Jouw ras / kruising.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ja, klopt. Ik vind border collies ook heel gaaf wanneer ze aan het werk zijn, maar de klik mist gewoon in het dagelijks leven, hoe goed ze ook bij Floris zouden passen. Ik heb ook goed contact gehad met een ontzettend goede fokker (doet echt alle mogelijke testen, let heel goed op epilepsie, kiest heel zorgvuldig de karakters bij elkaar, etc), maar deze gaf me ook uitgebreider informatie en praktijkvoorbeelden over een paar zaken die me toch niet lekker zitten bij het ras. Daarnaast, als de bc freestyle frisbee niet zou zien zitten heb ik ook niet echt andere sporten die goed bij de border collie passen waar ik graag intensief mee aan de slag zou willen, terwijl ik bijvoorbeeld speuren juist ontzettend tof vind. Canicross en fietsen zijn ook niet de top sporten voor borders. Een paar cursussen agility vind ik leuk, maar elke week tweemaal voor de komende 10 jaar? Nee. Schapendrijven is hier te duur om zo vaak te doen. Uit mijn topic bleek verder dat working kelpies waarschijnlijk te veel nodig zouden hebben, maar de 'gewone' kelpie zag ik uit de gegeven informatie eigenlijk ook niet zitten. Dus toen jij weer met meer informatie over de Hollandse herder kwam beschreef je precies wat ik zocht (zoals al het andere dat je over Hollanders schrijft) en ben ik me daar toch weer meer in gaan verdiepen, heb ik een goed gesprek gehad met een fokker en ga nu dus langs bij een fokker waar ik heel enthousiast over ben :-).
 
Ik was een beetje terughoudend over de Hollandse herder omdat ik weet dat sommigen heel hard kunnen zijn met spelen (hoewel ik dat vooral van de mechelaars heb gezien, minder van Hollanders) en ik dat niet goed aandurfde met Floris. Maar hun karakters en veelzijdigheid ben ik helemaal weg van  Ik krijg letterlijk kriebels van enthousiasme als ik denk aan een Hollander in huis en alle mogelijke sporten die we samen kunnen doen. En honden moeten wanneer je ze als pup krijgt kunnen leren niet te fel met anderen om te gaan (zoals dat ook moet bij bijvoorbeeld katten of een kind in huis). Het nestje wat op de planning staat is bovendien met een reu die niet uit een werklijn komt, dus ik denk dat dat een goede fit is. Welke reu het precies wordt is (mij) nog niet bekend. Het teefje ken je wel, die woont in Huizen . "

Ooh, ja een betere keus had je niet kunnen maken haha. Doe dr maar de groetjes. De reu weet ik ook nog niet, maar t zal in ieder geval niet weer een 'werklijn' worden, dus een tikkie minder heftig dan Willow is wel fijn haha. 

 

Het zijn inderdaad echt hele ruwe spelers. Ik ken oprecht ook geen enkele Hollander die niet ruw in spel is. Maar je kan ze natuurlijk simpelweg verbieden om met elkaar te spelen. Hier 3 filmpjes van hoe mijn honden met elkaar, en met andere honden, spelen. Je ziet ook dat Kahlúa stopt wanneer ik zeg dat het rustiger moet. Dus dit is denk ik wel redelijk goed te begeleiden. 

(De eerste 2 krijg ik niet toegevoegd, maar dat geeft wel het beste beeld weer) 

KLIK

KLIK

 

 

 

 

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Ik ben eigenaar van mevrouw draak hp-wink

nee ik heb een Engelse springer spaniël teefje.

 

gekozen voor dit ras omdat ze vrij actief zijn en ik graag actief wil zijn met de hond. En omdat het karakter rustig binnen, actief buiten me aanstaat. En een ras wat niet al te vaak voorkomt althans ik zie ze niet heel vaak.

 

en ik ben mega blij met dolci, en kwa beweging wandelen we per dag vaak min 2 uur. Waarvan sochtends een lange wandeling , smiddags wat korter en savonds weer lekker lang.

afgewisseld met zwemmen desnoods samen, gehoorzaamheid oefeningen, fietsen, bos etc.

 

Springers zijn eigenlijk vrij sociaal , dit is dolcinea ook zeker maar door wat aanvallen in het verleden vind ze grote honden soms wel spannend.

 

binnen slaapt ze 9/10 keer , ligt te chillen of komt graag helpen bij wat ik aan het doen ben.

 

wel is ze mega fanatiek in het apporteren van oa balletjes etc.

 

dolcinea is vrij makkelijk in de omgang , beetje afwachtend maar als ze je kent je beste vriendin.

 

springers staan bekend als familie honden, maar toch vind dolci kinderen vaak een beetje spannend denk doordat ze vaak druk zijn en onverwachte dingen doen. De kinderen die ze kent en die over de vloer komen kan ze prima mee.


dolcinea is wel een clowntje af en toe innocent

 

ondertussen heb ik een liefde gecreëerd voor windhonden , ik vind ze prachtig en hun karakter vind ik ook geweldig zo lief en gek.

 

mijn vriend daarin tegen heeft een liefde voor herders.

maar kan gelukkig mega goed met dolci overweg en hij kan alles met der doen etc.

 

dus onze volgende hond word een verassing. Maar die komt er pas als dolci er niet meer is en dat is pas hopelijk over een jaar of 10.

 

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris 3 doggies

honden foto van Wendy & Floris

" Ooh, ja een betere keus had je niet kunnen maken haha. Doe dr maar de groetjes. De reu weet ik ook nog niet, maar t zal in ieder geval niet weer een 'werklijn' worden, dus een tikkie minder heftig dan Willow is wel fijn haha. 
 
Het zijn inderdaad echt hele ruwe spelers. Ik ken oprecht ook geen enkele Hollander die niet ruw in spel is. Maar je kan ze natuurlijk simpelweg verbieden om met elkaar te spelen. Hier 3 filmpjes van hoe mijn honden met elkaar, en met andere honden, spelen. Je ziet ook dat Kahlúa stopt wanneer ik zeg dat het rustiger moet. Dus dit is denk ik wel redelijk goed te begeleiden. 
(De eerste 2 krijg ik niet toegevoegd, maar dat geeft wel het beste beeld weer) 
KLIK
KLIK
 

 
 
  "

Ja precies, haha. Had ik ook wel specifiek naar gevraagd voor we een afspraak maakten. Zal ik doen!

 

Bedankt voor de videos! Volgens mij klinkt het wel heftiger dan het is. Zeker vanuit Willow ziet het er uit als een hoop gegrom, maar ze komt met haar bek eigenlijk alleen bij Kahlua en hapt daarbij niet daadwerkelijk in haar. Of is dat toevallig alleen zo in deze filmpjes? Floris doet dit hetzelfde tijdens het samen rennen. Als hij samen met een andere hond rent is er een hoop gegrom te horen en hapt hij wel naar de andere hond, maar zal hem eigenlijk niet echt aanraken. Is in ieder geval iets dat we zullen bespreken laughing Er zijn natuurlijk ook Hollandse herders die met kleine honden samenwonen, dus ik ben benieuwd wat ze erover zegt.

honden page profiel makila_baasje_van_Jackmakila_baasje_van_Jack

honden foto van makila_baasje_van_Jack

545760.jpg

 

Onze Jack Russel / Fox (mix) kwam bij ons toen hij 9 maanden was vanuit het asiel.

 

Hij was héél schuchter en was bang van zowat vanalles. Maar hij voelde toch meteen dat wij het beste met hem voor hadden. De eerste nacht was het aan het donderen en aan het bliksemen en hij huilde continue van de schrik. Uit armoede hebben we hem dan maar in bed gelegd en hij heeft de hele nacht dicht tegen mij aan gelegen. We hebben hem nadien, nooit nog uit bed gekregen. 

 

Zijn rug is voor dat hij bij ons kwam vermoedelijk gebroken geweest door mishandelingen (na onderzoeken bij de huisarts). Die rug is vervolgens scheef gegroeid. Hij heeft altijd een wat scheve gang gehad en de laatste maanden heeft hij steeds meer last van de rug (hij is er ondertussen al wel bijna 17).

 

Hij heeft 12 jaar samen geleeft met een kater. Volgens iedereen die ik sprak zou een kat met een volwassen Jack Russel nooit lukken. Maar dat is nooit een probleem geweest hier, hij heeft de kater meteen aanvaard. Al was onze Jack wel de baas! (normaal is dat de kater).

 

Volgens het asiel kon hij niet om met kinderen en het eerste jaar was dat inderdaad het geval. Hij viel kinderen continue aan, en we moesten hem steeds aan de lijn houden. Maar na verloop van tijd is dat eruit gegaan. Dat hebben we kunnen afleren. De laatste keer dat hij iemand dreigde te bijten was 15+ jaar geleden. Sindsdien is het ne brave loebas geworden.

 

Al bij al heeft hij een goed leven gehad, wel altijd een pijnlijke rug gehad maar ja dat hebben we er dan maar bijgenomen.

 

Of ik opnieuw zou kiezen voor een Jack Russel? Het zijn hyperactieve honden en ze kunnen ook enorm hard zagen. Ze eisen héél véél aandacht op en hij is ook altijd stikjaloers als ik mijn vrouw aandacht schenk ipv hemzelf (Hij zal wel nooit bijten of aggressief gedrag vertonen). Dus de volgende keer wordt het een hond met een iets rustiger karakter. Maar het is wel ne lieverd en hij doet géén vlieg kwaad. foot-in-mouth Het is ne echte teddybeer en het liefst van al wil hij bij jou zijn en vertroeteld worden.

honden page profiel JackJack

Wat leuk om op deze manier te lezen over verschillende hondenrassen en de individuele honden.

Mijn ras is de machtige, mooie, lompe, eigenwijze, sterke, baasgerichte, werklustige, drammerige, lieve, meestal sociale, maffe, arrogante, vriendelijke rottweiler. Mijn eerste (eigen) hond, dus geen vergelijking en weet dus ook niet of hij nu echt rastypisch is. Ik begrijp inmiddels, beter laat dan nooit, de toevoeging ‘geen beginners hond’. Na wat strubbelingen in het begin, zijn we nu een eenheid. Hij ligt graag bij ons in de buurt, maar zoekt soms ook bewust de rust op. Het eerste jaar hebben we zijn blaf weinig gehoord, maar dat heeft hij inmiddels ruimschoots ingehaald. Hij is tenslotte een waakhond. Binnen blaft hij zelden (alleen als bepaalde honden of mensen langslopen), buiten is een ander verhaal, daar slaat hij vaker aan en gaat hij over in standje ‘patser’: borst en voorpoten breed, kop hoog en puntje van zijn staart bijna tegen zijn rug. Niemand die het dan waagt om in de tuin te komen. Bezoek (bekenden) vindt hij overigens geweldig, die worden het liefst uitgebreid begroet en gekust als we hem zijn gang laten gaan. Meneer denkt ook dat hij een schoothondje is en probeert met zijn 56 kg gewoon op schoot te komen liggen. Kroelweiler hadden ze dit ras beter kunnen noemen. Maar goed, waak en verdedigingshond, vroeger ingezet om karren te trekken en geld of spullen te bewaken. Van oorsprong een werkhond dus. Werken vindt Jack leuk, wij trainen IGP op een zeer recreatief niveau, vooral het speuren vinden we beide erg leuk. Maar hij heeft ook echt een luie kant, heeft niet elke dag uitdaging nodig. Vindt 2 keer per week trainen voldoende, met warm weer is hij niet vooruit te branden, heeft een broertje dood aan lange wandelingen en ploft na 3 keer de bal apporteren neer met een blik van ‘ga die bal maar lekker zelf halen’. Gelukkig is hij erg voergedreven, dus dat balletje komt hij toch nog een keer brengen. Hij houdt erg van zwemmen, is super voorzichtig voor onze oude kat, heeft vaak bananen in zijn oren, blaft alle herders en husky-achtigen weg, vindt kleine hondjes leuk (maar de meeste baasjes van kleine hondjes vinden hem niet zo leuk) en is dol op eten, alles is eetbaar en o ja, alles kan kapot.

Of de volgende hond weer een rottweiler wordt? Weet ik nog niet. Vind het een prachtig ras (van binnen en van buiten), maar ik zou ook wel een hond willen waar mensen niet van schrikken, niet meteen van weglopen, niet altijd een opmerking over maken, die ik met een gerust hart los kan laten lopen, een hond zonder slechte reputatie, die niet op de HR-lijst staat en die wel welkom is in het buitenland. Maar een volgende hond duurt hopelijk nog heel lang!

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ja precies, haha. Had ik ook wel specifiek naar gevraagd voor we een afspraak maakten. Zal ik doen!
 
Bedankt voor de videos! Volgens mij klinkt het wel heftiger dan het is. Zeker vanuit Willow ziet het er uit als een hoop gegrom, maar ze komt met haar bek eigenlijk alleen bij Kahlua en hapt daarbij niet daadwerkelijk in haar. Of is dat toevallig alleen zo in deze filmpjes? Floris doet dit hetzelfde tijdens het samen rennen. Als hij samen met een andere hond rent is er een hoop gegrom te horen en hapt hij wel naar de andere hond, maar zal hem eigenlijk niet echt aanraken. Is in ieder geval iets dat we zullen bespreken  Er zijn natuurlijk ook Hollandse herders die met kleine honden samenwonen, dus ik ben benieuwd wat ze erover zegt. "

Haha, dat gegrom komt uit Kahlúa. Willow is juist heel stil. T ziet er inderdaad heftiger uit dat het is, want het is puur spel voor ze. Willow belandt dan wel vaal op de grond, maar daagt net zo hard weer uit zodat het spel door gaat. Ze happen wel een beetje in elkaar maar nooit zo hard dat de haren in het rond vliegen. T is een hoop herrie en gebekvecht. 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Ik ben in 2013 begonnen met mijn zoektocht met wat ik naast Odi zou willen hebben.
Voor de mensen die zich Odi niet herinneren: hij was een angstbijter uit Roemenië. Ik wilde voor hem graag een hond waar hij iets aan zou hebben, en dus ben ik zorgvuldig op zoek gegaan.

 

Uiteindelijk kwam ik uit bij de Tamaskan, een evenwichtige hond die ook weet wat hondentaal is en dat weet te respecteren.
Zo gezegd, zo gedaan. In 2015 kwam Aiden.
Een stabiele reu, zo stabiel dat hij ook niet te veranderen was in zijn eigen gedrag, hahahaha.

Maar hij was hemels voor Odi. Hij herkende Odi's gedrag supergoed en wist hem zelfs te steunen.
Ik struggelde met hem, om heel eerlijk te zijn.

Maar nadat Odi wegviel, was Aiden eigenlijk alles wat ik nog had. En zo zijn we wel naar elkaar toe gegroeid en ben ik toch compleet overstag gegaan. 

 

Waar ik eerst nog zocht naar herders als 2e hond naast Aiden, ben ik in 2017 voor nog een Tamaskan gegaan, Abby.

 

En inmiddels hebben we ook een dochter van Abby, Anna.
Ze zijn alle drie anders, maar wow, wat ben ik fan van dit ras. Ze zijn zo intelligent, zo lief en totaal niet trouw aan ons hp-angel
Iedere dag kiezen ze voor zichzelf en toch kunnen we daar enorm om lachen.


Wij zullen altijd wel Tamaskan hebben, maar ik denk wel dat er als sporthond ooit een ander ras bij komt.
Wie weet de Hollandse Herder x Tamaskan die we gepland hebben in 2022 hp-wink

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^