Eet heel slecht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel izabellaizabella

honden foto van izabella

Hoi allemaal 

Ik heb een bichon van 2 jaar , normaal krijgt hij gewoon brokjes 2 keer per dag. 
en nooit problemen gehad. 
sinds paar weken eet hij slecht , maar ik zocht niks achter. 
3 weken geleden begon hij ook veel te overgeven tenminste hij overgaf wat hij at en als hij niks had gegeten kwam die gele spul eruit als hun maag leeg zijn. Maar kreeg hij ook hele zachte ontlasting, 

dus ik nam hem mee naar de dierenarts volgens hem kwam van dat hij iets verkeerd had gegeten en hij kreeg 2 spuitjes en 2 kuur van antibiotica. 
Die week ging ik dus alleen maar rijst met gekookte kip geven. 
En werd hij langzaam beter at weer , toen weer s’ochtends brokjes en avond die rijst met kip en wat gekookte worteltjes. 
Hij overgaf niet meer maar de ontlasting was matig, nu wilt hij dus die brokjes niet meer eten.

alleen die rijst met kip dat eet die dan wel weer. 
Ik weet niet wat ik hiermee moet 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat mengen met de brokjes de rijst en kip, en langzaam weglaten de kip en rijst, als je hondje weer helemaal beter is kijk dan eens naar renske, gestoomd en compleet, en heel veel hondjes vinden dat heel erg lekker...

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

DA kan nooit vaststellen of er iets verkeerds gegeten is. Dat gebeurd meestal wel lol. Wordt ook een beetje naar van de standaard antibiotica, dit doe je pas als een hond aanblijvende koorts heeft of extreme huid irritatie heeft, of je DA weet al dat er een virusje rond waai. Vraag eens waarom je DA dit gedaan heeft?

 

Denk als je al twee jaar op dezelfde brokjes zit en er is geen zichtbare huidirritatie? Dat die dus niet het probleem zijn. Honden kunnen ook grieperig worden, voor als je dat nog niet wist en zou een mogelijk oorzaak kunnen zijn. Dat gezegd? Renske is een een goede voeding en die zitten al langere tijd op de markt.

 

 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Welke brokken geef je? Misschien een allergie opgebouwd. Probeer eens een andere brok.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Gezien je vorige topics zou ik je hondje eens heel goed laten onderzoeken en niet een beetje voelen aan de buik, temperaturen etc. Eigenlijk zijn er vanaf het begin af aan al problemen met eten, gezien je vorige topics. Slecht eten, overgeven, gal opgeven, diarree etc. Misschien heeft het te maken met een voedselintolerantie, maar er kan ook wat anders aan de hand zijn. Ik zou het in ieder geval uitgezocht willen hebben.  

 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hoi allemaal 
Ik heb een bichon van 2 jaar , normaal krijgt hij gewoon brokjes 2 keer per dag. en nooit problemen gehad. sinds paar weken eet hij slecht , maar ik zocht niks achter. 3 weken geleden begon hij ook veel te overgeven tenminste hij overgaf wat hij at en als hij niks had gegeten kwam die gele spul eruit als hun maag leeg zijn. Maar kreeg hij ook hele zachte ontlasting, 
dus ik nam hem mee naar de dierenarts volgens hem kwam van dat hij iets verkeerd had gegeten en hij kreeg 2 spuitjes en 2 kuur van antibiotica. Die week ging ik dus alleen maar rijst met gekookte kip geven. En werd hij langzaam beter at weer , toen weer s’ochtends brokjes en avond die rijst met kip en wat gekookte worteltjes. Hij overgaf niet meer maar de ontlasting was matig, nu wilt hij dus die brokjes niet meer eten.
alleen die rijst met kip dat eet die dan wel weer. Ik weet niet wat ik hiermee moet  "

Mijn hond heeft een periode slecht gegeten, en toen ze eenmaal weer at was ze een stuk pietluttiger, volgens mij omdat ik dus zoveel verschillende dingen aangeboden had om haar maar weer aan het eten te krijgen. Als ze mocht kiezen kreeg ze ook liever rijst dan brokken, haha. Ze heeft in het begin wel vaker hongerstakingen gehouden, at dan soms wel 3 dagen niet, maar als ik ingaf, at ze alleen het lekkers. Nu leuk ik 's ochtends nog steeds het eten iets op, en 's avonds soms, omdat ze dan even net dat 'zetje' nodig heeft om te gaan eten. Maar ik geef maar minimaal zalmolie/yoghurt/natvoer erbij, zodat brokken de hoofdmaaltijd blijven. En ik gebruik allemaal 1kg zakken zodat ik daarmee met smaken kan wisselen, want te lang dezelfde smaak, dan eet ze ook niet meer :')

honden page profiel izabellaizabella

honden foto van izabella

Hoi hoi 

dankje wel voor alle reacties , 

Ik ben begonnen ooit met acana ander half jaar geleden maar uiteindelijk was zijn ontlasting ook niet zo goed dus overgestapt ik heb ook eens Renske gegeven maar al meer dan 9 maanden zoiets  ben ik naar Yami sensitief Zalm , en tot paar weken geleden ging het goed. Soms gewisseld met sensitief lam ook even een andere smaak. Maar toch zag ik dat hij Zalm lekkerste vond. 
Verder heeft hij gewoon een heel gezonde huid , niks geen irritaties. 
Over de dierenarts ja ik vond ook een beetje raar zomaar iets geven zonder een onderzoek te doen enz , ja wel even gevoeld en temperatuur genomen wat hij ook geen koorts had. 
maar ik vind ook antibiotica heel sterk voor ons mensen laat staan voor dieren. 
En over onderzoek te laten doen , in de begin heb ik ook moeten uitzoeken omdat hij een herplaatser  is en de vorige eigenaresse gaf een hele goedkope slechte brokjes aan hem. 
Ik heb ook KVV geprobeerd in die tijd maar hij vond helemaal niks. 
dus moest ik toch mijn weg vinden met hem om iets goeds te vinden. Tenminste tot nu toe.

ik weet dat bichon bekend staan om allergie voor stof , polen en voedingsmiddelen, maar ik weet niet of ik dus hiermee allerlei testen zal moeten aanvragen omdat verder is geen verschijnselen….tenminste de DA zei dat een van de grote teken is huidaandoening en dat heeft die niet. Ja in de zomer merk ik wel dat hij meer krabt enz als hij in de tuin is geweest of terugkomt van uitlaten maar ik heb nooit wat achter gezocht 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een gezonde huid en geen irritaties......en een voeding die je hond lekker vind en goed eet, houd je hond daar dan op....en wissel niet steeds van voeding, nuje hondje weer beter is.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Voedsel intolerantie geeft vage klachten, dit is niet te zien aan de huid. Onze hond spuugde ook gal en at niet vanwege de misselijkheid, omdat ze zich niet goed voelde. Tja, zou ik haar biefstuk voor zetten dan zal ze eten yell. Je kunt hypoallergeen brokken proberen, onze hond wilde het echter niet eten. Wij zijn ook gestart met acana lam + renske lam, ging prima. Ze vond het alleen niet heel lekker. Na een tijd zijn we over gegaan op orijen thundra. Een brok met wild varianten, is een hond meestal niet allergisch/intolerant voor. Ze krijgt er blikvoer bij van carnilove en riverwood. Van carnilove mag ze maar 2 blikken hebben. Wij voeren geen kip, rund, varken en granen meer. Riverwood heeft veel keuze met één diersoort, hier zijn wij pas na een jaar mee begonnen toen ze zich 100% goed voelde, de ontlasting goed was en ze niet meer gespuugd heeft. 

 

Wij zijn achter haar voedsel intolerantie gekomen na vage klachten. Snachts regelmatig gal over geven. Savonds veel smakken, misselijk. Niet willen eten. Toen kregen we voor 30 dagen maagzuurremmers omdat ze dachten aan een lichte maagontsteking. Dit zou na 2 weken over moeten zijn, maar voor 4 weken medicatie om haar maag tot rust te laten komen. Ze bleef overgeven ondanks de medicatie dus ben ik voor een volledig onderzoek gegaan. Bloedonderzoek, röntgenfoto's, echo. Op de rontger was te zien dat haar maag/darm want wat verdikt was. Niet ontstoken kwam uit het bloedonderzoek, waardoor de DA dacht aan voedsel intolerantie. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Miss Royal Canin Gastro Intestinal Hond proberen?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik kijk even naar de ingrediënten van Yami zalm en zie "vlees en dierlijke bijproducten" staan. Er zou 70% zalm inzitten terwijl het maar 20% is, de rest is "vis-en producten" Dat kan echt van allerlei  diersoorten en vissoorten zijn. Je zou idd een voer voor spijsvertering problemen kunnen proberen zoals Danique hierboven aangeeft. Er zijn nog meerdere merken, Trovet, Sanimed, Hills, Prins ect die dat verkopen. Medpets en huisdierenapotheker hebben het grootste assortiment hierin.

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^