Rapport allergietest

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Ik had een vraag ik weet dat mijn  stafford een mallasezia allergie heeft maar kun je uit dit rapport ook uithalen of hij een voedselallergie heeft of moet hij daar een andere test voor hebben?524013.jpg

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nee dat kun je hier niet uit halen. Ik acht de kans niet zo groot omdat ie verder overal laag zit.

 

Denk je dat hij een probleem met voeding heeft? Dan zou je een eliminatiedieet kunnen doen.

 

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Ze zeiden tegen mij dat een mallasezia allergie een andere oorzaak heeft dus ik dacht misschien voedselallergie maar hij heeft ook een traag werkende schildklier, zag dat mallasezia ook uitgelokt kan worden door hormonale problemen 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Volgens mij is er niet , via bloedtest, te testen op voedingsallergie. Maar er zijn voedingen, via de da te koop, gehydrolyseerd eiwit, dat zijn klein gemaakte eiwitten waarop de hond niet allergisch kan reageren.

Dit geven en niets maar dan ook niets anders. Merk je dat je hond het hier goed op doet, en dat is vaak binnen een week tot 10 dagen, dan weet je dat er in zijn voeding die je hiervoor gaf iets zit waar hij niet tegen kan. En dan is het uitzoeken welk,  meestal , dierlijk eiwit dit is., eliminatie .

Sommige honden kunnen niet tegen graan of bv aardappel,. Maar dierlijk eiwit is meestal de boosdoener.

 

Deze da voeding moet je geruime tijd geven zodat je hond echt het goed doet, te snel weer wisselen schijnt ook niet goed te zijn.

 

Overigens zijn er ook gehydrolyseerde, voedingen die aangeven te werken tegen zowel voedingsallergie als allergieën die niet voeding gerelateerd zijn, of te wel omgevings allergien.

 

 

 

 

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Ientje weet jij toevallig welke voeding buiten hills z/d welke dat is? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik had een vraag ik weet dat mijn  stafford een mallasezia allergie heeft maar kun je uit dit rapport ook uithalen of hij een voedselallergie heeft of moet hij daar een andere test voor hebben? "

Nee geen voedselallergie is hier uit te halen daar heb je een eliminatie test voor...  een heel mooi test rapport, geen allergenen allergie, zal hem van ogin er bij halen.....mallasezia is niet mooi.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

   De naam van ogin even weggehaald...de allergenen wat ogin heeft is niet te genezen, wel proberen we het onder controle te houden...

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Ohh wat veel rood Willemijn wat erg .Noah alleen de mallasezia en hij heeft er zoveel hinder van soms weet ik het even allemaal niet meer ,hoe moet jij je dan wel niet voelen en hoe moet die arme Ogin zich voelen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ohh wat veel rood Willemijn wat erg .Noah alleen de mallasezia en hij heeft er zoveel hinder van soms weet ik het even allemaal niet meer ,hoe moet jij je dan wel niet voelen en hoe moet die arme Ogin zich voelen "

Dat vermoed niemand hoeveel zorg dat vraagt...het is ongeneeslijk, maar we proberen het onder controle te krijgen...en tuurlijk ben ook ik wel eens moedeloos hoor, .....mallasezia is ook erg, en zoektocht naar een oplossing zoeken......   

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Zou de allergie van noah ook getriggerd kunnen worden door zijn trage schildklier?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Zou de allergie van noah ook getriggerd kunnen worden door zijn trage schildklier? "

 zou je kunnen vragen aan je behandelend arts.           Een shampoo met miconazol en chloorhexidine als bestanddelen werkt meestal goed als behandeling tegen malassezia pachydermatitis. Miconazol werkt tegen de gist en chloorhexidine werkt tegen de bacteriën.           Overleg eens met je dierenarts of je de pyoderm mag gaan gebruiken, hele goede resultaten behaal je met deze champo...meestal heeft de dierenarts deze champo...beter dan de malaseb die ook voor de aandoening van malassezia gebruikt wordt.  In de pyoderm zit ook de chloorhexidine...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna had erge demodex, iets wat net als malassezia eigenlijk normaal op de huid voorkomt, maar nu dus in exces. 

 

Dit is vaak een hele puzzel om uit te zoeken hoe je dit kunt oplossen of beheersbaar kan maken. Ik denk eerder dat de lage schildklierwerking en de malasezia beiden symptomen zijn van een onderliggende oorzaak.

 

Een bepaalde vorm van stress op het lichaam zoals toxische toevoegingen in het voedsel, onwormingskuren, vaccinaties, bestrijdingsmiddelen, uitlaatgassen etc. etc. kan invloed hebben. Ik zou daarom alleen vaccineren als het echt nodig is, dus titeren en ontlasting laten zoeken. En wat voeding betreft zou ik zeker geen vis geven, of visolie. Wel algenolie goed voor omega3.

Inmiddels is Jenna een oude hond en kook ik zelf voor haar, biologisch om zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit te sluiten ,ze doet het hier heel goed op, nauwelijks nog last van jeuk en haar vacht glanst. Ze had jaren geleden ook een wat lage schildklierfunctie, en ik ben toen een kelptabletje bij gaan geven omdat ik vermoedde dat ze te weinig jodium binnen kreeg. Maar een schildklier is een onderdeel van een heel systeem en kan ook door andere oorzaken niet goed functioneren. Dus wel eerst overleggen al denk ik dat veel artsen hier weinig van weten.

 

Wat ik zou doen is misschien naar een een holistisch dierenarts gaan om e.a. uit te zoeken, of in elk geval iemand die verstand heeft van voeding zodat de basis goed is, het immuunsysteem versterkt wordt, en vandaaruit de schimmel tot normale proporties terugbrengen.

 

Heeft Noah grote plekken? Ik heb hier zelf goede ervaringen met neem olie, maar daar kan je hem natuurlijk niet helemaal mee insmeren.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ientje weet jij toevallig welke voeding buiten hills z/d welke dat is?  "

Google.

 Ik ben er de laatste tijd mee bezig. Diki had ook problemen. 

Purina hypoallergenic.

Specific cod management plus, hierbij wordt vermeld, meerdere allergieën waaronder externe , allergieen, of het waar is? Geen idee. Je kan je vragen stellen bij de specific en je krijgt snel antwoord.

Specific cdd 

Trovet en sanimed hebben ook een variant.

Royal canin gastro, of hypoallergenic of annallergenic.

Diki krijgt nu purina, gehydrolyseerd soja. Vond dit helemaal niet leuk, maar het helpt wel, heb mijn vrolijke hondje weer terug, zonder buikpijn en 90 % zonder kriebel . Als je dat ziet, dan stap je wel over het dieetvoer heen. 

Zie ook topic, recent, kvv,  naam van een merk voer , en wat nu.

Volgende forumvraag: Pupje darm obstructie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^