huiduitslag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elisabeth Stas de RichelleElisabeth Stas de Richelle

547643.jpghallo iedereen, ik heb een golden retriever van 6 maanden uit. Enkele dagen geleden viel het mij op dat ze een roze vlekje had op haar zwarte buik. Het was alsof haar huid een beetje loskwam. Deze ochtend stond haar buikje plots vol met witte punten, eerder kleine blaasjes. Ik denk niet dat ze er last heeft want ze krabt zich niet en ik mag het zonder problemen aanraken. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn?? ( zie foto )

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik zou maandag deze foto en de hond even meenemen naar de dierenarts

Op deze leeftijd zie je vaker op de buik, rood vel met puistjes. Mijn da noemde het wel jeugd puistjes. Maar dat zijn echt puistjes met een geel kopje er op. Dit ziet er anders uit.

Heeft ze ergens in gelopen, berenklauw, gemaaid gras, brandnetel, eiken processie rups? Dan zou ik nu nog naar de dierenarts gaan.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik heb dit soort uitslag ook weleens gezien bij honden die in sloten en stilstaand water meren zwommen. Je zou het eventueel schoon kunnen maken met lauw warm water, of een betadine oplossing (betadine+water in de kleur van rooibos thee) kijken of het dan wegtrekt, gezien ze er geen last van heeft. Als het niet wegtrekt? Toch even langs de dierenarts gaan.

Volgende forumvraag: Baarmoederontsteking
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^