iemand dit kent.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het zou kunnen dat er wat maagzuur via de slokdarm in de keel komt als ie ligt, dan gaat de hond op die manier krochen.

Of als er te veel slijm in de keelholte blijft hangen, dan doen ze dit ook.

 

Als dit af en toe es gebeurt, lijkt het me niets om je zorgen over te maken. Als ie er veel last van heeft, of het een duidelijke link heeft met een liggende positie, kan je dit altijd met de DA bespreken volgende week.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Maria hoe laat krijgt de hond de laatste voeding, misschien wat later eten geven, of voor het naar bed gaan iets extraas, zoals een oud stuk brood wat je even op de aanrecht oud laat worden wat uitgedroogd laten worden, en voor het slapen gaan geeft..een stuk is al voldoende.

honden page profiel MariaMaria

Hij eet nu 2x per dag, laatste keer rond 17.30. Hij krijgt Renske gestoomd vlees met wat Renske brokken erdoor.

Ik zou hem ook 3x pd kunnen voeren en dan de laatste maaltijd rond 20.00.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik geef een paar brokjes een stuk of 6 , gewoon van zijn eigen voer, vlak voor het slapen gaan, dat zou kunnen helpen, even proberen, kost niks, blijven de klachten, dan zou ik een bezoekje bij de dierenarts doen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Dit kan zoveel verschillende oorzaken hebben. De oorzaak van mijn hond is onbekend. Hij doet dit ook als hij op zijn rug ligt of zich iets te enthousiast maakt. Alles is uitgezocht/uitgesloten. Maar geen uitsluitsel. Het hoort bij hem. 

Ik zou sowieso naar de da gaan om hem te checken. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Heb je weleens opgelet hoe hij slaapt? Ik herken dit van mijn vorige hond, dat was een plat snuit. Die had als gewoonte om die platte bek in een kussen te leggen (lekker warm hp-frusty) Met als gevolg dat hij alle luchtwegen afsloot in diepe slaap. Moest echt met regelmaat die kop anders leggen.

 

Dat gezegd? Laat het iig checken door je dierenarts als je toch gaat, zoals al gezegd kan het verschillende oorzaken hebben. Heb weleens een hondje ontmoet met een niet juist ontwikkeld gehemelte. Dat kon operatief verholpen worden.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Mijn hond heeft dat wel eens als ze te lang niks heeft gehad. Het is dan maagzuur. Ik zou een systeem hanteren met 2 keer per dag voeren en dan 12 uur ertussen. Zit er veel tijd tussen de laatste maaltijd en het slapen gaan, dan kun je voor het slapen nog even een lepel kwark of zo geven, zodat er toch iets in de maag zit. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze hond deed dat ook, maar spuugde ook wel eens snachts. Maagzuur kwam bij haar omhoog, we hoorde haar ook vaak smakken. Smakken was van de misselijkheid. Als het alleen kokhalzen is, zou ik inderdaad over gaan naar 3 maaltijden. Wij geven ook om half 6 de 2e maaltijd en dan tegen half 11 nog een beetje zodat ze de nacht goed er mee door komen.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Is er een mogelijkheid dat hij 's avonds voor het slapen nog iets te eten krijgt? Gewoon een handje brokjes bijvoorbeeld. Het klinkt namelijk als maagzuur, wat kan als een hond te lang geen eten in de maag heeft.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb bij mijn oudste 's nachts een pot brokken staan. Hij kan dan eten indien hij dat wil, sinds ik dat doe, is hij 's nachts altijd rustig.

 

Ik zou bij jouw hond de avond portie wel een pak later geven. Dan kan mss al het probleem oplossen.

Volgende forumvraag: Keel opgezet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^