Is het waar dat de pup oudere hond na doet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ik heb wel vaak gehoord dat pups gedrag van een volwassenere hond of oudere hond in de roedel over gaan nemen.
Nu heeft Chica een meest fantastisch karakter en heeft zover ik weet geen slechte eigenschappen.
Gaat de pup straks gewoontes van Chica overnemen, zijn er dingen die hij na gaat doen van Chica?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is het waar dat de pup oudere hond na doet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Niemand? :-D

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Ik heb je vraag vanmiddag ook al gezien, maar wist ff niet wat te antwoorden... en nog steeds eigenlijk niet...
Het ligt aan de hond of die wel of niet dingen na gaat doen.. Als ik hier kijk: Noa loopt Luca wel overal na, maar of ik nu kan zeggen dat ze alles (precies) doet wat Luca doet, nee... Ze pikt misschien wel makkelijker dingen op, omdat Luca al weet wat we bedoelen...

Misschien dat je een gewoonte kan noemen waarvan je zou willen dat ze dat over zou nemen... of juist niet...?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ja honden kijken gedrag af. Dus ook slecht gedrag!!

Maar sommige dingen zijn makkelijker aan te leren doordat de pup het afkijkt bij de volwassen hond. Zoals Zit..

Dus let goed op met wat je hond je pup aan leert

groetjes

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Het ligt ook wel een beetje aan het karakter van de tweede hond. Maar inderdaad het is soms wel makkelijk dat ze de goede dingen snel leren omdat de oudere hond het al doet.
Tja en wat beteft de minder goede dingen.......... Als je de oudste al goed hebt opgevoed dan zal het daar wel weer mee meevallen. ;-)

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Zowel positief als negatief gedrag zal gecopieerd worden, welke eigenschappen precies kan je nooit van te voren te weten O-)

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Bo, de oudste, neemt ook gedrag van kleine Tara over. Zij heeft hem leren poten bijten, oor happen. Elke dag is een andere en ik merk dat onderlinge verhoudingen continue veranderen.

Tara heeft eigenschappen, die Bo absoluut niet overneemt en Tara vind ik ook een eigen zelfstandige dame. Tara reageert buiten met blaffen en dan doet Bo niet mee, en soms blaft Bo waar Tara dan weer niet op reageert.

Bo is wel weer een rugligger geworden, kriebel mij even lekker op mij buikie :-)

Ik vind ze beiden wel heel sterke, zelfstandige honden, kunnen ook zonder elkaar alleen thuis blijven.

Spannend hoor Denise, hoe alles voor jullie zal gaan, Tara is hier nu 4 mnd en elke dag is onvoorspelbaar :-)

Liefs

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heeft voor en nadelen, als je hond goed luisterd, bijvoorbeeld bij het loslopen, en direct terug komt als je je hond roept, zal je pup ook gauwer komen dan dat tie alleen zou zijn, en ook het rustiger van je oudere hond zal die evenaren, heb je een drukke hond die lekker hyper is, dan wordt je pup dat ook, als je eerste hond totaal niet luisterd wat terug komen betreft, dan zal je pup er veel moeite mee hebben,
voor en nadelen, een pup wil erbij horen, en graag met de eerste hond alles delen. vaak wordt het na gedaan, goed gedrag en slecht gedrag, als je oudste hond constant blaft naar de postman, als die de brieven in de bus stopt, zal je pup dat gaan immiteren, is je hond rustig, dan zal je pup geen aanleiding zien om te gaan blaffen. dus voor en nadelen. is het zo dat je hond ergens een angstig iets opmerkt, dan kan je pup zich afvragen, waarom is hij daarvoor bang ? en zal je pup zich ook terug trekken, voor en nadelen. heus zo erg is dat allemaal niet. het gaat vanzelf als je pup in huis is. gewoon even alles aankijken,
pas er mee op als je de een straft dat je dat rustig doet, want de pup weet op dat moment niet wat er aan de hand is, je pup moet nog alles leren.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Ja, als ik Tara corrigeer, dan komt Bo vaak kijken of het voor hem bedoeld is. Met beloningen buiten, bij Tara voor goed gedrag, beloon ik Bo ook.

Tara is mijn 4e hond en zij is degene, die altijd bij me is, naar me kijkt, niet weg loopt en komt als ik roep..... maar ze is dan ook de grootste eet-gek!!!

Tara heeft zo'n onbesuisd karakter, ze heeft Bo geleerd zijn voorpoten op tafel te leggen of iets van de tafel te gappen.

Ik vond het in het begin wel moeilijk, dat je 1 op 1 contact weg is, er loopt immers altijd puppy rond die zich ook welkom moet voelen en aandacht moet krijgen. Nu ze wat ouder wordt, herstelt de oude sfeer met Bo zich, ik vind het in ieder geval heel hard werken, maar dat komt misschien dat ik een onbescheiden, pittige pup heb. Ik sta altijd te kijken wat Tara allemaal doet en moet er ook heel hard om lachen. Tara is ook overal het snelst mee, leert heel snel :-D :-D :-D Dus dat wordt nog een vrolijke boel bij jullie Denise ;-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

bij mij is het gelukkig omgekeerd :-D
boris doet alles na wat saartje doet gelukkig in mijn voordeel.
boris is ten goede verandert
en lola en cobus zijn heel braaf :-D
het hoeft niet altijd zo te zijn hoor volgens de gedragsdeskundige moest ik maar niet aan een pup beginnen maar ik heb toch doorgezet en het is in het voordeel van boris.
die zij dat ik ook een probleemhond kon krijgen omdat boris veel stress en angst had maar het tegendeel is waar :-D
gelukkig maar :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is het waar dat de pup oudere hond na doet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^