geld geboden voor broer of zus Doodle!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Paula, Noa*, Desi, Nola en Bobbi

Loop ik net gezellig de twins uit te laten, kom ik een stel tegen die vertelden al lang op een wachtlijst te staan voor een Doodle. Na een poosje gepraat te hebben vonden ze dat de twins zo goed opgevoed zijn, goed luisteren enzhp-angel, en dat ze helemaal verliefd op ze zijn en heel graag 1 van hun zouden willen hebben voor 3000 euro!surprised

 

Nou echt niet, nooit doe ik ze weg, nog voor geen miljoen!, nou ja.....soms...hp-wink

Maar zonder dollen, wat een mensen heb je toch he, zomaar denken dat je zoiets kan vragen, belachelijk tochhp-frusty

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

zal toch niet echt bedoeld zijn, hier heb je 3000 euro en dan krijg ik er een van je...mensen zeggen wel eens meer wat.....laughing

honden foto van Paula, Noa*, Desi, Nola en Bobbi

" zal toch niet echt bedoeld zijn, hier heb je 3000 euro en dan krijg ik er een van je...mensen zeggen wel eens meer wat..... "

Ja het was echt serieus bedoeld, ongelofelijk tochfoot-in-mouth

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Ja soms krijg je de vreemdste aanbiedingen ,

Gelukkig vinden we hier honden ook leuker als geld .hp-shiny

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Vind het vrij bizar als mensen dit zomaar tegen je zeggen, dan vraag ik mij af wel af hoe ze een huisdier zien.. het is geen object  maar een deel van je gezin undecided

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Oei als het serieus bedoeld was zou ik dat niet waarderen. Ik krijg vaak complimentjes over Nero, vooral omdat hij een prachtige kop heeft. Da's natuurlijk hartstikke leuk. Maar als iemand geld zou bieden zou ik vragen of die wel goed bij zn hoofd is en boos weglopen.

honden page profiel Louise1972Louise1972 3 doggies

honden foto van Louise1972

Vorige zomer liep ik met mijn jonge reu van net een jaar bij een hondenstrand waar een, volgens de eigenaresse, nog net loopse blonde labrador rondliep. Mijn hond wilde er steeds op en rende er achteraan. Ik wilde dat natuurlijk niet maar die vrouw kirde dat het zo leuk zou  zijn want ze vond mijn reu echt prachtig! Ze belde zelfs haar man en ik hoorde haar zeggen dat er nueen hele mooie Golden rondliep die misschien wel wilde dekken. Nou ja zeg!! Of ik daar niks over te zeggen heb! Idioot mens. Gelukkig wilde teefje niks en snauwde ze mijn hond weg en kon ik hem aanlijnen. 

Kortom: ik geloof je meteen Paula.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Voor géén goud!surprised

 

Broer en zus zijn onafscheidelijk.smile

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Alsof t een auto is die je zo ff weg doet. Rare mensen heb je toch.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Herkenbaar! Hier ook een keer geld geboden gekregen op mijn border collie, nadat diegene haar bij de schapen had gezien. Hij was zelf een handelaar die de honden opleidde om daarna door te verkopen. Ik vond het zo raar! Je gaat als handelaar toch geen willekeurige hond kopen waar je niks van weet? En hoezo durft hij überhaupt zo’n aanbod te doen. Is toch bijna beschamend haha. 

Ik heb trouwens wel eens een filmpje gezien waarin ze mensen op straat gingen vragen of hun hond te koop was. Kijken of er iemand ja zou zeggen. Ze boden een flink bedrag. Er was er eentje die serieus zijn hond wilde verkopen. 

Voor mij bestaat er geen bedrag waarvoor ik mijn hond zou verkopen. Ik vind het verraadtongue-out

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Vreemd he, hier ook een keer gebeurd, stapt er een man op me af, en vraagt, "how much for the dog"?

 

Tja dan probeer je uit te leggen dat men geen familieleden of vrienden verkoopt, maar of hij dat snapte...

honden page profiel ...... 3 doggies

honden foto van ...

" Loop ik net gezellig de twins uit te laten, kom ik een stel tegen die vertelden al lang op een wachtlijst te staan voor een Doodle. Na een poosje gepraat te hebben vonden ze dat de twins zo goed opgevoed zijn, goed luisteren enz, en dat ze helemaal verliefd op ze zijn en heel graag 1 van hun zouden willen hebben voor 3000 euro!
 
Nou echt niet, nooit doe ik ze weg, nog voor geen miljoen!, nou ja.....soms...
Maar zonder dollen, wat een mensen heb je toch he, zomaar denken dat je zoiets kan vragen, belachelijk toch "

Zou wel oppassen dat ze niet worden gestolen, er is namelijk een tijdje terug een Doodle pup uit eigen tuin gestolen en nog niet gevonden.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Volgende keer zeggen "Ja is goed maar ze zijn wel geholpen al" tongue-out En ook net wat er gezegd is. Kijk uit dat ze niet in een onbewaakt moment gestolen worden. Je hebt me echt een paar oelewappers op de planeet voor een paar centjes meer.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wel bizar inderdaad. Wat een geluk dat ze tenminste vragen of je er eentje wilt verkopen, ik heb ook wel gelezen dat een hond zo in een auto geladen word. 

Kennissen van ons hadden hun twee shih tzu's in hun laag omheinde voortuin lopen. Komt een buurvrouw melden dat ze had gezien dat een van de honden in een auto was meegenomen, dit bleek waar te zijn. Een paar jaar later is de hond teruggevonden tijdens een inval bij een fokker, ze was als fokteefje gebruikt en een schim van het hondje dat ze was.

honden page profiel JashinJashin 3 doggies

Het is ons ook wel eens overkomen, wij wonen dichtbij een toeristische hotspot en daar lopen we in de zomer vaak door de haven. Een jaar of drie geleden was er een stel in een camper dat steeds een praatje met ons aanknoopte, dat ze onze hond zo mooi vonden en zelf fokten (volgens mij blies die kerel nogal hoog van de toren, aan wat die vertelde te horen wilde hij dat graag maar had geen werkelijke ervaring). In het derde of vierde gesprek bood hij ons tweeduizend euro voor de hond, en drong ons er zelfs op aan het te overwegen. Daarna maar een beetje bij die camper uit de buurt gebleven tot ze weer weg waren.

honden page profiel JashinJashin 3 doggies

" Wel bizar inderdaad. Wat een geluk dat ze tenminste vragen of je er eentje wilt verkopen, ik heb ook wel gelezen dat een hond zo in een auto geladen word. 
Kennissen van ons hadden hun twee shih tzu's in hun laag omheinde voortuin lopen. Komt een buurvrouw melden dat ze had gezien dat een van de honden in een auto was meegenomen, dit bleek waar te zijn. Een paar jaar later is de hond teruggevonden tijdens een inval bij een fokker, ze was als fokteefje gebruikt en een schim van het hondje dat ze was. "

He getver. Ik heb altijd de indruk dat het in Nederland relatief weinig voorkomt (in vergelijking met Engeland bijvoorbeeld) maar je kunt altijd net die ene zijn die het wel overkomt. Bah.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Wauw. Dat is brutaal. Ik probeer die van mij juist aan de man te krijgen, met geld erop toeleggend. Maar ik raak ze aan de straatstenen niet kwijt. tongue-out

honden foto van Paula, Noa*, Desi, Nola en Bobbi

" Oei als het serieus bedoeld was zou ik dat niet waarderen. Ik krijg vaak complimentjes over Nero, vooral omdat hij een prachtige kop heeft. Da's natuurlijk hartstikke leuk. Maar als iemand geld zou bieden zou ik vragen of die wel goed bij zn hoofd is en boos weglopen. "

Ik liep weg, helemaal flabbergasted, en werd later pas boos haha

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin 3 doggies

honden foto van Nicole & Odin

" Wel bizar inderdaad. Wat een geluk dat ze tenminste vragen of je er eentje wilt verkopen, ik heb ook wel gelezen dat een hond zo in een auto geladen word. 
Kennissen van ons hadden hun twee shih tzu's in hun laag omheinde voortuin lopen. Komt een buurvrouw melden dat ze had gezien dat een van de honden in een auto was meegenomen, dit bleek waar te zijn. Een paar jaar later is de hond teruggevonden tijdens een inval bij een fokker, ze was als fokteefje gebruikt en een schim van het hondje dat ze was. "

Dit gebeurt heel veel, helaas. Binnen onze rasvereniging is vorig jaar meerdere malen iets voorgevallen en gewaarschuwd voor diefstal. Er was bijvoorbeeld iemand die bijna zijn Zwitser kwijt was toen ze deze even had vastgemaakt buiten bij de dierenarts. Er zijn in die periode ook veel Berners gestolen. Allemaal voor de broodfok...

 

Ik snap ook eerlijk gezegd niet dat er nog hondenscholen zijn die doodleuk proberen te leren dat de hond buiten voor de winkel rustig wacht. Dat moet niemand gewoon meer doen. Leer de mensen liever dat hond-lief nooit veilig is op straat alleen. 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik stond in de rij voor zo'n ijswagen of snackkar ofzo (alweer een paar jaar terug), spreekt een vrouw me aan met de vraag of mijn hond een teefje was en of ik met haar ga fokken, want dan zou ze wel interesse hebben in een pup... Ik kende die hele vrouw niet, zij kende niet eens het ras of temperament van mijn hond, ging puur op uiterlijk af XP 'Helaas' voor haar was Remi al geholpen, vond zij ook erg jammer. Heb er maar geen ding van gemaakt, maar nadat ze wegliep dat ik wel zoiets had van WTF foot-in-mouth Zelfs als ze nog niet geholpen was, had ik geen nestje overwogen. Remi is me te lief, en ze heeft geen stamboom.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

" Dit gebeurt heel veel, helaas. Binnen onze rasvereniging is vorig jaar meerdere malen iets voorgevallen en gewaarschuwd voor diefstal. Er was bijvoorbeeld iemand die bijna zijn Zwitser kwijt was toen ze deze even had vastgemaakt buiten bij de dierenarts. Er zijn in die periode ook veel Berners gestolen. Allemaal voor de broodfok...
 
Ik snap ook eerlijk gezegd niet dat er nog hondenscholen zijn die doodleuk proberen te leren dat de hond buiten voor de winkel rustig wacht. Dat moet niemand gewoon meer doen. Leer de mensen liever dat hond-lief nooit veilig is op straat alleen.  "

Precies ! Voor mij ook reden om de hond nooit bij een winkel te laten wachten . Maar ook niet alleen in de auto 

In mijn vorige woonplaats is een pup uit een auto gestolen 

Er lopen nu eenmaal mensen rond die overal geld in zien 

Ik heb een jaar op Kreta gewoond 

Daar weet men , buitenlanders hebben stamboomhondjes , ze worden goed verzorgd.  En dus gejat.  Ik kon mijn hondjes daar niet alleen thuis laten.  Men brak in om de honden te stelen als ze wisten dat de eigenaar er niet was 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" He getver. Ik heb altijd de indruk dat het in Nederland relatief weinig voorkomt (in vergelijking met Engeland bijvoorbeeld) maar je kunt altijd net die ene zijn die het wel overkomt. Bah. "

Het gebeurt hier dus ook, dit gebeurde minstens vijftien jaar geleden in Drenthe maar ik vermoed dat het met de jaren alleen maar erger is geworden.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Dit gebeurt heel veel, helaas. Binnen onze rasvereniging is vorig jaar meerdere malen iets voorgevallen en gewaarschuwd voor diefstal. Er was bijvoorbeeld iemand die bijna zijn Zwitser kwijt was toen ze deze even had vastgemaakt buiten bij de dierenarts. Er zijn in die periode ook veel Berners gestolen. Allemaal voor de broodfok...
 
Ik snap ook eerlijk gezegd niet dat er nog hondenscholen zijn die doodleuk proberen te leren dat de hond buiten voor de winkel rustig wacht. Dat moet niemand gewoon meer doen. Leer de mensen liever dat hond-lief nooit veilig is op straat alleen.  "

Dit is inderdaad niet meer van deze tijd, helaas. 

Ik had als kind onze hond een keer voor de Hema aan een paal vast gezet, kom ik weer buiten, weg hond. Naar zoeken vonden mijn broer en ik hem een straat verder weer aan een paal vast gezet. Je schrikt je rot en dit moest grappig zijn.hp-frusty

honden page profiel JashinJashin

" Het gebeurt hier dus ook, dit gebeurde minstens vijftien jaar geleden in Drenthe maar ik vermoed dat het met de jaren alleen maar erger is geworden. "

Mijn vriend heeft in Engeland gewoond, daar werd in de buurt iedereen via berichtjes gewaarschuwd als men weer eens lintjes aan een onopvallende plek aan hun hek vond. Dat werd gedaan door 'scouts', die langs de huizen gaan om te markeren waar begerenswaardige honden wonen. Later in de week komt er dan een busje langs die bij alle huizen met een lintje gauw de hond uit de tuin plukt en in het busje laad. Het is daar dus gewoon een soort industrie, wat aan de lopende band gebeurt. Mensen durven hun honden niet eens meer in de postzegeltuin te laten lopen uit angst voor dit soort zaken.

 

Ik ben toch echt blij dat het hier niet zo erg is, maar ik vraag me ook af of dat in deze gekke tijden zo blijft.
Het enige incident dat ik hier heb meegemaakt lijkt op die van jou - een vriendin had een klein hondje (onherleidbare kruising) die ze overal mee naartoe nam, inclusief de supermarkt. Op een middag kwam ze de winkel uit en was de hond weg. Zij zoeken - straten verderop zag ze een man met haar hondje lopen. Bleek een verwarde dakloze te zijn (vaker in de buurt gezien) die de hond had meegenomen om hem gezelschap te houden.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Er worden zoveel honden gestolen dat ik altijd erg achterdochtig word als mensen op die manier over mijn honden beginnen. Soms zeg ik ook bewust dat ze bijten. 

honden page profiel makilamakila

honden foto van makila

Ik vind het niet zo bizar dat men geld vraagt voor je hond. Als je een hondje wil en je stelt die vraag aan 10 mensen, dan is er véél kans dat er ééntje ja zegt. En dan heb je een hond véél sneller als wanneer je op een wachtlijst staat.

 

Neen ik zou mijn hond nooit verkopen, echt nooit, maar ik begrijp wel waarom mensen proberen een hond op die manier te kopen.

 

Ik heb wél nog liever dat ze aanbieden mijn hond te kopen (en ik dan neen zeg), dan dat ze mijn hond zonder te vragen snel stelen uit mijn tuin.

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik heb ook wel eens gehad dat mensen echt serieus vroegen of ik er niet 1 wou verkopen. 

Wat denken die wel niet.. 

 

Ja ik wil er anders wel 1 ruilen voor je baby.. hp-thumbsup

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

" Ik heb ook wel eens gehad dat mensen echt serieus vroegen of ik er niet 1 wou verkopen. 
Wat denken die wel niet.. 
 
Ja ik wil er anders wel 1 ruilen voor je baby..  "

Hahaha goed antwoord. Misschien wil er ook iemand mijn echtgenoot ruilen voor een pup. Overwegen waard

Volgende forumvraag: Hoe lang lopen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^