Snacks voor training/afleiding?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AniekAniek

honden foto van Aniek

Hallo, een tijd geleden heb ik om advies gevraagd of een reeds bezocht nestje onder broodfok viel of niet. Daar kreeg ik heel goed advies op en goede reacties waarin werd meegedacht zonder een oordeel te geven, nogmaals dank daarvoor.

 

Sinds die tijd heb ik veel contact met enkele fokkers gehad en over 1 weekje mag ik eindelijk een border collie pup in mijn huis ontvangen. Inmiddels heb ik al veel gelezen over de opvoeding en alles wat er bij dit ras komt kijken. Inschrijving voor hondenschool én kennismaking met dierenarts is al geregeld. Volgens mij ben ik er klaar voor! 

 

Echter lees ik ook veel tegenstrijdigheden. Ik hoop dat jullie me wederom van fijn advies kunnen voorzien. Vooral qua voeding en lekkernijen heb ik nog veel vragen. Van de fokker krijg ik een grote zak Cavom mee; het voer wat de pups nu krijgen. Dus voorlopig kan ik daarmee vooruit. Echter heb ik nog vragen over lekkernijen. Mijn hond mag mee naar kantoor en ik zal haar een paar keer per week een uurtje alleen moeten laten voor een vergadering. Ik wil, tijdens dit moment, mijn pup een lekkernijtje geven, om haar aan mijn afwezigheid te laten wennen (dit is een tip die ik uit verschillende boeken heb gehaald).

 

Hieronder mijn 3 vragen:

 

- Ik lees op sommige sites dat snacks als pindakaas in de smaak vallen. Maar op andere fora worden pinda's als giftig bestempeld. Ik wil pindakaas bijvoorbeeld inzetten bij de benchtraining of af en toe brokjes mengen met een boterham met pindakaas. Maar is dit wel verstandig? 

 

- De fokker adviseert om een ander type brokjes in te zetten als trainingsbrokjes. Dus voorlopig hoef ik geen speciale trainingssnoepjes kopen. Hoe hebben jullie dit aangepakt? 

 

- Wat zou ik kunnen geven als ik even weg moet? Ik lees in boeken over bullepezen, gedroogde geiten- en konijnenoren. Maar hier wordt gewaarschuwd dat je dit eigenlijk alleen onder toezicht moet geven, met name voor het laatste stukje van het hapje, vanwege het risico dat het kan gaan vastzitten in de keel. Wat kunnen jullie me hierin aanraden? 

 

Mochten er verder nog andere tips zijn voor de beginnende pupeigenaar, sta ik daar uiteraard voor open :) 

 

(Ik weet dat een BC, naast beweging ook mentale uitdaging nodig heeft ;) )

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Leuk zeg, een nieuwe pup! Fijn dat je een goede fokker hebt kunnen vinden. 

Er is een bepaalde stof in sommige soorten pindakaas die inderdaad giftig is, ik durf alleen even niet te zeggen welke.. Wel weet ik dat de normale oranje Calvé pindakaas geschikt is voor honden. 

Verder gebruik ik tijdens het alleen zijn van mijn pup vooral grote dingen waarvan ik zeker weet dat hij die niet zomaar op krijgt en er dus niet in kan stikken. Bijvoorbeeld een gevulde kong of een grote runderkophuidplaat. 

Mocht je nog op zoek zijn naar een bedrijf wat veel soorten kauwmateriaal aanbiedt, kan je me even een berichtje sturen. Dan heb ik nog een kortingscode voor je smile

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Gekookte kipfilet punt lol. Ik zweer erbij, nooit geweten(hihi ty Victoria Stilwell) maar krijg honden aan het zitten die het anders nooit doen. Je kunt ook stinkers gebruiken. Dat deed ik vroeger, lams long of zoiets. Hoe harder het stinkt, hoe lekkerder ze het vinden maar het moet wel ergens in je zak. Dus een training bag is wel iets wat je wilt hebben. Pindakaas is niet handig, das leuk voor kong, buiten dat het veel olie en suikers bevat en de meeste honden? Die eten zonder stop.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik geef geregeld pindakaas of sesam pasta als snack in een Kong. Ik smeer er gewoon een dun laagje in, en vries her in. Dan zijn ze er even zoet mee. Belangrijk is dat je pindakaas koopt zonder xylitol. Ik maak ook vaak pindakaas zelf. Ze mogen het gerust hebben, met mate uiteraard. 

 

Ik zou overigens niet de brokjes met pindakaas of brood mengen. Dat is nergens goed voor, en de kans is groot dat de hond daarna geen brokjes meer wil eten zonder lekkere dingen er in. 

 

Mijn honden zijn nu volwassenen, en ik geef ze niks als ik weg ga. Toen ze pup waren legde ik altijd een groot stuk runderkophuidplaat bij ze neer. Deze zijn zo groot dat ze er haast niet in kunnen stikken. Gevulde kong, Nylabone oid kan ook. 

honden page profiel AniekAniek

honden foto van Aniek

Dank allemaal! cool

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Als ik erg veel train (of veel voerbeloning zal geven) reken ik het als een maaltijd en geef dan ook wel kwalitatief goed voer (goede korrel of gedroogde KVV).

Verder beloon ik met vanalles en nog wat. Gratis staaltjes zijn altijd wel ergens op de kop te tikken , veel verschillende 'slechte' koekjes (zo'n botjes, frolic,...). Ik droog ook veel zelf (long, hart, lever) en bak ook zelf koekjes.

Ik hou het dus wel hoofdzakelijk gezond. En zeker met pups waar nog extra in gaat, hou ik wel rekening dat het een goede voedingswaarde heeft.

Als kauwsnack heb ik ook vanalles aan gedroogd spul. Ik heb geen schrik ze alleen te laten met kauwdingen. Ze krijgen hier altijd iets als ik wegga of ga slapen.

Volgende forumvraag: Pup ayco
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^