op “vakantie” zonder hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yunayuna

Hoi iedereen,

binnenkort (oktober) ga ik samen met een vriendin twee weken naar Zuid Korea op soort van vakantie.. we gaan eigenlijk appartementen zoeken daar hierdoor is deze “vakantie” dus noodzakelijk en kan men kleine meisje niet mee omdat het twee weken is en ik haar die onnodige vlucht wil sparen...

eens we effectief verhuizen gaat ze natuurlijk mee smile

nu is het zo, ik voel me ontzettend schuldig dat ik men schatje tijdelijk voor twee weken alleen achter laat.. nou ze is niet alleen hoor ze kan logeren bij men vriendin haar ouders maar men lieve schat kent deze mensen helelmaal niet dus ik maak me zorgen of ik wel de goede keuze maak...

de reis is wel degelijk noodzakelijk want zonder appartement te bekijken kunnen we moeilijk verhuizen... maar ik voel me toch oh zo schuldig iemand een idee hoe ik met dit schuld gevoel om kan gaan? want steeds voel ik me ontzettend ellendig als ik der moet “achterlaten” thuis bij men moeder en katten... omdat ze ook steeds jankt als ik weg ben 

iemand help me pls 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het is nog lang geen oktober, dus je hebt dan toch nog tijd om haar aan de mensen te laten wennen? Een paar keer op bezoek, eens een nachtje laten slapen daar etc.

honden page profiel yunayuna

" Het is nog lang geen oktober, dus je hebt dan toch nog tijd om haar aan de mensen te laten wennen? Een paar keer op bezoek, eens een nachtje laten slapen daar etc. "

ik woon in België en de ouders van de vriendin (waar men kleine meisje zal logeren) wonen in Rotterdam ik kan dus zeer moeilijk even op en af gaan zeker nu in deze tijden mag ik niet zomaar de grens over 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" ik woon in België en de ouders van de vriendin (waar men kleine meisje zal logeren) wonen in Rotterdam ik kan dus zeer moeilijk even op en af gaan zeker nu in deze tijden mag ik niet zomaar de grens over  "

Ikzelf zou dan een adres zoeken waar je haar wel kan laten wennen, ikzelf zou mijn hond nooit ergens brengen waar hij niet gewend is.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja dat is dan wel vragen om problemen. Kan ze niet bij je moeder blijven?

honden page profiel yunayuna

" Ja dat is dan wel vragen om problemen. Kan ze niet bij je moeder blijven? "

men moeder is ziek en kan niet voor haar zorgen :(

honden page profiel yunayuna

" Ikzelf zou dan een adres zoeken waar je haar wel kan laten wennen, ikzelf zou mijn hond nooit ergens brengen waar hij niet gewend is. "

nja misschien moet ik indd dit doen...

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik neem aan dat 'je meisje' een hond is?

Ga gewoon in de buurt zoeken naar een tijdelijk onderdak waar je een goed gevoel bij hebt.  Dat kan een hondenpension zijn of een gewoon gastgezin.

Je gaat naar Zuid Korea, schrijf je. Ik neem aan dat je op de hoogte bent van hoe mensen daar met honden omgaan?

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Ik heb enkele heeeeeel goede opvang adresjes waar mijn honden naartoe gaan voor dagopvang. Ze worden daar helemaal vertroeteld en zijn bekaf als ik ze weer ga ophalen. Ik zou me dan ook helemaal niet slecht voelen om ze 2 weken achter te laten want ze hebben het daar gewoon heel erg goed. Ik volg dus de adviezen van hierboven, zoek iemand anders waarmee je een klik hebt en laat wennen. Oktober is nog ver weg

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" men moeder is ziek en kan niet voor haar zorgen :( "

Ah dat is rot voor je. Kijk eens of je hondje thuis kan blijven met hulp van iemand die een paar keer komt om haar te verzorgen en uit te laten.  Misschien wil Rotterdam wel een paar weken vakantie houden in Belgie.

 

En anders gewoon betaalde opvang waar je haar langzaam aan kunt wennen.

 

Succes!

 

En puur nieuwsgierig, hoezo ga je in Zuid Korea wonen?

honden page profiel yunayuna

" Ah dat is rot voor je. Kijk eens of je hondje thuis kan blijven met hulp van iemand die een paar keer komt om haar te verzorgen en uit te laten.  Misschien wil Rotterdam wel een paar weken vakantie houden in Belgie.
 
En anders gewoon betaalde opvang waar je haar langzaam aan kunt wennen.
 
Succes!
 
En puur nieuwsgierig, hoezo ga je in Zuid Korea wonen? "

dankjewel ik kan inderdaad eens rondhoren hier in de buurt

ik vind zuid korea een fantastisch land en ben al aantal keer geweest en ben echt men hart verloren daar dus dan toch maar besloten om van 0 te beginnen ergens alles te vergeten en gewoon dromen nagaan :)

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Wat gaaf dat je die stap durft te nemen!

Ik zou haar inderdaad eerst even laten wennen aan die mensen of bij mensen doen die ze kent!

Heel veel succes

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou dichterbij een oppasadres zoeken.

 

Wat heb je voor hondje en hoe oud is zij?

 

Wat een avontuur om in Zuid Korea te gaan wonen. Ga je daar ook werken?

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ik neem aan dat 'je meisje' een hond is?
Ga gewoon in de buurt zoeken naar een tijdelijk onderdak waar je een goed gevoel bij hebt.  Dat kan een hondenpension zijn of een gewoon gastgezin.
Je gaat naar Zuid Korea, schrijf je. Ik neem aan dat je op de hoogte bent van hoe mensen daar met honden omgaan? "

Hier in Nederland heb je ook dierenmishandelaars, broodfokkers en mensen die hun honden laten vechten. Zoek de Zuid-Koreaanse serie 'Dogs are incredible' eens op, van KBS. Ik weet niet meer welke aflevering zo uit mijn hoofd (edit: even opgezocht EP. 3 part 1 & 2). Volgens mij een van de eerdere, en dan helpen ze honden bevrijden die werden gehouden voor vlees, vechten en fokken.

De hondentrainer is alles behalve een Cesar Milan, en meer een Victoria Stillwell, van 'It's Me or the Dog'. Je kan de ondertiteling aan zetten, deze is wel in het Engels.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Sorry voor off-topic Yuna. Ik zou toch proberen om van de zomer misschien een paar weekjes 'op vakantie' te gaan naar Rotterdam als dat zou kunnen. Hopelijk helpen de vaccinaties en het mooie weer, en dalen de besmettingen genoeg, net zoals vorig jaar, dat we 'redelijk normaal' van de zomer kunnen genieten. Mijn hond is ook superaanhankelijk naar mij toe. Bij mijn huisgenoot (die er alleen in het weekend is) piept ze ook als ik haar alleen achterlaat. Ook al kent Remi hem al jaren. Bij mijn ouders doet ze dit alleen in het begin heel even.

Ik kwam juist vanuit het buitenland weer naar Nederland met Remi, en ze moest al redelijk snel af en toe een dagje alleen met hen blijven, terwijl ze hen al 3 jaar niet had gezien, en vóór die 3 jaar ook niet heel veel. Ik had examens redelijk vlak na thuiskomst gepland, en ze waren aan de andere kant van het land. Ze ziet ze nu tegenwoordig ook bijna niet meer, maar mijn moeder is vanaf het begin een stuk kordater dan mijn huisgenoot, en Remi blijft wel de hele tijd in de buurt van mijn moeder/vader/zusje, maar ze piept dan amper. Wel moeten ze haar mandje naast hen neer leggen, want op de koude tegels liggen doet ze niet XD En blijft anders dralen. Bij hen logeren zou ik niet weten hoe dat zou gaan, aangezien Remi gewend is in bed te slapen. Japan en Zuid-Korea staan op mijn lijstje om ooit nog eens naar toe te reizen. Gaaf dat je in Zuid-Korea gaat wonen! Veel succes in oktober!

honden page profiel yunayuna

" Ik zou dichterbij een oppasadres zoeken.
 
Wat heb je voor hondje en hoe oud is zij?
 
Wat een avontuur om in Zuid Korea te gaan wonen. Ga je daar ook werken? "

ik denk inderdaad dat dat het beste zal zijn.. nu ik ben een beetje zenuwachtig over een oppaskenel omdat ze niet gewoon is om in zo’n kennel te zitten en als ik de foto’s kijk van de dichtbijgelegen kennels lijkt het me allemaal zo opgesloten als je begrijpt wat ik bedoel

 

ze is een 2jarige Pomchi en super lief naar iedereen en alles

 

ja ik ga dan ook inderdaad werken in Zuid Korea :) kijk er al volledig naar uit

honden page profiel yunayuna

" Sorry voor off-topic Yuna. Ik zou toch proberen om van de zomer misschien een paar weekjes 'op vakantie' te gaan naar Rotterdam als dat zou kunnen. Hopelijk helpen de vaccinaties en het mooie weer, en dalen de besmettingen genoeg, net zoals vorig jaar, dat we 'redelijk normaal' van de zomer kunnen genieten. Mijn hond is ook superaanhankelijk naar mij toe. Bij mijn huisgenoot (die er alleen in het weekend is) piept ze ook als ik haar alleen achterlaat. Ook al kent Remi hem al jaren. Bij mijn ouders doet ze dit alleen in het begin heel even.
Ik kwam juist vanuit het buitenland weer naar Nederland met Remi, en ze moest al redelijk snel af en toe een dagje alleen met hen blijven, terwijl ze hen al 3 jaar niet had gezien, en vóór die 3 jaar ook niet heel veel. Ik had examens redelijk vlak na thuiskomst gepland, en ze waren aan de andere kant van het land. Ze ziet ze nu tegenwoordig ook bijna niet meer, maar mijn moeder is vanaf het begin een stuk kordater dan mijn huisgenoot, en Remi blijft wel de hele tijd in de buurt van mijn moeder/vader/zusje, maar ze piept dan amper. Wel moeten ze haar mandje naast hen neer leggen, want op de koude tegels liggen doet ze niet XD En blijft anders dralen. Bij hen logeren zou ik niet weten hoe dat zou gaan, aangezien Remi gewend is in bed te slapen. Japan en Zuid-Korea staan op mijn lijstje om ooit nog eens naar toe te reizen. Gaaf dat je in Zuid-Korea gaat wonen! Veel succes in oktober! "

oh ja super idee hier had ik nog niet eens over nagedacht normaal ben ik in juli/augustus volledig gevaccineerd en hopelijk mogen we dan inderdaad wat meer dus kan ik wel eens bij de vriendin samen met Chimmy (men hondje) daar gaan slapen zodat ze het inderdaad al wat went :)

 

oohh Japan daar wil ik ook graag eens heen! klopt in Oktober is het plan om een apartement te gaan zoeken en eventueel deze dan te huren als we samen in het voorjaar daar heen gaan om te gaan wonen en werken daar :) Chimmy gaat dan mee dus dan is er geen enkel probleem meer ivm opvang zoeken enkel beetje stress hoe ze zal reageren op de vlucht hehe

dankjewel voor het succes wensen :)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" ik denk inderdaad dat dat het beste zal zijn.. nu ik ben een beetje zenuwachtig over een oppaskenel omdat ze niet gewoon is om in zo’n kennel te zitten en als ik de foto’s kijk van de dichtbijgelegen kennels lijkt het me allemaal zo opgesloten als je begrijpt wat ik bedoel
 
ze is een 2jarige Pomchi en super lief naar iedereen en alles
 
ja ik ga dan ook inderdaad werken in Zuid Korea :-) kijk er al volledig naar uit "

 

Voor zo'n klein hondje is het makkelijker om een oppasadres te vinden dan voor een grotere hond.

Een dergelijk klein hondje zou ik inderdaad niet in een pension doen.

Weet je familie bijv. gepensionneerd, die 2 weken voor je hondje kan zorgen?

Of google eens met "hondenoppas". Ik zie daar wel mogelijkheden, maar heb geen ervaring in België.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^