Hond wil niet binnen / in tuin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel stefanstefan

Ik zit met een rottweiler die ondertussen 15 maanden oud is. Hij is heel lief, speels en vooral een gezonde hond. Nu sinds een week wil hij 's avonds niet meer binnen komen. Zelfs wanneer hij bijvoorbeeld al 2 uur buiten zit, hij kijkt me dan gewoon aan en blijft buiten liggen.

ik heb het ook al geprobeerd met eten, snacks, leiband, ... hij blokkeert volledig. Nu kom ik net terug van een wandeling en wil ik langs de poort de tuin in, maar hij laat zich zelfs voor de poort gewoon vallen.

Heeft iemand hier ervaring mee of goede raad?

Dit gedrag vertoont hij enkel wel 's avonds, overdag komt hij met plezier meerdere malen binnen en ligt vaak in de woonkamer te slapen. Zo zaten we voor de wandeling bijvoorbeeld binnen nog te spelen.

honden page profiel BlondieBlondie

Tijdelijk via de voordeur naar binnen gaan zou ik zelf doen.

honden page profiel stefanstefan

Heb ik ook al geprobeerd, 1 stap in de voortuin en hij laat zich gewoon vallen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je hond is de baas ? Hier een hond van 75 kilo, wil ook in de nacht buiten verblijven, wil ik niet, ze komt gewoon binnen....kan je hem nog optillen laughing    Je kan hem ook in de tuin na de wandeling nog laten en voor je naar bed zelf ga, roep je, hee er is nog wat te eten voor je, rammel met de bak zet die binnen en sluit de deur.....komt tie dan nog niet binnen zet de sproeier er even op....moet je geen newfoundlander hebben want die denkt bij zich zelf, jee ik bof maar weer....wat als de hond iets heeft, wat niet goed is, kan je dat uit zijn bek halen ? Je zal wat overwicht moeten hebben en daar mee aan de gang gaan, oefenen met verplicht naar binnen gaan en dat kan je al op de dag toepassen. Je kan ook in de nacht een onderkomen voor je hond maken zodat tie droog en beschut de nacht buiten kan doormaken, komt tie snachts zeuren dan laat je de hond buiten.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

hond wil niet

hond heeft niets te willen

allemachtig

grow some balls

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Wat gebeurt er precies als hij 's avonds wel naar binnen gaat? Gaat hij dan meteen in de bench of gaan jullie dan meteen naar boven om te slapen? Misschien associeert hij het 's avonds naar binnen gaan met iets dat hij niet leuk vindt? Dan zou je ook kunnen proberen dat te veranderen. Naar binnen gaan wordt dan, leuke stoeitijd met het baasje bijvoorbeeld. 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Het zal in ieder geval wel een reden hebben. De meeste honden zijn toch het liefst bij "de roedel" binnen. 

 

Misschien angst gekregen voor iets? Of hij heeft het te warm? Te druk binnen? Teveel lawaai? Zou vanalles kunnen zijn...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja, ik zou zeggen als Kath, is er iets gebeurd? In de nacht? 

Als voorbeeld. Een vroegere hond van mij kon perfect alleen zijn, in de bijkeuken. Tot er een keer vuurwerk werd afgestoken. Toen hij alleen was. Vanaf die tijd wilde hij niet meer in de bijkeuken komen, daar was hij bang geworden. Ik kon hem gewoon optillen, maar alles verstarde ........duidelijk oorzaak en gevolg.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Precies wat Kath en Ientje zeggen, angst, ergens van geschrokken.

Overdag is het anders, het begint meestal bij schemer het probleem.

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Gewoon lekker buiten laten? Rottweilers zijn net als Zwitsers ook gebruikt als waakhonden. Als die van mij buiten wilt liggen, ligt hij buiten. Kan natuurlijk niet als hij flink gaat waken en de buren wakker maakt, maar anders? Wat maakt het uit? 

 

Dingen als de sproeier erop en de hond heeft niets te willen... hp-frustyKansloos als je het mij vraagt. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Geen ervaring mee maar kijk eens wat buiten aantrekkelijk maakt om daar te blijven? Plak gewoon eens een keertje je telefoon op videorecord tegen het raam (vergeet niet de slaapstand uit te zetten) Kijken wat hij doet. Observatie is echt heel belangrijk voordat je een "probleem" gaat aanpakken. Wil hij daadwerkelijk daar blijven slapen? Of is het iets anders? Hij slaapt niet buiten nu toch? Het is alleen het naar binnenhalen?

 

 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Als stress en/of angst uitgesloten is als reden om niet binnen te komen, dan ben ik persoonlijk ook iemand die zegt "geen gedonder, hup naar binnen".

 

Allemaal leuk en aardig dat je het buiten zo leuk vind, maar op een gegeven moment is het tijd om naar binnen te gaan.

 

Mocht je je hond toch de optie willen geven om buiten te blijven, dan zou ik voor een goed buiten kennel gaan met beschutting. Maar dat moet je zelf ook zien zitten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

 De hond wil niet naar binnen met de laatste wandeling, de eigenaar geeft aan dat ze voor de wandeling nog samen een spelletje gedaan hebben en gespeeld, er is dan toch niets gebeurd in huis integendeel...

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Het zal in ieder geval wel een reden hebben. De meeste honden zijn toch het liefst bij "de roedel" binnen. 
 
Misschien angst gekregen voor iets? Of hij heeft het te warm? Te druk binnen? Teveel lawaai? Zou vanalles kunnen zijn... "

Eens hoor, is ook het eerste waar ik aan dacht. Heeft niets te maken met wie de baas is en/of wil van de hond.

Met name dat TS schrijft dat de hond blokkeert en dat het sinds een week is. Daarbij overdag wel graag binnen is. Dan gaat het vermoeden eerder naar iets wat 's nachts gebeurd is waar hij van geschrokken is of ergens een angst voor heeft gekregen.    

En dan is het zaak om eerst uit te zoeken waar zijn angst/schrik vandaan komt en dat is vaak zo makkelijk niet.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dit geeft de eigenaar aan....       Dit gedrag vertoont hij enkel wel 's avonds, overdag komt hij met plezier meerdere malen binnen en ligt vaak in de woonkamer te slapen. Zo zaten we voor de wandeling bijvoorbeeld binnen nog te spelen.              net voor de wandeling binnen nog te spelen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  De hond wil niet naar binnen met de laatste wandeling, de eigenaar geeft aan dat ze voor de wandeling nog samen een spelletje gedaan hebben en gespeeld, er is dan toch niets gebeurd in huis integendeel... "

Een week geleden kan er iets in de nacht gebeurd zijn, overdag wanneer het licht is, heeft de hond daar geen last van. Maar 's avonds, laatste wandeling, donker in huis, familieleden naar bed. Dat is toch een heel andere situatie dan wanneer iedereen bij klaarlichte dag beneden is?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De hond zit vast binnen , of Stefan heeft een tent opgezet en overnacht samen met de hond in de tent.laughing

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ligt het niet aan de temperatuur? Omze hond is nu savonds ook graag buiten, koeler dan binnen..

Volgende forumvraag: Geen blije pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^