Bijtende engel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzannaSuzanna

honden foto van Suzanna

Goedenavond! Ik zal me ook eens voorstellen op dit forum. Twee week geleden zijn mijn man en ik de eigenaren geworden van Bibble. Een Mechelse herder teef van inmiddels 9 week. Ze komt niet uit werklijnen en omdat ik opgevoed ben met een Mechelse herder en de moeder van Bibble ook een enorm lieve hond was, besloten we haar te adopteren. 

Achteraf gezien misschien heel naïef van ons geweest want ze is echt een handvol. Ze is sociaal, lief, en ontzettend slim en nieuwsgierig. Toch heeft ze enorm de neiging om in onze benen en schoenen te bijten als we met haar gaan lopen. We hebben een bench en puppy ren, we houden ons aan een strak puppyschema. We zijn consequent in wat wel en wat niet mag maar toch blijft ze het leuk vinden om in onze benen te bijten. 

We gaan nu nog meer positief proberen te stimuleren door haar focus op een speeltje te krijgen en dat dan ook te belonen. Mochten jullie nog tips hebben of ideeën, laat het dan alsjeblieft weten. We zijn wat ons gevoel betreft nogal zoekende soms en het is echt pittig om haar op te voeden maar we kunnen haar niet meer missen in ons leven. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Welkom ..Suzanna. Met zeven weken bij jullie gekomen, wat houdt een strak pupschema in ?

honden page profiel SuzannaSuzanna

honden foto van Suzanna

Hoi Willemijn! Een strak puppyschema houd in dat we op vaste tijden plassen, slapen, eten en wandelen. Zo weten we zelf ook goed waar we aan toe zijn. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Alles op vaste tijden.....  slaaptijden en plastijden staan vast ? Wat als je pup zelf plastijden insteld, en hoe doe je dat met de slaaptijden ? Een vast patroon ? Er zijn slapers en geen slapers...hier twee honden, een een heerlijke slaper en de ander slaapt amper, die liet ik zijn gangentje gaan...en soms werd er geplast wel tien x in twee uurtjes en dan uurtjes dat er niet geplast werd...pups zijn wisselend, een oudere volwassen hond gaat meestal op vaste tijden uit, maar een pup gaat op wisselende tijden ....heb je meerderen pups gehad of alleen volwassen honden ? 

honden page profiel SuzannaSuzanna

honden foto van Suzanna

Op Google hebben we een puppyschema gevonden waarin rekening word gehouden met de kleine blaas van de pup en de grote slaapbehoefte van de pup. Plasongelukjes hebben we nagenoeg niet. 

Bij mijn ouders thuis hebben we eigenlijk alleen maar honden vanaf 9 maand gehad. Nadat ik uit het huis ben gegaan hebben ze wel een pup genomen maar die was meer angstig dan bijtgraag. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Alle pups hebben bijtbehoeftes.....steeds wat aanbieden als die in jullie wilt bijten, pup weet nog niets en zal moeten leren dat bijten in jullie niet mag...daarom steeds wat aanbieden....ga eens op de grond zitten met en goed bot, hou het bot vast en laat je pup er lekker in bijten, iedere keer als die het in jullie wilt doen, nee , en het bot aanbieden zo leert je hond het.     

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

445125.jpg   Op de grond gaan zitten, vasthouden voor je pup...dit is een pup van 8 weken, beet ook graag in je...steeds het bot aanbieden zodat je hond weet alleen bijten in een bot.

honden page profiel SuzannaSuzanna

honden foto van Suzanna

Daar heb je helemaal gelijk in. We gaan ons daar nog meer op focussen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Voor het bijtgedrag in jou? Ja, geen aandacht geven, totaal in een zoutzak veranderen en niet denken? "Owh das schattig of het zit in het ras."

 

Kom zelf van een mops pup en deed dat net zo goed. Dat was 1 van die honden dingen die ik niet schattig vond. Dus viel er ook niets uit de keuken. Liep de kamer uit, geen speeltje ruilen maar gewoon kamer uit als het echt te ver ging. Ik dan.... niet de hond tongue-out

 

 

honden page profiel SuzannaSuzanna

honden foto van Suzanna

Het negeren wil goed als je stil blijft staan. Zodra je verder loopt doet ze het gerust nog een keer. We kunnen haar beter afleiden dan negeren. Negeren heeft op onze pup weinig effect. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Een pup moet leren dat bijten in je of meubels of waar dan ook in niet mag, een hond heeft alleen zijn bek...wanneer je het rustig begeleid het bijten van je pup dan weet je pup op den duur dat het alleen in een bot of speeltje mag...weglopen, de volgende keer houdt tie je vast...laughing   en kom je niet ver meer.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Het negeren wil goed als je stil blijft staan. Zodra je verder loopt doet ze het gerust nog een keer. We kunnen haar beter afleiden dan negeren. Negeren heeft op onze pup weinig effect.  "

Juist.....geef een alternatief...pup is pas negen weken, moet alles nog leren....goed bot waar die zich kan uitleven in zijn bijtbehoeftes, komt je hand in de buurt, dat kan gebeuren....is het zachtjes...en duw je het bot naar de pup..tuurlijk mag een hond genegenheid tonen, likken aan je hand, en als die ouder is zijn snuit in je hand, maar dan moet je pup leren waar de grenzen zijn.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Inderdaad, een alternatief bieden. Het is een kwestie van volhouden.. het is puppy gedrag. Geef de hond telkens wat anders in de bek waar hij wel op mag bijten. Tijdens de wandeling eventueel een bal in de bek mee geven of afleiden met brokjes in je hand. Verder mag je het puppyschema best een beetje los laten. Veel dingen zijn al achterhaalt. Het beste kun je gewoon naar je hond kijken waar/wanneer zij behoefte heeft aan iets. Dat verschilt per hond en is lastig van internet af te halen.  

 

Verder kun je je hond de dag door veel kauwmateriaal aanbieden, dit ontspant en ze hebben een grote kauwbehoefte. Een gevulde kong doet vaak ook veel goed, een lickimat.. snuffelmat enz. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Op Google hebben we een puppyschema gevonden waarin rekening word gehouden met de kleine blaas van de pup en de grote slaapbehoefte van de pup. 

 

Google kent de behoeften van jouw hond niet, dus kan google het ook niet in schema's zetten. hp-wink

Je hebt een piepjong diertje in huis, dat communiceert met de middelen die hij heeft: joelen, piepen, bijten, krabben, kwispelen, blaffen, opspringen, happen,...

Dus bekijk het bijtgedrag een beetje in een groter geheel, of je verbanden ziet.

Bijvoorbeeld: bijterig worden bij spel (opwinding), of na een slaapje (verveling, uitdaging), of als er iets verboden wordt (protest, frustratie), of bij het aaien (ergernis)...

Zo leer je je pup beter kennen en erop anticiperen. Bijvoorbeeld: een spelletje kort houden zodat de opwinding niet te groot wordt, waardoor hij geen reden heeft om te happen. 

 

honden page profiel XibaXiba

Hoi, ik lees even mee smile want mijn pup van 4 maanden (ook Mechelse herder) bijt nog steeds. De laatste tijd meer in onze voeten en benen (misschien door tandenwissel?). Groetjes 

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Gefeliciteerd met Bibble Suzannasmile. Wat ons met bijten heel goed heeft geholpen was het aanleren van de bijtrem. Je kijkt naar hoe hard en heftig de pup bijt en bij het hardste bijten staak je waar je mee bezig was en loopt de ruimte uit. Als je aan het lopen bent en Bibble bijt dan sta je stil en als dit weinig effect heeft ga je direct ergens heen waar de pup niet ook heenkan. Even afstand nemen, pup kort negeren en als jullie allebei 'afgekoeld' zijn weer normaal verder. Alles onder het hardste bijten benader je positief door iets alternatiefs aan te bieden (botje, speeltje etc) om in te bijten. Heeft je pup door dat het hardst bijten consequenties heeft (door dus uit de situatie te stappen en te negeren, niet straffen) dan ga je merken dat die beet minder vaak voorkomt. Vervolgens ga je hetzelfde toepassen op een minder harde beet en zo verder totdat je hond zachtjes vastpakt en meer niet.

Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk uitleg, als je googled op 'bijtrem puppy' kom je uit bij doggo.nl met een goede uitleg, kynocoachclaire.nl legt hem ook duidelijk uit vind ik.

Dit werkte bij ons, Saar was echt een landhaai als pup. Kijk wat werkt voor jullie. En wat hierboven al gezegd is, kijk naar het waarom van het bijten. Je pup communiceert met z'n bekkie en met aanleren van alleen de bijtrem en niet kijken waarom je pup bijt ga je voorbij aan wat je pup je wil vertellen (is iets spannend, is ie overprikkels, gefrustreerd etc). Daarnaast is pup nog heel jong en daar hoort bijten als vorm van communiceren nog echt bij naar mijn idee. 

Ik kwam trouwens op hondenpage ook een interessant artikel tegen over bijtrem bij volwassen honden en hoe dit terug te zien is bij confrontaties en gevechten met andere honden. Nu nog helemaal niet van toepassing in jullie situatie en natuurlijk hopelijk in de toekomst ook niet maar dat geeft voor mij aan dat het aanleren van die bijtrem niet alleen goed is voor de interactie met het baasje en gezin maar ook in de interactie met andere honden. 

Succes! 

honden page profiel KatrienKatrien

honden foto van Katrien

Tja, puppy's bijten, he. Onze Oud Duitse Herder is nu 16 weken en ook een enthousiaste bijter. Negeren heeft hier toch het beste geholpen. Even afkoelen. En zorgen dat er niet te lang te wild gespeeld wordt bijvoorbeeld en genoeg slapen. Het bijten is nog niet helemaal over hoor, maar wel al veeeel beter.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^