Hondje 6 maanden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanaDana

Hi allemaal,

mijn hondje boomer, (Shih zu en Maltezer) doet het echt super goed. Ze is heel lief en eindelijk zindelijk (ze is 6 maanden) maar toch even een vraagje. Overal lees ik dat honden van die leeftijd wel 6 uur kunnen zonder te moeten plassen, maar ons hondje moet echt wel om de drie, drie en een half uur een plasje doen. Dit is alleen overdag, in de avond en in de nacht houdt ze het altijd langer vol (wel 7 uur) Is dit normaal? Gaat ze vanzelf langer dr plas ophouden? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nou dat is een beetje onzin hoor. Ten eerste is elke hond anders, verder mag je al blij zijn als je hond t rond die leeftijd t een uur of vier kan ophouden en verder kijk gewoon naar jouw hond. Als er maar vooruitgang in zit. Jouw hond is compleet normaal.

 

T kan ook nog dat ze binnenkort loops wordt, dan wil ze waarschijnlijk vaker plassen.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Eens met Kees. Elk individu is anders, dat is bij honden net zo. Jake is ook 6 maanden en is zondag voor het eerst een uur alleen thuis geweest. Kijk gewoon naar je hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Woh, geweldig op deze leeftijd om de drie uur op de dag en snachts wat langer, ....je hondje houdt het keurig al lang op hoor...geen zorgen maken...hier in de ochtend ook twee tot drie x....en smiddags ook, met een lange wandeling meerderen plassen...je hondje van zes maanden doet het goed..te lang ophouden op de dag is ook niet goed, snachts slapen ze dat is anders...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hier een soortgelijk hondje. Ook ik kan je vertellen dat dit normaal is.  je kan gewoon gaan als ze aangeeft dat ze moet. Fijn dat ze al zindelijk is. Bij kleine hondjes duurt dat altijd langer dan bij grote honden, en ze kan zich ook best nog eens vergissen, ook dat is normaal.

En mijn hondje, opeens realiseerde ik me, oei wat houdt ze het lang op. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zes uur overdag de plas ophouden vind ik wel wat lang hoor, zelfs  ook voor een volwassen hond.  

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ik vind 3 a 4 uur voor overdag  ook prima.  Bacchus hoeft het niet langer  op te houden. Ik ga iedere  4 uur  met hem uit. Zelf ga je toch ook vaker op de dag plassen .

Als hij het snachts droog houdt is dat met 6mnd heel netjes

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Oeps dubbel

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Eens met Odette, mijn hond gaat overdag ook om de 4 uur uit en heeft dan altijd wat te plassen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Klein hondje, klein blaasje of terwijl jong leven en veel energie.  Je kind van onder 6 laat je ook niet 6 uur alleen thuis? Je hond is dus nog veels te jong voor die fratsen. Kan je het niet bolwerken? Uitlaatdienst 2 keer per week.

Volgende forumvraag: Pup uitlaten een dagtaak ..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^