Ik zie door de ‘brokken’ de juiste brok niet meer!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lisalisa

Help! Ik zie door de bomen het bos niet meer.. Zo onwijs veel brok aanbieders op de markt en ik kom er echt niet meer uit.

 

Onze Khira wordt deze week 1 jaar en nu willen wij gaan overstappen naar een volwassen brok. Tot nu toe heeft ze op aanraden van de stichting CaroCroc puppy Large Breed gekregen en hier deed ze het prima op. Toch lees ik regelmatig dat Carocroc geen fantastische brok is en dus wil ik me verder oriënteren zodat ik de goede overstap kan maken. Maar het is zóveel! Ik zie het echt niet meer... 

 

Vers vlees voeren is voor ons geen optie vanwege een aantal redenen. Verder vinden we de prijsklasse van CaroCroc wel heel prettig! Goedkoper mag altijd, maar iets duurder is ook geen probleem. Nu betalen we ongeveer €43,00 per 15kg en we willen best tot €50 gaan ongeveer voor zo’n hoeveelheid. Nogmaals, het is ongeveer. Stel er is een fantastische brok voor net iets meer is dat ook een optie! We willen tenslotte goed voer voor haar. 

Kunnen jullie mij toevallig helpen in de zoektocht? Wat geef je bijvoorbeeld zelf en hoe bevalt dit? Voerwijzer is heel fijn, maar zegt me toch niet zo heel veel. Ook daar wordt je namelijk overspoelt met informatie haha! 

dankjewel alvast 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Regel 1, De goede brok is de brok waar je hond het goed op doet, en wat hij of zij graag eet.

Wat voor de een super is is voor de ander een not done. 

Kijk eens op voerwijzer.nl, de site voor de informatie over goede honden brokken,

Veel plezier in het verdiepen in honden voeding, enne een waarschuwing, wordt er niet overspannen van, laughing

 

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Een goede brok die ongeveer in die prijsklasse valt is Dog lovers gold. Goede website ook, je kan ze ook vragen stellen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

2 van mijn honden krijgen ook carocroc en doen t daar prima op. Je kunt ook eerst gewoon overstappen. Bevalt t niet dan kun je altijd nog verder zoeken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ik geef nu Jarco kip adult medium. Hij kauwt er op, het is makkelijk afwegen...... meneer was een beetje fatsig bij aankomst tongue-out Er zit in wat hij nodig heeft. Hij vreet niet van de straat, geen kakka opscheppen en graast geen dikke grassprieten ect. Jarco doet nu wel echt een gooi naar de top brok dus over een tijdje zien we wel weer hp-wink Supermarkt brok niet doen, mag wel een keer maar alles moet daar voor 2c inkoop.

 

Kijk iig naar een brok die lokaal ook dichtbij jou in de dierenwinkel verkrijgbaar is. Levering laat het soms wel eens afweten.

 

 

 

 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Ik ben een voorstander om so wie so naar een maand of 3 te rolleren op de brok waar de hond het goed op doet. Zo voorkom je ook dat 'wat er niet goed is aan een brok' word gecomposeerd door het andere merk . Bij elke brok kan je wel iets vinden wat 'beter' zou kunnen. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" Ik ben een voorstander om so wie so naar een maand of 3 te rolleren op de brok waar de hond het goed op doet. Zo voorkom je ook dat 'wat er niet goed is aan een brok' word gecomposeerd door het andere merk . Bij elke brok kan je wel iets vinden wat 'beter' zou kunnen.  "

Mijn honden moeten echt beide 2 weken wennen aan nieuwe brokken. Als ik ze om de 3 maanden van brok zou verwisselen hebben ze echt constant hun maag van slag. Een hond moet er wel tegen kunnen denk ik.. ben wel voorstander om te wisselen van smaken met hetzelfde merk brok.

 

Profine vind ik opzich wel een goede brok. Zag net 15 KG voor 42 euro (moet je soms wel goed zoeken maar dat is het denk ik waard). 

 

En inderdaad een brok is goed als jou hond het er goed op doet! Ik vind het zelf alleen wel belangrijk dat een hond ook echt wat aan zijn brokken heeft. Dat er bijv. meer vlees in zit dan granen ect.

honden page profiel lisalisa

" Een goede brok die ongeveer in die prijsklasse valt is Dog lovers gold. Goede website ook, je kan ze ook vragen stellen. "

Aah klinkt goed! Zag ik al vaker voorbijkomen inderdaad. Ik ga eens kijken ! Dankjewel

honden page profiel lisalisa

" 2 van mijn honden krijgen ook carocroc en doen t daar prima op. Je kunt ook eerst gewoon overstappen. Bevalt t niet dan kun je altijd nog verder zoeken. "

Jaa dat is zeker zo! Mochten we er deze week niet uitkomen doen we dit zeker, maar liever in 1 keer goed overstappen natuurlijk! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees


 
En inderdaad een brok is goed als jou hond het er goed op doet! Ik vind het zelf alleen wel belangrijk dat een hond ook echt wat aan zijn brokken heeft. Dat er bijv. meer vlees in zit dan granen ect. "

Dat is ook per hond verschillend, lang niet alle honden doen t goed op veel eiwitten.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Mijn honden moeten echt beide 2 weken wennen aan nieuwe brokken. Als ik ze om de 3 maanden van brok zou verwisselen hebben ze echt constant hun maag van slag. Een hond moet er wel tegen kunnen denk ik.. ben wel voorstander om te wisselen van smaken met hetzelfde merk brok.
 
Profine vind ik opzich wel een goede brok. Zag net 15 KG voor 42 euro (moet je soms wel goed zoeken maar dat is het denk ik waard). 
 
En inderdaad een brok is goed als jou hond het er goed op doet! Ik vind het zelf alleen wel belangrijk dat een hond ook echt wat aan zijn brokken heeft. Dat er bijv. meer vlees in zit dan granen ect. "

Bedoelde ook niet 'elke keer een ander merk' maar een merken waarvan je het weet dat ze daar goed op doet  meer ''roteren'.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Hier goede ervaringen met Doglovers gold, Taste of the wild en Wolf of wilderness 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wolf of the wilderness en Wolfsblut gaan hier ook goed. 

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Hier Acana, zijn we mee begonnen omdat het een heel goede score kreeg op Voerwijzer en onze hond doet het er heel goed op. Ze is ook allergisch aan kip én een moeilijke eter, dus handig voor ons dat Acana verschillende smaakjes heeft waar geen kip in zit. 

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

Hier Wolf of Wilderness, te koop bij Zooplus en Bitiba.  Aangezien ik een kleine hond heb, koop ik kleine zakken, altijd het 'probeerpakket'.  Daarin zit 5 x 1 kg van verschillende smaken. Op die manier wissel ik de smaken dus af en blijven de brokken vers.

Ik weet niet hoe groot jouw Kira is, maar misschien is dit voor jou ook iets. Aan de prijs zal het niet liggen.

624604_5.jpg

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik heb lang Dog Lovers Gold gegeven maar ik heb een tijd terug besloten om te gaan voor een in Nederland geproduceerde brok. Omdat de footprint van zo'n brok minder groot is en je meer zicht hebt op de regelgeving. En omdat ik niet zo gevoelig ben voor ronkende verpakkingen met wolven, natuur en hompen vlees. Niets ten nadele van de hier genoemde merken maar ook slechte goedkope brokken hebben inmiddels dit soort plaatjes. Daarnaast geef ik regelmatig vers vlees en groente. En ik kijk kritisch hoe mijn hond het erop doet. Goede ontlasting, stabiel gewicht, mooie vacht en geen stinkende bek. Als jouw hond het goed doet op CaroCroc zou ik dus niet perse gaan shoppen naar andere merken. O en merken wisselen dus zelf ook wel eens van samenstelling. Zo deden mijn honden het opeens niet meer zo goed op Dog Lovers Gold. Bleek de samenstelling opeens aangepast. Het is ook lastig hoor. Ik heb hier ook 2 voertonnen staan omdat ze het natuurlijk niet goed doen op dezelfde brok. Dus ik snap je zoektocht helemaal. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zie je nu door de brokken meer het juiste brokje? smile zo leuk, brokken vergelijken, uren kan je er mee bezig zijn.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb lang Dog Lovers Gold gegeven maar ik heb een tijd terug besloten om te gaan voor een in Nederland geproduceerde brok. Omdat de footprint van zo'n brok minder groot is en je meer zicht hebt op de regelgeving. En omdat ik niet zo gevoelig ben voor ronkende verpakkingen met wolven, natuur en hompen vlees. Niets ten nadele van de hier genoemde merken maar ook slechte goedkope brokken hebben inmiddels dit soort plaatjes. Daarnaast geef ik regelmatig vers vlees en groente. En ik kijk kritisch hoe mijn hond het erop doet. Goede ontlasting, stabiel gewicht, mooie vacht en geen stinkende bek. Als jouw hond het goed doet op CaroCroc zou ik dus niet perse gaan shoppen naar andere merken. O en merken wisselen dus zelf ook wel eens van samenstelling. Zo deden mijn honden het opeens niet meer zo goed op Dog Lovers Gold. Bleek de samenstelling opeens aangepast. Het is ook lastig hoor. Ik heb hier ook 2 voertonnen staan omdat ze het natuurlijk niet goed doen op dezelfde brok. Dus ik snap je zoektocht helemaal.  "

Ja dat probleem had ik met dlg ook. Ineens dunne poep na de nieuwe samenstelling.

honden page profiel lisalisa

" Hier Wolf of Wilderness, te koop bij Zooplus en Bitiba.  Aangezien ik een kleine hond heb, koop ik kleine zakken, altijd het 'probeerpakket'.  Daarin zit 5 x 1 kg van verschillende smaken. Op die manier wissel ik de smaken dus af en blijven de brokken vers.
Ik weet niet hoe groot jouw Kira is, maar misschien is dit voor jou ook iets. Aan de prijs zal het niet liggen. "

Aah wat fijn! Hier ben ik ook erg geïnteresseerd in! ???? Khira is ‘helaas’ wel een flinke hond van 34kg, dus zo’n kilozak is er erg snel doorheen haha! 

toch bedankt voor de tip! Wie weet als we het willen proberen.

honden page profiel lisalisa

" Ik heb lang Dog Lovers Gold gegeven maar ik heb een tijd terug besloten om te gaan voor een in Nederland geproduceerde brok. Omdat de footprint van zo'n brok minder groot is en je meer zicht hebt op de regelgeving. En omdat ik niet zo gevoelig ben voor ronkende verpakkingen met wolven, natuur en hompen vlees. Niets ten nadele van de hier genoemde merken maar ook slechte goedkope brokken hebben inmiddels dit soort plaatjes. Daarnaast geef ik regelmatig vers vlees en groente. En ik kijk kritisch hoe mijn hond het erop doet. Goede ontlasting, stabiel gewicht, mooie vacht en geen stinkende bek. Als jouw hond het goed doet op CaroCroc zou ik dus niet perse gaan shoppen naar andere merken. O en merken wisselen dus zelf ook wel eens van samenstelling. Zo deden mijn honden het opeens niet meer zo goed op Dog Lovers Gold. Bleek de samenstelling opeens aangepast. Het is ook lastig hoor. Ik heb hier ook 2 voertonnen staan omdat ze het natuurlijk niet goed doen op dezelfde brok. Dus ik snap je zoektocht helemaal.  "

Aah jeetje! Dankjewel voor je lange antwoord. Lastig hè, die zoektochten haha! We hebben nu ook een zak Caro Croc staan, dus ik denk dat we dat gewoon gaan proberen voor nu. En dan kijk ik hoe ze het erop doet en als het niet goed gaat, dan kan ik altijd kijken naar andere brokken die hier genoemd worden. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik heb vele graanvrije brokken geprobeerd; Acana, Orijen, Taste of the Wild, Wolfsblut., Dog Lovers Gold Fish, Purizon, Renske etc.

 

Nu een tussenstop met Wolf of Wilderness

 

Uiteindelijk ga ik terug naar Biofood Lam & Rijst brokken, waar mijn hondje het goed op doet.

honden page profiel RensRens

honden foto van Rens

Wij gebruiken brokken van Brit Care (Brit Care Junior Large Breed Lamb-Rice om precies te zijn) en Freddie eet dit met veel plezier dus ik denk dat hij het hier goed op doet.

Je leest inderdaad zoveel verschillende dingen en wij hebben eigenlijk voor dit merk gekozen, omdat dit verkrijgbaar is bij onze lokale dierenwinkel en hier betere voedingsstoffen inzitten dan de goedkopere merken die bij diezelfde winkel verkocht worden (online vind je deze brokken rond de € 50 voor 12kg)

Zoals eerder gezegd in dit draadje zou ik ook kijken naar welke merken er in je buurt worden verkocht want ken genoeg verhalen van mensen die dan via internet bestellen en het heel lang duurt voordat de brokken er zijn. Daarnaast steun ik ook liever de zelfstandige dierenwinkel maargoed dat is natuurlijk ieder voor zich.

 

Heeft iemand anders ook ervaring met Brit Care? Ik kom dit op voedingwijzer niet tegen en online zijn er eigenlijk niet heel veel reviews of iets dergelijks te vinden hierover wat me nu ik er zo over nadenk toch een beetje aan het denken zet surprisedtongue-out

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

ik krijg brokken mee van de fokker vind ik belangrijk om in het ieder geval de voeding nog even bekend te laten zijn

verder heb ik 3 favoriete brokken en ik heb die fabrikanten aangeschreven en van ieder een gratis proefverpakking gekregen per stuk genoeg voor een aantal puppymaaltijden van een merk kreeg ik zelfs een heus puppypakket met brok natvoer trainertjes snoep een speeltje en een knuffel terwijl zij niet met een puppypakket adverteren er zat ook een heel lief welkom thuis bordje bij

 

gewoon de fabrikanten aanschrijven dus

vermeld wel je dierenwinkel want daar sturen ze het naar toe

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Leuk Liz. Deze week ook informatie gevraagd over een hondenbrok. Ik vroeg een proefzakje van 1 soort zonder aardappel.. Kreeg een pond kluifjes en bijna een kilo brokjes. Voor een hondje van 6 kilo is dat best veel, mooi om even uit te proberen. Zo leuk is dat. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Bestel al een hele lange tijd op bol.com deze hondenvoer : https://bit.ly/3xwwiYy en het is echt een aanrader.
https://bit.ly/3vmWkeZ dit vind hij ook heerlijk van pedigree  "

 

Links gaan niet rechtstreeks naar bolcom!surprised

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nvt.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic is opgeschoond ivm reclame

honden page profiel HmakHmak

" ik krijg brokken mee van de fokker vind ik belangrijk om in het ieder geval de voeding nog even bekend te laten zijn
verder heb ik 3 favoriete brokken en ik heb die fabrikanten aangeschreven en van ieder een gratis proefverpakking gekregen per stuk genoeg voor een aantal puppymaaltijden van een merk kreeg ik zelfs een heus puppypakket met brok natvoer trainertjes snoep een speeltje en een knuffel terwijl zij niet met een puppypakket adverteren er zat ook een heel lief welkom thuis bordje bij
 
gewoon de fabrikanten aanschrijven dus
vermeld wel je dierenwinkel want daar sturen ze het naar toe "

Al zoekende naar puppypakketten kwam ik deze post tegen, en ik ben eigenlijk heel benieuwd naar welke fabrikanten je hebt benaderd (klinkt zo leuk, vooral die ene met speeltje en knuffel laughing). Ik heb al 23 jaar honden, maar puppypakketten heb ik eigenlijk nooit gehad dus ben nu voor mijn jongste pup eens aan het rondkijken! 

Volgende forumvraag: Hongergevoel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^