Alleen laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nataschanatascha

Goedemorgen allemaal, deze vraag zal vast wel eerder al gesteld zijn maar ik leg hem nogmaals neer. Ons hondje Sadie, is 4 jaar en woont nu 2 weken bij ons. Zielsgelukkig zijn wr met haar. Ze komt uit Roemenië, ze doet het super goed. Van uit de stichting werd geadviseerd om niet te lang te wachten met het leven van onstaan te leren. Dat betekent dat ze 2 a 3 x pweek 5 uur alleen moet zijn omdat we aan het werk zijn.
Dit zijn we begonnen te oefenen maar Sadie gaat heel erg piepen en huilen als ze alleen is. Ik ontvang heel graag tips want over 3 weken moet ze echt alleen kunnen.
Groet Natascha

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Blijven oefenen, en vooral niet forceren. En in de tussentijd een oppas zoeken voor wanneer jullie weer gaan werken. 

Als blijkt dat ze het over 3 weken nog niet kan dan is 5 uur echt te lang alleen. 

Door een oppas te zoeken en goed te blijven oefenen gaat de druk er ook een beetje af. Werken aan een goede basis heb je in de verdere toekomst alleen maar profijt van smile

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Af en toe de kamer uitgaan en de deur achter je dicht doen.  Paar minuutjes, dan weer terug en de hond niet uitbundig begroeten. Beetje piepen mag best. Langzaam opbouwen, echt per  minuut. Geduld -  geduld -  geduld.

Ze is nog maar pas bij jullie en heeft een hele wereldreis meegemaakt.

Sowieso vind ik 5 uur alleen wel érg lang voor een hond.  Probeer daar vast iets op te vinden; een oppas, een uitlater of een uitlaatservice.

Kijk bijvoorbeeld eens op    www.oopoeh.nl      of     www.hondjeuitlaten.nl

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou ook gaan voor een oppas en in de tijden dat je thuis bent oefenen met alleen zijn.

 

De hond is nog maar 2 weken bij je en over 3 weken nog maar 5 weken bij je.

Dan kan je natuurlijk niet verwachten dat ze die uren alleen is.

 

5 uurtjes alleen zijn is niet lang en kan ook prima, maar bouw het rustig op en kijk wat je hond aan kan.

Kan die straks een uur of misschien 2 uurtjes alleen zijn, dan geef je de oppas een sleutel en kan die later bij de hond zijn.

Kan die 't niet aan, dan een oppas voor de hond.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wow. Zo snel kun je je hond echt niet 5 uur lang alleen laten. Dat deden wij zelfs pas naar 1 jaar met onze pups tot die tijd regelde we een oppas.. 

 

Ga vooral met zn hondje niet te snel met het alleen laten, als je hond er nu al moeite mee heeft en je gaat te snel dan heb je een grote kans dat je hond verlatingsangst gaat ontwikkelen. Wordt je echt niet blij van..

honden page profiel nataschanatascha

Als ze het over 3 weken  nog niet aankan ga ik zeker oppas regelen. Het is meer voor nu, als ik nu 10 weg ga piept ze al heel erg en dan weet ik even niet wat te doen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Als ze het over 3 weken  nog niet aankan ga ik zeker oppas regelen. Het is meer voor nu, als ik nu 10 weg ga piept ze al heel erg en dan weet ik even niet wat te doen.  "

Niet weg gaan. Per minuut opbouwen, pas als een minuutje goed gaat. Ga je naar 2 minuten. Tot die tijd je hond je laten volgen, desnoods even meenemen naar boven. Tot het veilig genoeg voelt en hond door heeft dat je gewoon zo weer terug bent.

 

Ik zou zeker nu al een oppas zoeken, over 2 weken je te laat. Je moet altijd wat achter de hand hebben. Plus voor die tijd kennismaken enz. 

 

Zorg altijd voor je je pup alleen laat, al is het nu maar 2 minuten dat je hond voldaan is. Dus een goede wandeling en even wat lekkers te kauwen geven (kauwsnack zoals runderkophuid, bullepees, lamsoren enz of een gevulde kong/lickimat).

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Als ze het over 3 weken  nog niet aankan ga ik zeker oppas regelen. Het is meer voor nu, als ik nu 10 weg ga piept ze al heel erg en dan weet ik even niet wat te doen.  "

Dan is 10 minuten te lang en moet je dus geen 10 minuten weggaan. 

 

Voordat je weggaat eerst de hond goed uitlaten, geplast, gepoept als ze dat moet en mentaal voldaan zijn (overal lekker kunnen ruiken zodat ze lekker kan slapen.

Eventueel samen een nieuw gebied opzoeken zodat er flink wat te ontdekken valt.

Bij thuiskomst iets tekkers te kauwen geven waar ze lekker lang mee kan zoals een runderkophuidplaat, daarna valt ze vast lekker in slaap.

Is ze dan rustig en voldaan, dan ga je even de deur uit.

 

Maar je moet er rekening mee houden dat dit lang kan duren. Dus zeker nu alvast opzoek gaan naar een oppas en ze samen kennis laten maken enzo.

 

Hang een briefje op bij de lokale supermarkt met dat je oppas zoekt.

Misschien wil iemand dat vrijwillig (met pensioen, arbeidsongeschikt of wat voor reden dan ook) misschien wil iemand dat tegen een kleine financiele bijdrage doen.

Volgende forumvraag: Logeerhond doet moeilijk ;-)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^