Puppy 6 uur alleen laten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel miloumilou

honden foto van milou

Hoi! Ik zit een beetje met een dilemma. Onze pup Teddy (Zwitserse herder) is nu 5 maanden. We hebben al regelmatig geoefend met haar alleen laten, dit gaat super goed. Ze slaapt dan gewoon totdat wij terug zijn (wij werken zonder bench en hebben een camera). Tot nu toe is dat maximaal 2,5/3 uur geweest. Alleen nu moeten we een keer iets langer weg, 6 uurtjes, en helaas kunnen we haar niet meenemen. Er komt tussendoor wel iemand langs om haar in de tuin te laten voor een plasje en een beetje spelen. Is dit eenmalig te doen? Ik voel me namelijk zo schuldig om haar zo lang alleen te laten… Hoor graag jullie mening.

honden page profiel Paula, Noa*, Desi, Nola en BobbiPaula, Noa*, Desi, Nola en Bobbi 3 doggies

honden foto van Paula, Noa*, Desi, Nola en Bobbi

Als het eenmalig is, is het wel te doen hoor, meestal slapen ze als je weg bent. En dan weten ze toch niet hoeveel uur het ishp-wink

Die 2 van mij slapen ook altijd als ik weg ben, terwijl mijn man thuis is....ze komen pas weer tot leven als ik binnen staphp-shiny

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je niet schuldig voelen, je zorgd voor een oppas, super van je..en 3 uurtjes gaat al goed...nou dan komt de oppas die zich met je hond moeit, alleen maar goed hoor...moet zeker kunnen met een oppas.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Nee hoor. Ik zou er ook geen probleem van maken. Zorg dat je zelf voor die tijd een grote wandeling maakt van een uur zodat je hond lekker moe is. Kan diegene je hond niet een blokje om uit laten ipv alleen in de tuin? Zorg dat je in de koelkast een gevulde kong klaar hebt liggen of in de vriezer. Dan kan diegene deze aan de hond geven als hij/zij weer weg gaat. Heeft je hond weer even wat te doen laughing

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ja hoor, dat kan best.  Als de in de gelegenheid bent om van tevoren al een flinke wandeling te maken is dat een goede start.

Laat in  huis ook gewoon de TV of radio aan als jullie weggaan. Kan de persoon die langs komt (en Teddy kent, naar ik hoop...!) ook niet een straatje om met haar? 

Doe zo normaal mogelijk als je weggaat, zo van, " wij gaan even een boodschapje doen en komen zo terug".

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hier een pupje van 6.5 maanden oud en ik zou het in jouw plaats niet doen en iemand regelen waar ze naartoe kan :) 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Jij kent je hond het beste. Met mijn honden als pup zou ik het ook doen. Echter, bedenkt wel dat áls je pup zich enorm gaat vervelen, in paniek raakt omdat het zo lang alleen is oid, dit van grote impact kan zijn om het alleen zijn en op deze manier al een verlagingsangst kan ontwikkelen. Maar als je pup de rust zelve is in huis, dan is er geen probleem. 

honden page profiel DanielleDanielle

6 uur vind ik persoonlijk te lang. Mijn hond van bijna 2 laat ik nog geen 6 uur alleen en zou dat ook nooit doen eerlijk gezegd (4uur is de max voor mij). Maar misschien kun je inderdaad de camera aanzetten. Als je ziet dat de hond onrustig is, iemand vragen om erheen te gaan? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik vind de oppas aan de ene kant een goed idee, aan de andere kant. Er komt iemand thuis, jippie hond helemaal gelukkig. Euh even plassen en spelen, hoe lang is dat en daarna weer alleen zijn.

 

Mijn honden konden dat vroeger niet waarderen. Ik merkte dat als ik thuis kwam, jas van de kapstok, prullenbak leeggehaald, plant omver, planten van de vensterbank. Of te wel onrust.

Als ze gewoon wat langer alleen bleven was er niets aan de hand.

 

Vraag de oppas of deze kan blijven tot jullie thuiskomen, of dat degene de hond meeneemt naar zijn huis.

Je hond is nog jong, je kan er veel mee bederven.

 

Maar lukt het niet dat de oppas blijft, probeer het dan uit. Laat je hond alleen, je komt thuis, laat de hond plassen en vertrekt weer. Gaat dat goed, dan is er geen probleem, gaat het niet goed, zoek dan een andere oplossing,.

 

 

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Nicole, Odin & Tex

" Jij kent je hond het beste. Met mijn honden als pup zou ik het ook doen. Echter, bedenkt wel dat áls je pup zich enorm gaat vervelen, in paniek raakt omdat het zo lang alleen is oid, dit van grote impact kan zijn om het alleen zijn en op deze manier al een verlagingsangst kan ontwikkelen. Maar als je pup de rust zelve is in huis, dan is er geen probleem.  "

Dit dus.

Met mijn eerste hond had het prima gekund, geen probleem. Met mijn pup nu van 5 maanden zou ik weer bij 0 moeten beginnen met alleen zijn. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het hangt zo van de hond af. Van 3 naar 6 uur is wel een grote stap. Bij twijfel zou ik toch kijken naar een andere oplossing. 

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Woe Kees, midden in de nacht......2.55 uur. 

honden page profiel miloumilou

honden foto van milou

Heel erg bedankt voor al jullie reacties! Toch fijn om verschillende invalshoeken te lezen. Even een update: het is super goed gegaan. De oppassers zijn 1,5 uur langs geweest. Ze is een vrij onzeker pupje, dus ze gaat niet zo snel met andere mensen mee wandelen. Maar gelukkig hebben we een grote tuin waar ze lekker heeft kunnen rennen en spelen. In de tijd dat ze alleen was heeft ze gewoon rustig geslapen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^