Wat is een 'veilige' kluif

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Beaujolais Beaujolais

honden foto van Beaujolais

Hoi, 2 dagen geleden moest onze Bo flink kotsen. Hij spuugde daarbij een nogal lang stuk huid uit, afkomstig van een kluif. Gisteren weer een kluif gegeven en goed in de gaten gehouden, en ja hoor, na verloop van tijd viel deze uit elkaar in lange stukken huid. Natuurlijk hebben we dit direct bij hem weggehaald. Bo is dol op kluiven, dus krijgt er regelmatig een. Maar ik zou hem nu liever iets geven wat niet op deze manier uit elkaar valt. Kunnen jullie mij iets aanraden? Bo is 5 maanden oud. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat voor kluif heeft je hond nu gehad ? Kijk eens naar kophuidplaten....grote...

honden page profiel Beaujolais Beaujolais

honden foto van Beaujolais

" Wat voor kluif heeft je hond nu gehad ? Kijk eens naar kophuidplaten....grote... "

Hij krijgt nu een kleine kauwbot van Welkoop. Vind het lastig om aan de buitenkant te zien hoe groot de huidplaten zijn. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

ZaEen kluif van natuurlijk materiaal zoals gedroogd Bullepees, kophuiden, paarden, runder, kamelen en herten kophuid (kophuid platen zijn mijn favoriet) konijnen, koeien en paarden oren, luchtpijp etc. 

 

Hier mijn hond met een runderkophuid plaat

526174.jpg

 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

Het heeft naar mijn idee vaak te maken met hoe de hond eet. Sommige honden schrokken hun kluif snel naar binnen zonder goed te kauwen en dat kan zorgen voor problemen. Mijn hond doet dit helaas ook. Wat hier het beste gaat zijn pensstaafjes die breken niet in van die scherpe stukjes. De slechtste ervaring heb ik met hoefjes, dat heb ik een paar keer gegeven en kwamen er alle keren weer in stukjes uit. Kophuid en luchtpijp heb ik wisselende ervaringen mee, de ene keer gaat het goed, de andere keer niet, ik geef dat niet meer. Bullepees ging hier wel even goed maar die laat ze tegenwoordig links liggen. kippenpoten geven hier ook nooit problemen, zowel de gedroogde als gepofte, koeien en hazen oren ook niet. Varkensoren lust ze niet dus kan ik niks over zeggen. Snacks met haar erop gaan ook eigenlijk altijd wel goed, misschien eet ze die wat rustiger omdat het iets anders is. 

 

Het zou ook kunnen zijn dat je hond een gevoelige maag heeft, maar omdat je schrijft dat het er in stukjes weer uitkomt lijkt het alsof er niet goed gekauwd wordt. 

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

" Hoi, 2 dagen geleden moest onze Bo flink kotsen. Hij spuugde daarbij een nogal lang stuk huid uit, afkomstig van een kluif. Gisteren weer een kluif gegeven en goed in de gaten gehouden, en ja hoor, na verloop van tijd viel deze uit elkaar in lange stukken huid. Natuurlijk hebben we dit direct bij hem weggehaald. Bo is dol op kluiven, dus krijgt er regelmatig een. Maar ik zou hem nu liever iets geven wat niet op deze manier uit elkaar valt. Kunnen jullie mij iets aanraden? Bo is 5 maanden oud.  "

Het kan te maken hebben met de kwaliteit van de kluif maar ook aan de manier waarop je hond de kluif 'ontleed'. Het is altijd verstandig om in de buurt te zijn als je hond iets te kauwen/snacken krijgt. Je kan dan ingrijpen, wat je later ook zegt. Je zou een ander merk of verkooppunt voor kluiven kunnen proberen, kijk hoe dat gaat. Ik haal ze zelf vaak bij Zoo en Zo, daar ben ik tevreden over. Vooral de gevulde kluiven zijn succes bij Saar. En anders heb je mooie alternatieven als tip al gekregen in bovenstaande reacties.

honden page profiel Beaujolais Beaujolais

honden foto van Beaujolais

Dank jullie wel voor de reacties. Ik ga eens rustig rondsnuffelen voor alternatieven. En wat dingen uitproberen. Probleem is dat er zo veel keus is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Denk ook even aan de grote, zie dat je een behoorlijke hond hebt en small hebt gekocht. Dat is echt voor maatje maltezer. Als je dan een schrokker ook nog hebt? Kan het zelfs gevaarlijk zijn. Ik neem dit soort botjes eigenlijk nooit omdat als ze zo bruin zijn van kleur? Middels een leerlooier proces zijn gemaakt. Chemisch dus. Verder, blijf weg van Ham botten en de gevulde. Fotootje van mijn DA, moest eraf gezaagd worden.

547736.jpg

 

Er is echt een hele hoop op de markt als je naar de betere dierenzaak gaat vind je vaak gezondere en meer varia aan kauwmateriaal.

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

 Verder, blijf weg van Ham botten en de gevulde. Fotootje van mijn DA, moest eraf gezaagd worden

Gevulde kauwbotten kan prima, dat is gewoon huid met vulling. Daar doelde ik op met gevulde kluif. Gevulde beenderen is zeker geen goed idee, jou foto is hier een goede illustratie van. Goede toevoeging! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Gevulde kauwbotten kan prima, dat is gewoon huid met vulling. Daar doelde ik op met gevulde kluif. Gevulde beenderen is zeker geen goed idee, jou foto is hier een goede illustratie van. Goede toevoeging!  "

Weet ook niet precies hoe je die dingen noemt. Hambot had ik bij de vorige nooit problemen mee, knaagde alleen het vlees eraf maar die ik nu heb? Had binnen dertig seconden half dat bot weg gekauwd. Schrok me rot. Koop ze nog wel, alleen nu haal ik het vlees eraf en merg eruit. Bot gaat in de prullenbak tongue-out

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

" Weet ook niet precies hoe je die dingen noemt. Hambot had ik bij de vorige nooit problemen mee, knaagde alleen het vlees eraf maar die ik nu heb? Had binnen dertig seconden half dat bot weg gekauwd. Schrok me rot. Koop ze nog wel, alleen nu haal ik het vlees eraf en merg eruit. Bot gaat in de prullenbak "

Haha dat is beter dan ja!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Denk ook even aan de grote, zie dat je een behoorlijke hond hebt en small hebt gekocht. Dat is echt voor maatje maltezer. Als je dan een schrokker ook nog hebt? Kan het zelfs gevaarlijk zijn. Ik neem dit soort botjes eigenlijk nooit omdat als ze zo bruin zijn van kleur? Middels een leerlooier proces zijn gemaakt. Chemisch dus. Verder, blijf weg van Ham botten en de gevulde. Fotootje van mijn DA, moest eraf gezaagd worden.

 
Er is echt een hele hoop op de markt als je naar de betere dierenzaak gaat vind je vaak gezondere en meer varia aan kauwmateriaal. "

Anouk, ik dacht juist dat de witte kauwhuidbotten in de loog gehaald zijn, ik dacht dan maken ze mooi wit, maar ze zijn eigenlijk bruin? Weet het niet zeker hoor.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Anouk, ik dacht juist dat de witte kauwhuidbotten in de loog gehaald zijn, ik dacht dan maken ze mooi wit, maar ze zijn eigenlijk bruin? Weet het niet zeker hoor. "

De witte rawhide kluiven van Farmfood en Biofood zijn veilig. Maar vele kiezen voor de goedkopere dubbelgangers die meestal afkomstig zijn uit Thailand en China en waar dus veel chemicaliën in zitten. Die zou ik persoonlijk niet aan mijn hond geven.

 

Dat zet mij overigens wel aan het denken over de kamelenkophuid die ik Teun regelmatig geef. Deze zijn afkomstig uit Turkije. Aangezien er hier nu niet heel veel kamelen rondlopen, heb je daar niet veel keuze in. Maar ik ging er eigenlijk vanuit dat deze kophuiden alleen een droogproces ondergingen, maar begin nu toch te twijfelen. 

 

@Voor Beaujolais.

Hier bij Cool4pets kan je een kauwrol van elandhuid bestellen, niet goedkoop, wel 100% natuurlijk en ze hebben er flink kauwwerk aan. Mocht je hond last hebben van een allergie... Dan nog een pluspunt

https://www.cool4pets.be/rauh-wild-line-moose-kauwbot-elandhuid?search=eland

@ Goedkopere rundvariant

https://www.cool4pets.be/hond/snacks/snacks-kauwbotten/rauh-genuine-finnish-dog-kauwbot-runderhuid-25cm

Nog toevoeging over de rollen van Cool4pets, ze bestaan uit 1 stuk huid, dus geen losse stukken in de rol.

  

honden page profiel Beaujolais Beaujolais

honden foto van Beaujolais


Nog toevoeging over de rollen van Cool4pets, ze bestaan uit 1 stuk huid, dus geen losse stukken in de rol.
   "

Dat is juist wat ik een beetje spannend vind, hij had juist een enorme lap uitgespuugd. Dat moet hij in een keer hebben doorgeslikt. Ik denk dat kleinere stukken in dit geval beter zijn.

Voor zover ik weet heeft hij geen allergieën, 't is gewoon een schrokop... 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Dat is juist wat ik een beetje spannend vind, hij had juist een enorme lap uitgespuugd. Dat moet hij in een keer hebben doorgeslikt. Ik denk dat kleinere stukken in dit geval beter zijn.
Voor zover ik weet heeft hij geen allergieën, 't is gewoon een schrokop...  "

Ja, ik heb hier al jaren hetzelfde probleem en deze kluiven zijn juist veilig. Ik heb de grootste rollen van 40 cm, die gaat ook jouw hond echt niet in 1x doorslikken, haha. Als er nog een 15 cm rol over is, gooi het weg. Het zijn juist de rollen waar die losse stukken in zitten, jij hebt het over kleine stukjes, maar ik heb het over stukken van bv 12x10 cm, soms ook nog dik. Als hij dat in 1x in zijn muiltje neemt en er even op kauwt en wil doorslikken, geeft dat 9 van de 10x problemen.   

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Elandhuid geef ik hier, maar klein hondje. De rawhide van de farmfood slikte ze ook hele flappen door, brrr. 

Van de elandhuid krijgt ze maar kleine stukjes af. , helaas op dit moment niet leverbaar. Ik kijk iedere dag of ik weer kan bestellen, 

 

Stukken gedroogde vissen huid, stokvis,, stinkt wel maar heeft ruw oppervlakte, verteerd in ieder geval in de maag, denk ik, en is ook nog eens goed voor de tanden.,

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

En zo wie zo, altijd er bij zijn als je hond een kluif heeft.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Elandhuid geef ik hier, maar klein hondje. De rawhide van de farmfood slikte ze ook hele flappen door, brrr. 
Van de elandhuid krijgt ze maar kleine stukjes af. , helaas op dit moment niet leverbaar. Ik kijk iedere dag of ik weer kan bestellen, 
 
Stukken gedroogde vissen huid, stokvis,, stinkt wel maar heeft ruw oppervlakte, verteerd in ieder geval in de maag, denk ik, en is ook nog eens goed voor de tanden.,
 
  "

Ientje, de Elandhuidrollen zijn bij Cool4pets.be verkrijgbaar hoor

https://www.cool4pets.be/rauh-wild-line-moose-kauwbot-elandhuid?search=eland

De small en de extra small. Een betrouwbare webshop ook.

Ik heb dus ook dat probleem met Farmfood, die rottige losse stukken. Je moet er bovenop blijven zitten en steeds stukken afpakken, geen doen, ik krijg er de zenuwen van en voor Teun niet erg leuk. 

 

@ Sorry verkeerd gekeken, lees inderdaad uit voorraad. Vraag mij af of ze deze dan nog wel krijgen  

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Elandhuid geef ik hier, maar klein hondje. De rawhide van de farmfood slikte ze ook hele flappen door, brrr. 
Van de elandhuid krijgt ze maar kleine stukjes af. , helaas op dit moment niet leverbaar. Ik kijk iedere dag of ik weer kan bestellen, 
 
Stukken gedroogde vissen huid, stokvis,, stinkt wel maar heeft ruw oppervlakte, verteerd in ieder geval in de maag, denk ik, en is ook nog eens goed voor de tanden.,
 
  "

Ik koop ze hier wel eens.

https://www.pawzdeli.eu/c-5578593/rauh-elandhuid/

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja, daar koop ik ze ook altijd. Vandaag besteld, morgen thuis, zelfs uit België, in een dag is het binnen. Helaas al een tijd uit voorraad.  Misschien moet eerst het jachtseizoen beginnen?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ts, je kunt in elk geval bij BelloBox erg leuke boxen bestellen aangepast op de leeftijd en groote van jouw hondje. Dit is allemaal 100% natuurlijk materiaal, en omdat er zo veel variatie in zit, kun je bekijken waar je hondje het goed op doet. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Anouk, ik dacht juist dat de witte kauwhuidbotten in de loog gehaald zijn, ik dacht dan maken ze mooi wit, maar ze zijn eigenlijk bruin? Weet het niet zeker hoor. "

Weet ik ook niet precies... De witte worden op een andere manier gemaakt en zoals Bulleke zegt? Heeft farmfood en biofood ondertussen wel een naam hoog te houden.

 

Heb ooit eens een aflevering van Keuring dienst van waarde gezien en gelukkig staat de aflevering er nog. Op 14:35 zie je het proces hoe de normale goedkope kluif gemaakt worden. Hele aflevering gaat over kauw materiaal btw. Zelf de voormalig eigenaar en oprichter van de Martin Gaus Academie komt nog voorbij waaien. Is sinds 2019 verkocht aan Prins Petfoods. Zo oud is die aflevering al haha.

 

https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/02-10-2014/KN_1662280

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Weet ik ook niet precies... De witte worden op een andere manier gemaakt en zoals Bulleke zegt? Heeft farmfood en biofood ondertussen wel een naam hoog te houden.
 
Heb ooit eens een aflevering van Keuring dienst van waarde gezien en gelukkig staat de aflevering er nog. Op 14:35 zie je het proces hoe de normale goedkope kluif gemaakt worden. Hele aflevering gaat over kauw materiaal btw. Zelf de voormalig eigenaar en oprichter van de Martin Gaus Academie komt nog voorbij waaien. Is sinds 2019 verkocht aan Prins Petfoods. Zo oud is die aflevering al haha.
 
https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/02-10-2014/KN_1662280 "

Ik geloof je hoor, filmpje, geen tijd voor, druk druk druk..

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik geloof je hoor, filmpje, geen tijd voor, druk druk druk.. "

Jammer dat je geen tijd hebt maar tis een hele aflevering trouwens van 21 minuten van de NPO "Keuringsdienst van waren" dus snap het wel dat je daar geen tijd voor hebt. Als ik dan eens tv kijk? Dan is het dit wel, heerlijk tongue-out Informatief en super hilarisch ook hoe ze het brengen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik koop ze hier wel eens.
https://www.pawzdeli.eu/c-5578593/rauh-elandhuid/
  "

Ik ga kijken, dank je Yooop

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Gevonden, morgen bestellen!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Jammer dat je geen tijd hebt maar tis een hele aflevering trouwens van 21 minuten van de NPO "Keuringsdienst van waren" dus snap het wel dat je daar geen tijd voor hebt. Als ik dan eens tv kijk? Dan is het dit wel, heerlijk Informatief en super hilarisch ook hoe ze het brengen. "

Nee joh Anouk, geen tv vandaag, aan het pakken, morgen op vakantie...we nemen veel mee vanwege Corona, lekker huisje bij het bos, met amper buren..

honden page profiel Beaujolais Beaujolais

honden foto van Beaujolais

Dank voor de reacties. Vandaag een paar runder oren gekocht en dat gaat tot nu toe goed! (stinkt wel!) 547772.jpg

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Dank voor de reacties. Vandaag een paar runder oren gekocht en dat gaat tot nu toe goed! (stinkt wel!)  "

Succes! Hopelijk blijft het goed gaan. Runder oren zijn de énige oren waar mijn honden dus ik stikken, dan hangt er zo'n zacht stuk huid achter in de keel wat ik er dan uit moet halen. Maar waarschijnlijk eten die van mij gewoon de lomp. 

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

" Succes! Hopelijk blijft het goed gaan. Runder oren zijn de énige oren waar mijn honden dus ik stikken, dan hangt er zo'n zacht stuk huid achter in de keel wat ik er dan uit moet halen. Maar waarschijnlijk eten die van mij gewoon de lomp.  "

Haha hier ook. Varkensoor gaat goed want dat is dikker maar runderoor koop ik niet meer. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Eet heel slecht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^