Diabetes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauraLaura

Hoi all,

Ik train met Darkan bij een vereniging voor bond van de diensthond.

Nu is er een teefje van 9 recent gediagnosticeerd met diabetes. Daar bestaat natuurlijk een speciale brok voor, maar de eigenaar wilt het met vers vlees gaan proberen (KVV). Gezien de kosten van de speciale voeding de pan uit rijzen met een Mechelaar. Maar zeker ook vanwege de goede voeding dat KVV is.

Ze krijgt nu 2x per dag 10 eenheden insuline en wordt over een paar weken gesteriliseerd. Helaas blijft die bloedsuiker veel te hoog!

Ze mag tussen de 4-8 aan waarden hebben, maar zit dagelijks boven de 25. Soms zelfs zo hoog dat het apparaat niet meer kan meten. (boven 33,8) Dan is ze ook erg ziek de arme schat.

Wie heeft ervaring met diabetes en heeft het wiel al uitgevonden? Kwa supplementen en/of kruiden die helpen? 

Groetjes

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Vers voeren, dus koolhydraat-arm, is een uitstekende manier om diabetes onder controle te krijgen. Het zijn de koolhydraten die de insulineproductie over de rooie jagen (geldt ook bij mensen trouwens). Voer je voeding zonder of met weinig kh dan hoeft er veel minder insuline aangemaakt te worden. Je hoeft dus sowieso minder te spuiten en het kan goed zijn dat de hond nog voldoende zelf produceert, of de cellen net voldoende glucose opnemen doordat er zo weinig in de voeding zit, dat je niks meer hoeft te spuiten.

Daarnaast had carnibest vroeger een diabetes variant. Weet niet of dat nog zo is.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^