Onvermoeibaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Nero is een erg actieve hond dus we proberen hem overdag zo veel mogelijk beweging te geven. Sommige dagen minder dan andere, bijv vanwege werk. Maar 's avonds vanaf 19:30 ongeveer vraagt hij ontzettend veel aandacht (ongeacht wat er overdag met hem gedaan is). Dan begrijp ik het op zich ook wel en geef ik hem nog wat aandacht. Alleen is hij gewoon onvermoeibaar 's avonds. Vaak ga ik dan eerst even in de tuin met hem spelen (touw trekken bijv.), omdat ik denk dat hij nog fysieke energie overheeft. Wanneer hij begint te rijden tegen mij aan (dat gebeurt vrij snel) dan stop ik er gelijk mee. Vervolgens haal ik elke avond alles uit de kast -letterlijk-  om hem moe te krijgen dmv hersenwerk. Dat wil zeggen: lickimat, vervolgens snuffelmat/ lekkers in het gras, een ander hersenspel, snoepjes verstoppen in huis, daarna kong, dan nog iets om te kauwen, etc. En zo blijf ik maar doorgaan tot ik het gevoel heb dat ik genoeg met/voor hem heb gedaan en hij zijn rust kan vinden. Maar dit kan zó lang doorgaan, dat ik 's avonds nog uren bezig ben. Op een gegeven moment (vaak na 2 á 2,5 uur) stop ik er mee en negeer hem gewoon, dan gaat ie wel zuchtend slapen of zichzelf vermaken. Maar dan voel ik me ook wel weer schuldig omdat ik dan het gevoel heb alsof ik nog niet genoeg heb gedaan. Ik weet niet goed wat ik nog meer kan doen om hem te vermaken/ moe te krijgen. Slapen daarna 's nachts gaat wel goed. Iemand tips? 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Zou het niet gewoon aangeleerd gedrag zijn? Ik vind namelijk 2,5 uur aan hersenwerk echt heel veel, zeker dagelijks. 

Fanu is ook zo’n onvermoeibare idioot. Hij krijgt zo’n 3x per week een werk moment op de hondenschool of jacht maar verder geen hersenspelletjes oid. Wel zorg ik dat hij overdag wel genoeg beweging krijgt om voldaan te zijn (mountainbiken of een boswandeling waar hij wat dummy’s mag zoeken en apporteren) en trainen we dagelijks wel even. Maar ‘s avonds is het echt rust hier en negeer ik ze verder gewoon. Maar ik voel me niet schuldig over het negeren omdat hij dus wel meer dan genoeg werk en sport momenten heeft als werk hond zijnde. 

Wellicht is dat een idee?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Nero is een erg actieve hond dus we proberen hem overdag zo veel mogelijk beweging te geven. Sommige dagen minder dan andere, bijv vanwege werk. Maar 's avonds vanaf 19:30 ongeveer vraagt hij ontzettend veel aandacht (ongeacht wat er overdag met hem gedaan is). Dan begrijp ik het op zich ook wel en geef ik hem nog wat aandacht. Alleen is hij gewoon onvermoeibaar 's avonds. Vaak ga ik dan eerst even in de tuin met hem spelen (touw trekken bijv.), omdat ik denk dat hij nog fysieke energie overheeft. Wanneer hij begint te rijden tegen mij aan (dat gebeurt vrij snel) dan stop ik er gelijk mee. Vervolgens haal ik elke avond alles uit de kast -letterlijk-  om hem moe te krijgen dmv hersenwerk. Dat wil zeggen: lickimat, vervolgens snuffelmat/ lekkers in het gras, een ander hersenspel, snoepjes verstoppen in huis, daarna kong, dan nog iets om te kauwen, etc. En zo blijf ik maar doorgaan tot ik het gevoel heb dat ik genoeg met/voor hem heb gedaan en hij zijn rust kan vinden. Maar dit kan zó lang doorgaan, dat ik 's avonds nog uren bezig ben. Op een gegeven moment (vaak na 2 á 2,5 uur) stop ik er mee en negeer hem gewoon, dan gaat ie wel zuchtend slapen of zichzelf vermaken. Maar dan voel ik me ook wel weer schuldig omdat ik dan het gevoel heb alsof ik nog niet genoeg heb gedaan. Ik weet niet goed wat ik nog meer kan doen om hem te vermaken/ moe te krijgen. Slapen daarna 's nachts gaat wel goed. Iemand tips?  "

Verdonkerde gordijnen en licht uit tongue-out Werkt hier mega goed. Nu hebben wij al jaren earth day, komt al genoeg licht van de mobiel, puut/lap en tv af, maar honden zijn daglicht dieren. Zodra het donker is? Is het slaaptijd. Honden vinden het ook heel vervelend als iedereen ergens anders zit als het roedeltje is.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Ik denk dat het misschien beter is om meer structuur en duidelijkheid te geven, en juist minder te doen. Heeft hij ooit geleerd rust te pakken? Want uit sommige van je berichten krijg ik het idee dat je bij elke uiting van verveling gelijk weer paraat staat om hem te vermaken..(uren wandelen, kauwmateriaal omdat die anders op je handen gaat kauwen, en nu ben je dus ook nog in de weer met hersenwerk en trekspelletjes) dat kan voor een hond veel onrust brengen, dat constant bezig zijn. Lijkt leuk, is het niet. Als hij echt zo veel uitdaging nodig heeft zou ik gaan kijken naar wát je precies doet, en niet hoeveel. Beter een uur jachttraining dan uren lang lopen en trekspelletjes. Kwaliteit boven kwantiteit dus.

Lees anders eens in andere topics terug wat andere mensen met hun hond doen, dan krijg je beter een idee wat ‘normaal’ is. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Zou het niet gewoon aangeleerd gedrag zijn? Ik vind namelijk 2,5 uur aan hersenwerk echt heel veel, zeker dagelijks. 
Fanu is ook zo’n onvermoeibare idioot. Hij krijgt zo’n 3x per week een werk moment op de hondenschool of jacht maar verder geen hersenspelletjes oid. Wel zorg ik dat hij overdag wel genoeg beweging krijgt om voldaan te zijn (mountainbiken of een boswandeling waar hij wat dummy’s mag zoeken en apporteren) en trainen we dagelijks wel even. Maar ‘s avonds is het echt rust hier en negeer ik ze verder gewoon. Maar ik voel me niet schuldig over het negeren omdat hij dus wel meer dan genoeg werk en sport momenten heeft als werk hond zijnde. 
Wellicht is dat een idee? "

Thanks voor je reactie. Ja, misschien is het ook wel aangeleerd gedrag. Ik moet zeggen dat ik dat moeilijk kan inschatten; is het écht te weinig voor hem of is het inderdaad aangeleerd en moet ik het negeren zonder me schuldig erover te voelen.. ? Overdag werken we gewoon (behalve in het weekend). Maar hij wordt wel gewoon 4 á 5x per dag uitgelaten, losloopgebied, regelmatig afspreken met honden die hij kent en graag mee speelt (maar niet elke dag). Ik weet wel dat het soms een dag minder is, en dan probeer ik het savonds op deze manier te compenseren. Misschien is het inderdaad daardoor aangeleerd dat hij nu élke avond om zo veel aandacht en uitdaging zeurt. 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Thanks voor je reactie. Ja, misschien is het ook wel aangeleerd gedrag. Ik moet zeggen dat ik dat moeilijk kan inschatten; is het écht te weinig voor hem of is het inderdaad aangeleerd en moet ik het negeren zonder me schuldig erover te voelen.. ? Overdag werken we gewoon (behalve in het weekend). Maar hij wordt wel gewoon 4 á 5x per dag uitgelaten, losloopgebied, regelmatig afspreken met honden die hij kent en graag mee speelt (maar niet elke dag). Ik weet wel dat het soms een dag minder is, en dan probeer ik het savonds op deze manier te compenseren. Misschien is het inderdaad daardoor aangeleerd dat hij nu élke avond om zo veel aandacht en uitdaging zeurt.  "

Maar hij krijgt dus vooral veel fysieke uitdaging of dingen met hoge adrenaline (spelen met andere honden). 

Je hebt een werk ras en ik merk aan Fanu dat hij het meest voldaan is, als hij écht gewerkt heeft. Afgelopen vrijdag hebben we een halve dag lang jachttraining gehad met echt wild. Veel “verloren apporten” met dus veel zoekwerk. De rest van de dag en de dag daarna heeft hij alleen maar geslapen om gewoon echt bij te komen. Na wandelingen staat hij na 2 uur slapen alweer klaar voor de volgende activiteit, ter vergelijking. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik denk dat het misschien beter is om meer structuur en duidelijkheid te geven, en juist minder te doen. Heeft hij ooit geleerd rust te pakken? Want uit sommige van je berichten krijg ik het idee dat je bij elke uiting van verveling gelijk weer paraat staat om hem te vermaken..(uren wandelen, kauwmateriaal omdat die anders op je handen gaat kauwen, en nu ben je dus ook nog in de weer met hersenwerk en trekspelletjes) dat kan voor een hond veel onrust brengen, dat constant bezig zijn. Lijkt leuk, is het niet. Als hij echt zo veel uitdaging nodig heeft zou ik gaan kijken naar wát je precies doet, en niet hoeveel. Beter een uur jachttraining dan uren lang lopen en trekspelletjes. Kwaliteit boven kwantiteit dus.
Lees anders eens in andere topics terug wat andere mensen met hun hond doen, dan krijg je beter een idee wat ‘normaal’ is.  "

Klopt, als ik aan hem merk dat hij 'iets' nodig heeft dan geef ik het hem wel ja. Dus dan sta ik inderdaad gelijk paraat om hem te vermaken. Omdat ik dan denk; ja Nero, je hebt gelijk. *hier aandacht*. Ik moet wel zeggen dat hij wel zelf zijn rust pakt. Uiteindelijk gaat ie wel (zuchtend en kreunend) slapen. Of als ik hem negeer dan gaat ie ook zelf met een balletje gooien om zichzelf te vermaken. Maar dan voel ik me dus schuldig. Het is ook gewoon zo dat wij overdag werken, hem wel uitlaten en af en toe even kort spelen tussendoor, maar dan snap ik het ook wel dat hij 's avonds zo veel 'eist'. Overigens, sport en spel cursussen; daarvan sta ik al op tig wachtlijsten van hondenscholen maar door de coronacrisis zijn we helaas nog niet aan de beurt. Door corona willen veel hondenscholen zich helemaal focussen op de opvoedcursus óf zitten de sport en spelcursussen gewoon helemaal vol. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Klopt, als ik aan hem merk dat hij 'iets' nodig heeft dan geef ik het hem wel ja. Dus dan sta ik inderdaad gelijk paraat om hem te vermaken. Omdat ik dan denk; ja Nero, je hebt gelijk. *hier aandacht*. Ik moet wel zeggen dat hij wel zelf zijn rust pakt. Uiteindelijk gaat ie wel (zuchtend en kreunend) slapen. Of als ik hem negeer dan gaat ie ook zelf met een balletje gooien om zichzelf te vermaken. Maar dan voel ik me dus schuldig. Het is ook gewoon zo dat wij overdag werken, hem wel uitlaten en af en toe even kort spelen tussendoor, maar dan snap ik het ook wel dat hij 's avonds zo veel 'eist'. Overigens, sport en spel cursussen; daarvan sta ik al op tig wachtlijsten van hondenscholen maar door de coronacrisis zijn we helaas nog niet aan de beurt. Door corona willen veel hondenscholen zich helemaal focussen op de opvoedcursus óf zitten de sport en spelcursussen gewoon helemaal vol.  "

Je kan ook zelf aan de slag gaan zonder hondenschool. Op youtube staat veel uitleg hoe je dingen kan aanpakken. 

Wat ik zelf makkelijk vind, qua structuur, is buiten=actie en binnen=rust. Dat is makkelijk te snappen voor een hond, en misschien voor jou een stok achter te deur om consequent te zijn en niet gelijk aandacht te geven. Eerlijk zijn naar hem doe je goed, maar vergeet niet hoeveel aandacht die al heeft gehad. Schrijf het anders eens op. Ik denk echt dat met structuur veel winst te behalen valt, ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat hij nog meer activiteit nodig heeft (van wat ik van je lees). Voel je niet schuldig, zelfs niet als die heel zielig kijkt!!! :-) 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Je kan ook zelf aan de slag gaan zonder hondenschool "

Hier zijn al meerdere agility courses gebouwd. Vraag eens wat spots tijdens de wandeling aan andere honden bezitters. Springt hier zelf een Cane Corso door de bandjes lol. Inmiddels heeft iemand een ouwerwets hufterproof waterbak neergelegd en liggen tennisballen met een werper. Tennisballen in tuppenware doos met edding erop "10 ballen" Ik vind ze heerlijk dat soort mensen en iedereen ook zoeken naar gebruik van die ballen, haha. Maar genoeg training op eigen beweging.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Leer het commando, klaar. 

Je speelt met je hond, wanneer en waar dan ook. En dan breek je het af en zegt klaar en je gaat wat anders doen. Blijft  hij dan vervelen, nee, klaar en even negeren,

Zo leert je hond dat niet hij aan de touwtjes trekt maar dat jij aangeeft tot hier en niet verder

 

De laatste tijd lees ik steeds het zelfde. Meer meer meer doen met je hond, hersens spelletjes uren en uren lopen, trainen, liefst drie keer of meer per week.

 

Ik denk echt dat jouw hond moet afkicken van het vele doen. Dus dat is aftrainen, niet gelijk stoppen want dan heb je echt een hele vervelende hond die zijn energie niet kwijt kan.

Even spelen, klaar. En wat anders doen. Niet meer ingaan als je hond met een speeltje aan komt of gaat vervelen. Pas als hij rustig is, dan even een kort spelletje. Zo  nu en dan, want een slapende hond moet ook fijn kunnen slapen, ook een volwassen hond slaapt heel veel uren van de 24.,

2,5 uur hersen spelletjes, dat is veel en veel te veel. Zo komen die hersen nooit tot rust.

 

Je zal niet de eerste hond hebben die veel te veel doet en daardoor niet meer tot rust kan komen. Is hij in de avond erg vervelend? Mijn  aloude recept, riem er aan, kluif er voor en zelf rustig gaan zitten op de riem, klaar. Je hond zal je uiteindelijk dankbaar zijn voor een paar uurtjes rust en relaxen. Maar dat zal hij moeten leren,

Hier geldt vanaf de eerste puppen dagen in huis. In de avond wil ik rust.  En dat hebben al mijn honden heel snel geleerd,

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

" Leer het commando, klaar. 
Je speelt met je hond, wanneer en waar dan ook. En dan breek je het af en zegt klaar en je gaat wat anders doen. Blijft  hij dan vervelen, nee, klaar en even negeren,
Zo leert je hond dat niet hij aan de touwtjes trekt maar dat jij aangeeft tot hier en niet verder
 
De laatste tijd lees ik steeds het zelfde. Meer meer meer doen met je hond, hersens spelletjes uren en uren lopen, trainen, liefst drie keer of meer per week.
 
Ik denk echt dat jouw hond moet afkicken van het vele doen. Dus dat is aftrainen, niet gelijk stoppen want dan heb je echt een hele vervelende hond die zijn energie niet kwijt kan.
Even spelen, klaar. En wat anders doen. Niet meer ingaan als je hond met een speeltje aan komt of gaat vervelen. Pas als hij rustig is, dan even een kort spelletje. Zo  nu en dan, want een slapende hond moet ook fijn kunnen slapen, ook een volwassen hond slaapt heel veel uren van de 24.,
2,5 uur hersen spelletjes, dat is veel en veel te veel. Zo komen die hersen nooit tot rust.
 
Je zal niet de eerste hond hebben die veel te veel doet en daardoor niet meer tot rust kan komen. Is hij in de avond erg vervelend? Mijn  aloude recept, riem er aan, kluif er voor en zelf rustig gaan zitten op de riem, klaar. Je hond zal je uiteindelijk dankbaar zijn voor een paar uurtjes rust en relaxen. Maar dat zal hij moeten leren,
Hier geldt vanaf de eerste puppen dagen in huis. In de avond wil ik rust.  En dat hebben al mijn honden heel snel geleerd, "

Van A tot Z mee eens 

Ik zit hier ook weleens met verbazing te lezen 

Het is ook een keer klaar . Punt .

Vroeg of laat gaat dit gedrag je denk ik ook o opbreken 

Een hond moet ook accepteren dat er regels , maar ook grenzen zijn 

Wat ik wel deed met mijn honden 

Na het laatste speelmoment het speelgoed helpen opruimen 

En dan was het klaar,  en dan wilde ik rust 

En wat Iglo al beschrijft buiten is actie .binnen is rust(iger ) 

 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

En wat je beschrijft over handen bijten 

Thara heeft die trekjes ook 

Dan is het snacktijd , en dat weet ik heus wel . Duurt het juf te lang dan komt ze bv mn been likken , of staat te staren . Zo van en nu wil ik mn snack . Maar ik ga,daar echt niet a la de minute op in . 

De Russell is ook nogal van ik bepaal en jij volgt 

Pas als ze aanvaardbaar gedrag vertoond sta ik op En laat haar een snack uitzoeken 

honden page profiel DanielleDanielle

Bedankt voor de reacties! Hier heb ik zeker wat aan. 

Het commando 'klaar' kent hij. Gebruik ik ook maar pas als ik het écht klaar vind. Als hij zich de hele dag rustig moet houden omdat we werken zijn, en hij 's avonds om aandacht gaat vragen dan voelt het niet eerlijk om dan gelijk al 'klaar' te roepen. Hij pakt goed zijn rust, maar ik snap ook dat hij gewoon energie heeft die hij kwijt moet. Structuur aanbrengen vind ik een hele goeie! Dat is denk ik ook heel belangrijk. De komende periode heb ik iets meer tijd, vanaf 1 september begin ik bij mijn nieuwe baan en wil ook dan goede structuur aanbrengen zodat Nero toch ook dan aan zijn trekken komt. En dan savonds nog één hersenwerkje en daarna iets te kauwen ofzo. Een cursus bij de hondenschool is dus nog even afwachten, want we staan bij meerdere op de wachtlijst. Zeker mee eens dat ik zelf ook het een en ander kan gaan doen zonder hondenschool! Ik ga eens kijken wat leuk is voor Nero, waarmee ik klein kan beginnen (in de tuin) en later op een losloopstuk. Bedankt iedereen :) 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Maar.. wil hij echt nog iets doen ´s avonds of gewoon wat aandacht? 

Gijs begint ook wel eens te zeuren, maar als we dan uitgebreid op de grond gaan knuffelen dan is het daarna ook klaar 

Dat kun je eens proberen? 

 

Ik weet niet hoeveel je overdag hebt gedaan als hij 's avonds zo doet? 

Misschien kun je proberen om de wandelen wat actiever te maken (oefeningen, snoepjes zoeken, ergens overheen springen) kijken of dat helpt

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mijn honden zouden ook onvermoeibaar worden en overprikkeld met zo veel hersenspellen.

 

Willow kan ook zo zijn, en wat ik deed als zij het de bond maakte, was haar aanlijnen. Als zij alles had gekregen van mij wat ik vond dat ze nodig had (lange wandeling, eten, iets om op te kauwen, soms een hersenspelletje) en mevrouw was nog niet voldaan, maakte ik haar vast aan haar mand met de riem en negeerde haar (ketting riem want anders knabbelde ze zich los) en viel dan vrij snel in slaap. 

 

Na een tijdje wist ze gewoon dat dat haar ritme was. Honden hebben daar zo veel duidelijkheid in nodig. Nu zijn de honden gewoon rustig als ik ook rustig ben (als ze hebben gekregen wat ze nodig hebben uiteraard) 

 

Wat versta jij onder aandacht vragen? Willow kon dit doen door mij recht aan te kijken, hard te blaffen en gewoon NIET stoppen. Dan werd ze apart gezet of aangelijnd. 

 

Nu komt ze ook aandacht vragen, maar dan door lekker tegen me aan te kruipen om te knuffelen, of ze brengt een rubberen kauw botje wat ik vast moet houden zodat zij kan knagen. Dat vind ik totaal niet vervelend  

honden page profiel DanielleDanielle

" Mijn honden zouden ook onvermoeibaar worden en overprikkeld met zo veel hersenspellen.
 
Willow kan ook zo zijn, en wat ik deed als zij het de bond maakte, was haar aanlijnen. Als zij alles had gekregen van mij wat ik vond dat ze nodig had (lange wandeling, eten, iets om op te kauwen, soms een hersenspelletje) en mevrouw was nog niet voldaan, maakte ik haar vast aan haar mand met de riem en negeerde haar (ketting riem want anders knabbelde ze zich los) en viel dan vrij snel in slaap. 
 
Na een tijdje wist ze gewoon dat dat haar ritme was. Honden hebben daar zo veel duidelijkheid in nodig. Nu zijn de honden gewoon rustig als ik ook rustig ben (als ze hebben gekregen wat ze nodig hebben uiteraard) 
 
Wat versta jij onder aandacht vragen? Willow kon dit doen door mij recht aan te kijken, hard te blaffen en gewoon NIET stoppen. Dan werd ze apart gezet of aangelijnd. 
 
Nu komt ze ook aandacht vragen, maar dan door lekker tegen me aan te kruipen om te knuffelen, of ze brengt een rubberen kauw botje wat ik vast moet houden zodat zij kan knagen. Dat vind ik totaal niet vervelend   "

Ik denk ook wel dat dit hier het geval is. Met aandacht vragen bedoel ik echt aan mijn arm trekken 'kom nou mee!', brommen, etc. Op een gegeven moment moet ik denk ik beter een grens trekken en dan is het klaar. 

honden page profiel DanielleDanielle

Thanks voor jullie reacties! Ik ben bezig meer structuur te krijgen in het dagelijks leven van Nero. Toevallig heb ik een mail gekregen van een hondenschool waar ik al een half jaar op de wachtlijst sta, dat we morgen mogen beginnen. Heel leuk! Een sport en spel cursus voor de komende 10 weken. Dan is het gewoon na de training iets lekkers en dan rust. Jachttraining vind ik ook echt wat voor Nero, daar sta ik ook op de wachtlijst maar daar zou dan niet eerder mee beginnen dan over 3 maanden. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^