Hond blokkeerd mij in huis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirandaMiranda

"  
Het is voor niemand makkelijk, als de betrokken personen (en de hond) niet op 1 lijn zitten. Zoals ik het lees, zorgt dit voor veel frustraties, onbegrip en verwijten. Dat is jammer en best verdrietig, en ik snap dat dat voor jou ook wel veel stress en ergernis geeft. Er is niet 1 juiste opvoedingsmethode, niet 1 groot gelijk. Want alles is afhankelijk van de betrokken individuen: hoe jullie zelf van karakter zijn, jullie manier van leven, het karakter van de hond,.. het is een wisselwerking en ieder zou zich toch minstens comfortabel mogen voelen in deze situatie. 
 
Dus hou voor ogen dat ook de hond stress voelt, frustraties opbouwt, onzeker wordt van al die mixed signals, en ook hij hiermee moet omgaan. Dat ie op je voeten komt liggen, achter je aan hobbelt, in de weg gaat staan... dat kunnen allemaal tekenen zijn dat ie bevestiging zoekt, steun zoekt. Een vraag om aandacht, affectie, of duidelijkheid. Hij voelt jouw emoties aan, die van je man, en hij weet niet wat ie daarmee moet, en dus is dit zijn manier om het te 'vragen'. 
Bekijk het eens vanuit die optiek.
Als je niet graag hebt dat de hond aan je voeten ligt als je op de bank gaat zitten, dan is er niets mis met hem te vragen ergens anders te liggen maar je kan dit ook doen op een manier dat de hond beseft dat dit puur over een plaats gaat en niet over een afwijzing. Bijvoorbeeld: je geeft hem eerst even aandacht: aaien, of een spelletje, iets wat prettig, vriendelijk, betrokken is. En daarna vraag je hem om op een bepaalde plaats te gaan liggen en ga je zelf op de bank zitten. Dit is maar een voorbeeld, dus je kan het zelf invullen hoe je wil, maar het is een vriendelijke en positieve manier om de hond te tonen wat je wenst, zonder dat het beladen wordt door negatieve emoties (ergernissen, verwijten).
 
  "

Dankjewel voor de tip bij de bank daar kan ik iets mee, dat ga ik proberen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ja ik zou dat zelf heel erg graag willen, ik wil inderdaad weten wat doe ik verkeerd want ik snap ook wel dat ik het gedrag kan beïnvloeden. Maar ja wat is een goede hondenschool of gedragsdeskundige? Weet iemand iets in Gelderland?  "

Ik heb het idee dat jij helemaal niet zo veel verkeerd doet. Het lijkt alsof de hond steun zoekt bij jou in de soort strijd die jij en je man hebben rondom de regels.

 

Ik begrijp ook echt niet waarom jij de hond niet mag uitlaten, je man komt wel heel bepalend over.

 

Ik kan me voorstellen dat het lastig is voor je.

 

Probeer t eens te worden, eventueel met een deskundige. Of ga alleen een activiteit met hem doen bij een hondenschool.

 

Succes!

honden page profiel MirandaMiranda

" Ik heb het idee dat jij helemaal niet zo veel verkeerd doet. Het lijkt alsof de hond steun zoekt bij jou in de soort strijd die jij en je man hebben rondom de regels.
 
Ik begrijp ook echt niet waarom jij de hond niet mag uitlaten, je man komt wel heel bepalend over.
 
Ik kan me voorstellen dat het lastig is voor je.
 
Probeer t eens te worden, eventueel met een deskundige. Of ga alleen een activiteit met hem doen bij een hondenschool.
 
Succes! "

Dankje voor het bericht.

Misschien pik ik het gedrag inderdaad heel verkeerd op, je bent de zoveelste die zegt dat hij bevestiging zoekt met achter mij aanlopen terwijl het voor mij anders aanvoelt. Maar dat gevoel ligt aan mij, ga proberen er anders mee om te gaan, misschien dat het voor ons beide helpt.

 

En tja mijn man vind dat ik te streng ben tijdens het uitlaten, als ik voorheen alleen met hem liep had ik een lieve hond onder controle hoor, luisterend naar commando's wanneer het nodig was en spelen op plekken waar het kon, we liggen dus niet op 1 lijn daarin, hij vind vrijheid zodra we in het bos zijn maar daar zijn nog steeds fietspaden en mountainbike paden. Iets waar ik rekening mee wil houden en hij zegt komt wel goed. 

honden page profiel Dana Dana

Het is ook OK om aan te geven dat dit nu niet iets is wat jullie aankunnen.Supermensen bestaat niet,even rust in huis en hoofd zoeken voor jezelf.

En dan terug met een frisse blik naar de hond kijken.

Ik was begonnen met hondeschool met mijn 5 maanden oude pup nu gaan ik en mijn man samen.hij met de pup en ik met onze 2jarige hond.Echt een meerwaarde om op 1 lijn te zitten...

honden page profiel DanielleDanielle

Miranda, ik begrijp niet goed waarom je mijn bericht negeert. Ik bied je de beste hulp tot nu toe; telefoonnummer van een goede gedragsdeskundige in Gelderland en aanbod zodat je zo snel mogelijk aan de beurt bent. Als je er écht aan wil werken, had je gezegd 'Danielle, regel dat ik zo snel mogelijk aan de beurt kom bij de gedragsdeskundige en geef me z'n telefoonnummer. Verder kun je de pleuris krijgen met je reacties want ik ga ervoor zorgen dat het goedkomt.' Als je dit had gezegd, had ik gezegd goedzo, je komt er wel. Maar dat doe je niet. Wil je het wel echt? Het ligt volledig aan jou (en jouw mans) instelling of het gaat werken of niet. Zo werkt het niet en dan zeg ik wel, gun de hond beter en zoek een ander baasje. Ik snap heus dat je me niet aardig vindt. Maar je doet het voor jezelf en voor je hond, niet voor mij. Als je zo boos wordt wanneer ik (en anderen) zeggen: herplaatsen, laat dan ook zien dat het niet nodig is om te herplaatsen en doe er wat aan. Zo kan het in elk geval niet doorgaan. Maar wanneer iemand direct hulp aanbiedt, negeer je dat. 

honden page profiel DagmarDagmar

Laat het los Danielle. Je 1ste berichten waren ferm aanvallend en neerbuigend, logisch dat iemand dan niet verder wil kennis maken.

Het is hier geen wedstrijd. 

Ze zoekt ook geen opvang, wat jij aanbiedt. Ze zoekt een handleiding en die kan nog best door een ervaren iemand aan huis worden geboden.

honden page profiel Dana Dana

" Miranda, ik begrijp niet goed waarom je mijn bericht negeert. Ik bied je de beste hulp tot nu toe; telefoonnummer van een goede gedragsdeskundige in Gelderland en aanbod zodat je zo snel mogelijk aan de beurt bent. Als je er écht aan wil werken, had je gezegd 'Danielle, regel dat ik zo snel mogelijk aan de beurt kom bij de gedragsdeskundige en geef me z'n telefoonnummer. Verder kun je de pleuris krijgen met je reacties want ik ga ervoor zorgen dat het goedkomt.' Als je dit had gezegd, had ik gezegd goedzo, je komt er wel. Maar dat doe je niet. Wil je het wel echt? Het ligt volledig aan jou (en jouw mans) instelling of het gaat werken of niet. Zo werkt het niet en dan zeg ik wel, gun de hond beter en zoek een ander baasje. Ik snap heus dat je me niet aardig vindt. Maar je doet het voor jezelf en voor je hond, niet voor mij. Als je zo boos wordt wanneer ik (en anderen) zeggen: herplaatsen, laat dan ook zien dat het niet nodig is om te herplaatsen en doe er wat aan. Zo kan het in elk geval niet doorgaan. Maar wanneer iemand direct hulp aanbiedt, negeer je dat.  "

De hond heeft een ander baasje,zij zijn het vaste logeeradres.

honden page profiel DanielleDanielle

" Laat het los Danielle. Je 1ste berichten waren ferm aanvallend en neerbuigend, logisch dat iemand dan niet verder wil kennis maken.
Het is hier geen wedstrijd. 
Ze zoekt ook geen opvang, wat jij aanbiedt. Ze zoekt een handleiding en die kan nog best door een ervaren iemand aan huis worden geboden. "

Ze hoeft geen kennis te maken met mij, ze zoekt een gedragsdeskundige in Gelderland en die heb ik voor haar. Ook al vind je iemand niet aardig, al ik deze issues had, dan had ik het met beide handen aangepakt en 'ajuu' gezegd tegen die persoon. Dat doe je als je écht iets wil bereiken. Zoiets doet ze niet voor mij, maar als je wil dat het werkt, voor jezelf en je hond, dan doe je het gelijk lijkt mij. 

 

Maar met deze instelling zou ik zeggen: als je dit er al niet voor over hebt, doe de hond aub weg. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ja, het is nu wel duidelijk dat jij vindt dat de hond weg moet. ;)

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Vind je dat ‘in de weg lopen’ vervelend, omdat het irritant is? Of vind je het vervelend omdat je bang bent dat hij de baas speelt? Ik wil je wel even geruststellen dat honden vaak helemaal niet bezig zijn met de baas spelen. Het zijn juist dieren die niet van conflict houden. Je hond wil het ook gewoon fijn hebben. Ik hoop dat je hem als maatje kan gaan zien, met zijn eigen emoties en behoeftes. Je hoeft je niet druk te maken over dominantie, en dat soort zaken. 

Regels zijn prima, maar zorg er wel voor dat het eerlijk is richting de hond. Dat doe je door duidelijk te zijn wat de bedoeling is, hij moet weten wat er van hem verwacht wordt. Regels opstellen kan op een rustige en vriendelijke manier, wellicht kan je af en toe op dit forum meelezen om wat bij te leren? 

Dat hij je altijd voor de voeten loopt klinkt erg onrustig voor hem. Is er een reden waarom hij overal bij wil zijn? Ligt hij wel eens rustig in zijn mand zonder dat ‘ie je wil volgen? Misschien kun je hem af en toe gaan belonen als hij lekker rustig blijft liggen?

honden page profiel DanielleDanielle

" Ja, het is nu wel duidelijk dat jij vindt dat de hond weg moet. ;-)
  "

Nogmaals, met deze instelling wel ja. Als ze alle hulp met beide handen zou aannemen, dan hoeft te hond niet weg en is er echt wel kans op succes. Dat laatste stukje wordt niet gelezen hè.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Nogmaals, met deze instelling wel ja. Als ze alle hulp met beide handen zou aannemen, dan hoeft te hond niet weg en is er echt wel kans op succes "

Ik gok maar zo dat ze bezig is met hulp zoeken, op haar eigen manier. Het is niet zo zwart/wit zoals jij het nu schetst... Misschien zoekt ze liever zelf een adresje uit, of vind ze het fijner dingen te leren via artikelen en youtube, of dit forum. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Nogmaals, met deze instelling wel ja. Als ze alle hulp met beide handen zou aannemen, dan hoeft te hond niet weg en is er echt wel kans op succes. Dat laatste stukje wordt niet gelezen hè. "

Met alle hulp ben je niets. Je moet de hulp aannemen die jou het beste lijkt te passen. En helaas voor jou, is dat in deze situatie nu niet jouw hulp.

Maar goed, de voetball begint dus ik ga me daar op gaan richten. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Met alle hulp ben je niets. Je moet de hulp aannemen die jou het beste lijkt te passen. En helaas voor jou, is dat in deze situatie nu niet jouw hulp.
Maar goed, de voetball begint dus ik ga me daar op gaan richten.  "

Praat onder de Nederlanders maar niet over voetbal cry

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

maar als je wil dat het werkt, voor jezelf en je hond, dan doe je het gelijk lijkt mij. 

 

We zijn niet allemaal hetzelfde, toch? Het topic is een goed uur geleden geopend. Een mens hoeft niet meteen 1-2-3 op een voorstel op een forum in te gaan. Er mag ook rustig eerst thuis over gepraat worden, of eerst gecheckt worden, of geweigerd worden... doet geen afbreuk aan de goodwill van iemand. Je hebt praktische hulp aangeboden, da's mooi, en meer kan je niet doen. hp-smile

honden page profiel DagmarDagmar

" Praat onder de Nederlanders maar niet over voetbal  "

Ik gok over 105 minuten wel tongue-out

honden page profiel DanielleDanielle

" Met alle hulp ben je niets. Je moet de hulp aannemen die jou het beste lijkt te passen. En helaas voor jou, is dat in deze situatie nu niet jouw hulp.
Maar goed, de voetball begint dus ik ga me daar op gaan richten.  "

TS zoekt toch een gedragsdeskundige in Gelderland? Dat zegt ze zelf. Bied ik die, negeert ze het. Hoe serieus neem je het dan en hoe graag wil je het daadwerkelijk oplossen? 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Ik haal uit het verhaal eigenlijk vooral een hond die niet meer weet waar ie aan toe is, en op zoek is naar bevestiging of houvast. 

Er zijn in het verleden wat rare dingen gebeurd, gezinswisselingen, plotse wijzigingen in huisregels, je man die de hond hard aanpakt... Voor jullie is dat misschien allemaal duidelijk en verklaarbaar, maar snapt de hond hier ook wat van?

Dat ie dan een manier zoekt om zijn emoties te ventileren, is begrijpelijk, ook al is de manier waarop niet meteen gewenst.

 

Bespreek het eerst eens rustig met je man, en je schoonmoeder. Wat verwachten jullie van de hond? Zitten jullie op 1 lijn? En vervolgens: hoe ga je de hond dit op een rustige, geduldige én vriendelijke manier aanleren. Zodat de hond op jullie kan vertrouwen en weer zelfzeker en ontspannen in het leven kan staan. "

 Mooi verwoord. Niet alleen heeft de hond nu al meerdere baasjes en huizen gehad, dat is ook allemaal net in de periode gebeurd dat hij opgroeide tot volwassen hond. Op zoek zijn naar houvast is een goede verklaring voor het 'plakken' wat hij nu doet. Ik begrijp uit het verhaal dat je zelf niet helemaal 100% bent nu? Dat voelt een hond prima aan, misschien dat hij ook daarom steeds zo voor je voeten loopt.
Met dominantie heeft dat niet te maken en boos worden erom is ook niet nodig. Laat hem maar lekker meelopen en als je echt even meer vrijheid wilt, rustig naar een plekje wijzen waar hij wel kan liggen.

Wat ook kan helpen, als hij steeds opstaat en mee wilt lopen als jij opstaat, is een handsignaal maken. Beetje moeilijk het signaal zo te beschrijven, een gebaar met de vlakke handkar beneden, eigenlijk is het gewoon het handgebaar dat je automatisch al maakt als je tegen iemand wilt zeggen, 'even rustig, het is goed'. Als je dat elke keer maakt als je opstaat om niets bijzonders te doen, weet hij als snel dat hij gewoon kan blijven liggen.

Wat betreft de verandering in gedrag naar andere honden, dat is normaal met het volwassen worden. Heel veel honden vinden als pup alle honden leuk en willen maar al te graag spelen, maar als ze ouder worden wordt dat minder. Dan komt het echte karakter boven. Sommige honden blijven heel open naar andere honden, andere zijn van nature eenkennig en hoeven niet zo nodig meer contact met vreemde honden.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dat hijgen is na de castratie gestopt, leek mij geen stress maar hij pakte echt de fokus op mij of de kat en begon dat dan te doen. Gewoon als ik rustig op de bank zat of de kat lekker lag te slapen.
Maar wat is je advies als je hond gaat grommen als je gewoon langs loopt of als mijn man naar mij toe loopt? Ik bedoel we wonen niet in een Vila dus ja je passeert elkaar wel eens. Dat grommen is ook gestopt na de castratie trouwens.  "

Grommen hoef je niet te accepteren maar is ook geen reden om hard aan te pakken of te straffen. Hij probeert jullie ook alleen maar wat duidelijk te maken, op een andere manier dan blaffen en grommen kan een hond dat nou eenmaal niet. Mijn hond kan ook wel eens grommen als ze slaapt en mee uit moet, wij zeggen dan duidelijk klaar of negeren het gedrag gewoon. Ligt aan de situatie.. andere honden passeren kan onzekerheid zijn, is bij ons wel het geval. Wij houden zoveel mogelijk afstand en als dat niet lukt probeer ik de hond af te leiden met een bal of een koekje. 

 

Ik denk dat je het allemaal misschien wat minder negatief moet zien (niet lullig bedoeld), het kwam op mij een beetje over of de hond niks goed kan doen, dit voelt een hond ook. En inderdaad het advies vragen van een gedrags therapeut, zij kan je hond dan ook goed bekijken en observeren en jullie goed adviseren. Misschien ook een leuke activiteit zoals een sport met de hond om een band op te bouwen.. Hoe is het gedrag van de hond bij je schoonouders? De hond blijft daar dus wonen?

honden page profiel MirandaMiranda

" Ik heb het idee dat jij helemaal niet zo veel verkeerd doet. Het lijkt alsof de hond steun zoekt bij jou in de soort strijd die jij en je man hebben rondom de regels.
 
Ik begrijp ook echt niet waarom jij de hond niet mag uitlaten, je man komt wel heel bepalend over.
 
Ik kan me voorstellen dat het lastig is voor je.
 
Probeer t eens te worden, eventueel met een deskundige. Of ga alleen een activiteit met hem doen bij een hondenschool.
 
Succes! "

Dankje voor het bericht.

Misschien pik ik het gedrag inderdaad heel verkeerd op, je bent de zoveelste die zegt dat hij bevestiging zoekt met achter mij aanlopen terwijl het voor mij anders aanvoelt. Maar dat gevoel ligt aan mij, ga proberen er anders mee om te gaan, misschien dat het voor ons beide helpt.

 

En tja mijn man vind dat ik te streng ben tijdens het uitlaten, als ik voorheen alleen met hem liep had ik een lieve hond onder controle hoor, luisterend naar commando's wanneer het nodig was en spelen op plekken waar het kon, we liggen dus niet op 1 lijn daarin, hij vind vrijheid zodra we in het bos zijn maar daar zijn nog steeds fietspaden en mountainbike paden. Iets waar ik rekening mee wil houden en hij zegt komt wel goed. 

honden page profiel MirandaMiranda

" Vind je dat ‘in de weg lopen’ vervelend, omdat het irritant is? Of vind je het vervelend omdat je bang bent dat hij de baas speelt? Ik wil je wel even geruststellen dat honden vaak helemaal niet bezig zijn met de baas spelen. Het zijn juist dieren die niet van conflict houden. Je hond wil het ook gewoon fijn hebben. Ik hoop dat je hem als maatje kan gaan zien, met zijn eigen emoties en behoeftes. Je hoeft je niet druk te maken over dominantie, en dat soort zaken. 
Regels zijn prima, maar zorg er wel voor dat het eerlijk is richting de hond. Dat doe je door duidelijk te zijn wat de bedoeling is, hij moet weten wat er van hem verwacht wordt. Regels opstellen kan op een rustige en vriendelijke manier, wellicht kan je af en toe op dit forum meelezen om wat bij te leren? 
Dat hij je altijd voor de voeten loopt klinkt erg onrustig voor hem. Is er een reden waarom hij overal bij wil zijn? Ligt hij wel eens rustig in zijn mand zonder dat ‘ie je wil volgen? Misschien kun je hem af en toe gaan belonen als hij lekker rustig blijft liggen? "

Dankje voor je bericht.

Ik dacht inderdaad dat het een vorm van dominantie was maar na een hoop berichten hier begrijp ik dat dat het niet is en puur onzekerheid is, dit helpt mij al met anders kijken. Verder is het wel irritant omdat hij ongemerkt opeens naast mij staat en ik dan over hem struikel en mezelf soms net kan opvangen en omdat ik erg veel last van mijn rug heb is dat wel een dingetje.

Nou wat je zegt of hij wel eens rustig ligt dat is nee, ja als wij op de bank zitten maar zodra er iemand op staat om bv naar de wc te gaan dan springt hij op en loopt mee dit gaat de hele dag door. In de winter zitten de vogels binnen en zodra een zaadje op de grond valt springt hij er naar toe. Als de kat in beweging is dan houd hij dat ook in de gate.  Dus eigenlijk veel onrust voor hem.

Ik ga zeker hier vaker mee lezen heb nu al best wat tips gekregen waar ik iets mee kan en een andere kijk naar de hond gekregen. 

honden page profiel DagmarDagmar

Is hij voedselgericht? Indien ja, kun je ook opteren om hem zijn eten anders aan te bieden, zodat hij daar moeite moet voor doen.

Er bestaan tal van leuke dingen, zoals een kong wobbler, toppler, bevroren Kong geven, diepe slowfeeders etc... 

 

honden page profiel MirandaMiranda

" Grommen hoef je niet te accepteren maar is ook geen reden om hard aan te pakken of te straffen. Hij probeert jullie ook alleen maar wat duidelijk te maken, op een andere manier dan blaffen en grommen kan een hond dat nou eenmaal niet. Mijn hond kan ook wel eens grommen als ze slaapt en mee uit moet, wij zeggen dan duidelijk klaar of negeren het gedrag gewoon. Ligt aan de situatie.. andere honden passeren kan onzekerheid zijn, is bij ons wel het geval. Wij houden zoveel mogelijk afstand en als dat niet lukt probeer ik de hond af te leiden met een bal of een koekje. 
 
Ik denk dat je het allemaal misschien wat minder negatief moet zien (niet lullig bedoeld), het kwam op mij een beetje over of de hond niks goed kan doen, dit voelt een hond ook. En inderdaad het advies vragen van een gedrags therapeut, zij kan je hond dan ook goed bekijken en observeren en jullie goed adviseren. Misschien ook een leuke activiteit zoals een sport met de hond om een band op te bouwen.. Hoe is het gedrag van de hond bij je schoonouders? De hond blijft daar dus wonen? "

Dankje, ja er zit verschil tussen brommen en grommen hoor, brommen is ook maar echt grommen naar ons om niks vind ik niet ok dit doet die soms ook tegen anderen en dan zeg ik altijd laat hem maar met rust. 

Hij gaat bij mijn schoonmoeder wonen, zij is alleen maar daar is het een andere hond, hij gaat lekker in de tuin liggen of lekker op zijn mat en volgens mij achtervolgd hij haar ook niet de hele tijd. Gedrag naar andere honden blijft hetzelfde maar heeft wel een paar vriendjes daar.

Mijn man vind het jammer maar ziet ook dat hij daar beter is dan bij ons. Nog wel een ander dingetje wij wonen in een appartement en onze onderburen hebben veel ruzie wat flink tekeer kan gaan, de kat dook in het begin altijd weg, kan het zijn dat hij daar last van heeft bij ons? Dit is een aantal keren in de week wel eventjes. 

honden page profiel MirandaMiranda

" Is hij voedselgericht? Indien ja, kun je ook opteren om hem zijn eten anders aan te bieden, zodat hij daar moeite moet voor doen.
Er bestaan tal van leuke dingen, zoals een jong wobbler, toppler, bevroren Kong geven, diepe slowfeeders etc... 
  "

Ja hij is behoorlijk voedselgericht, altijd met eten bezig, we hebben een antischrokbak en de eerste keer deed hij er 10 min over en tegenwoordig weer 2 met mazzel. Ik ga even kijken naar je tips, dankje

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dankje, ja er zit verschil tussen brommen en grommen hoor, brommen is ook maar echt grommen naar ons om niks vind ik niet ok dit doet die soms ook tegen anderen en dan zeg ik altijd laat hem maar met rust. 
Hij gaat bij mijn schoonmoeder wonen, zij is alleen maar daar is het een andere hond, hij gaat lekker in de tuin liggen of lekker op zijn mat en volgens mij achtervolgd hij haar ook niet de hele tijd. Gedrag naar andere honden blijft hetzelfde maar heeft wel een paar vriendjes daar.
Mijn man vind het jammer maar ziet ook dat hij daar beter is dan bij ons. Nog wel een ander dingetje wij wonen in een appartement en onze onderburen hebben veel ruzie wat flink tekeer kan gaan, de kat dook in het begin altijd weg, kan het zijn dat hij daar last van heeft bij ons? Dit is een aantal keren in de week wel eventjes.  "

Het is ook niet ok, maar ook niet nodig om daar zwaar op te straffen toch? Zo bezorg je de hond alleen nog maar meer onzekerheid. Probeer het gedrag voor te zijn, de hond af te leiden en anders gewoon met de stem even te corrigeren. Ik zou het niet allemaal zo heftig zien.. ook het achterna lopen, een hond denkt echt niet: Ik ga jou even lekker irriteren. 

 

Het kan best zijn dat je hond op de onderburen reageert, geen idee. Wij hebben ook 2 pubers naast ons waar regelmatig met deur gegooid wordt. Onze honden reageren er totaal niet op.. dan zul je moeten bekijken op zn moment hoe de hond reageert.. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ach das goed! Er bestaan echt heel veel soorten. Maar je kunt ook makkelijk zelf wat in elkaar steken. Indien hij korrels eet, een doos met proppen papier en daar tussen zijn korrels gooien, een handdoek oprollen met korrels in etc... Een bakje om ijsblokken te maken vullen met wat water/geitenmelk/yoghurt of dergelijk en zijn korrels en vervolgens invriezen (kun je ook met vers vlees)... Allemaal dingetjes om hem wat bezig te houden, ook mentaal.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ja hij is behoorlijk voedselgericht, altijd met eten bezig, we hebben een antischrokbak en de eerste keer deed hij er 10 min over en tegenwoordig weer 2 met mazzel. Ik ga even kijken naar je tips, dankje "

Kauwmateriaal ontspant ook! Wij hebben tegenwoordig een bellobox en dan krijgt de hond veel gevarieerde kauwsnacks, echt een aanrader.. je kunt ook eerst losse kauwsnacks proberen zoals runderkophuid, bullepees enz.. 

 

Kong vullen is inderdaad ook een aanrader. Lickimat zijn die van ons ook erg druk mee en ze worden er lekker rustig van. 

honden page profiel MirandaMiranda

" Nogmaals, met deze instelling wel ja. Als ze alle hulp met beide handen zou aannemen, dan hoeft te hond niet weg en is er echt wel kans op succes. Dat laatste stukje wordt niet gelezen hè. "

Zoals ik al aangaf aan jou vind ik jouw toon naar mij alles behalve fijn. En nu komt het al helemaal over dat als ik niet doe wat jij zegt ik niet goed voor onze hond zorg of het beste met hem voor heb. Na jou reacties zit ik ook niet te wachten op vrienden van jou om mij te helpen want mijn vertouwen heb je niet gewonnen. 

Ik heb mijn vraag nog niet zo lang geleden gesteld en ik heb gelukkig heel veel andere reacties gehad met hele goed tips, inzichten en adviezen heel anders dan jouw eerste reactie waarin je alleen zegt dat ik geen verstand van honden heb en een andere baas moet zoeken. Maar jij mij ook niet de informatie kan geven die ik vraag, je zegt niet inhoudelijk wat ik kan veranderen dan alleen de hond weg doen. Op dit moment bedank ik je voor de berichten en vraag je alsjeblieft niet meer te reageren zodat ik me kan concentreren op tips en adviezen met inhoud. 

honden page profiel MirandaMiranda

" Kauwmateriaal ontspant ook! Wij hebben tegenwoordig een bellobox en dan krijgt de hond veel gevarieerde kauwsnacks, echt een aanrader.. je kunt ook eerst losse kauwsnacks proberen zoals runderkophuid, bullepees enz.. 
 
Kong vullen is inderdaad ook een aanrader. Lickimat zijn die van ons ook erg druk mee en ze worden er lekker rustig van.  "

Hij krijgt bij ons altijd bindweefsel velletjes en soms van die grotere gerolde kluiven maar hij heeft dat allemaal heel snel op. We zijn veel op zoek naar nieuwe kauwuitdagingen die ook gezond zijn en proof voor hem. 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Wat zou jij eigenlijk willen van de hond? Welk gedrag verwacht je en wat vind jij een prettige manier van samen leven met hem? 

Misschien kun je dat eerst voor jezelf duidelijk krijgen. Zodra jij dat voor jezelf duidelijk hebt, kun je met een trainer of gedragstherapeut aan de slag om dit gewenste gedrag te bereiken op een manier die zowel voor jou als de hond prettig is. Dat creëert voorspelbaarheid en duidelijkheid wat weer zal helpen bij de onzekerheid van de hond. 

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^