Kvv & gevoelige hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OlafOlaf

Dag lieve mensen,

 

Ik heb al een paar keer advies gevraagd op dit forum en ben telkens weer goed geholpen dus hier ben ik nogmaals met een nieuwe vraag. Ik voer mijn hond nu ongeveer een jaar kvv. Hij heeft een gevoelige maag en heeft vlees altijd veel lekkerder gevonden dan brokken dus kvv leek met het proberen waard. Hij vindt het erg lekker maar helaas heeft hij vooral 's nachts en 's ochtends problemen.

 

Ik voer hem 's avonds de laatste portie maar hij spuugt regelmatig gal en heeft last van maagzuur/misselijkheid. Dit is dan dus meestal in de ochtend of midden in de nacht. De dierenarts heeft geconstateerd dat hij kerngezond is dus het heeft alles te maken met het snel verteren van de kvv. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd om dit te voorkomen door vlak voor het naar bed gaan te voeren. Ook geef ik in plaats van drie porties nu twee porties waarvan die 's avonds het grootste is. En zo zijn er nog wel wat dingen die ik geprobeerd heb..

 

Ik zit er nu aan te denken om 's avonds brok te voeren. Ik wil liever niet geheel op brok overgaan omdat hij kvv gewoon veel lekkerder vindt. Ik wil graag weten of het een goed idee is om 's avonds brok te voeren en of ik dan een speciale soort moet kopen die samen kan met kvv?

 

Zeer bedankt alvast voor het lezen van mijn probleem!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Heb dat bij één van mijn vorige honden ook gehad,die at geen brokken,iedere ochtend misselijk.

Ik gaf haar s'morgens kvv en s'avonds kreeg ze brok gemengd met kvv,probleem opgelost. Had 2 jaar gesukkeld met voeding slecht eten tot ze kvv kreeg,ze vonden brokken niet te eten wel als ik er vlees over deed.

Ik gaf gewoon een krokante brok gemengd met vlees,geen centje pijn.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Tuurlijk kan je s avonds brokken geven...

honden page profiel DagmarDagmar

Tuurlijk kan dat, ik geef brok ook gewoon gemengd met KVV. Daar is geen speciale brok voor nodig.

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Ik volg even mee.

Ik ben sinds kort ook kvv gaan voeren omdat meneer zijn brokjes niet meer lekker vond. Sky heeft af en toe ook een borrel buikje. Misschien is mijn topic (voedingsdeskundige voor hond) ook interessant voor jou om te volgen.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

De tweeling spuugden in de morgen ook soms gal op, sinds ik kvv en geperste brokken doorelkaar doe, hebben ze dat niet meer gedaan. Ik geef ze nog wel 4x per dag eten, dat gaat goed. Ze zijn zo speels samen dat ik geen grotere hoeveelheden in 2 x durf te geven, ivm maagtorsie

honden page profiel OlafOlaf

Bedankt voor alle snelle reacties! 

Dan ga ik over op brokken 's avonds. Ik zie wel dat jullie het hebben over het mengen van brok met kvv maar ik heb altijd als advies gekregen om zacht en hard voer niet te mengen (in verband met vertering) hebben jullie daar geen problemen door? En ik ga een in het voedingsdeskundige topic kijken bedankt voor de tip!

honden page profiel DagmarDagmar

Dat wordt gezegd, maar dat is nooit bewezen. Ik voer het al door elkaar zolang ik honden heb.

Er zullen vast honden zijn die het er niet goed op doen, maar dat zijn uitzonderingen , geen regel.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Dat wordt gezegd, maar dat is nooit bewezen. Ik voer het al door elkaar zolang ik honden heb.
Er zullen vast honden zijn die het er niet goed op doen, maar dat zijn uitzonderingen , geen regel. "

Hier precies hetzelfde.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Mijn hond ging slecht op krokante brok en KVV (ochtend brokken avond KVV). Het is denk ik gewoon even een kwestie van uitproberen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Om galspugen 's morgens te voorkomen geef ik mijn hond laat in de avond ca. 22.30 uur een klein deel van zijn brokken.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  
Om galspugen 's morgens te voorkomen geef ik mijn hond laat in de avond ca. 22.30 uur een klein deel van zijn brokken. "

Ja ik ook, hij krijgt altijd nog voor het slapen gaan een gezond snackje..

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

" Bedankt voor alle snelle reacties! 
Dan ga ik over op brokken 's avonds. Ik zie wel dat jullie het hebben over het mengen van brok met kvv maar ik heb altijd als advies gekregen om zacht en hard voer niet te mengen (in verband met vertering) hebben jullie daar geen problemen door? En ik ga een in het voedingsdeskundige topic kijken bedankt voor de tip! "

Zoals Dagmar al zei, is dit nooit bewezen. Ik voer zelf overdag brokken en in de avond kvv. Ik meng het zelf liever niet, ivm andere zuurtegraad. Dit is mijn gedachte en absoluut niet de waarheid.

Je zou hem anders ook wat brokken met natvoer kunnen geven, als je het toch liever niet mengt.

Heb je wel eens okugest geprobeerd om zijn maag te kalmeren? Want deze blijft nu geprikkeld. Of iets anders tegen maagzuur? 

Ik hoop dat het met brokken opgelost is. 

 

Succes!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

 

 

 

Onze hond spuugde ook snachts gal ondanks het late eten wat ze kreeg. We hebben dit laten onderzoeken door rontgerfotos te laten maken, bloed te laten afnemen enz. Ze bleek voedselintolerantie te hebben. Ze kan niet tegen een aantal diersoorten. Zodra ze daar weer iets van binnen krijgt, spuugt ze dus snachts. Van KVV spuugde mijn hond ook veel sneller dan bij brok, dit kwam omdat in kvv veel meer van dat diersoort in zat dan wat je in een brok hebt..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^