Kennelangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel van Mierlovan Mierlo

Dag allemaal, 

Onze Duitse Staande, Pepper, is nu 13 maanden oud. Hij doet het ontzettend goed: hij was binnen no time zindelijk, luistert goed en is erg lief. Alleen zijn lukt ook prima: mijn man en ik hebben tijdens de quarantaineperiodes gewoon op locatie moeten werken, dus hij is het vanaf het begin gewend geweest een aantal uur alleen te zijn. 

Een maand geleden zijn we een weekend weggegaan en hebben we Pepper naar een hondenpension gebracht. Bij het afzetten reageerde hij enthousiast en hij liep netjes met de eigenaresse mee naar zijn verblijf. Toen we hem na het weekend gingen ophalen, vertelde ze ons dat Pepper het hele weekend heeft gejankt en gepiept. Ze adviseerde ons om hem, voordat we in de zomer twee weken op vakantie zijn, nog een keer een weekend te brengen, zodat hij kan wennen. Dat was afgelopen weekend. We werden echter na een dag al gebeld met de mededeling dat hij nog steeds volop jankte en of we hem eerder wilden komen halen. Dat hebben we natuurlijk gedaan, maar het verbaast ons dat hij zo heftig heeft gereageerd. Vooral omdat hij thuis absoluut geen problemen heeft met alleen zijn. 

Hebben jullie misschien een idee waar dit aan ligt en hoe we hem kunnen helpen? We zijn er niet de mensen naar om vaak op vakantie te gaan, maar het is wel een prettig idee om een pension achter de hand te hebben voor de keren dat dit wel nodig is. 

Veel groetjes en alvast bedankt voor het meedenken!

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ook dit zou ik langzaamaan gaan opbouwen.

Wellicht was meteen zo’n weekend to much.

Ik weet niet of het mogelijk is, maar ik zou ernaartoe gaan. Kopje koffie drinken en weer weggaan. Dat nog een keer herhalen en dan een keer een half uurtje weggaan ofzo.

En dit uitbreiden.

Dat hij thuis alleen kan blijven is toch heel anders. Thuis is thuis.

honden page profiel DanielleDanielle

Vorig jaar ging ik ook opzoek naar een pension voor mijn hond. Ik ben bij een meerdere kennels geweest die goede reviews hadden voor rondleiding maar zat huilend in de auto terug. Ik vond het zó erg dat ik zeker weet dat ik mijn hond nooit naar zo'n kennel zou brengen. Er zitten vaak tientallen tot soms wel honderden honden in hokjes de hele dag. Ze mogen er af en toe een halfuurtje uit maar grootste deel van de dag zitten ze in een kennel. Ik hoorde van alle kanten honden blaffen en janken van de stress. En degene die niet jankte of blafte zaten in stil in een hoekje van de stress. Ook bleek dat ze smiddags om 17:00 voor het laatst naar buiten worden gedaan voor hun behoeften en dan moeten ze het ophouden tot de volgende dag 09:00. Dat is geen uitzondering bij kennels. Ik zou als ik jou was opzoek gaan naar een hondenopvang aan huis. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" Vorig jaar ging ik ook opzoek naar een pension voor mijn hond. Ik ben bij een meerdere kennels geweest die goede reviews hadden voor rondleiding maar zat huilend in de auto terug. Ik vond het zó erg dat ik zeker weet dat ik mijn hond nooit naar zo'n kennel zou brengen. Er zitten vaak tientallen tot soms wel honderden honden in hokjes de hele dag. Ze mogen er af en toe een halfuurtje uit maar grootste deel van de dag zitten ze in een kennel. Ik hoorde van alle kanten honden blaffen en janken van de stress. En degene die niet jankte of blafte zaten in stil in een hoekje van de stress. Ook bleek dat ze smiddags om 17:00 voor het laatst naar buiten worden gedaan voor hun behoeften en dan moeten ze het ophouden tot de volgende dag 09:00. Dat is geen uitzondering bij kennels. Ik zou als ik jou was opzoek gaan naar een hondenopvang aan huis.  "

Een vriendin brengt haar hond 1x per week naar een kennel. Deze kennel is absoluut niet zoals jij em beschrijft. Hier mogen de honden de hele dag met elkaar spelen in een grote wei/bos. Maar ze hebben er ook hun eigen plekje.

Er wordt goed gekeken naar de honden welke goed bij elkaar passen en kunnen en die mogen dan samen op het grote speelveld.

Ik besef dat dit best uitzonderlijk is, maar er zullen toch meerdere zijn die zo zijn.

Anders krijg je alleen maar slechte recensies.

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Een vriendin brengt haar hond 1x per week naar een kennel. Deze kennel is absoluut niet zoals jij em beschrijft. Hier mogen de honden de hele dag met elkaar spelen in een grote wei/bos. Maar ze hebben er ook hun eigen plekje.
Er wordt goed gekeken naar de honden welke goed bij elkaar passen en kunnen en die mogen dan samen op het grote speelveld.
Ik besef dat dit best uitzonderlijk is, maar er zullen toch meerdere zijn die zo zijn.
Anders krijg je alleen maar slechte recensies.
  "

Dat klopt en verschilt ook per pension. Mijn hond breng ik ook af en toe naar de dagopvang waarbij er max 15 honden tegelijk aanwezig zijn. Ze spelen ook de hele dag buiten en worden alleen in de kennel gestopt bij eten en wanneer ze opgehaald worden. Logeren is in huis. Maar hoe zit dat dan bij de kennel waar Pepper zit? Als jij zegt dat ie de hele dag jankt dan zal ie wel niet de hele tijd buiten zijn. Kan wel, hoor, maar er zijn heel veel kennels die zo werken met veel honden. Met tientallen of soms honderden honden tegelijk is het namelijk ook niet te doen om goed toezicht te houden de hele dag.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik ken serieus geen 1 hond die een kennel/pension leuk vind zoals vele maar denken. Mijn honden zouden Het ook vreselijk vinden. Ben bij meerdere destijds wezen kijken, zoveel honden zaten in hun hok te janken/blaffen. Dan hadden ze paar keer een mogelijkheid om met veel tegelijk een veld op te gaan en daarna weer de kennel in te gaan.. om de hele dag naar gejank of geblaf te luisteren. Dit is verre weg van een huiselijke situatie wat een hond gewend is.. Ik zou op zoek naar naar een thuis oppas. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Serieus, de hond van die vriendin vindt het geweldig daar!

Maar goed.. zelf hebben we gelukkig goede oppas als wij een dag of langer weggaan/moeten.

Ikzelf zou ook enorm sceptisch zijn.

Maar even terug naar de vraag van TS.. ik zou het dus aanpakken zoals ik het eerste schreef. Stap voor stap, beetje bij beetje.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik kan me altijd heel moeilijk voorstellen dat een pension of kennel voor een hond een leuke ervaring is. Het is namelijk voor een hond eigenlijk hetzelfde als een herplaatsing, helemaal de eerste keer, en bij herplaatsers moet je het in het begin ook rustig aan doen qua prikkels. Alleen die prikkels zijn in pensions echt enorm. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Jake gaat ook naar een dagopvang en hij vindt het geweldig. Hij loopt gewoon los en kan naar buiten wanneer hij wilt. Er is de hele dag toezicht. Net nog fotootje dat hij in het zwembad staat. Er is vast net zo’n opvang bij jou in de buurt! Kennel vind ik ook zielig. Ik heb het met Jake ook opgebouwd in uren. We stonden wel even op de wachtlijst.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Is opvang in eeh gezin niet beter dan?

 

Enne dat honden het nergens in een kennel naar hun zin hebben is niet waar. Ook ik heb destijds moeten zoeken. Maar eenmaal gevonden, als we aankwamen, liep de hond meteen naar de goede deur, en bekeek ons niet meer. De opvatting van dat pension, heel kleinschalig was, jullie vakantie de hond ook vakantie. Zo min mogelijk mensen bij de kennels, inderdaad, want dan gingen ze allemaal blaffen en als eentje blaft, blaft alles. Dus niet omdat ze het niet naar hun zin hadden maar omdat er veel te veel mensen langs die kennel liepen.

 

Kwamen we haar ophalen dan was ze natuurlijk gelukkig ons weer te zien, maar liep de pensionhouder even weg , liep ze gelijk achter hem aan,  dus nee ik had niet het gevoel dat mijn hond het daar vreselijk vond. Helaas is dit pension gestopt, te kleinschalig om van te kunnen leven. 

 

Maar goed, hoe vind je een klein pension, googlen en reviews lezen.

 

Of een gezin? Vraag in de buurt rond,  misschien zijn er ,mensen die jouw hond wel willen opvangen. Ben je lid van de rasvereniging, vraag daar eens rond.

 

Wat wij in de laatste jaren van onze hond ook gedaan hebben aan een bevriend echtpaar gevraagd of ze 14 dagen in ons huis wilden logeerden, en op de hond wilden passen, ook een super oplossing.

 

Kijk ook eens bij stichting oopoeh misschien is daar een mogelijkheid.

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik bouw t altijd rustig op, eerst een tijdje een dagje en s nachts thuis. Daarna een nacht er bij en zo opbouwen. Dat kost wel wat maar dan heb je meer kans dat t goed gaat.

 

Mijn honden gaan er heel graag heen en zitten niet met honderden honden. Das meer een opvangfabriek. wink

 

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Een aantal van mijn honden zitten thuis in een kennel waar ze heerlijk ontspannen languit liggen te zonnen of te slapen in hun nachthok maar ze worden helemaal gek van een kennel in een pension. Reageren als er iemand langs loopt, op de andere honden enz enz.

 

Nou heb ik ook een paar waar geen vreemde en ook bekende niet als ik er niet bij ben, bij kan komen dus uitlaten en loslaten op een wei of bos is dus niet mogelijk.

Daarom gaan ze hier lekker mee op vakantie. Landen die erg warm worden bezoeken we swinters en koudere landen zomers.

En als we die keer niet met de auto kunnen dan word het bij een goede kennis die de honden ook kent.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik zou persoonlijk mijn hond nooit naar een pension brengen, zelfs liever niet naar een oppas, gewoon lekker mee op vakantie en dan maar geen verre vliegreizen, maar dat terzijde.

 

Zou ik moeten kiezen tussen een pension en een particulier die in huiselijke omgeving honden opvangt, zou mijn voorkeur naar de laatste gaan.

Jullie hebben nog even de tijd, dus zou ik op zoek gaan naar iemand met wie het klikt en vooral tussen de hond en de oppas klikt. Soms hebben de oppassers zelf ook nog een hond of een kat of kinderen. Je kan gewoon zoeken naar hetgeen wat het beste geschikt is voor jullie Pepper.

https://www.hondenoppas.nl/

 

 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Nee hoor geen pension . 

Ik heb bijna,altijd herplaatsers , en die gaan nooit meer in een hok 

Ik wandel weleens langs een pension . Ik kan er niet open of het is altijd geblaf en gehuil 

Zeker in het hoogseizoen is het erg druk in pensions . Je ziet dan vaak vakantiewerkers,die meehelpen , allemaal jongeren . Niets,mis mee hoor . Maar nee , absoluut mijn ding niet . De mijne gaan lekker mee . Ik zou in jou geval op zoek gaan naar kleinschaligheid , huiselijkheid dus,wat voorgangers,al benoemen 

En het dan rustig aan opbouwen 

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

" Vorig jaar ging ik ook opzoek naar een pension voor mijn hond. Ik ben bij een meerdere kennels geweest die goede reviews hadden voor rondleiding maar zat huilend in de auto terug. Ik vond het zó erg dat ik zeker weet dat ik mijn hond nooit naar zo'n kennel zou brengen. Er zitten vaak tientallen tot soms wel honderden honden in hokjes de hele dag. Ze mogen er af en toe een halfuurtje uit maar grootste deel van de dag zitten ze in een kennel. Ik hoorde van alle kanten honden blaffen en janken van de stress. En degene die niet jankte of blafte zaten in stil in een hoekje van de stress. Ook bleek dat ze smiddags om 17:00 voor het laatst naar buiten worden gedaan voor hun behoeften en dan moeten ze het ophouden tot de volgende dag 09:00. Dat is geen uitzondering bij kennels. Ik zou als ik jou was opzoek gaan naar een hondenopvang aan huis.  "

Ik heb bijna 2 jaar in een dierenpension gewerkt en herken wat Danielle schrijft. Er zijn honden die goed met de situatie kunnen omgaan, maar ook genoeg honden die bol staan van de stress, niet eten en broodmager worden. Soms moest d  e eigenaar eerder terugkomen. De verzorgers gingen liefdevol met de dieren om, absoluut, maar teveel honden (in het hoogseizoen 120) en katten op een kluitje geeft stress.

 

Voor mijn eigen honden heb ik toen besloten ze nooit naar een pension te doen. Ik ben geen vakantiemens, af en toe in Nederland en dan gaan de honden mee. Maar eens is het er toch van gekomen, mijn Podencokruising moest ik er één nachtje onderbrengen. Ze lieten hem alleen op één van de speelweides, 2 meter hoog omheind. Toen ze 10 min. later terug kwamen liep hij in de speelweide ernaast bij een Labrador. Hij was over het hek gesprongen/geklommen. Gelukkig was het een binnenhek, anders had het helemaal verkeerd kunnen aflopen. Dat was eens en nooit weer. Bij nood, als het echt moet, zou ik voor een kleinschaliger oplossing kiezen.

Volgende forumvraag: Paardengekte
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^