Chihuahua puppy 11 weken te dik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FleurFleur

Mijn chihuahua puppy is inmiddels bijna 11 weken, en is een leuke blije pup. Maar nu lees ik op internet dat een chihuahua pup van zijn leeftijd maximaal 1 kilo mag wegen.... ik maak me hier erg veel zorgen over. Mijn puppy is namelijk 1,7 kilo. Nu moet ik zeggen dat z’n moeder ook wel groot was maar zijn vader was dus juist weer heel klein (de puppy was ook het grootste uit het nest). Mijn puppy is wel 100% chihuahua geen kruising in de familie. 

hij ziet/voelt ook niet dik ik zou eerder denken dat ie een beetje dun is aangezien ik z’n botjes duidelijk voel zonder wat te duwen. Moet mijn puppy afvallen? En hoe zou ik dat moeten doen? Misschien vaker en langer uitlaten? ???? aan het eten kan het volgends mij bijna niet liggen hij krijgt normale hoeveelheid (in een bakje voor kleine honden). En speciale chihuahua puppy voer. 

hiervoor had ik een chihuahua die was 1,9 kilo en was dan ook nog wel groter dan deze puppy natuurlijk. Kan het anders niet zijn dat mijn puppy wat zwaardere botten heeft? De dierenarts zij bij het controleren vóór de inenting niets over zijn gewicht. 

hoop dat er mensen zijn die mij hierbij kunnen helpen. 

met vriendelijke groet, 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Die 1 kg is maar een richtlijn. Kijk naar de hond die voor je staat. Als jij hem niet te dik vindt, is hij dat vast niet. Belangrijk is dat je de ribben kan voelen zonder druk te zetten.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Vergeet de flanken niet en als ie 11 weken is? Mag echt wel een beetje fatsig zijn. Als je er maar geen frikandellen, patat, chips, pizza, knakworst dagelijks erin kwakt.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Vergeet de flanken niet en als ie 11 weken is? Mag echt wel een beetje fatsig zijn. Als je er maar geen frikandellen, patat, chips, pizza, knakworst dagelijks erin kwakt. "

Daar ben ik het niet mee eens. Puppies horen niet fatsig te zijn. Dit is alleen maar ten nadele van de spieren en gewrichten. De chihuahua's die ik ken, die PL hebben, zijn ook te dik.. 

 

Dus beter je pup wat slank houden. Is voor zijn botten het fijnste. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Daar ben ik het niet mee eens. Puppies horen niet fatsig te zijn. Dit is alleen maar ten nadele van de spieren en gewrichten. De chihuahua's die ik ken, die PL hebben, zijn ook te dik.. 
 
Dus beter je pup wat slank houden. Is voor zijn botten het fijnste.  "

Zoals als jezelf was als buba? Je weet zelf wat je voert en de een is 1 is dikker dan de andere, de 1 heeft meer eetlust dan de ander. Om nou een 11 weken oude pup gelijk op vol regiem te zetten? Dat is volledige mafketel popie jopie gelul. Honden obesitas komt voor in USA, hier kunnen we iets minderen maar het is hier nog steeds uitzondering op de som. (kom maar op met je modmelding)

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Zoals als jezelf was als buba? Je weet zelf wat je voert en de een is 1 is dikker dan de andere, de 1 heeft meer eetlust dan de ander. Om nou een 11 weken oude pup gelijk op vol regiem te zetten? Dat is volledige mafketel popie jopie gelul. Honden obesitas komt voor in USA, hier kunnen we iets minderen maar het is hier nog steeds uitzondering op de som. (kom maar op met je modmelding) "

Je gaat toch niet serieus een pup vergelijken met een mensen baby? 

 

En waar zeg ik dat de pup vol op dieet moet? Je bent me woorden in de mond aan het leggen en aan het overdrijven. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Zolang de ribben goed voelbaar zijn zonder druk is het goed, kijk vooral naar je eigen hondje i.p.v. het gemiddelde op internet :) 

 

Pups mogen schraal zijn, vooral het eerste jaar maar vet is voor geen enkele leeftijd goed. Een enorm percentage honden in NL is veel te dik waardoor het beeld enorm scheef geworden is. Zolang de ribben goed voelbaar zijn, zou ik niet teveel veranderen. Blijf vooral goed voelen en op het oog voeren. 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anke

" Zoals als jezelf was als buba? Je weet zelf wat je voert en de een is 1 is dikker dan de andere, de 1 heeft meer eetlust dan de ander. Om nou een 11 weken oude pup gelijk op vol regiem te zetten? Dat is volledige mafketel popie jopie gelul. Honden obesitas komt voor in USA, hier kunnen we iets minderen maar het is hier nog steeds uitzondering op de som. (kom maar op met je modmelding) "

Ik werk in een praktijk en zo’n 80-85% van de honden die je ziet op een dag hebben overgewicht. Dat varieert van licht overgewicht tot echt obesitas. Dat het iets is dat in de USA voorkomt en hier niet is dus echt onzin. 

 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anke

Kijk naar je hond en voel hoe goed kun je de ribben voelen. Als dat allemaal oké is, is er geen reden om nu per direct iets anders te gaan doen. Het is heel goed dat je het gewicht in de gaten houd en blijf dat ook vooral doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Voelen en nog eens voelen als je denkt dat je hond te dik is, gecastreerde honden krijgen wat meer buikvet, minderen met eten....hier een newfoundlander die je het niet aanziet of ze te dik is...voelen, en soms te mager, door het vele haar zie je niet dat ze te mager of wat te dik is, ik weeg haar regelmatig....een pup behoort zeker niet te dik te zijn, botten zijn nog lang niet volgroeid, een te dikke pup groeit niet mooi op...en is slecht voor de gewrichten..  voel ook de ruggegraat.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Fleur,

Plaats bij je profiel maar eens wat foto's van de hond, gefotografeerd van opzij en van bovenaf, dan kunnen we meekijken.

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

Hoi Fleur.

Een goede richtlijn.

Maak een vuist en kijk naar je knokkels, als je de ruggengraat  van je hond zo voelt als de knokkels van je vuist is je hond te dun

Leg je hand plat, als je de ruggengraay van he hond voelt als de knokkels van een platte hand, is je hond perfect.

 

Nog een richtlijn.

Leg je hand op de heupbeentjes van je hond als deze staat.

Ligt je hand op voelbare heup botjes maar horizontaal, hond is perfect

Ligt je hand bol, dus knokkels naar boven stekend, is je hond te dik,

Ligt je hand hol, dus vingers hogen dan de knokkels is hij te dun.

 

Allemaal richtlijnen. Je hebt een pupje van 11 weken, die zal nog regelmatig door de dierenarts gezien worden op een puppie spreekuur? Bij de enting, bij vragen van jouw kant, Daar word tegen je gezegd, te dik, te dun of goed.

Als jij zegt ik voel de ribbetjes zonder hard re drukken? Perfect.

 

Geniet van je pup en voer met je ogen. Beloninkjes kan je uit de voer hoeveelheid halen zodat je pup niets extra,s krijgt. Want ja, te dik is snel gebeurd, en dat is jammer.

 

En dat in Nederland de honden geen last van overgewicht hebben? Ach kijk om je heen, zo triest wat je kan zien. Gisteren zag ik een mopsje, kogelrond, kleine sprietepootjes, op 20 meter afstand hoorde ik iedere ademhaling. Dat doen die hondjes snel, maar de dikte werkt zeker niet positief. 

 

Dus super dat je er op let.

Volgende forumvraag: oorpijn hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^