Allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Goedenavond, 

Mijn hond van 7 jaar heeft een malassezia allergie hiervoor moet ik hem wassen met malaseb shampoo.Het is momenteel extreem erg en heb het nog nooit zo erg bij hem gezien moet zeggen dat zijn maatje wat tevens zijn moeder was is overleden weet niet of dit iets met de allergie te maken heeft.Ik weet me intussen geen raad meer het lijkt alsof ik het dit keer niet onder controle krijg en hij heeft er momenteel erge jeuk van.Is er iemand die mij kan helpen of tips geven omtrent zijn allergie?Zou jullie echt dankbaar zijn en denk Noah nog meer.

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

De malaseb schampo hielp hier niets, maar wel de pyodermchampo, als het goed is heeft je dierenarts die ook anders kijk eens bij Brekz.nl daar koop ik deze omdat tie goedkoper is dan bij de dierenarts, als je hond zoveel jeukheeft en de oorzaak allergie goed getest is vraag dan de cytopoint tegen de jeuk, .

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Super dank je wel dus deze shampoo is ook voor mallasezia Willemijn?En cytopoint is dat bij langdurig gebruik niet slecht of hoe werkt dit.Dank je voor je tip.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Je dierenarts weet wat voor champo de pyoderm is, die heb ik ook gekregen na de malaseb....en wat de cytopoint betreft, het bestrijd alleen de jeuk..bespreek het met je dierenarts, Ogin gebruikt die nu al ruim drie jaar, het is een veilige injectie.. geen belasting voor nieren en lever..wordt er ook niet door afgebroken.

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Willemijn wat zou jij mij adviseren wat voeding betreft heb je daar ook ervaring mee en heb je misschien wat tips voor mij

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Willemijn wat zou jij mij adviseren wat voeding betreft heb je daar ook ervaring mee en heb je misschien wat tips voor mij "

Ogin heeft geen voedselallergie en ook geen intolerantie daarvoor ....de cytopoint wordt meestal gegeven voor een pollenallergie .......zorg voor een goede dierbalans voor je hond, drie vier diersoorten in de twee drie weken, dan heeft je hond geen te korten, het liefst eenvoudige diersoorten, waar alleen spiervlees bot en orgaan in zit van het diersoort zelf, wanneer er een voedingsallergi is laat de rund en kip staan...geef een visdag per week, eend en konijn, paard...wat je ook kan doen is een dag boekmaag geven aan je hond, boekmaag is een pre en pro biotica voor een goede darmflora, heeft de dierenwinkel het niet dan kan je het bestellen bij zooplus, zijn pakjes van vier honderd gram....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik heb dit even opgezocht wat de champo betreft......

Na het nodige onderzoek behandelen we de Malassezia met een geschikte shampoo. Een shampoo met miconazol en chloorhexidine als bestanddelen werkt meestal goed als behandeling tegen malassezia pachydermatitis. Miconazol werkt tegen de gist en chloorhexidine werkt tegen de bacteriën.

in de pyoderm zit chloorhexidine, je zou het kunnen afwisselen met de malaseb champo...bespreek dit eerst met je dierenarts.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Wilma.......      Pyoderm shampoo is een shampoo op basis van chloorhexidine die ook Spherulieten® en chitosanide bevat. Pyoderm kan gebruikt worden ter ondersteuning van de behandeling van huidinfecties.

Insluiting in microcapsules zoals Spherulieten® (meerlagige microbolletjes) verhoogt de beschikbaarheid van de shampoobestanddelen en bevordert de vochtinbrengende eigenschappen. Spherulieten® werken ook als transportmiddel van de werkzame stof, die continu en in toenemende mate vrijkomt aan het oppervlak van haren en huid.

Chitosanide is een natuurlijk polymeer dat een beschermende film op de huid vormt, waardoor deze gehydrateerd blijft.

 

AKI-systeem
Huidproblemen worden ingedeeld in drie groepen: Allergie, Keratoseborroe en Infectie.
De Virbac dermatologische lijn heeft een oplossing voor alle problemen binnen deze drie groepen. De flacons zijn voorzien van een A, K of I die corresponderen met de bovenstaande groepen.
Zo is simpel en snel te zien welke shampoo nodig is in de therapie ter behandeling van deze problemen. Pyoderm is voorzien van de I: Infectie

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Och sterkte nog met het verlies, ik denk dat dit zeker invloed zou kunnen hebben.

 

Is er ooit een onderliggende oorzaak gevonden van de allergie?

Jenna heeft dit jaar voor het eerst nauwelijks last van haar allergieen, geen jeuk, geen plekken, mooie volle vacht. Ze zit nu op een biologisch plantaardig dieet. En krijgt daarbij supplementen, af en toe een kuurtje chinese kruiden die haar merkbaar goed doen.

 

Ik denk dat een goede voedingsdeskundige bij allergieen in welke vorm ook, een goed idee is. Als je overweegt om op een plantaardige voeding over te gaan zou deze voedingsdeskundige goed kunnen helpen. Ze is ook dierenarts en weet dus veel over voeding. Die combinatie zie je niet vaak.

https://www.google.com/search?q=esther+hagen+plantinga&source=hp&ei=IdcDYY-tD8bXgQajlIvwCw&iflsig=AINFCbYAAAAAYQPlMX7dC3JtK1cOnmUpVg5zxV5VMsUL&oq=Esther+Hagen&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYADIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB46BQguEIAEOgsILhCABBDHARCjAjoLCC4QgAQQxwEQrwE6DQguEMcBEKMCEEMQkwI6BAgAEEM6CAguEIAEEJMCUN8IWIslYOdLaABwAHgAgAF-iAGZCZIBAzguNJgBAKABAQ&sclient=gws-wiz

 

 

honden page profiel RJRJ

" Je dierenarts weet wat voor champo de pyoderm is, die heb ik ook gekregen na de malaseb....en wat de cytopoint betreft, het bestrijd alleen de jeuk..bespreek het met je dierenarts, Ogin gebruikt die nu al ruim drie jaar, het is een veilige injectie.. geen belasting voor nieren en lever..wordt er ook niet door afgebroken. "

wij moesten stoppen met cytopoint omdat onze hond er rare bulten door kreeg, de dermatoloog zei dat het in zeldzame gevallen voor kan komen dat een hond er zo op reageert en dan met name op de hulpstoffen,

 

na dat we zijn gestopt met cytopoint verdwenen de bulten ook als sneeuw voor de zon,

 

toen we waren begonnen met immunotherapie kreeg onze hond ook weer de bulten terug maar dan heftiger dan van de cytopoint, dat heeft ons doen besluiten om daar mee te stoppen....

 

 

 

het is helaas dus niet voor alle honden een succes....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Immunotherapie, ook heftige bulten ? Net als bij de cytopoint ? Met allebei gestopt, goed besluit.     En wat is Immunotherapie ? Dat je hond daar ook bulten van kreeg ?en medicatie ? Voor het afweer systeem ? 

honden page profiel RJRJ

" Immunotherapie, ook heftige bulten ? Net als bij de cytopoint ? Met allebei gestopt, goed besluit.     En wat is Immunotherapie ? Dat je hond daar ook bulten van kreeg ?en medicatie ? Voor het afweer systeem ?  "

Ik bedoelde dessensibiliseren, dacht dat beide het zelfde was excuus....

 

Gestopt met cytopoint, het deed trouwens ook vrij weinig tegen de jeuk....

Volgende forumvraag: Puppy dubbele oorontsteking
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^