Wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RensRens

honden foto van Rens

Hoi allemaal,

Ik heb een tweetal vragen over wat ik het beste kan doen op dit moment met Freddie (nu 10,5 maand)...

Punt 1, los lopen:

Aangezien Freddie uit Roemenië komt en wij hem pas met 5mnd zoiets gekregen hebben hebben ze ons sterk geadviseerd hem niet los te laten omdat het weglopers kunnen zijn. Ik heb het een keertje in het avondrondje gedaan op een grasveldje toen er verder niemand was. Zodra musketon los was ging hij als een dolle dwaas rondjes om me heen rennen en daagde uit tot spelen. Ik had dus niet het idee dat hij de intentie had om weg te gaan maar omdat ik niet wist hoe hiermee om te gaan toch weer aangelijnd. Dit is ondertussen 2 maanden geleden denk ik. Van de week toen ik met vriendin en Freddie aan het wandelen was liet ik op een grasveldje heel even de lijn los om veter beter vast te maken. Dit had hij meteen in de gaten en ging weer allemaal rondjes rennen maar ook nu bleef hij in cirkel van max 10 meter om ons heen. 

Zou het een goed idee zijn hem vaker los te laten en zo te oefenen dat het loslopen ook okay is? Uiteraard als er verder niemand in de buurt is en dan goed oefenen aan zijn recall zonder lijn (met lange lijn (5 en 10 mtr) komt hij altijd netjes naar me toe als ik hem roep). 

Punt 2, Snuffelen tijdens de wandelingen:

Ik merk dat hij de laatste dagen extreem veel snuffelt en wat vaker de lijn strak laat staan met wandelen. Hoort dit bij zijn leeftijd of is dit iets wat ik moet proberen in te dammen? Op deze manier is het echt niet meer leuk lopen. Ik begrijp dat hij moet snuffelen wat ik hem ook uitgebreid laat doen maar om dan een meter verder het hele ritueel weer opnieuw door te gaan lijkt me wat veel van het goede?

 

Alvast bedankt voor jullie tips en een fijne dag!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

De lijn wil je wel gaan leren alvast dat die niet strak moet staan, hihi Dat is gewone pupper training. Trekt ie? Stop je, pas als de lijn ontspant ga je verder, de andere kant oplopen werkt ook. Je wordt er wel gek van in het begin want vaak moet je echt elke 30sec stoppen. Eenmaal aangeleerd? Dan loopt het echt een heel stuk prettiger.

 

Dan het loslaten? Ja, je kunt ermee oefenen maar ook bij een normale gekochte pup? Krijgen die op een gegeven moment wel de ballen om nog verder te gaan, haha. Daar moet je dus heel goed opletten. Misschien is het handiger om online even te zoeken naar een omheinde plek waar kunt gaan oefenen met het terug roepen. Zo loop je niet het risico dat ie in zijn volle enthousiasme ergens achteraan rent en dat je hem kwijt raakt.

honden page profiel RensRens

honden foto van Rens

" De lijn wil je wel gaan leren alvast dat die niet strak moet staan, hihi Dat is gewone pupper training.

Ja dat deed hij dus altijd perfect maar sinds paar dagen heeft die daar schijt aan...hp-frusty

Zal er weer opnieuw mee aan de slag gaan haha

 

bij ons (Midden Limburg) is voor zover ik weet nergens een omheind losloop gebied waar ik heen kan gaan om loslopen te oefenen hp-cry

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ja dat deed hij dus altijd perfect maar sinds paar dagen heeft die daar schijt aan...
Zal er weer opnieuw mee aan de slag gaan haha
 
bij ons (Midden Limburg) is voor zover ik weet nergens een omheind losloop gebied waar ik heen kan gaan om loslopen te oefenen  "

Haha dat noemen we puberen, die krijg je meerdere malen in je mik lol. Lange loop lijn kan ook dan kan je hem iig terug halen als hij je negeert. In Limburg zijn er idd maar twee, zie ik net https://www.doggydating.com/losloopgebieden-search-------Limburg-1-0-0-0-0-0-0-0-popularity---1-1-1

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Jep. Je hond is aan puberen en met wat "mazzel" zelfs 2x. Dus je zal aan het werk moeten met je hond. 

Wb loslaten, ik zou dit oefenen en oefenen. Met lange lijn en/of in afgezette losloopgebieden. Loslopen kan elke hond, terugkomen is een ander verhaal. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Loslopen kan elke hond, terugkomen is een ander verhaal.  "

Hahahha precies! You find out the hard way, usaully tongue-out

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

Ik heb een pup uit Griekenland nu 6,5 maand oud en die laat ik elke zondag los op het strand dat gaat goed ze blijft goed bij ons, in het bos heb ik het nog niet gedurfd en elke dag rent ze heerlijk met andere honden op een omheind groot grasveld. Ik ben wel vorige week begonnen met klikken en belonen want op stembelonen werkt niet bij Luna en sindsdien luistert ze echt stukken beter en vind ze de trainingen 's-morgens en 's-middags ook echt leuk waardoor het "hierkomen" op het grote grasveld nu ook veel beter gaat. Binnenkort heb ik vakantie dan ga ik een bos losloopgebied opzoeken en kijken hoe dit gaat ik neem wel voor de zekerheid een hele lange trainingslijn mee laughing

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Wat betreft het snuffelen, je pup krijgt langzaamaan interesse in andere geurtjes. Snuffelen mag, maar het is niet de bedoeling om je naar de andere kant van de straat te sleuren, dat is voor jou niet fijn. Ook zou ik Freddie proberen mee te nemen als hij begint te kwijlen/klappertanden. Dan is hij alleen maar zichzelf gek aan het maken, dan is het niet meer ontspannen snuffelen.

 

Wat betreft die paar meter lopen, dit gaat beter naarmate je hond ouder wordt. Het kan even duren, maar het wordt vanzelf ook weer minder dat obsessief snuffelen. Het is een beetje een balans vinden, en vooral ook in je achterhoofd houden dat het ook een beetje bij de leeftijd hoort. 

Volgende forumvraag: Hond Ruzie met andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^