Hond wandelt slecht mee met dochters

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke Femke

Hallo allemaal.  Ik heb n vraag en hoop op wat herkenning en mogelijk n oplossing :-)

Ik heb n hond van 11 maanden.  Toffe kruising tussen golden / labrador en australian shepherd. Ze is ontzettend lief, lekker actief en luistert over het algemeen prima. 

Ze vindt aan de riem lopen saai.. sjokt dan wat ongeïnspireerd achter me aan.. loslopen vindt ze heerlijk , doet ze dagelijks in bos en park. 

Nu loopt ze sinds n maand of 2 ontzettend slecht met m'n dochters  van 11 en 13 mee.. ze loopt heel langzaam, of blijft gewoon zitten of probeert terug naar huis te gaan door aan de riem te trekken.  Ze hebben van alles geprobeerd.. mee trekken (met als resultaat dat ze 20 minuten die hond achter zich aan moeten trekken),  meelopen belonen met koekjes, belonen met stem enz.  T is best heel vervelend voor ze.  Ze vinden t leuk om met dr te wandelen maar niet op deze manier. 

Bij mij doet ze dit niet en als ik erbij loop dus ook niet.. is dit herkenbaar en wat kunnen we hieraan doen? 

Bedankt voor t meedenken! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Laat je dochters een cursus met haar doen. Als je al de pup hebt gehad? Een vervolg erop of iets anders aan gehoorzaamheid. Denk dat je hond iets meer uitdaging wilt qua behavior hp-wink

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De hond is 11 maanden, die wil wat leuks tijdens de wandeling, laat de hond een dummy dragen en laat de meiden naar een veilig stukje lopen en daar met de hond spel doen....dan gaat tie zeker graag mee. laughing

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Mijn honden lopen ook niet makkelijk mee met anderen, ook al kennen ze diegene goed.

Ik denk dat je hond het niet prettig vindt om met een ander mee te moeten, ook al zijn het je eigen dochters.

Wat je eraan kan doen weet ik ook niet, misschien idd dat je dochters een cursus met hem doen zodat je hond gewend raakt met ze bezig te zijn.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Mijn ouders hadden destijds een shih tzu die alleen met mijn moeder mee naar buiten wilde. Zelfs niet met mijn vader. Alleen als mijn moeder niet thuis was, liep hij wel met mijn vader of iemand anders mee. Mijn ouders vonden dat niet zo erg en ik weet ook niet wat je eraan kunt doen. Maar ik kan me voorstellen, dat het voor je dochters niet leuk is. Misschien inderdaad dat je dochters een cursus kunnen gaan doen met de hond. Dat kan de band tussen de hond en je dochters enorm versterken. 

honden page profiel DanielleDanielle

Ik zou een kind mijn hond niet laten uitlaten. Maar als je dat zo graag wil dan zou ik dat vanaf 12 jaar doen en de kinderen inderdaad een cursus laten doen. Hoe vaak ik hier in de buurt wel niet een kind een hond zie uitlaten en dat gaat geregeld mis. 

honden page profiel MimmikMimmik

honden foto van Mimmik

Kent de hond de commando's volg - voet - kort - rechts/link/keer om al?

Dat kan misschien helpen in het meewandelen aan de lijn smile

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik zou een kind mijn hond niet laten uitlaten. Maar als je dat zo graag wil dan zou ik dat vanaf 12 jaar doen en de kinderen inderdaad een cursus laten doen. Hoe vaak ik hier in de buurt wel niet een kind een hond zie uitlaten en dat gaat geregeld mis.  "

Dit is inderdaad ook mijn mening en ervaring. Daarnaast kan je eigen hond nog zo sociaal en vriendelijk zijn, die van een ander is dat helaas niet altijd. Hoe vaak ik al een hond van mijn hond af heb moeten schoppen weet ik niet meer. Dan kan best traumatisch zijn. Ik krijg het gegil van mijn hond toen ze gegrepen werd nooit meer uit mijn hoofd.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Dit is inderdaad ook mijn mening en ervaring. Daarnaast kan je eigen hond nog zo sociaal en vriendelijk zijn, die van een ander is dat helaas niet altijd. Hoe vaak ik al een hond van mijn hond af heb moeten schoppen weet ik niet meer. Dan kan best traumatisch zijn. Ik krijg het gegil van mijn hond toen ze gegrepen werd nooit meer uit mijn hoofd. "

Juist ! Dat is voor ons volwassenen al een crime . Laat staan voor een kind 

Volgende forumvraag: Hond wordt steeds kieskeuriger
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^