Wratjes in mond (hond)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Els Els

Dag allemaal,

Mijn vriend en ik hebben een maand geleden een hond geadopteerd uit Zuid-Italië. Jenna is super lief, ongeveer zes maanden en we zijn zo blij met haar. Na ons eerste bezoek aan de dierenarts bleek ze een oogontsteking te hebben en parasieten in haar darmen. We hebben haar pilletjes gegeven en dit was snel over. Nu merkten we ook iets in haar mond. Ze blijkt het papillomatose virus te hebben (wratjes in de mond). Onze dierenarts heeft de grootste wratten operatief verwijderd. Na anderhalve week zien we al terug wratjes opduiken. Onze dierenarts zegt dat er niets tegen te doen is en dat ze vanzelf zullen weggaan. Hij zei ook dat haar immuunsysteem moet aangesterkt worden (we geven haar goede voeding en doen veel aan lichaamsbeweging). Heeft iemand van jullie misschien DE tip om haar te helpen? Ik las iets van cannabisolie of pilletjes om immuunsysteem te versterken. Hiernaast heb ik ook al heel Vlaanderen rondgebeld voor het maken van een vaccin. Dit blijkt enkel in Duitsland (laboklin) te kunnen. Ik wacht nog op hun antwoord. 

Alvast erg bedankt voor jullie tips.

545378.jpg

Els

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik kom zo alleen op nutridrops, googel maar even. Cannabusolie zou ik niet doen.

 

Je weet dat t voor andere honden besmettelijk is?

 

Sterkte hoor.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dubbel

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Geen idee of dit werkt, maar kwam dit tegen

https://www.petqure.nl/Product-/Thuja-D30-10-gram-globules-VSM.html

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Els voor de darmflora.........geef wat boekmaag door het eten.      Boekmaag is zeer vezelrijk, rijk aan bacterien, enzymen en voedingsstoffen. Het staat bekend als natuurlijk pro- en prebioticum. Daarnaast heeft het in veel gevallen een reinigende werking op de darmwand. Voeg niet meer dan 5 a 10% boekmaag toe aan de wekelijkse voeding van uw hond.      Boekmaag kan je bestellen bij zooplus.nl. En misschien heel misschien heeft je dierenwinkel het, geen pens maar boekmaag.    Voor de wratten in zijn mond(bek) heb ik helaas geen advies voor je.    Els , wat een lief hoofd heeft je huisgenootje. hp-heart

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hier bestaat geen regulier geneesmiddel tegen alleen homeopathisch.

 

Bijv. https://www.organimal.nl/wratten-bij-honden/

 

Het schijnt  bij jonge honden vanzelf te verdwijnen. Is besmettelijk voor andere honden.

 

Het is belangrijk dat je hond voldoende weerstand heeft. Dit virus slaat alleen toe bij - in dit geval  honden - die een slechte weerstand hebben.

 

http://www.causus.be/uitleg-over/dermatologie/algemene-weetjes/wratten-bij-de-hond-papillomatose/

 

Heb je het idee dat je hond hier veel last van heeft? Lijkt me ook lastig met eten.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Producten om de weerstand te verhogen

https://www.puurnatuur.nl/hond/weerstand-conditie/producten

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Moeilijk, heb er nog nooit van gehoord bij een hond. Wel zelf gehad, niet in me mond maar wel op andere plekken. Die zijn ook verwijderd, door middel van stikstof. Daar heb ik op mijn voeten nog steeds last van, extra eelt/likdoorns.

 

"Puur" probiotic is misschien een optie dat wordt bij honden gebruikt voor gevoelige darmen of bacterie. Dat werkt al jaren goed. Of "puur" het daar goed in doet nu? Dat zou ik niet weten. Voor mensen weet ik dat rauwe honing, verse groene thee, kurkuma allemaal natuurlijke ontsteking remmers zijn. Voor de rest is het bij mij volledig weg. Was even volhouden aan leeftijd.

 

Dat gezegd? Wat ik ervan weet van mezelf? Als het open ligt? Dan is het besmettelijk, dus in de mond geldt dat des de meer. Misschien moet je wat buitenlandse honden stichtingen benaderen en weten die raad? Of Duitse forums benaderen? Blijkbaar is daar meer ervaring ermee.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Is je hond ook getest op Leishmania en andere middellandse zee ziektes.

 

Volgende forumvraag: Help Binky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^