Eerste eigen hond. Welke past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AmberAmber

Hallo,

 

Wij zijn rustig aan het kijken naar ons eerste eigen hondje. We hebben een gezin van 4 waarbij mijn moeder altijd honden heb gehad. Die heeft dus wel wat ervaring. Ook hebben wij al 2 aanwezige katten. Wat is jullie ervaring daarmee? Wij wonen zelf wel in een woonwijk maar met veel natuur in de buurt op loopafstand. Maar dus geen grote tuin of huis. We zijn echt opzoek naar een wandelmaatje. Leuke wandelingen in het bos en het strand. Me broer zou ook lekker met de hond willen hardlopen. We willen liever niet een te grote hond. Rassen die we op het oog hadden waren golden retrievers , labradors of een friese stabij. Maar dit is meer op basis van uiterlijk.. oeps. Bij ons is meestal wel iemand thuis en anders 5 uurtjes alleen zijn is wel de max. We willen echt een maatje waar we lekker mee kunnen spelen en wandelen. Welk ras zou eventueel bij ons passen?

 

Groetjes

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat hebben jullie te bieden qua wandelingen, tijd zeg maar.

Qua hondensport misschien eventuele wensen? Al over nagedacht? Kijk eens op google onder hondensporten, misschien zit er iets bij wat jullie leuk lijkt om te doen naast het hardlopen van je broer.

 

Honden hebben ook een mentale uitlaatklep nodig, te denken valt dan aan de hondensport, maar ook aan hersenwerkjes wat je samen met je hond doet, voldoende vreemde omgevingen waar je hond even lekker zn gang kan gaan qua snuffelen, dus niet altijd maar hetzelfde rondje in hetzelfde bos of woonwijk.

 

Hebben jullie al aan een herplaatser gedacht? Genoeg gedumpte 'coronahondjes' waar uiteindelijk geen tijd meer voor bleek te zijn of wat toch teveel werk was achteraf.

 

Ikzoekbaas is een fijne site, maar ook hhin.nl of de rasverenigingen van het ras naar jullie keuze aanschrijven of bellen met de vraag of er herplaatsers worden aangeboden.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi Amber! Ik denk dat een retriever goed bij jullie past ivm hun tolerante karakter en hun sportiviteit. Het zijn honden die echt wel beweging nodig hebben , maar ook een aanhankelijk karakter hebben. Je moet ze niet onderschatten qua de uitdaging die ze nodig hebben :). 

 

Een Friese Stabij is ook zeker een leuk ras voor jullie.  Het zijn honden die waaks kunnen zijn en ook niet gelijk elke vreemde leuk vinden. Ze kunnen daarnaast ook wel hun eigen willetje hebben. Ze zijn over het algemeen volgens mij erg aanhankelijk naar hun gezin. Ik heb zelf echter geen ervaring met dit ras. Ik ken er 2 uit mijn omgeving. Dat zijn allebei hele lieve honden maar wel heel koppig. En ze gaan allebei achter katten aan haha, maar dit is mogelijk af te leren?

Zelf dacht ik aan een Viszla. Dit zijn hele sportieve honden , maar ook zachtaardig en goed voor in een gezinnetje. Ook heel aanhankelijk. Ze zijn gefokt voor de jacht dus ze hebben wel echt heel veel uitdaging nodig. Denk dat als je een Viszla als pup in huis neemt ze best kunnen leren om met katten samen te leven.

Ik sluit me aan bij Puck wat betreft het kijken voor een herplaatser. Er zitten heel veel ontzettend lieve honden in het asiel die voldoen aan de eisen die jullie hebben.

honden page profiel AmberAmber

Bedankt voor jullie reacties! Qua hondensport was ik al een beetje aan het kijken en voor mij spreekt echt hersenwerk me aan. Lekker speurwerk en spelletjes etc. Me broer is dus fan van hardlopen en me ouders van de natuur. Die willen dus op pad gaan met de hond naar verschillende natuurgebieden. Daarom zochten we inderdaad ook wel een hond met een actief karakter maar niet onvermoeibaar.

 

We vinden het wel heel belangrijk dat ze met onze katten om kunnen gaan omdat dat het enige is wat we wel heel spannend vinden.

 

Ik ga inderdaad even naar een herplaatser kijken! Zou het erg mooi vinden om daarvoor een huisje te bieden. Ik zag een leuke Heidewachtel die erg bij ons zou passen op hhin.nl. Die heeft wel al een leuk huisje gevonden maar dat geeft me wel een goed beeld! Retrievers spreken ons wel heel erg aan dus dat is wel wat om mee te nemen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Een Retriever zou goed kunnen passen in de situatie! :) Als jullie meer informatie over de Golden willen, kunnen jullie altijd een berichtje sturen. Wij hebben af en toe een nestje Goldens met stamboom.


Een goed beginpunt zodra jullie weten welk(e) ras(sen) jullie aanspreken kan de rasvereniging zijn. Daar staat uitleg over het ras, de karaktereigenschappen, de oorsprong, de gezondheidstesten die gedaan moeten zijn en een lijst met fokkers. Vanwege corona nu helaas even niet, maar vaak worden er shows, wedstrijden en wandelingen en dergelijke georganiseerd, waardoor je als geïnteresseerde kennis kunt maken met het ras.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^