Puppy perikelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dim van Chip† en SmokeyDim van Chip† en Smokey

honden foto van Dim van Chip† en Smokey

Hallo allemaal, ik ben nieuw op dit forum maar lees al wel regelmatig mee. Sinds vorige week zondag hebben wij een klein draakje in huis, Smokey. Hij is een kruising van een Maltipoo met een Yorkshire en wordt morgen 9 weken. 

Het is een superlief hondje met een enorme bulk aan energie. We genieten enorm maar lopen ook nog wel bij momenten tegen de puppy stress aan ;-), vooral om 4 uur 's nachts als hij vooral heel graag bij je wil liggen of als je na een 'wandeling' thuis komt en de vloer van de woonkamer net iets interessanter blijkt te zijn om je mini blaas, met blijkbaar liters inhoud, te legen maar wat is hij leuk...als hij bij iedere grassprietje weer net zo enthousiast erop af duikt alsof hij weer iets gevangen heeft... 

Hoor graag ervaringen over zindelijkheidstrainingen, schadevrij door de barracuda momenten komen, socialisatie en meer...! En wie zit er hier ook midden in de puppy periode?

honden foto van Dim van Chip† en Smokey

 

546346.jpg546345.jpg

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat een schatje...hier geen pup maar ben er gek op, geniet er van, ze zijn helaas zo groot, hoewel als ze groter worden ze heel bijzonder worden...laughing 

honden page profiel NadiaNadia 3 doggies

honden foto van Nadia

ahh schattig! Wij zitten ook midden in de puppy periode, donderdag wordt Mila (mini bull terrier) 11 weken. Afgelopen vrijdag hebben wij de eerste puppycursus gehad, was echt superleuk!

 

De nachten zijn inderdaad een uitdaging, vooral als je suf met je ene been in je broek staat om je aan te kleden en mevrouw is al aan het plassen haha maar gaat gelukkig al een stuk beter.

 

In het begin was Mila ook blij met elk grassprietje, maar begint nu een beetje angstig te worden ook al lopen we telkens hetzelfde rondje. Na het plassen en poepen wil ze zo snel mogelijk weer naar binnen. Dit doen we dan ook aangezien het normaal schijnt te zijn voor pups. Als ik de buurvrouw tegen kom met haar rustige labrador loopt ze wel graag een rondje mee. Ga wel in de middag even op het bankje hier zitten kijken naar alles wat voorbij komt en komende donderdag ook even op een afstandje de markt bekijken. 

 

Schadevrij door de barracuda momenten komen hahaha ik loop altijd weg en ga even in de wc staan ofzo en dan is ze weer rustig. Of ik geef haar een kauwbot of ga even spelen met haar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heerlijk Nadia jij ook een kleine pup, op zoek naar een stabiele volwassen hond, mooi mee gaan wandelen dat verminderd de angst van je pup, geniet jij ook van de puptijd.laughing

honden page profiel NadiaNadia 3 doggies

honden foto van Nadia

" Heerlijk Nadia jij ook een kleine pup, op zoek naar een stabiele volwassen hond, mooi mee gaan wandelen dat verminderd de angst van je pup, geniet jij ook van de puptijd. "

Dankjewel! We genieten er zeker van en inderdaad als ik de buurvrouw zie lopen dan lopen we met haar mee. Lopen nog meer stabiele volwassen honden hier, heb eergisteren ook met de buurman mee gelopen en daarna was ze helemaal moe en hadden we geen terror binnen haha

honden foto van Dim van Chip† en Smokey

Oh ja Willemijn, de band wordt alleen maar sterker en sterker als ze ouder worden, heel bijzonder!

 

Nadia, herkenbaar wel die angst, hoewel Smokey het hele concept van wandelen nog een beetje vreemd vindt... hij wil het liefste meteen weer naar huis. Wandelen met een andere hond mee is een goed idee, maar dacht dat je even de inentingen af moest wachten daarvoor?  Ik ben nog zoekende naar een ritme... nu is het meestal eerst naar buiten, spelen, eten, slapen maar dat geeft nogal eens wat ongelukjes in huis dus misschien beter eerst spelen, dan naar buiten... ofzo..hahaha wat een zoektocht. 
Ja die nachten bedoel ik dus hihi... de buren maken nu kennis met mij in de meest vreemde outfits... wat ik maar kan vinden zeg maar...om maar op tijd te zijn.laughing
Puppycursus is nog iets waar ik nog over nadenk, hij is zo verrekte klein.. maar jouw schattige pup zal ook niet tot de grootsten behoren denk ik...

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Hou Dim, welkom!

 

Hier heb je nog een topic waar meerdere mensen over hun pup schrijven!

honden page profiel NadiaNadia 3 doggies

honden foto van Nadia

Wij hebben ook de 9 weken enting afgewacht, die heeft ze vorige week gehad! De hond van de buurvrouw is ook ingeënt en met andere honden zijn we nog voorzichtig tot de 12 weken enting. 

 

Na elk slaapje en spelen gaan we naar buiten. Eten geven we als we naar buiten geweest zijn en daarna gaat ze meestal weer slapen. Als ze na het eten nog wakker is gaan we nog een keer naar buiten. Overdag houden we ongeveer 2 uur aan. Het is inderdaad een zoektocht haha de eerste weken liep ik er als een zombie bij. Gaat nu gelukkig een stuk beter en hoef het gelukkig niet alleen te doen. Mijn vriend doet altijd de nachten, nu is dat rond 5 uur en ik ga er om 7 uur uit. Ook in mijn meest vreemde outfits hp-shiny ze slaapt in een doos naast ons bed en die doos neem ik dus tegenwoordig mee zodat ik me aan kan kleden en dan til ik haar mee naar buiten.

 

Mila is ook niet echt groot nee, maar puppycursus zou ik wel aanraden. De eerste twee lessen bij ons zijn prive, echt heel fijn en daarna gaan we met een groepje van 6. Heb na 1 les al best veel geleerd! Alhoewel het voor mij wel mijn eerste hond is.

honden foto van Dim van Chip† en Smokey

" Hou Dim, welkom!
 
Hier heb je nog een topic waar meerdere mensen over hun pup schrijven! "

Dank je wel, ga meelezen!

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Wat een schatje! Onze pup is nu net 6 maanden.

Wat bij ons het beste werkte met zindelijkheidstraining was om een commando te koppelen aan het plassen en poepen. Dus bij elk plasje buiten zeiden we 'plasje' en werd ze uitgebreid beloond met een snoepje en een aai.

Onze Sjors was buiten veel te veel afgeleid om te onthouden dat ze moest plassen. Maar als we dan 'plasje' zeiden, dan herinnerde ze zich weer dat ze ook moest plassen.

 

En je moet ook echt een vaste plek vinden waar je hond het veilig vindt om te plassen. De onze mocht in het begin in de voortuin, omdat ze het op straat echt nog veel te eng vond. Op een gegeven moment beloonden we haar alleen nog voor plasjes buiten de voortuin. Zo hebben we dat ook weer afgebouwd. Ook in combinatie met het 'plasje' commando. Ze plast daar nu nooit meer trouwens.

honden foto van Dim van Chip† en Smokey

" Wij hebben ook de 9 weken enting afgewacht, die heeft ze vorige week gehad! De hond van de buurvrouw is ook ingeënt en met andere honden zijn we nog voorzichtig tot de 12 weken enting. 
 
Na elk slaapje en spelen gaan we naar buiten. Eten geven we als we naar buiten geweest zijn en daarna gaat ze meestal weer slapen. Als ze na het eten nog wakker is gaan we nog een keer naar buiten. Overdag houden we ongeveer 2 uur aan. Het is inderdaad een zoektocht haha de eerste weken liep ik er als een zombie bij. Gaat nu gelukkig een stuk beter en hoef het gelukkig niet alleen te doen. Mijn vriend doet altijd de nachten, nu is dat rond 5 uur en ik ga er om 7 uur uit. Ook in mijn meest vreemde outfits  ze slaapt in een doos naast ons bed en die doos neem ik dus tegenwoordig mee zodat ik me aan kan kleden en dan til ik haar mee naar buiten.
 
Mila is ook niet echt groot nee, maar puppycursus zou ik wel aanraden. De eerste twee lessen bij ons zijn prive, echt heel fijn en daarna gaan we met een groepje van 6. Heb na 1 les al best veel geleerd! Alhoewel het voor mij wel mijn eerste hond is. "

Voor mij niet de eerste hond, maar elke hond is toch ook weer anders... dus misschien ook wel leuk om eens naar te kijken zo'n puppy cursus. 

Dus aan de zombielook met vreemde outfit herken je nieuwe pup eigenaren... zo leer je elke keer wat nieuws hihi..

Fijn te horen dat er enig ritme te ontdekken is, hoop dat dat hier ook snel komt.

honden foto van Dim van Chip† en Smokey

" Wat een schatje! Onze pup is nu net 6 maanden.
Wat bij ons het beste werkte met zindelijkheidstraining was om een commando te koppelen aan het plassen en poepen. Dus bij elk plasje buiten zeiden we 'plasje' en werd ze uitgebreid beloond met een snoepje en een aai.
Onze Sjors was buiten veel te veel afgeleid om te onthouden dat ze moest plassen. Maar als we dan 'plasje' zeiden, dan herinnerde ze zich weer dat ze ook moest plassen.
 
En je moet ook echt een vaste plek vinden waar je hond het veilig vindt om te plassen. De onze mocht in het begin in de voortuin, omdat ze het op straat echt nog veel te eng vond. Op een gegeven moment beloonden we haar alleen nog voor plasjes buiten de voortuin. Zo hebben we dat ook weer afgebouwd. Ook in combinatie met het 'plasje' commando. Ze plast daar nu nooit meer trouwens. "

Ja de tuin hier is ook nog de veiligste plek voor hem, dat afgeleid zijn herken ik helemaal...alles is interessant behalve wat eigenlijk de bedoeling is. En de hoosbuien van de afgelopen week doen daar geen goed aan... hij gaat simpelweg op mijn voet zitten als we buiten zijn...dan zit hij droog laughing. Dat commando lijkt me wel een goeie, die ga ik ook proberen. 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" Oh ja Willemijn, de band wordt alleen maar sterker en sterker als ze ouder worden, heel bijzonder!
 
Nadia, herkenbaar wel die angst, hoewel Smokey het hele concept van wandelen nog een beetje vreemd vindt... hij wil het liefste meteen weer naar huis. Wandelen met een andere hond mee is een goed idee, maar dacht dat je even de inentingen af moest wachten daarvoor?  Ik ben nog zoekende naar een ritme... nu is het meestal eerst naar buiten, spelen, eten, slapen maar dat geeft nogal eens wat ongelukjes in huis dus misschien beter eerst spelen, dan naar buiten... ofzo..hahaha wat een zoektocht. Ja die nachten bedoel ik dus hihi... de buren maken nu kennis met mij in de meest vreemde outfits... wat ik maar kan vinden zeg maar...om maar op tijd te zijn. Puppycursus is nog iets waar ik nog over nadenk, hij is zo verrekte klein.. maar jouw schattige pup zal ook niet tot de grootsten behoren denk ik... "

Bedoel je jong? Of klein? Ik haalde mijn pup op met 11 weken, ze was toen ongeveer 2 kilo. Met puppycursus was ze met een dwergteckel de kleinste van het stel, en als de pups los mochten, gingen Remi en die teckel in een andere kamer even los. Met de dame en teckel ging het uiteindelijk niet helemaal goed, denk dat hij weer terug naar de fokker ging (het was een vrouw van een jaar of 70, die er van overtuigd was dat haar hond agressief was, omdat ze met haar vinger letterlijk naar hem zwaaide als hij iets deed wat niet mocht, en hij dan in haar zwaaiende vinger hapte XD dat soort zaken maakte ze zich erg druk over, en plots kwamen ze niet meer surprised).

Omdat Remi als enige uk over was, keken we hoe ze was bij de 'grotere' pups. Een beagle pup dook op haar, en ze heeft hem zo ontzettend fel op zijn kop gegeven, dat de instructrice het loslaten meteen afkapte, uitlegde over hoe honden hun grenzen aangeven, en volgens mij stopten ze er daarna mee, of ik hield Remi sindsdien gewoon elke les op schoot tongue-out dat kan ik me niet meer herinneren eerlijk gezegd. Remi kan nog steeds heel goed 'uitschelden' hp-angel Ze was qua luisteren een van de betere, omdat ze geen interesse had in de andere pups, haha.

 

Vooral een tip qua socialisatie en kleine hondjes; neem ze in bescherming! Trek je niks aan van wat andere baasjes zeggen! Til ze op als je twijfelt. Zolang je ze niet aan het tuig paniekerig de lucht in slingert, is optillen echt niet slecht.

Ik liep bijvoorbeeld in een aanlijngebied in het bos, 1ste of 2de keer voor Remi daar. Komt er een vrouw met een paar kinderen en een border collie, los. Haar BC liep eerst netjes naast dus ik liep ook door. Tot hij begon te vertragen en te sluipen, en ik tilde Remi op, want ik vertrouwde het niet. Het baasje meteen commentaar dat ik het verkeerd deed, haar zo bang maakte, en dat haar hond niets deed... Ik stond nog minder sterk in mijn schoenen, zette Remi neer, en die BC heeft haar alle hoeken van de lijn laten zien (joeg achter haar aan). Ze beet niet, maar ze heeft Remi wel de stuipen op het lijf gejaagd toen, en zo heb ik nog een paar keer de fout gemaakt iets te lompe (jonge) honden bij haar te laten. Ze is nu een redelijk b*tch naar andere honden. Na jaren BAT valt het uitvallen aan de lijn een heel stuk mee (al is het er niet 100% uit). Grote honden moet ze sowieso bijna nooit iets van hebben, die scheldt ze al heel snel, en dan heel hard, de huid vol. Kleine honden vindt ze over het algemeen wel oke, al kunnen die als ze te opdringerig zijn ook een felle snauw krijgen.

 

Zoek via DoggyDate bijvoorbeeld sociale honden om mee te wandelen. Zelfs al is het beide aan de lijn en gelijk op lopen. Ik heb met haar als jonge hond (jaar of 2?) vaker met zo'n wandeling meegedaan (ik wist hiervoor niet van de app). Ze was geen pup meer, maar een jaar of 2, maar het deed haar volgens mij wel iets goed, als een roedeltje door de natuur gaan en andere honden passeren (die dan begroet werden door de wat extravertere honden, zodat Remi er langs kon glippen, als ze geen interesse had in hai zeggen). Volgens mij is ze onder andere daardoor iets fijner naar kleine honden (ik ging met met 'kleine honden wandelingen' die mensen aanmaakten). Ondertussen vanwege verhuizing naar het dunbevolkte noorden van het land, en corona, hebben we al jaren niet meer met een wandeling meegedaan (ik heb geen auto, wil niet voor een hondenwandeling met allerlei bussen en treinen moeten in deze tijden). Ik ga deze zomer weer even naar mijn geboorteplaats 'op vakantie', hopelijk bestaat die groep nog, en kan ik weer eens meedoen hp-shiny Of maak ik er zelf een hp-smile

honden foto van Dim van Chip† en Smokey

Ik bedoel eigenlijk allebei, het is een superklein exemplaar, kleiner dan we verwacht hadden...hij is net de kilo voorbij en daarnaast ook nog maar 8 weken. Ik weet dat jong beginnen belangrijk is maar als ik dit verhaal zo lees, is hem in bescherming nemen tegen zichzelf en onstuimige andere honden ook niet verkeerd. We wonen in een rustig dorp waar de meeste hondeneigenaren elkaar wel kennen. Ik ga die app wel bekijken, lijkt me op zich wel leuk om wat nieuwe hondenvriendjes voor hem te leren kennen, dank je wel. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ik bedoel eigenlijk allebei, het is een superklein exemplaar, kleiner dan we verwacht hadden...hij is net de kilo voorbij en daarnaast ook nog maar 8 weken. Ik weet dat jong beginnen belangrijk is maar als ik dit verhaal zo lees, is hem in bescherming nemen tegen zichzelf en onstuimige andere honden ook niet verkeerd. We wonen in een rustig dorp waar de meeste hondeneigenaren elkaar wel kennen. Ik ga die app wel bekijken, lijkt me op zich wel leuk om wat nieuwe hondenvriendjes voor hem te leren kennen, dank je wel.  "

Gefeliciteerd met je pup en veel geluk samen. Ik zal zoals D ook adviseert een hondje van net één kilo vooral in bescherming nemen en zo nodig gewoon optillen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Mooi in bescherming nemen, als ik iemand met wandelen benaderd met een hele kleine pup en degene mij vraagt of mijn hond wat doet is het aan mij om daar heel voorzichtig mee te zijn, altijd zeg ik neem de pup bij je op schoot en ga door de knieen, en laat ze zo kennis maken met elkaar, nou loop ik altijd waar bijna geen honden zijn, en dan is het leuk voor anderen om toch met een hond kennis te maken.....een grote volwassen hond kan veels te wild omgaan met een kleintje, voorkom het gerust...optillen is niet fout.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Allemaal heel normaal puppy gedrag! Alles buiten is nog zo interessant en eenmaal binnen is het veilig en laten ze alles lopen.. het is ook een kwestie van volhouden. Lang buiten op een grasveldje blijven staan, goed belonen. Ongelukjes binnen horen er nog bij maar probeer dit voor te zijn. Zodra er toch een ongelukje gebeurd gelijk de pup zonder te mopperen buiten zetten om uit te plassen en het gewoon even opruimen. 

 

Snachts wakker worden is ook niet gek. Je pup is nog zo klein. Weg uit zn vertrouwde omgeving, alles is nieuw en wennen. Ik heb er 3 weken naast geslapen, bij onze pup. Wilde ze bij mij liggen, prima. Dat heb ik de eerste tijd gewoon toe gelaten tot ze volledig vertrouwd waren en zelf lekker gingen slapen. Zo heeft iedereen zn nachtrust.. 

 

Verder zou ik met een pup van 1 kilo ook heel voorzichtig zijn. Rustig kennismaken en gewoon vast houden. Of afspreken met mensen met ook een klein hondje.. 

honden foto van Dim van Chip† en Smokey

Ik ga zeker voor bescherming en optillen, onze vorige lieverd heeft een gecompliceerde breuk in zijn voorpootje opgelopen toen hij pas 5 maanden was, dit door de goede bedoelingen van een andere hond en een minder oplettend baasje, dat gaat me niet nog een keer gebeuren. 

Ik slaap nu ook bij hem, althans hij inmiddels nu bij mij en daardoor hebben we allemaal wat meer slaap.. wink

Volgende forumvraag: Ervaringen Bouvier des Flandres
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^