"Overprikkeld" wanneer het plots begint te regenen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JeroenJeroen

Goedemiddag,

Ik volg al een tijdje dit forum en heb er behoorlijk wat aan gehad. Alleen waar ik nou tegen aan loop met Azula, onze stafford pup (6 maanden), is dat wanneer het gaat regenen tijdens de wandeling Azula begint te blaffen, bijten in de lijn, opspringen  en bijten in mijn kleding. Ik merk aan haar dat ze regen niet prettig vind en dat ze een plekje zoekt om te schuilen. Ook is ze überhaupt huiverig voor water (plasjes, vijvers, meertjes). Maar wanneer ze eenmaal in een meer loopt dan begint ze als een malle heen en weer te rennen (dan bijt en blaft ze niet). Dat is fijn, maar kan geen halt toe roepen. 

 

Mijn grootste probleem is in elk geval dat ze behoorlijk ongewenst gedrag begint te vertonen tijdens een wandeling zo gauw het gaat regenen. Van sputters tot aan wat hardere druppen. Ik probeer haar dan even te negeren, dat helpt soms. Zo gauw ze rustig is geef ik een klik + lekkers. Wanneer we verder lopen begint ze weer. Dan word ik wat harder, geef bv een knie naar voren. Net zo lang tot ze weer stopt en zit. Klik+ lekkers, en door lopen. 

 

Ik vroeg mij af of dit de juiste aanpak is om haar aan te leren rustig te blijven in de regen. Of dat ik dit gedrag op deze manier alleen maar stimuleer door haar lekkers te geven na zo'n uitbarsting. 

 

Iemand die een soort gelijkensituatie heeft meegemaakt en een (betere) oplossing heeft.

Ik hoor het graag!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Regenjasje paraplu en laarsjes...gekheid hoor, .laughing geen advies, hier als het regent een energieke blije hond.....klein adviesje, zoek een zone uit waar je hond los kan, misschien geniet die dan wel van de regen als die zijn gangentje kan gaan, je beschrijft dat tie toch opgewonden is van regen, is hier ook, maar de mijne loopt los en ik zie haar genieten van de regen, lekker schurend langs de natte struiken en rollend in het natte gras, misschien wil je hond dat ook wel.laughing

honden page profiel JeroenJeroen

"Klein adviesje, zoek een zone uit waar je hond los kan, misschien geniet die dan wel van de regen als die zijn gangentje kan gaan"

Ze wil uiteindelijk haar gangetje gaan bij een meer, aan een strandje o.i.d. Ik laat haar (nog) niet los. Ze is nog niet goed genoeg getraind om niet op andere mensen en honden af te gaan/laten afleiden.

Met regen is het een ander verhaal. Zoals ik beschreef laat ze duidelijk merken dat ze het onprettig vind. Ze wil schuilen. Schud veel uit. En al snel komt het punt dat ze vervelend wordt.

Wellicht is een regenjas geen verkeerd idee, valt even te overwegen en uit te zoeken. 

Maar er moet daarnaast ook een manier zijn hoe ik haar regen prettiger kan laten vinden d.m.v. training misschien.

 

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

Hier een gelijkaardige situatie meegemaakt met mijn (Engelse) Stafford.

Wat voor mij de beste techniek bleek was blijven staan en een voet op de lijn zetten. Dan kon hij geen ongewenst verdrag meer vertonen en kon ik hem tegelijk negeren smile.

 

Kwam hij tot rust dan liep ik verder (en daarmee bedoel ik échte rust, dus niet even snel gaan liggen of zitten en je aankijken). Ik zou het klikken en belonen in deze situatie achterwege laten, want ze hebben erg snel door dat als ze zich misdragen er een beloning kan volgen. Dan wordt het braaf zitten meer een "trucje" dan echte kalmte.

 

Mijn monstertje is nog steeds geen gigantische fan van de regen maar nu kunnen we er wel normaal door wandelen. Een jasje biedt misschien ook een optie.

 

Edit: Ik ging meestal met hem naar het strand als het regende, dan is er vrijwel niemand en kon hij lekker los lopen. Zo heeft hij waarschijnlijk de regen aan leuke dingen gekoppeld.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Het komt best veel voor dat honden met een enkele vacht niet houden van regen. Mijn dalmatiër vond het toen hij jonger was ook 3x niks maar ik heb voor hem water en zwemmen enorm leuk gemaakt, nu is het geen probleem meer. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Ze wil uiteindelijk haar gangetje gaan bij een meer, aan een strandje o.i.d. Ik laat haar (nog) niet los. Ze is nog niet goed genoeg getraind om niet op andere mensen en honden af te gaan/laten afleiden.
Met regen is het een ander verhaal. Zoals ik beschreef laat ze duidelijk merken dat ze het onprettig vind. Ze wil schuilen. Schud veel uit. En al snel komt het punt dat ze vervelend wordt.
Wellicht is een regenjas geen verkeerd idee, valt even te overwegen en uit te zoeken. 
Maar er moet daarnaast ook een manier zijn hoe ik haar regen prettiger kan laten vinden d.m.v. training misschien.
  "

Wat meer gaan wandelen in de regen, en kijken desnoods voor een regendekje, ik heb makkelijk praten mijn hond wordt niet nat die heeft een hele dikke jas en regen ja die vind het heerlijk...maar jouw hond is toch wat bloter, een regendekje is misschien toch een idee, en wat meer gaan wandelen als het regent, de meeste baasje wachten even als het regent.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna houdt ook niet van regen, in het begin heb ik met een paraplu boven haar gelopen, maar later heb ik eigenlijk tegen mijn gewoontes, want ik kende zulke honden niet die niet in de regen willen wandelen, gewoon gewacht tot het droog is., en we gaan dan maar richting huis als het regent.

 

Maar bij jouw hond lijkt het me ook dat de vachtsoort meespeelt, een regenjasje lijkt me een goed i.dee.

honden page profiel JeroenJeroen

Heel erg bedankt voor de reacties. Ik kan hieruit wel uitmaken voor welke aanpak ik ga. 

 

Ik ga eerst proberen vaker met haar in de regen te lopen. Wordt ze vervelend dan ga ik op de riem staan net zolang tot dat ze echt rustig is. (Het is toch zomer, dus echt koud is het niet).

 

In de herfst zal ik een regenjas overwegen. Of als de vorige aanpak niks uithaalt.

Volgende forumvraag: Wat te doen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^