Help constipatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Hallo iedereen!

Ik zit even met een probleem en langzaamaan begin ik me zorgen te maken, maar of het al terecht is of niet, geen idee.


Anderhalve dag geleden had ik wat teveel vlees ontdooi van BARF menu (een merk dat we nog niet eerder hadden geprobeerd) en ik dacht, ach dan maar een keer wat meer vlees. Vind Aedon ook niet erg. Hij heeft zo'n 300 gram gehad vermoed ik (normaal gesproken krijgt hij zo'n 100 gram bij zijn supplementen). Die dag heeft hij nog prima kunnen ontlasten.

Nu blijkt er alleen iets te veel calcium in te zitten voor Aedon en kan hij zich sinds gisteren niet ontlasten.


Ik heb al een aantal dingen geprobeerd:

- Langere wandeling

- Verleiden om te drinken (lukt gelukkig goed)

- Klein beetje orgaanvlees geven (hij heeft kippenlever gehad)

- Extra vezels 

- Olie

 

Dit hebben we natuurlijk niet allemaal in 1x geprobeerd. De lever + vezels heeft hij gisteren gehad en vanochtend heeft hij dan wat extra vezels + olie gehad. Tot nu toe durf ik hem geen eten meer te geven en ook geen extra spul.

 

MAAR, nog steeds geen succes. Aedon is gelukkig nog vrolijk, wil eten en drinken en ook nog spelen, maar hij heeft er wel duidelijk last van en komt op de wandelingen steeds steun zoeken bij me na een mislukte poging. Zijn buik is ook opgezet.

 

Als hij tegen morgen nog steeds niet heeft kunnen ontlasten gaan we sowieso naar de DA of hij nu echt ziek er van is of niet, maar ik vroeg me af of er hier misschien nog tips zijn? 

 

Hij heeft er namelijk wel last van en ik maak me zorgen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Zijn buik masseren als hij dat toelaat.

 

Sterkte!

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Zijn buik masseren als hij dat toelaat.
 
Sterkte! "

Dankje voor je snelle bericht!


Is er nog een bepaalde manier waarop ik zijn buik zou kunnen masseren?
Ik mag er tot nu toe namelijk nog wel aanzitten (al is het niet van harte)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Puur pens...dat is wat laxerend.   Of wat olijfolie, gisteren nog gepoept ? 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Puur pens...dat is wat laxerend. "

Pens zou ik graag willen gebruiken, alleen Aedon heeft een intolerantie voor rund.

Voor zover ik weet is er niet echt een andere soort te krijgen op korte termijn? Ik zou hem wel nog een beetje lever kunnen geven, maar ik wil ook niet dat hij flink aan de diarree gaat hierna.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Puur pens...dat is wat laxerend.   Of wat olijfolie, gisteren nog gepoept ?  "

Olijfolie heeft hij vanochtend gehad (een kleine eetlepel), gisteren helaas ook niet kunnen poepen

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je hebt ook schapenpens , maar dat moet je bestellen en daar heb je nu niets aan, wat lever stukjes kan je gerust geven hoor, als het er maar uitkomt..als je dat niet in huis hebt, winkels zijn dacht ik om 12 uur open ....supermarkt.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Je hebt ook schapenpens , maar dat moet je bestellen en daar heb je nu niets aan, wat lever stukjes kan je gerust geven hoor, als het er maar uitkomt..als je dat niet in huis hebt, winkels zijn dacht ik ok 12 uur open ....supermarkt. "

Lever heb ik nog liggen van gisteren. Hij heeft gisteren denk ik +- 50 tot 100 gram lever gehad, dus ik heb nog zo'n 200 a 300 gram over. 

het is dus niet erg om nog wat bij te geven? Ik wil zijn darmen namelijk ook niet in 1x bombarderen met vanalles (gezien hij ook al lever, olie en vezels gehad heeft)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Lever heb ik nog liggen van gisteren. Hij heeft gisteren denk ik +- 50 tot 100 gram lever gehad, dus ik heb nog zo'n 200 a 300 gram over. het is dus niet erg om nog wat bij te geven? Ik wil zijn darmen namelijk ook niet in 1x bombarderen met vanalles (gezien hij ook al lever, olie en vezels gehad heeft) "

Lever olie en vezels, nu afwachten....als je zeker weet dat je hond niets anders gegeten heeft dat voor verstopping zorgd zou ik nu dan even afwachten.....

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik heb natuurlijk veel ervaring met verstoppingen door Faro, zoals de meeste wel weten.

Je kan een darmmassage geven, maar dan moet je echt bij de bui zijn darmen masseren, als het pijn doet dan zou ik dat niet doen. Ik heb het ook geleerd van een Osteopaat, en te hard mag ook weer niet.

 

Het enige wat je kan doen is naar de dierenarts en een klysma vragen, de ontlasting word zacht door de klysma, en zo kan er ook niks kapot gaan van binnen.

 

Faro zat ook op vers, maar om juist die reden ben ik gestopt, hij heeft er hoogstwaarschijnlijk een megacolon aan overgehouden, van al dat verstopt zitten. En dat wil je niet, dus ik zeg altijd, niet te lang wachten.

 

Hoe lang heeft hij niet gepoept, langer dan 3 dagen kan echt problemen geven, niet altijd maar het kan. De ontlasting kan verharden en daardoor toch de darm beschadigen.

 

Zelf gaf ik Faro Microlax, dat is een klein pipetje met laxeer, bij de dierenarts voelen ze of de buik vol is, en als dat zo is, en dat denk ik door de dikke buik, dan geven ze een diepere klysma, dat is een grotere fles en andere werking, ik raad je dat aan, omdat vanwege de dikke buik de Microlax misschien niet genoeg is.

 

Verder zou ik kijken naar voeding, ik heb in het begin met Faro blik en vers gemengd, maar uiteindelijk ben ik overgegaan op blik maar dan wel goede kwaliteit.

 

Ik heb ook een tijd hart en long bijgevoegd, de helft orgaan, maar vers werkte gewoon niet bij hem.

 

Als ik toen wist wat ik nu weet, dan was ik veel eerder van vers afgegaan.

 

Als dit vaak gebeurd dan zijn er wel middelen die helpen, maar ik hoop echt dat dat niet nodig is.

 

(edit) nog ff een toevoeging, bij een klysma moet je wel zeker weten dat hij geen stok of iets anders heeft gegeten.

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Oh je mag me altijd PBen als je vragen hebt..

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Dankje voor je snelle bericht!
Is er nog een bepaalde manier waarop ik zijn buik zou kunnen masseren?Ik mag er tot nu toe namelijk nog wel aanzitten (al is het niet van harte) "

Met 2 vingers of 3 bij de achterkant , laat ik het oksel noemen daar draaiende massage geven richting achterkant , je voelt dan de darm zitten, niet elke hond laat dat toe. Als het heel hard is dan zit daar de ontlasting en dan kan het pijn doen, het is een kwestie van aanvoelen, ik heb het geleerd, het was meer bedoeld om de darmen aan het werk te zetten, als de ontlasting al te hard is geworden dan is de kans kleiner dat het werkt.

 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

@Yooop, super bedankt voor je uitgebreide antwoord!!

Pijn doet zijn buik niet (vermoed ik), maar het voelt voor hem wel onprettig. Zou een massage dan nog steeds gewoon kunnen?

 

Normaal gesproken zit Aedon ook helemaal niet op vers. Het is meer dat hij brok krijgt als basis en als toevoeging krijgt hij om de dag (heel soms dagelijks) een kleine portie vers met wat groente etc. Zijn basis zijn dus gewoon brokken en dat gaan we zeker ook nog niet veranderen. Normaal gesproken is zijn ontlasting ook niet zo met vers vlees, dit is de eerste keer dat dit gebeurd (wel een reden om dit merk misschien niet meer te geven).

 

Vandaag is de 2e dag dat hij niet heeft kunnen ontlasten. Vrijdag nog wel, maar sinds gisteren dus niet meer. Morgen zou dan de derde dag zijn en dan gaan we ook sowieso naar de DA. Het zou alleen fijner zijn voor hem denk ik als hij vandaag nog kan ontlasten, want de DA is altijd een stressvolle bedoening voor Aedon. 

 

We staan tot nu toe ook elke 2 uur even buiten om te zien of het lukt. 

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Oh bah, nog steeds niet. Ik zou persoonlijk vandaag nog wel durven afwachten. Vooral ook omdat hij nog steeds eet, drinkt en speelt. Mocht het vandaag nog steeds niet lukken zou ik morgenochtend wel aan de bel trekken. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ja als hij het toe laat, dan kan je dat masseren nog proberen, je zet de darmen daardoor aan het werk.

Beetje gek, maar heb je glijmiddel of vaseline in huis, daar zou je de anus mee in kunnen smeren, maar niet elke hond laat een vinger in zijn hol toe, zoals ik al zei, Faro was echt bijzonder daar in.

Ik weet niet, Faro was zo makkelijk, die liet alles toe, Bij Sam zou dit echt niet allemaal kunnen.

Als je het masseert, dan voel je de darm die vol is echt zitten, druk dan niet te hard, ongeveer zo hard als je op je oogbol dan duwen, en dan draaiende beweging richting achterkant, die oogboltest is echt wel handig.

 

Verder doe je al alles wat je kan doen, eten zou ik alleen geven met olie, ik gebruikte cocosolie, maar Dobry weet best betere.

Veel laten drinken is ook belangrijk, maar dat doe je ook al.

 

Ik weet hoe naar het is om je hond steeds een poging te zien doen, die oogjes die samenknijpen, want het gaat gepaard met buikpijn, en jij staat maar te hopen dat er iets uit komt.

 

Als hij morgen niet gekakt heeft zou ik echt voor een klysma gaan, sommige mensen zeggen, het komt er vanzelf wel uit, en niet elke hond krijgt meteen een megacolon er van, Faro had het zo vaak, dus die darm werkte al niet goed.

 

Er is nog een andere manier, maar die heb ik nooit gedaan, dat is met je vinger met vaseline helemaal naar binnen gaan en de darm van binnen masseren, het is een militair iets, militairen die snel snel moesten kakken doen dat zo. Maar als de ontlasting echt te hard is dan weet ik niet of dat wel lukt, met het buikmasseren, dus als je echt de darm weet te vinden, dan zorg je eigenlijk dat de ontlasting was verspreid word.

 

Je hebt grote kans dat er een dikke steen uitkomt, en de rest is dan dunne ontlasting, daar moet je ook niet van schrikken, want waarschijnlijk is alleen het begin te hard, en je hebt olie gegeven en veel laten drinken.

De buik/darm massage gewoon proberen, bij pijn natuurlijk ophouden.

 

Ikzelf zou niet wachten tot morgen om naar de dierenarts te gaan, maar ik weet niet hoe jij met je centjes zit, en sommige dierenartsen weten niet dat verstopping gevaarlijk kan zijn en dan krijg je lactulose mee, maar de verstopping zit aan het eind meestal.

Helaas heb ik jarenlange ervaring.

 

 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Ja als hij het toe laat, dan kan je dat masseren nog proberen, je zet de darmen daardoor aan het werk.
Beetje gek, maar heb je glijmiddel of vaseline in huis, daar zou je de anus mee in kunnen smeren, maar niet elke hond laat een vinger in zijn hol toe, zoals ik al zei, Faro was echt bijzonder daar in.
Ik weet niet, Faro was zo makkelijk, die liet alles toe, Bij Sam zou dit echt niet allemaal kunnen.
Als je het masseert, dan voel je de darm die vol is echt zitten, druk dan niet te hard, ongeveer zo hard als je op je oogbol dan duwen, en dan draaiende beweging richting achterkant, die oogboltest is echt wel handig.
 
Verder doe je al alles wat je kan doen, eten zou ik alleen geven met olie, ik gebruikte cocosolie, maar Dobry weet best betere.
Veel laten drinken is ook belangrijk, maar dat doe je ook al.
 
Ik weet hoe naar het is om je hond steeds een poging te zien doen, die oogjes die samenknijpen, want het gaat gepaard met buikpijn, en jij staat maar te hopen dat er iets uit komt.
 
Als hij morgen niet gekakt heeft zou ik echt voor een klysma gaan, sommige mensen zeggen, het komt er vanzelf wel uit, en niet elke hond krijgt meteen een megacolon er van, Faro had het zo vaak, dus die darm werkte al niet goed.
 
Er is nog een andere manier, maar die heb ik nooit gedaan, dat is met je vinger met vaseline helemaal naar binnen gaan en de darm van binnen masseren, het is een militair iets, militairen die snel snel moesten kakken doen dat zo. Maar als de ontlasting echt te hard is dan weet ik niet of dat wel lukt, met het buikmasseren, dus als je echt de darm weet te vinden, dan zorg je eigenlijk dat de ontlasting was verspreid word.
 
Je hebt grote kans dat er een dikke steen uitkomt, en de rest is dan dunne ontlasting, daar moet je ook niet van schrikken, want waarschijnlijk is alleen het begin te hard, en je hebt olie gegeven en veel laten drinken.
De buik/darm massage gewoon proberen, bij pijn natuurlijk ophouden.
 
Ikzelf zou niet wachten tot morgen om naar de dierenarts te gaan, maar ik weet niet hoe jij met je centjes zit, en sommige dierenartsen weten niet dat verstopping gevaarlijk kan zijn en dan krijg je lactulose mee, maar de verstopping zit aan het eind meestal.
Helaas heb ik jarenlange ervaring.
 
  "

Yooop, nogmaals bedankt voor je uitgebreide antwoord!!

De massage gaan we dan eens proberen. Ik heb net al even kort en zacht aan zijn buik gevoeld om te kijken of hij dat toe zou laten en dat ging prima. De vaseline gaan we ook gw proberen. Ondanks dat het onprettig is denk ik wel dat het moet lukken, hij laat gelukkig heel veel toe bij mij (hebben we ook veel op geoefend, dus lang leve training).

 

Met de DA wacht ik toch nog heel even af (het is namelijk niet 100% aan mij om die keuze te maken, maar zodra ik zie dat het echt meteen nodig is gaan we natuurlijk ook meteen!).

 

Zou een klein beetje eten misschien nog kunnen? hij heeft sinds gister namelijk amper wat gehad en op die manier krijgt hij ook het meeste van zijn water binnen

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Yooop, nogmaals bedankt voor je uitgebreide antwoord!!De massage gaan we dan eens proberen. Ik heb net al even kort en zacht aan zijn buik gevoeld om te kijken of hij dat toe zou laten en dat ging prima. De vaseline gaan we ook gw proberen. Ondanks dat het onprettig is denk ik wel dat het moet lukken, hij laat gelukkig heel veel toe bij mij (hebben we ook veel op geoefend, dus lang leve training).
 
Met de DA wacht ik toch nog heel even af (het is namelijk niet 100% aan mij om die keuze te maken, maar zodra ik zie dat het echt meteen nodig is gaan we natuurlijk ook meteen!).
 
Zou een klein beetje eten misschien nog kunnen? hij heeft sinds gister namelijk amper wat gehad en op die manier krijgt hij ook het meeste van zijn water binnen "

Ja, een klein beetje eten zet alleen maar de spijsvertering aan het werk, alleen die dikke knots aan de achterkant zit in de weg, daarom, als het je lukt met vaseline, dan zou ik dat zeker proberen.

Smeer er maar veel in en zo diep mogelijk..

Faro heeft een keer zo verstopt gegeten, 3 dagen niet poepen, dat hij bijna geopereerd moest worden, danzij de buikmassage en de klysma hebben we dat kunnen voorkomen.

Ik hoop niet dat dit vaker voor komt, anders weet je me te vinden, dan heb ik nog wel tips voor je..

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Ja, een klein beetje eten zet alleen maar de spijsvertering aan het werk, alleen die dikke knots aan de achterkant zit in de weg, daarom, als het je lukt met vaseline, dan zou ik dat zeker proberen.
Smeer er maar veel in en zo diep mogelijk..
Faro heeft een keer zo verstopt gegeten, 3 dagen niet poepen, dat hij bijna geopereerd moest worden, danzij de buikmassage en de klysma hebben we dat kunnen voorkomen.
Ik hoop niet dat dit vaker voor komt, anders weet je me te vinden, dan heb ik nog wel tips voor je.. "

Net meteen even geprobeerd om voorzichtig zijn buik/darmen te masseren. Uiteindelijk gaf hij toch zodanig ongemak aan dat ik gestopt bent. Wel liet hij daarna een flinke scheet haha, dus hopelijk gaat het toch een beetje helpen.

 

Nu krijgt hij dan nog een beetje eten (een kwart van zijn dagelijkse hoeveelheid + extra water en weer een klein beetje vezels) en zou vaseline meenemen als hij boodschappen gaat doenhp-thumbsup

 

Het lijkt me echt verschrikkelijk om dit regelmatig te moeten doen bij je hond, dus echt respect voor jou Yooop, dat je dit zo lang met Faro hebt gedaan.

 

Ik hoop ook echt dat dit niet vaker gaat gebeuren. Tot nu toe is dit de 2e keer dat hij geconstipeerd is in bijna 10 jaar, dus ik heb hoop maar we gaan het zien

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Net de vaseline aangebracht. Hij vond het echt niet leuk, maar uiteindelijk mocht ik toch voorzichtig voelen aan de binnenkant. De ontlasting is erg hard, maar ik heb het een beetje kunnen vervormen.

 

Hopelijk werkt dit in combinatie met de vaseline!

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ruim een jaar geleden hadden wij een probleem met Pepijn.  Hij had zand in zijn buik en was erg onrustig.

Twee maal (weekend + nacht) bij de dierenarts geweest. De tweede keer kregen wij een grote (!) fles laxeermiddel mee, waar hij een klein beetje van zou moeten hebben (en waarom dan zo'n grote fles??) en inderdaad een microlaxje.

Aan het eind van het onderzoek toucheerde de dierenarts nog even, toen kwam er al ontlasting mee. Ik gauw naar buiten, daar poepte hij heel veel zand uit.  Geen laxeermiddel meer nodig gehad. Zonde van de fles.

Hopelijk helpt jouw handeling ook zo.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ruim een jaar geleden hadden wij een probleem met Pepijn.  Hij had zand in zijn buik en was erg onrustig.
Twee maal (weekend + nacht) bij de dierenarts geweest. De tweede keer kregen wij een grote (!) fles laxeermiddel mee, waar hij een klein beetje van zou moeten hebben (en waarom dan zo'n grote fles??) en inderdaad een microlaxje.
Aan het eind van het onderzoek toucheerde de dierenarts nog even, toen kwam er al ontlasting mee. Ik gauw naar buiten, daar poepte hij heel veel zand uit.  Geen laxeermiddel meer nodig gehad. Zonde van de fles.
Hopelijk helpt jouw handeling ook zo. "

Ja dat is gewoon lactulose, die hebben ze niet in kleine flessen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Net de vaseline aangebracht. Hij vond het echt niet leuk, maar uiteindelijk mocht ik toch voorzichtig voelen aan de binnenkant. De ontlasting is erg hard, maar ik heb het een beetje kunnen vervormen.
 
Hopelijk werkt dit in combinatie met de vaseline! "

Bij de dierenarts doen ze het ook zo, maar dan gaat het best hardhandig, ze pakken gewoon de drol vast en halen het in stukjes eruit, maar dat heb ik maar 1 keer laten gebeuren, vond het ondierlijk, de klysma die maakt de drol zacht.

Ja met Faro groei je daar langzaam in, omdat hij alles best vond konden we het doen, bij Sam zou dit nooit lukken. Het is niet van de ene dag op de andere zo gegaan, het begon met verstoppingen, en dan steeds een stap verder, toen kreeg hij die megacolon, bij Sam was het dan echt einde verhaal geweest.

 

Faro ging zelfs klaarstaan voor een klysma, op het laatst hebben we een techniek geleerd dat we de ontlasting eruit duwden, maar dat kan alleen met hele zachte ontlasting, daarna was zijn bibs vies, en die waste we dan meteen als we thuis kwamen, dit liet hij allemaal vrolijk toe.

Faro wist dat het hem hielp, denken we.

2 keer in bijna 10 jaar noem ik gewoon pech...

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Even een update:

Hij heeft nog steeds niet kunnen ontlasten. Wel heb ik nog een keer kunnen voelen en er ook wat ontlasting kunnen weghalen. Met een klein spuitje heb ik ook een beetje water kunnen inspuiten (dit maakt de ontlasting hopelijk een beetje zachter).

 

Voor nu laat ik hem even rusten. Het voelen en het spuitje vond hij erg heftig (is het ook), maar ik ben wel enorm blij en dankbaar dat hij het gewoon toeliet. Als hij vanavond nog niet ontlast heeft (we staan nog steeds om de 2 uur even buiten) dan ga ik nog een keer voelen en kijken of ik er wat uit kan halen.

 

Yooop, even een vraag aan jou. Een klysma, werd dat toegediend onder verdoving? Of terwijl Faro nog bij kennis was?

Ik ben namelijk bang, dat als ik naar de DA ga met Aedon en hij moet een klysma krijgen zonder verdoving, dat er geen beginnen aan is. Hij is altijd erg gestresst bij de DA en voelt zich daarbovenop natuurlijk ook niet geweldig. Bij mij laat hij het tot nu toe allemaal nog toe, maar wel op zijn tempo en omdat we een goede vertrouwensband hebben.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Even een update:Hij heeft nog steeds niet kunnen ontlasten. Wel heb ik nog een keer kunnen voelen en er ook wat ontlasting kunnen weghalen. Met een klein spuitje heb ik ook een beetje water kunnen inspuiten (dit maakt de ontlasting hopelijk een beetje zachter).
 
Voor nu laat ik hem even rusten. Het voelen en het spuitje vond hij erg heftig (is het ook), maar ik ben wel enorm blij en dankbaar dat hij het gewoon toeliet. Als hij vanavond nog niet ontlast heeft (we staan nog steeds om de 2 uur even buiten) dan ga ik nog een keer voelen en kijken of ik er wat uit kan halen.
 
Yooop, even een vraag aan jou. Een klysma, werd dat toegediend onder verdoving? Of terwijl Faro nog bij kennis was?
Ik ben namelijk bang, dat als ik naar de DA ga met Aedon en hij moet een klysma krijgen zonder verdoving, dat er geen beginnen aan is. Hij is altijd erg gestresst bij de DA en voelt zich daarbovenop natuurlijk ook niet geweldig. Bij mij laat hij het tot nu toe allemaal nog toe, maar wel op zijn tempo en omdat we een goede vertrouwensband hebben. "

Misschien krijg je het wel mee, de microlax kan je zelf kopen, water werkt ook goed trouwens, maar niet bij versteende drollen, daar moet je dan mee oppassen anders zit je hond straks nog voller.

Faro kreeg daar geen verdoving voor, het een een tuut in zijn bibs steken en langzaam leegspuiten, de microlax mag wel snel, dat is maar een heel klein tubetje.

Als je temperatuur kan meten en met je vinger daar mag, dan lukt je dat zelf ook wel.

Ik snap hoe vervelend het is om met een bange hond naar de dokter te gaan, ik heb er zelf nu 1.

Maar de dikke buik mag echt niet te lang duren, als er lucht in zit, dan werkt de massage ook, alleen de techniek is wat anders, want van lucht kunnen ze ook een dikke buik hebben, Faro had dat heel erg.

Dan masseer je van de ribben naar de achterkant, je voelt de lucht verplaatsen.

Maar het mag geen pijn doen..

 

Wat er gebeurd bij verstopping is de de ontlasting soort aan het gisten is, en dan ontstaat er veel lucht.

Een klysma bij de dierenarts is zo gezet, hoogstwaarschijnlijk proberen ze eerst microlax, dat kan je zelf dan beter doen.

Microlax is inspuiten, even laten trekken als je hond dat vol houd, en dan als een speer naar een poepplek.

De beschijving is duidelijk.

Als je hond gaat braken dan moet je echt naar de dierenarts, dan moet die klysma echt, want dan gaan ze ontlasting braken, omdat het niet meer afgevoerd word.

Ik ga heel hard voor je duimen.

 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Zo meteen reageer ik uitgebreider, maar ik wilde nog wel laten weten dat we om 17:45 bij de DA zitten voor een spoedconsult. Ik heb nog 1x gevoeld en ik denk niet dat hij dit zelf eruit kan krijgen

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Zo meteen reageer ik uitgebreider, maar ik wilde nog wel laten weten dat we om 17:45 bij de DA zitten voor een spoedconsult. Ik heb nog 1x gevoeld en ik denk niet dat hij dit zelf eruit kan krijgen "

Oh meid, ik was l een beetje bezorgt, maar dat komt door mijn eigen ervaring, verstopping word zo onderschat..

Ik hou het in de gaten, hoop dat een klysma helpt, misschien een echo??

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ruim een jaar geleden hadden wij een probleem met Pepijn.  Hij had zand in zijn buik en was erg onrustig.
Twee maal (weekend + nacht) bij de dierenarts geweest. De tweede keer kregen wij een grote (!) fles laxeermiddel mee, waar hij een klein beetje van zou moeten hebben (en waarom dan zo'n grote fles??) en inderdaad een microlaxje.
Aan het eind van het onderzoek toucheerde de dierenarts nog even, toen kwam er al ontlasting mee. Ik gauw naar buiten, daar poepte hij heel veel zand uit.  Geen laxeermiddel meer nodig gehad. Zonde van de fles.
Hopelijk helpt jouw handeling ook zo. "

De grote fles is heel wat anders dan microlax, het zijn 2 verschillende soorten klysma's, de grote fles kan diep ingebracht worden en geeft veel minder buikpijn en zorgt beter dat de ontlasting dunner word.

Microlax doet dat maar een beetje en geeft enorme drang om te poepen met de buikpijn die daar bij hoort.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik zit hier echt wel bezorgt te zijn nu...ik hoop dat alles goed komt, ik duim duim duim....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Je kunt iets meer olijf olie proberen of vlees in grotere stukjes gehakt voor mensen. Dus alleen het vlees. Bij de DA krijg je een laxeer middeltje en bij dag 3 vraag ik erom tegenwoordig na een incidentje met mijn kat.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Wat is het idee achter orgaanvlees trouwens? Want dat is voor het ijzergehalte zover ik weet.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy heeft Juveniele Cellulitis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^