Jeuk aan staart/onderrug

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StaffordStafford

Goedemiddag, ik heb tips nodig Toby heeft sinds een week enorm veel jeuk aan de onderkant van zijn rug tegen de staartaanzet. Vlooien zou ik raar vinden want hij draagt een band Beaphar Canishield. Ik zie weinig op zijn huid maar hij zit overal tegenaan te schuren en te krabben. Toch een bezoekje dierenarts? Ik heb de dierenarts al gebeld en deze raadt aan om extra te ontvlooien met een Bravecto pil.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als er geen vlooien zijn, heeft ontvlooien geen zin. Kijk hem nog eens goed na, als je niets kan vinden dan niet gaan rommelen met spul. Is zijn voer goed? Heeft hij buiten ergens in het gras gerold?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ga er niet van alles instoppen hoor, als je geen vlooien ziet dan niet doen, kan het zijn dat tie met zijn bips over de grond schuurt ? Anaalklieren jeuk ?      Kijk bij de staartaanzet of je zwarte korreltjes ziet.....met je vingers het haar even weghalen zo dat je op de huid kan kijken.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Misschien wormen of verstopte anaalklieren?

honden page profiel StaffordStafford

Bedankt voor de tips. hij is nog maar vorige maand ontwormd met Drontal dus wormen kan ik mij niet voorstellen. Ik zie weinig tot niets aan zijn behalve dat de huid wat rood omdat hij eraan zit te krabben. ik zie geen zwarte vlekjes.

Hij eet al een tijdje Edgar en cooper brokken en smuldier. Ontlasting is goed.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Lastig, ik heb hier ook geen enkele vlo gezien en toch waren ze er. Goed zoeken of je ergens poepjes kunt vinden, op de hond en op de plekken waar hij ligt.

 

Anaalklieren kan ook natuurlijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kijk even in zijn liezen, zijn die schoon ? Als er vlooien zijn kan die daar ook bruine puntjes hebben..daar.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

sorry...ben altijd voorzichtig met aanklikken en pardoes twee keer het zelfde bericht. embarassed

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Jeuk bij staartaanzet is vaak typische plek voor vlooien of anaalklieren wat al is genoemd. Als je geen vlooien ziet zou ik niet perse iets extras geven. 

Je kan je dierenarts bellen met de vraag of je afspraak bij de assistente kan maken om kijken of anaalklieren moeten worden geleegd, of wellicht trimster of iemand anders die dat kan. Stuk goedkoper dan afspraak bij arts zelf en als dat probleem niet oplost kun je altijd nog afspraak bij dierenarts zelf maken om verder te kijken wat er aan de hand is.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Zit het niet op deze plek? > staartklier Archieven - Huidadvies voor Dieren 

 

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Dat een dierenarts zonder iets te zien zegt: doe er nog maar een Bravecta pil vind ik wel wat vreemd. Ik zou het niet doen. Vlooienpoepjes kun je het beste vinden met behulp van een vlooienkam. Je vindt ze vaak niet direct. Het kan ook het begin zijn van een allergie veroorzaakt door een vlooien beet. Is de huid niet alleen rood maar ook wat schilferig? Ik zou er toch mee naar een goede dierenarts gaan. Hier hebben we ook een forse vlooien besmetting gehad. M'n eigen middeltje hielp niet meer en op het laatst toch maar een Seresto vlooienband gekocht. Het is de eerste keer dat in die 13 jaar Eefke een vlooienband om heeft. Die helpt goed, geen vlo meer te zien. Ze bleef echter wel bijten en de huid was schilferig op die plekken en had ook een luchtje wat je ruikt bij honden die last hebben van gisten. Met de waterblazer de vacht een paar keer per week open geblazen en nu is het weg. De huid is nu weer goed.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Goedemiddag, ik heb tips nodig Toby heeft sinds een week enorm veel jeuk aan de onderkant van zijn rug tegen de staartaanzet. Vlooien zou ik raar vinden want hij draagt een band Beaphar Canishield. Ik zie weinig op zijn huid maar hij zit overal tegenaan te schuren en te krabben. Toch een bezoekje dierenarts? Ik heb de dierenarts al gebeld en deze raadt aan om extra te ontvlooien met een Bravecto pil. "

Kan wel, vlooien kam halen. Die voor mens kan ook als hij korthaar is. Kan ook stress zijn of proberen te ontspannen. Begin maar met een luizen kam. Dan kan je dat die alvast uitsluiten.

Volgende forumvraag: Jeuk onder de bek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^