Pup uitlaten een dagtaak ..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dromertje Dromertje

honden foto van Dromertje

Hoi, 

Ik ben nieuw hier, en op zoek naar informatie, ervaringen, tips etc. .. :)

Sinds 2 weken hebben wij een bull terriër van nu 9 weken oud in huis. Tot nu toe is het buiten lopen met hem een hele onderneming .. met heel veel moeite en veel snoepjes loopt hij telkens maar een paar stappen en dan blijft hij weer staan met z'n staart tussen de benen. 

Als we met de kinderen in de auto gaan, uitstappen bij een stuk strand, rent hij meteen mee en is er niks aan de hand, het is echt van huis-naar buiten (van de oprit af, zeg maar) toe. Na 3 a 4 huizen heeft hij door dat we niet teruggaan naar huis, en dan loopt hij verder de hele weg gewoon netjes mee .. 

Hebben jullie hier ervaring mee? We snappen dat hij het allemaal eng vindt en moet leren, maar we zijn wel van die 'roze wolk' afgedonderd, zeg maar .. frown

Geduld, geduld, geduld ... I knowwww! Het gaat vaak goed hoor, en we zijn erg blij met hem, begrijp me niet verkeerd! Een puppy opvoeden is lastig, dat weet ik.. ik ben gewoon op zoek naar lotgenoten winkhp-shiny

Bedankt alvast!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

met een pup van 9 weken hoef je niet te wandelen daar zijn ze nog veel te jong voor gewoon naar buiten om te poepen en plassen en weer terug is ruim voldoende

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ja dat is heel normaal hoor, kan een paar weken duren.

Pas op met te veel op t strand lopen. Hard zand is geen probleem maar mul zand is niet goed voor de gewrichten als je dat dagelijks doet.

 

Geniet van je pup!

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Thuis is zijn veilige haven, buiten is alles nog spannend. Zoals je zelf aangeeft: geduld! Hij gaat vanzelf doorhebben dat hij na een wandeling vanzelf weer thuis komt, vaak zetten ze de laatste meters dan nog even een sprint in om sneller thuis te komen. 

Veel plezier met samen de wereld te ontdekken! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Elke pup heeft dat in het begin. Alles is nieuw, veel indrukken en geluiden. Gewoon geduldig verder gaan. En wat Liz zegt niet over wandelen.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Wat leuk een Bull Terriër pup hp-shiny.

Voor een pup is het vrij normaal dat ze in het begin alles wat spannend vinden.

En niet te snel van die roze wolk afdonderen, je zult nog wel meer momenten tegenkomen dat je denk, waar zijn we aan begonnen hp-angel. Het is ook bepaald niet het makkelijkste ras wat jullie hebben gekozen, wel het leukste ras overigens tongue-out

Is het jullie eerste bull? Eerste keer een pup?

Ik probeerde het altijd een paar keer met leuk doen en koekjes, werkte dat niet, dan tilde ik ze gewoon een stukje op en zette ze een endje verder weer neer. 

Wij hebben er nu weer eentje van ruim 1,5 jaar, die wil heel vaak helemaal niet wandelen, gaat liggen of zitten of trekt richting huis. Zo was onze vorige reu ook. De teefjes daarentegen waren enthousiaste wandelaars, waar ze ook liepen, maakte niet uit. Maar beide reuen houden/hielden van afwisseling, strand is altijd leuk, het bos ook redelijk, maar ook niet alle dagen en niet steeds hetzelfde bospaadje hp-angel 

 

Ik wens jullie in ieder geval heel veel plezier en geluk met jullie maatje. En ik zou heel graag foto's zien hp-smile

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Elke pup heeft dat in het begin. Alles is nieuw, veel indrukken en geluiden. Gewoon geduldig verder gaan. En wat Liz zegt niet over wandelen. "

Ik heb het nooit met mijn herders dus dat klopt niet wat je zegt. Die springen vanaf 7 weken al overal opaf.

Ivm wonen aan een straat til ik de pup op tot aan het gras, daar zet ik hem zonder lijn neer en blijf dan staan, laat de pup lekker om me heen scharrelen.

Na een paar dagen loop ik een stukje vanaf dat gras en omdat er geen lijn aan zit moet de pup wel zelf achter je aan lopen. trekken aan de lijn werkt namelijk meestal juist niet en omdat je in de buurt blijft want lijn, leert de pup dat je toch wel op die afstand blijft.

Wat vaak ook helpt als hij echt niet wil lopen is een andere hond laten meelopen. 

Ik ken het ras vrij goed en weet dat het wel een ras is wat nog al een eigen mening heeft en zich moeilijk laat omkopen. 

Als het veilig kan zou ik dus zonder lijn uit de buurt van het huis gaan lopen. De rest komt vanzelf. Een gezonde pup gaat op een gegeven moment vanzelf op onderzoek uit en graag mee met de baas.

wat je beschrijft is niet heel vreemd voor een pup van die leeftijd.

Het strand ivm andere honden die vaak niet vriendelijk zijn of je pup ondersteboven lopen zou ik zelf niet doen maar op die leeftijd nog in een veiliger gebied gaan lopen maar goed ik weet natuurlijk niet wat je tegenkomt waar je loopt dat is alleen mijn ervaring. Het bos zoek ik namelijk ook pas op als ze een maand of 4 zijn om die zelfde reden.

honden page profiel Dromertje Dromertje

honden foto van Dromertje

" Wat leuk een Bull Terriër pup .
Voor een pup is het vrij normaal dat ze in het begin alles wat spannend vinden.
En niet te snel van die roze wolk afdonderen, je zult nog wel meer momenten tegenkomen dat je denk, waar zijn we aan begonnen . Het is ook bepaald niet het makkelijkste ras wat jullie hebben gekozen, wel het leukste ras overigens 
Is het jullie eerste bull? Eerste keer een pup?
Ik probeerde het altijd een paar keer met leuk doen en koekjes, werkte dat niet, dan tilde ik ze gewoon een stukje op en zette ze een endje verder weer neer. 
Wij hebben er nu weer eentje van ruim 1,5 jaar, die wil heel vaak helemaal niet wandelen, gaat liggen of zitten of trekt richting huis. Zo was onze vorige reu ook. De teefjes daarentegen waren enthousiaste wandelaars, waar ze ook liepen, maakte niet uit. Maar beide reuen houden/hielden van afwisseling, strand is altijd leuk, het bos ook redelijk, maar ook niet alle dagen en niet steeds hetzelfde bospaadje  
 
Ik wens jullie in ieder geval heel veel plezier en geluk met jullie maatje. En ik zou heel graag foto's zien  "

Superleuk, aan je profielfoto te zien ook een BT liefhebber! laughing Ja, het is onze eerste pup en dus ook eerste Bull Terriër. Manlief wilde alleen een hond, als het maar een Bull Terriër was .. hp-shiny

We hebben ons heel goed ingelezen over het ras, dus we wisten wel al dat het niet de makkelijkste honden zijn hihi innocent .. we vroegen ons gewoon af of het niet gewoon aan ons lag, dat hij niet wil lopen. Zo te lezen volkomen normaal haha .. 

Bedankt voor je reactie! (foto wil ik wel bijvoegen, maar ik krijg steeds een foutmelding .. ) 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Leuk een bull!! Hier ook 1. Dit is nog maar het begin cool 9 weken is nog best jong, komt vanzelf goed. Veel pups verlaten liever niet de omgeving die ze het beste kennen.  

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Superleuk, aan je profielfoto te zien ook een BT liefhebber!  Ja, het is onze eerste pup en dus ook eerste Bull Terriër. Manlief wilde alleen een hond, als het maar een Bull Terriër was .. 
We hebben ons heel goed ingelezen over het ras, dus we wisten wel al dat het niet de makkelijkste honden zijn hihi  .. we vroegen ons gewoon af of het niet gewoon aan ons lag, dat hij niet wil lopen. Zo te lezen volkomen normaal haha .. 
Bedankt voor je reactie! (foto wil ik wel bijvoegen, maar ik krijg steeds een foutmelding .. )  "

Jaaaaa, een enorme Bull Terriërliefhebber hp-smile

Teuntje, de bull op mijn profielfoto, is onze 5e Bull Terriër. 

Voor ons nooit meer een ander ras. Als je kan omgaan met het eigenwijze karakter en gewoon accepteert dat ze niet altijd doen wat jij wilt of verwacht, vooral dit gedrag ook kan waarderen en de lol ervan inziet, dan heb je een geweldige hond, een maatje voor het leven. En natuurlijk moet je consequent zijn, maar onze ervaring is dat je af en toe de teugels ook gewoon moet laten vieren om het voor beide niet te moeilijk te maken en het vooral leuk te houden.

Ze maken echt alle dagen tot een feestje hp-shiny

 

Wat voor foutmelding krijg je bij het plaatsen van de foto's?

Je zet ze wel eerst in je profiel? Of probeer je ze gelijk in dit topic te zetten? Dat lukt mij ook nooit.

Maar in je profiel, als je naar foto's gaat, heb je aan de rechterkant een soort linkje (sleep een foto of klik hier) wat je aan kan klikken om foto's te downloaden.  

Maar ik zie dat het een tricolor reutje is. Toch zie ik graag nog veel meer foto's hp-heart

 

     

honden page profiel Luka & RuskaLuka & Ruska

honden foto van Luka & Ruska

als je de pup mee naar buiten wilt nemen wat ik goed snap stel ik voor om je pup gewoon lekker te dragen hp-shiny heb ik ook met die van mij gedaan tot ze te zwaar/groot voor me werd en heb er niet alleen ontzettend van genoten, maar op die manier is het ook veiliger voor de pup om ziektes te voorkomen waar ze nog niet volledig tegen ge'ent zijn, en je kan de situaties beter onder controle houden. (bijv. ik heb mijn pup al vroeg mee genomen naar stal om haar te laten wennen aan paarden, en kon door haar in mijn armen te houden er voor zorgen dat zij zich veilig voelde en dat de paarden niet op haar konden trappen, en dat ze ze niet in de neus kon happen). Stukjes lopen is geen probleem, maar als ze niet meer willen gewoon weer dragen. Hou het kort voor nu aangezien ze een hele hoop prikkels te verwerken krijgen van de buitenwereld en hun nieuwe huisje met hun nieuwe baasjes <3 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^