Bultjes, korstjes, jeuk: wat kan dit zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Guus2016Guus2016

548264.jpg
Hoi allemaal,

Ik heb al een afspraak bij de DA gemaakt maar kon niet meteen terecht dus vandaar dat ik het even hier vraag. Mijn hond heeft sinds een paar weken last van jeuk: kleine bultjes, kleine korstjes. Op zijn onderbuik, lies, achterpoten en zijn rug vooral. Hij krabt en likt er weleens aan maar het worden geen echte hotspots. In Juni heeft hij vlooien gehad waar hij heel heftig op reageerde: bijna staart door gebeten. Hij heeft inmiddels bravecto gehad en zijn staart is weer helemaal genezen. Door deze heftige reactie denk ik dat hij een vlooien allergie heeft. Paar maanden later heeft ie dus veel jeuk en kleine bultjes met schilfers. Heb al veel gegoogeld maar kom er niet helemaal uit. Het past niet helemaal bij ringworm denk ik. Hij plast regelmatig tegen een brandnetel maar dat zou de bultjes op de rug weer niet verklaren. Het enige wat in zijn voeding veranderd is is af en toe ene vega plakje boterhamworst wat soja en ei bevat. Voor de rest krijgt hij renske gestoomd, en KVV van vooral vis. Snacks zijn ook altijd 100% natuurlijk. We hebben geen nieuwe alles reiniger of wasmiddel of iets. Het lijkt al minder maar vindt het toch raar. Ik weet dat labradoodles vaak veel allergieën hebben en dat allergieën ook later kunnen voor komen. We zijn nu in ieder geval gestopt met dat worstje geven. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn? Toch weer last van de vlooienallergie of toch een voedsel allergie? Ontlasting is goed en hij is levendig alleen dus veel krabben en bijten. De buik is wat kaler door de klitten van het likken die ik weggehaald heb.

honden page profiel Guus2016Guus2016

548266.jpg

honden page profiel Guus2016Guus2016

De bultjes op zijn rug zijn klein en er zitten veel korstjes op. Gebruik ook hotspot foam van espree.

honden page profiel Guus2016Guus2016

Dit soort plekjes op zijn rug548267.jpg

honden page profiel wilma bastings wilma bastings 3 doggies

honden foto van wilma bastings

Lijkt een beetje op wat mijn stafford heeft hij heeft een malassezia allergie, ben natuurlijk geen da maar de symptomen lijken er wel best veel op.Succes bij de dierenarts.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Even na laten kijken, je afspraak staat er al, ringworm denk het niet dan zie je een ring om de korstjes heen, de buitenste rand is dan ontstoken....geef voorlopig geen rund en kip, voedselallergie kan je een eliminatie dieet volgen, maar zou even wachten wat de arts zegt.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Bravecto in juni gehad ,Dus het zou heel goed van de vlooien kunnen zijn .

Het stikt van de vlooien hoor ik van veel mensen ,en soms is er moeilijk vanaf te komen ,

De geliefkoosde plaats van de vlo is inderdaad vlak boven de staart ,liezen en buik ,met zo'n vacht is het ook vaak moeilijk te zien ,

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Atopie?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Dit lijkt een beetje op de plekken waar mijn vorige hond begon met voedsel allergie maar dat was bij hem rond de kop en later door het krabben, breide zich het uit. Beste kun je naar de dierenarts gaan en die zal beginnen met parasieten uitsluiten. Dat is de kortste en de goedkoopste weg. Als het daarna nog niet is verbeterd? Ga je naar voedsel allergie uitsluiten en dan atopie. Begin bij het begin en als het nog niet verbeterd? Dan kom je weer terug vragen hier. Best veel mensen die ervaring hebben met allergische reacties hier.

honden page profiel Guus2016Guus2016

Bedankt voor alle reacties! Ben zelf met een klein kammetje aan de gang gegaan en heb denk ik een mijt gevonden tussen alle schilfers. Hij heeft 26 Juni Bravecto gehad wat ook zou moeten werken tegen mijten dus vindt dit een beetje vreemd omdat het 3 maanden zou moeten werken maarja. Ga hem zo wassen met shampoo tegen mijten en heb een omgevingsspray gekocht tegen mijten. 

Volgende forumvraag: Gebit hondje 13 jaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^