Logeerhond doet moeilijk ;-)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Freya NopensFreya Nopens

Ik heb zelf een husky van bijna 4, en we hebben deze week een labrador van dezelfde leeftijd te logeren. De dames kennen elkaar goed, en hebben veel plezier samen. 

Er is maar 1 probleem: de labrador is totaal niet opgevoed. Ik heb een grote tuin, en ze lopen vrij in de tuin. Als ik ze naar binnen roep (bvb omdat ik een boodschap moet doen) dan komt mijn hond netjes, maar de logeerhond vindt het een heerlijk spelletje om te gaan rondrennen als een halve gare, alles te stelen wat binnen haar bereik ligt, en te weigeren om binnen te komen. Ze is op dat moment helemaal hyper, niet te pakken, terwijl ze anders een hele lieve en aanhankelijke hond is. 

Dit is uiteraard een kwestie van opvoeding (een commando 'kom' of 'hier' kent ze niet), en dat kan ik op een week niet veranderen. Maar heeft iemand een idee hoe ik dit praktisch oplos. Ik heb niet elke keer de tijd om een half uur achter haar aan te lopen voordat ze binnen komt. Ze doet hetzelfde trouwens 's avonds voor bedtijd. Als een kleuter die geen zin heeft om te gaan slapen. (Voor alle duidelijkheid: ze kent het hier goed, ze is hier vaak geweest en voelt zich hier volgens mij goed thuis)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een hond heeft wel heel snel door wat bij de een wel mag en de ander niet. 

Ik zou dus toch proberen de hond hier en daar wat te leren zodat ze weet wat jij van haar verwacht. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Labradors zijn als ze jong zijn ondeugende stuiterballen, begrijp dat je even met je handen in het haar zit...labradors zijn ook eters, kan je met eten de hond niet naar je toe roepen ?   ..eerst je eigen hond naar binnen en dan de logeerhond roepen en belonen met wat die heel lekker vind....je schrijft dat tie een lieve en aanhankelijke hond is, meer prikkels nu die bij zijn baasjes weg is en bij jou toch wat opgewonden is ?   

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ruim alle pak dingetje op en doe eens de deur dicht en loop uit het zicht met je eigen hond. Kijk even of er dan wat gebeurd. Zo niet? Andere tactiek.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

Kent de hond wel een woord voor eten/snoep? Dan zou ik 'hier' gewoon voor dat woord vervangen, wat je zegt in een week ga je er toch geen welopgevoede hond van makeninnocent. Als ze ziet dat je jouw hond beloond met iets lekkers bij binnenkomst gaat dat kwartje vas snel vallen.  

honden page profiel Freya NopensFreya Nopens

Bedankt voor alle reacties

Veel prikkels zeker: baasjes zijn net gescheiden, dus het beest is de laatste tijd een beetje van hier naar daar gegaan. DAarom snap ik het wel dat ze heel uitgelaten is dat ze nu weer op 'bekend terrein' is, en dat ze heel wat energie heeft. Maar af en toe zou luisteren toch wel handig zijn :-) :-)

Ze houdt inderdaad van eten, maar dat lukt maar 1 keer. De tweede keer kijkt ze naar mij met een blik van 'jaja, ik weet het nu wel'

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Maar ze ontwijkt je toch niet altijd als ze in de tuin is? Waarom niet gewoon even aanlijnen en meenemen? “Hier” is nu vast gaan betekenen dat ze moet wegrennen en ontwijken hahaha. Wat voor beloningen gebruik je eigenlijk? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een moeilijke periode voor de hond op het thuisfront... klinkt alsof ze wel eens wat lol kan gebruiken hp-shiny

Misschien gewoon ook eens effe meegaan in de pret, waarom niet? Met een beetje humor krijg je misschien nog het snelst van haar gedaan wat je wenst. cool Tenslotte moet ze straks alweer weg... 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^