hond heeft jeuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

mijn hond loopt sinds 2 weken constant te krabben en te bijten in zijn vacht/huid. Nu ben ik wel van voer veranderd maar daar zit hij langer dan 2 weken op. Hij verhaard wel echt heel veel. Weet niet of het daar aan kan liggen. En hij heeft aan een egel geroken en hoorde dat die meestal schurft hebben. Wat kan dit zijn? huid/vacht is nog niet kapot trouwens.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hoe oud is je hond dan?

Wat voerde je eerst dan, en wat voer je nu?

Geen vlooien oid?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" mijn hond loopt sinds 2 weken constant te krabben en te bijten in zijn vacht/huid. Nu ben ik wel van voer veranderd maar daar zit hij langer dan 2 weken op. Hij verhaard wel echt heel veel. Weet niet of het daar aan kan liggen. En hij heeft aan een egel geroken en hoorde dat die meestal schurft hebben. Wat kan dit zijn? huid/vacht is nog niet kapot trouwens. "

De dierenarts kan schurft bij je hond zien, wanneer je er een afspraak voor maakt...verharen, dan zou je even een wasbeurt kunnen geven en flink daarna of blazen of een borstelbeurt zodat de losse haren er uit zijn....voeding, waarom ben je veranderd van voeding ? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ja heel vervelend maar afkrabsel laten doen door de DA? Anders als het te duur is? Eerst even een pipetje toe doen dienen. Egels zien er super schattig uit maar in die vacht/stekels krioelt van alles. Als het blijft zou het misschien wel aan het voer kunnen liggen en dat hoeft geen allergie zijn. Mijn kat heb ik ooit op de Almo gezet en de plukken haar met roos erin vlogen om me oren. Die staat nog altijd op de Royal, gelukkig wel het senior brokje nu. Dat ging iig wel goed gelukkig.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Egels zijn wandelende vlooien en teken beesten. Schurrft heb ik nooit gehoord.

En ja krabben kan zeker aan het voer liggen. Had hij het niet op het vorige voer dan geleidelijk  even terug zetten, binnen 10 d agen zie je verschil. Als hij weervolledig op de oude voeding staat.

 

Vlooien zie je ook aan zwarte korreltjes in de vacht. Die korreltjes lossen meteen op , het is de vlooien poep, verteerd bloed van daar dat het oplost in vocht.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Alleen even aan een egel snuffelen levert niet direct schurft op, vlooien springen wel snel over. Jeuk is heel erg. Anders dierenarts.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Hoe oud is je hond dan?
Wat voerde je eerst dan, en wat voer je nu?
Geen vlooien oid?
  "

me hond is 11 maanden. Ik ben van voer veranderd om dat die andere te duur is. ik gaf eerst sams field en nu wooof. Ja ik weet het niet de beste maar het kan even niet anders. vlooien heb ik naar gekeken maar niks te zien 

 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Schurft komt amper voor bij honden hoor, daar zou ik niet bang voor zijn.

 

Zoals hier al gezegd is stikken ze inderdaad wel van de vlooien en teken. Ik heb een hond met een vlooienallergie gehad, als hij in contact kwam met ook maar 1 vlo krabde hij zich helemaal open en dan zag ik ze in principe ook niet bij hem. Wat bij hem als enige hielp waren pipetten die ook vlooien weerde stipt iedere week.

 

Of dat bij jou hond ook zo is zou ik echt niet durven zeggen, jeuk kan zó veel oorzaken hebben.. voeding, parasieten maar ook inderdaad een flinke rui kan jeuk geven..

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Het kan gerust aan het voer liggen. Het kan weken duren voor een allergie of intolerantie zich uit. 

 

Ik zou het in elk geval laten nakijken. Er is écht bijna niets zo erg als jeuk. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" me hond is 11 maanden. Ik ben van voer veranderd om dat die andere te duur is. ik gaf eerst sams field en nu wooof. Ja ik weet het niet de beste maar het kan even niet anders. vlooien heb ik naar gekeken maar niks te zien 
  "

 

Maar als de jeuk is begonnen sinds je ander voer geeft, zou je denken dat het daar wel aan ligt.

Je kan kijken wat het beste voor je hond is.

Je kan het oude voer weer gaan geven, sams field.

Als het dan beter met je hond gaat, weet je wat de oorzaak was.

Dat is toch goedkoper dan dat je naar de dierenarts gaat voor middeltjes, onderzoeken etc

Dat is ook erg duur, dan ben je alsnog goedkoper af met weer sams field voeren foot-in-mouth

Als dan na zo'n 6 weken niet verbetert, weet je in ieder geval zeker dat het niet aan het voer ligt.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Mijn hond heeft hetzelfde. Hij heeft al atopie en nu lijkt dat mega erg te zijn. Alles krabt hij kapot, waaronder zijn oor. Hij loopt thuis met 2 sokken aan op zijn achterpoten, staart ingepakt, her en der plekjes ingesmeerd met verschillende zalfjes en Carnis anti jeuk spray werkt redelijk bij hem. Ik ben met hem ook weer overgestapt van Hills prescription kd naar Hills mobility en metabolic. Daar kan het toch niet aan liggen? Hij heeft dat laatste jarenlang gegeten en niks aan de hand, met het uitstapje van 2 jaar naar de kd. Ook heeft hij een 2e librela inj gehad. Al zijn kwaaltjes lijken hierdoor wel versterkt te worden. Ik weet ook niet meer wat nu precies de oorzaak is. Ik denk gewoon de atopie, wat hij elk jaar heeft. Ben nu vooral symptoombestrijding aan het doen. Heb het redelijk onder controle. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

"  
Maar als de jeuk is begonnen sinds je ander voer geeft, zou je denken dat het daar wel aan ligt.
Je kan kijken wat het beste voor je hond is.
Je kan het oude voer weer gaan geven, sams field.
Als het dan beter met je hond gaat, weet je wat de oorzaak was.
Dat is toch goedkoper dan dat je naar de dierenarts gaat voor middeltjes, onderzoeken etc
Dat is ook erg duur, dan ben je alsnog goedkoper af met weer sams field voeren 
Als dan na zo'n 6 weken niet verbetert, weet je in ieder geval zeker dat het niet aan het voer ligt. "

Kan ook..... Kan me vergissen? Maar volgens mij heeft heavenly hoog energy voedsel nodig. King moest ietsie aankomen. Vlooien en parasieten zijn na een week al zichtbaar aan jeuk met een pipet, band of wat anders. Dit is exact waarom de DA die volgorde volgt. Die volgorde kun je ook zelf doen en dat hoeft niet altijd duur te zijn. Of je kiest ervoor met twaalf zakken brokken, rollen voer, ect verder te blijven zitten wink

 

 

Volgende forumvraag: Ik zoek een geschikte fietstuig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^