Gaan jullie op vakantie en mag de hond mee

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ben al een jaar of 15 niet meer op vakantie geweest. Maar als ik ging, ging ik naar Engeland met een georganiseerde busreis en dan kan de hond niet mee. Of naar een pension of hotel ergens in Nederland. Dan nam ik de hond wel eens mee. Maar eerlijk gezegd vond ik op vakantie gaan zonder hond, wetende dat deze in een goed pension en goed verzorgd werd, ook wel heel fijn. Gewoon na het avond eten niets meer doen, vroeg in bed kruipen, tv kijken en niet nog een rondje hondje voor het slapen gaan. Naar een museum gaan zonder de hond alleen te hoeven laten op een hotelkamer die dan wellicht werd schoongemaakt, enzv.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ben al een jaar of 15 niet meer op vakantie geweest. Maar als ik ging, ging ik naar Engeland met een georganiseerde busreis en dan kan de hond niet mee. Of naar een pension of hotel ergens in Nederland. Dan nam ik de hond wel eens mee. Maar eerlijk gezegd vond ik op vakantie gaan zonder hond, wetende dat deze in een goed pension en goed verzorgd werd, ook wel heel fijn. Gewoon na het avond eten niets meer doen, vroeg in bed kruipen, tv kijken en niet nog een rondje hondje voor het slapen gaan. Naar een museum gaan zonder de hond alleen te hoeven laten op een hotelkamer die dan wellicht werd schoongemaakt, enzv. "

ik voel me al unheimisch als iemand mijn honden even meeneemt voor een wandeling en kom pas weer tot rust als ze terug zijn

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Vorig jaar september zijn  we 2,5 week in de Eifel geweest. Dat was een heerlijke vakantie.  Veel gewandeld en veel gelezen.

Als het lukt willen we dat dit jaar weer doen. Pepijn gaat uiteraard mee, hij hoort er zo bij. En als hij geniet, genieten  wij dubbel. 545083.jpg

(  Fijn weer zo'n liggende foto  > gemaakt met een telefoon.  Wanneer wordt daar eens iets aan gedaan op de HP? )

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Wauw, ik was gisteravond eens aan het rondkijken voor vakantiehuisjes in de buurt, en zelfs in september is al héél veel volgeboekt. Wij zoeken wel specifiek naar een huisje met een omheinde tuin, dus er valt al veel weg. Kans is groot dat we gewoon terug naar hetzelfde huisje in Zeeland gaan, dat is nog vrij. Kan Penny weer rondhossen op het strand hp-heart

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

@Liz: hier loopt hij rustig mee en is hij ontspannen, maar op Texel was hij onwijs aan het hijgen en hij heeft me het hele eiland overgesleurd. Niet op een enthousiaste manier maar echt stress gedrag.

Ik zie voor me dat dit op een vakantie niet beter zal gaan want in zo een korte tijd kunnen we dat niet trainen ben ik bang

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Wij gaan naar Italië zonder hond. Dit word de eerste keer dat ik hem ergens langer dan 3 dagen achter laat. Ik vind het echt onwijs moeilijk om hem 3 weken te moeten missen en zie er eigenlijk ook wel tegen op..
De reden is dat Marley het nog niet zo goed aan kan op mee te gaan op vakantie. Hij houd niet van lange auto ritten, heeft erg veel moeite met het verwerken van prikkels en houd ook niet van drukte. Daarnaast wil mijn vriend ook niet met hond op vakantie. We werken allebei erg hard ( vooral nu met corona allebei in de zorg) en hij wil dan niet op zn vakantie ook steeds bezig zijn met Marley ( wat ik begrijp ). Ik zou hem in de toekomst graag meenemen , maar dan naar Zwitserland of Oostenrijk lekker de natuur in.
Marley gaat naar mijn schoonouders. Ze hebben een ruime tuin en gaan lekker met hem op pad. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin daar. Wij gaan ondertussen door Italië touren met de auto :-) "

Marley zit goed,jullie werken hard en mogen ook heus aan jezelf denken,lekker toeren met zijn tweetjes even weer goed opladen.

Ik heb er ook geen probleem mee om zonder hond op vakantie te gaan,als er maar goede opvang is.

Mijn vorige hond deed ik er ook geen plezier mee,verre vakanties ook zonder hem.

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje) 3 doggies

honden foto van Lineke & Saar(tje)

" Wauw, ik was gisteravond eens aan het rondkijken voor vakantiehuisjes in de buurt, en zelfs in september is al héél veel volgeboekt. Wij zoeken wel specifiek naar een huisje met een omheinde tuin, dus er valt al veel weg. Kans is groot dat we gewoon terug naar hetzelfde huisje in Zeeland gaan, dat is nog vrij. Kan Penny weer rondhossen op het strand  "

Natuurhuisje misschien nog een optie? Ik heb niet gekeken naar de beschikbaarheid maar je kan selecteren op omheinde tuin.

@lotte: als je een goed opvang adres hebt voor Marley mag je zeker aan jezelf denken. Even opladen is belangrijk, helemaal als je in de zorg werkt! Geldt voor bijna iedereen op het forum denk ik ook, de meeste mensen hebben toch een enerverend jaar achter de rug.

 We zijn met Saar een midweek naar een huisje op de Veluwe geweest, heerlijk. Hopelijk eind juni naar Schotland om rond te trekken maar dan blijft Saar bij vrienden met een gezinshuis en haar beste hondenvriendje. Vond het de eerste keer lastig om haar achter te laten maar ze heeft het daar echt goed, komt er heel graag en zo kunnen wij ook weer even samen opladen. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" @Liz: hier loopt hij rustig mee en is hij ontspannen, maar op Texel was hij onwijs aan het hijgen en hij heeft me het hele eiland overgesleurd. Niet op een enthousiaste manier maar echt stress gedrag.
Ik zie voor me dat dit op een vakantie niet beter zal gaan want in zo een korte tijd kunnen we dat niet trainen ben ik bang "

o wat erg ja dan snap ik dat je huiverig geworden bent

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Als het weer kan ga ik in mijn vakantie , zoals ik al elk jaar deed sinds ik in Duitsland woon, mijn moeder bezoeken, om mijn zus en nichtje wat te ontlasten die het hele jaar al voor haar zorgen,  ik heb haar al sinds het uitbreken van de covid19 pandemie niet meer gezien.

Jenna blijft dan thuis met mijn vriend.

 

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Wij gaan een weekje naar Drenthe en Brownie gaat natuurlijk mee! Ik zou niet op vakantie willen als de hond niet mee kan. Het wordt de eerste vakantie met Brownie en kijk er echt naar uit.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

@Liz : nee precies dus hopelijk volgend jaar en anders gewoon lekker naar het oppasadresje.

 

@ Lineke en Monique : precies het is belangrijk om ook aan jezelf te denken soms! Al gaan we ons maatje natuurlijk missenhp-heart

 

@Dobry : wat moet dat moeilijk voor je zijn! Zo lang al

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" @Liz : nee precies dus hopelijk volgend jaar en anders gewoon lekker naar het oppasadresje.
 
@ Lineke en Monique : precies het is belangrijk om ook aan jezelf te denken soms! Al gaan we ons maatje natuurlijk missen
 
@Dobry : wat moet dat moeilijk voor je zijn! Zo lang al "

ja idd, wel hebben we elke week geskyped en mail ik haar elke dag, dat is dan weer een geluk dat dit mogelijk is.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn reddende engel King
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^