Hond gedraagt zich raar - wat te doen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GinxminxGinxminx

Sinds gisterenavond rond een uur gedraagt mijn hond (1 jaar, reu Jack Russel) zich anders. Hij wilde ineens perse bij mij op schoot en dat doet hij normaal nooit. Op dit moment zag ik het nog als hij wil wel er graag naar buiten. Hij zag er wel wat 'sip' uit als in een hangend hoofdje. Uitgelaten, zichtbaar wat langzamer dan normaal maar wel zonder problemen gepoept en geplast. Terug in huis en klaar om naar bed te gaan zie ik dat hij zijn hoofd echt niet neerlegt en wat smakt. Ook trillen zijn achterpoten een beetje. Ook neemt hij wel een snoepje aan maar laat hem toch vallen uit zijn bek en eet hem niet op (dit van een hond die nooit een snoepje weigert).

 

Met hem samen op de bank geslapen met onder zijn hoofd wat dekens als ondersteuning. Net weer uitgelaten. De wandeling is in principe zoals altijd maar ik merk toch iets van sloomheid maar wel een stuk minder dan gisteravond. Hij heeft zojuist wel gegeten. 

 

Ik heb geen idee wat er aan de hand is en als dit nog zo aanhoudt bel ik ook zeker de dierenarts voor advies. Vooral dat hij zijn hoofdje niet neer wilt leggen maakt me ongerust aangezien me dat niet normaal lijkt. Hij heeft wel eens eerder gehad dat hij heel onrustig was, niet wilde slapen en trilde. Dat leek mij toen altijd dat hij iets verkeerd gegeten had en die ochtend erna was het altijd weer gewoon over. Echter dat met zijn hoofd niet neerleggen is nieuw. Wel is hij gestopt met te trillen.

 

Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn of in ieder geval tips die ik kan uitproberen zodat hij zich wat beter voelt op dit moment?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zo wie zo de dierenarts bellen voor een check up, dat geeft jou zelf ook zekerheid en als er iets is met je hond dan vindt de dierenarts dat.

Maar kan je hond ergens van geschrokken zijn, ga even na wat er gisteren allemaal gebeurd is, wat jullie gedaan hebben? 

Iets wat voor jullie normaal is, kan je hond enorm van schrikken......

 

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Niet te lang wachten en naar de dierenarts gaan! Als ze smakken is dat een teken dat hij misselijk is. Heeft hij niets van straat gegeten ? Een Jack geeft pas laat aan als hij ziek is. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Gewoon even langs de dierenarts, zou ik zeggen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hij heeft wel eens eerder gehad dat hij heel onrustig was, niet wilde slapen en trilde. Dat leek mij toen altijd dat hij iets verkeerd gegeten had en die ochtend erna was het altijd weer gewoon over. Echter dat met zijn hoofd niet neerleggen is nieuw.Ginxminx

 

Het kan met de maag te maken hebben, als de hond zijn hoofd neerlegt dat er maagzuur in zijn slokdarm vloeit. 

Maar de pijn of het ongemak kan ook ergens anders vandaan komen (wervels?)

Trillen kan van pijn zijn. Als je zijn buik voelt, staat die dan gespannen? Kromt hij de rug?

 

Persoonlijk zou ik bij deze symptomen meteen contact opnemen met de dierenarts. Want ook een maagkanteling of gasophoping in de maag kan op deze manier beginnen. 

honden page profiel GinxminxGinxminx

Bedankt voor de reacties! De dierenarts wil dat ik het vandaag nog even aankijk aangezien het beter lijkt te gaan. Ik moet bellen mocht het veranderen. Ze denkt zelf dat hij iets verkeerd heeft gegeten. 

Wel erg sneu. Ik heb niet het idee dat ik nu veel voor hem kan doen zodat hij zich wat beter voelt. Behalve een warm dekentje.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Heb je hem onlangs middelen tegen vlooien en teken of ontwormingsmiddel gegeven?

 

Heeft hij iets tijdens wandeling van de grond gegeten of lang aan het snuffelen geweest op dezelfde plek? Je ziet dat vaak aan een hond doordat hij/zij de bek aflikt.

 

Ik hoop dat de verbetering doorzet. Als je het niet vertrouwt naar de dierenarts gaan.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^