Golden retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KelsoKelso

Hallo iedereen

Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die goede fokkers weet of ergens een nestje weet van Golden retrievers en tips zijn altijd welkom voor goldies wat het beste voer is wat ze graag doen wil er alles over weten 

Mvg 

honden page profiel DagmarDagmar

Ga je nu elke dag een nieuw ras opzetten?

Google staat vol, zelf op dit forum vind je al een hoop. lees eerst zelf al eens wat vooraleer alles je moet gezegd worden... Opzoeken is net het leukste deel (vind ik)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Met vragen is niks mis mee, beter dan gewoon maar een hond aanschaffen bij een foute fokker.

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

Als ik me op een nieuw ras oriënteer vind ik het belangrijk om de honden in levende lijve mee te maken. Rasverenigingen organiseren vaak wandelingen, zo zie je hun doen en laten. Ook kun je dan de diverse ervaringen van de baasjes horen en wat hun honden nodig hebben. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Heb je je keuze kunnen maken? laughing Heb geen tips qua fokker. Wat wel belangrijk is, is dat je je pup haalt bij eentje die verantwoordelijk fokt. Er moeten bijvoorbeeld gezondheidsuitslagen aanwezig zijn. “De dierenarts heeft de hond gezond verklaart”, is niet genoeg. Er moeten bv wel röntgenfoto’s van de ouderdieren gemaakt zijn, waar de heupen en ellebogen op staan. 

Qua voer is het altijd even zoeken waar je hond het goed op doet. Vaak krijg je wat mee van de fokker om mee te beginnen. 

En wat ze graag doen? Veel goldens houden van apporteren, zwemmen, speuren, bankhangen, trucjes leren. Van alles eigenlijk, het zijn veelzijdige honden die voor veel dingen in zijn. 

honden page profiel KelsoKelso

" Ga je nu elke dag een nieuw ras opzetten?
Google staat vol, zelf op dit forum vind je al een hoop. lees eerst zelf al eens wat vooraleer alles je moet gezegd worden... Opzoeken is net het leukste deel (vind ik) "

Heb zelf ook al heel veel op gezocht hoor maar vraag liever hier ook nog eens want hier zitten mensen met ervaring die toch net wat specifieker kunne zijn als Google  

honden page profiel KelsoKelso

" Met vragen is niks mis mee, beter dan gewoon maar een hond aanschaffen bij een foute fokker. "

Ja zo is dat  

honden page profiel KelsoKelso

" Als ik me op een nieuw ras oriënteer vind ik het belangrijk om de honden in levende lijve mee te maken. Rasverenigingen organiseren vaak wandelingen, zo zie je hun doen en laten. Ook kun je dan de diverse ervaringen van de baasjes horen en wat hun honden nodig hebben.  "

Ooh dat wist ik nog niet dankuwel voor de info 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kelso...dit is je derde topic wat je graag wilt in huis.......heb je al een keuze gemaakt ? De Stafford komt in huis ? Met 9 weken, en wil je dan daarbij ook nog van een ander ras een pup neerzetten, zodat er tegelijk twee puppen rondlopen ? 

honden page profiel KelsoKelso

" Heb je je keuze kunnen maken?  Heb geen tips qua fokker. Wat wel belangrijk is, is dat je je pup haalt bij eentje die verantwoordelijk fokt. Er moeten bijvoorbeeld gezondheidsuitslagen aanwezig zijn. “De dierenarts heeft de hond gezond verklaart”, is niet genoeg. Er moeten bv wel röntgenfoto’s van de ouderdieren gemaakt zijn, waar de heupen en ellebogen op staan. 
Qua voer is het altijd even zoeken waar je hond het goed op doet. Vaak krijg je wat mee van de fokker om mee te beginnen. 
En wat ze graag doen? Veel goldens houden van apporteren, zwemmen, speuren, bankhangen, trucjes leren. Van alles eigenlijk, het zijn veelzijdige honden die voor veel dingen in zijn.  "

Ja dat maakt de honden zo tof ze houden van wat uitdaging he en ja het is zeker de bedoeling om een gezond hondje te krijgen heel erg bedankt voor de reactie 

honden page profiel DagmarDagmar

" Heb zelf ook al heel veel op gezocht hoor maar vraag liever hier ook nog eens want hier zitten mensen met ervaring die toch net wat specifieker kunne zijn als Google   "

Geschreven ervaring is bijlange niet zo betrouwbaar als irl. We zijn allemaal vreemden, dus niet alles wat hier staat is ook als waarheid te aanvaarden (of als enige waarheid).

Ga eens naar hondenscholen, mee met wandelingen.... Zal je meer van leren dan vandaag iets te vragen en morgen al weer iets compleet anders te willen weten en er álles over te willen weten (dat leer je heus niet virtueel en al helemaal niet in 1 dag) omdat de antwoorden je zeggen iets anders te doen.

honden page profiel KelsoKelso

" Kelso...dit is je derde topic wat je graag wilt in huis.......heb je al een keuze gemaakt ? De Stafford komt in huis ? Met 9 weken, en wil je dan daarbij ook nog van een ander ras een pup neerzetten, zodat er tegelijk twee puppen rondlopen ?  "

Nee de stafford is al lang afgesloten omdat er veel reacties waren dat die honden niet goed zijn voor anderre honden /katten dan ik wou graag een vizsla en mijn moeder een Golden dus heb ik gevraagd naar Raad voor een vizsla maar blijkt veel meer tijd te vergen dan ik dacht dus heb ik het er eens goed over gehad met mijn mama en we gaan warschijnlijk 1 pup nemen een Golden omdat deze veel is aangeraden en omdat die veel hebben wat ik van een hond wil en bij een Golden kan ik zelf ook aan de eisen voldoen van de hond en na 1 jaar gaan we mis nog eentje nemen maar het is daarom dat ik zoveel vraag ik over verschillende rassen omdat ik echt wil weten welke hond mij gelukkig kan maken maar vooral welke hond ik gelukkig kan maken met de dingen die ik kan doen  

honden page profiel KelsoKelso

" Geschreven ervaring is bijlange niet zo betrouwbaar als irl. We zijn allemaal vreemden, dus niet alles wat hier staat is ook als waarheid te aanvaarden (of als enige waarheid).
Ga eens naar hondenscholen, mee met wandelingen.... Zal je meer van leren dan vandaag iets te vragen en morgen al weer iets compleet anders te willen weten en er álles over te willen weten (dat leer je heus niet virtueel en al helemaal niet in 1 dag) omdat de antwoorden je zeggen iets anders te doen. "

Ja maar veel staat tegenwoordig wel op het internet en ik heb al eens naar honden therapeuten gebeld voor te vragen hoe en wa dus het is zeker niet alleen van het internet dat ik wil bij leren ik ben gwn iemand die nog op zoek is naar wat hij wil in een hond  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kelso, verstandig...een pup tegelijk, en toch graag de goldenretriever, een fijne karakter volle hond, wat al aangegeven is, ga naar wandelingen die georganiseerd zijn, mee lopen en daar eens rondkijken en vragen stellen....en wat de honden eten....laughing  als je een pup neemt, wat de fokker je meegeeft.

honden page profiel KelsoKelso

" Kelso, verstandig...een pup tegelijk, en toch graag de goldenretriever, een fijne karakter volle hond, wat al aangegeven is, ga naar wandelingen die georganiseerd zijn, mee lopen en daar eens rondkijken en vragen stellen....en wat de honden eten....  als je een pup neemt, wat de fokker je meegeeft. "

Super dankuwel voor de info  

honden page profiel DanielleDanielle

Wat leuk, in heb ook een golden retriever. Hij is ruim 1,5 jaar oud. Maar karakters kunnen enorm verschillen natuurlijk. Maar het zijn allemaal heel vriendelijke honden die heel erg mensgericht zijn maar het ook leuk vinden om met hun soortgenoten te spelen! Ze houden ook van veel beweging, lekker zwemmen of lange wandelingen maken in het bos. Maar ze houden over het algemeen ook echt wel van knuffelen en lekker stoeien in huis! Ze zijn ook altijd graag bij je, of als je langer weg bent is een oppas ook een goede aanrader. Want eigenlijk vinden ze elk mens leuk en zijn ze al blij als ze niet alleen hoeven te zijn! :) 

 

Wat betreft een fokker, hier zie je een lijst met golden retriever fokker:

https://www.goldenretrieververeniging.nl/fokkers/

 

Houd er wel rekening mee, doordat veel mensen een hond willen, je waarschijnlijk op een wachtlijst komt te staan. In deze periode kan het zo een jaar duren! Maar het is het zeker waard :) 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Je schrijft in een van je vorige topics dat je wel een 'beetje agressief wilt kunnen spelen' met je hond.

Wat bedoel je daar precies mee?

honden page profiel KelsoKelso

" Je schrijft in een van je vorige topics dat je wel een 'beetje agressief wilt kunnen spelen' met je hond.
Wat bedoel je daar precies mee? "

Dat ik het wel fijn vind om wat te kunnen stoeien  met mijn hond 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als er weer hondenshows mogen zijn, kun je daar een keer heen.

Zoek van te voren op welke rassen je wilt bekijken.

Kijk in de agenda van zo'n show hoe laat welk ras aan de beurt is en in welke ring.

Schrijf vragen op over wat je wilt weten over een bepaald ras.

Zoek mensen op bij die ring die je wat kan vragen en stel je vragen en vraag of je een hond van dichtbij mag bekijken.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kelso 

Voor iedere goede en getestte rashond kan je informatie krijgen bij de rasvereniging.

mijn advies is om naar alle rassen waar je voorkeur naar uitgaat contact te leggen bij een Fokker die is aangesloten bij de rasvereniging, maak dan bij een Fokker een afspraak om naar de volwassen honden in huiselijke omgeving te gaan kijken. Ga nooit als eerste bezoek kijken bij pupjes, want alle,pupjes zijn leuk. Eerst het ras uitkiezen omdat je het volwassen exemplaar een fijne en goede hond vindt, ga vervolgens eens wandelen met een ras wandeling. Dan spreek je veel mensen.

 

Op die manier heb ik verschillende rassen bekeken en mee kennis gemaakt en op die manier zijn voor mij een aantal rassen die mij op papier en na telefoongesprekken, zo leuk leken gewoon afgevallen.

Omdat ze in het echt helemaal niet zo leuk waren als ik dacht,

de ene hond was een enorme keffer, als ik een voet bewoog begon het te keffen en dit bij twee verschillende fokkers. Dan weet je hoe een hond op visite reageert. Een ander ras, toen ik door de kamer liep hing hij, niet vriendelijk in mijn  nek, dat wil ik ook niet als ik visite heb.

 

Voordat ik mijn toller kreeg, was ik bij twee fokkers (er waren er Toen niet meer) op visite, voor ik Diki kreeg ben ik bij drie fokkers op visite geweest. Een goede Fokker helpt mee en geeft informatie en advies, 

 

Ooit bij een Fokker gevraagd op de show, mag ik eens langskomen. Nee, heb ik geen tijd voor. Oké, mag, maar dat is dan geen Fokker waar ik mijn hondje wil halen

 

Weet dat voor rashonden op dit moment hele lange wachtlijsten zijn. Niet erg, uitzoeken voorpret is heel fijn.

 

En realiseer je ook dat twee puppen tegelijk enorm veel werk is!  Een pup opvoeden is al een dagtaak. Bij twee.... Ja ze houden elkaar bezig, maar dat kan ten kostte gaan van de band die je met de hond op wilt bouwen,

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik kan je niet helpen aan adressen voor goede golden retriever fokkers. 

 

De wachtlijsten van veel goede fokkers zal heel lang zijn, weet wel een flatcoated retriever fokker welke over 2/2,5 week een nestje verwacht ( ouders compleet getest en in het bezit van stamboom, welke de pups ook gaan krijgen) 

 

Flatcoated retrievers zijn net als de golden erg vriendelijke honden, houden over het algemeen heel erg van knuffelen en liggen graag op schoot ( wat niet altijd even goed past). 

 

Ze kunnen wel af en toe de clown uithangen. 

 

Het enigste nadeel is dat er wel veel kanker bij dit ras voorkomt. 

Mijn ouders hebben hun derde flatcoated retriever en ik heb er ook 1 gehad. 

De flatcoated retrievers van mijn ouders zijn rond de 11 jaar geworden en de mijne heeft de 13 jaar gehaald, wel alle 3 overleden ( in laten slapen door kanker). 

 

Dit is de flatcoated retriever van mijn ouders, die ze nu hebben, net 2 jaar oud (een heerlijke dame), die het super goed kan vinden met mijn australian shepherd dames. 

545327.jpg

545572.jpg

545331.jpg

 

 

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoi Kelso! :) Als Golden fokker kan ik je alleen maar vertellen hoe leuk een Golden is natuurlijk. ;) Het zijn ondernemende, energieke en actieve honden die gericht zijn op mensen, voer en lekker eigenwijs en tegendraads kunnen zijn. Ze zijn erg intelligent en gebruiken dat graag voor zichzelf. Dit kan super fijn zijn, want ze leren snel, maar ze leren dus ook de verkeerde dingen makkelijk aan en vinden het geen probleem om hun intelligentie tegen je te gebruiken.

Als je het leuk vind om kennis te maken met het ras, eens te zien wat een Golden precies in houdt en dergelijke dan zou ik je adviseren om, zodra bezoekers toe zijn gestaan, zowel naar een wedstrijd als een show te gaan. Op die manier kun je je het beste oriënteren wat het beste bij je past. Er zijn Goldens die meer gefokt zijn richting wedstrijden en fanatiek zijn in de jacht en er zijn Goldens die wat meer richting de show gefokt zijn en hele fijne huishonden vormen. Door allebei een paar keer te zien krijg je een beter idee wat je het meeste aanspreekt.

Houd er rekening mee dat de wachtlijsten van een goed gefokte Golden lang zijn. Een Golden wordt getest op heupen, ellenbogen, ogen en via het DNA op PRA 1, PRA 2 en Ichthyosis. Je wil niet dat de moeder teef te vaak en te snel nesten op de wereld zet en tussen het fokken door een fijn leven heeft. Houd rekening dat een pup als je je nu inschrijft op een wachtlijst, pas in 2022 of 2023 bij jullie komt te wonen. De gemiddelde wachttijd varieert tussen de 6 maanden en 1,5 jaar.

Er zijn in zowel Nederland als België (of Duitsland, Frankrijk, etc.) fokkers van de Golden Retriever. Een pup over de grens halen is zeker mogelijk, maar houd rekening met de Rabiës enting. Deze is verplicht voor alle dieren die over de grens gaan. De enting mag voor het eerst gegeven worden op 12 weken en heeft een wachttijd van 21 dagen. De pup mag dus op zijn vroegst met 15 weken de grens over, dat is heel erg laat om een puppy in huis te krijgen. Gemiddeld krijg je je pup met 7 - 9 weken mee naar huis.

 

Voor rasvereniging in België kun je kijken bij:

Golden Retriever Club België (GRCB) 

 

De rasverenigingen in Nederland:

Golden Retriever Club Nederland (GRCN)

Golden Retriever Vereniging (GRV)

 

Heel veel succes in de zoektocht!

honden page profiel KelsoKelso

Hey Bedankt allemaal voor de reacties en de info ga dit zeker mee nemen in mijn zoektocht naar een pup heel erg bedankt naar iedereen die mij wou helpen  

Mvg

Kelso 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^