Agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngelaAngela

Hallo, ik heb een hele lieve hond van 3 jaar oud,een teefje, meegenomen vanuit Egypte 2 weken geleden.Het gaat eigenlijk best wel goed,wel wat blafferig en waaks.Gaat ook goed met mijn bordeauxdog reu en kat.

Waar ik me wel zorgen over maak is dat ze absoluut geen andere honden in onze tuin en huis tolereert.Ook niet de hond, een teefje, van mijn ouders.Uitvallen en grommen en het teefje duikt weg en maakt zich klein maar wil heel graag met onze reu spelen.Dat mag dan niet van haar, maar op dat moment gaat mijn reu zich ermee bemoeien en deze kiest de kant van  hond van mijn ouders en dan gaan ze met zijn 2en tegen het nieuwe hondje tekeer,de reu is groot en sterk ik durf dat niet zijn beloop te laten....

Zo vervelend want ik heb mijn ouders beloofd dat hun hond altijd welkom is bij ons met bv vakanties etc

Sorry voor dit lange verhaal,maar ik hoop dat iemand mij misschien advies kan geven of dit ook heeft meegemaakt.

Verwacht ik teveel in een korte tijd? Ik ging ervanuit dat omdat ze in een roedel leefde, ze prima met andere om zou kunnen gaan.Op straat is ze niet aanvallend.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De hond is nog maar 2 weken bij jou. Een heel nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe honden, nieuwe regels,...

Dat is heel wat om te verteren.

 

Spreek eerst eens op neutraal terrein af, en ga samen met de hond van je ouders op pad. Dus niet losgooien op een wei, maar de honden aan de lijn, uit elkaar blijven en samen in 1 richting stappen. Op die manier zet je zowel letterlijk als figuurlijk de neuzen in dezelfde richting, zo krijgen ze de mogelijkheid aan elkaars gezelschap te wennen zonder dat ze wat met elkaar moeten.

Als dat goed verloopt, kan je stelselmatig toelaten dat ze tijdens de wandeling wat meer onderlinge interactie krijgen. En zo bekijk je weer of dat goed gaat.

Als je dan merkt dat ze elkaar tolereren en er geen spanning tussen beiden is, kan je de honden na een wandeling mee in je tuin nemen. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Ik zou toch maar even tegen je ouders zeggen dat ze beter even niet meer kunnen komen. Je hond moet wennen aan de nieuwe omgeving en tot rust komen, dat zullen ze vast snappen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Hebben ongeveer hetzelfde gehad met onze herplaatser. Die vloog naar alles uit in het begin. Thuis helemaal was hij helemaal ok met onze kat. Ze moet echt even aarde eerst. Wij zijn pas naar een paar maanden op visite geweest bij de hond van mijn schoonzus. Via de tuin gebeurd want door de voordeur heen was het gelijk chaos.

 

Zou het idd wat meer tijd geven en neutraal terrein zoeken. Je reu er wat later bij betrekken.

honden page profiel AngelaAngela

Bedankt voor jullie reacties,

Ik ga jullie advies volgen. Ff niet thuis laten komen , maar proberen eerst te wandelen samen.

honden page profiel MimmikMimmik 3 doggies

honden foto van Mimmik

Wat toevallig hp-smile Onze Cherry (Roemeense puber) reageert ook heel waaks op andere honden die in de buurt van de tuin komen. We wonen heel landelijk en met de coronacrisis hebben we best wat toeristen die onze tuin passeren. Als er een hondje bij is, staat ze ook meteen aan de draad te blaffen om haar terrein te bewaken. Binnen is het sowieso prijs, dus onze deurbel is overbodig haha. Zie het ook zeker als iets positief, want dat betekent dat je hondje haar/zijn omgeving als thuis/zijn domein ziet, wat niet evident is met herplaatsers. Omdat er veel honden in de buurt wonen en we geen overlast wouden veroorzaken, zijn we met haar eens een avondje bij onze buren in hùn tuin geweest en daar de honden laten kennismaken, snuffelen en spelen. Dat heeft echt geholpen, want sindsdien geen geblaf meer en als we hun huis passeren met wandelen, stopt ze elke keer om te kijken of haar vriendje er niet is met het nodige gekwispel erbij. Echt schattig! Misschien kan dat bij jullie ook helpen om de honden een band te laten krijgen. Moet er wel bijzeggen dat zij een teefje is, dus dat kan misschien ook wel verschil geven op vlak van dominantie.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^