Blaffende en grommende passerende honden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisetteLisette

Hoi hoi,

Regelmatig als ik met onze hond aan het wandelen ben zijn er vaak dezelfde honden die anders reageren op onze hond. Ze beginnen te grommen of hard blaffen zodra ze in de buurt naderen van mij en onze hond. Waarop die van ons begint terug te blaffen en grommen. Ik vind dit heel vervelend gedrag.

Meestal al in de verte zie ik dat die eigenaar met de hond aankomt en probeer ik rustig te blijven en doe alsof er niks aan de hand is. Ik merk vaak al aan het gedrag van de eigenaar dat ze mij met hond zien aankomen en naar de overkant gaan lopen, of een andere weg inslaan/omkeren....

Ik heb wel eens met zo'n baasje gepraat. Bij die hond is het zo dat de baas erg ziek is geweest en waarschijnlijk soort beschermingsdrang is naar haar toe. het kan natuurlijk ook zo zijn dat onze hond wat dominant over kan komen naar andere honden toe. Het is een ongecastreerde reu. Loop wel eens met een kennis die ooit honden heeft gehad en die gaf aan dat onze hond wel vaak met een air rondloopt (gaf aan staart omhoog en 'staren' naar andere hond) Hij heeft het lang niet bij alle honden, maar toch wel een stuk of 3 hier in het dorp waar dit bij voorkomt.

Iemand tips en adviezen wat ik het beste kan doen als ik die bepaalde honden nader? Ik vind het n.l echt storend dat ik steeds twee niet matchende honden samen moet laten passeren als dit zo uitkomt.

Voor mij voelt dit best genant. Ik zie die mensen denken; "oh nee daar heb je haar weer met die hond die gromt en blaft naar ons" terwijl eigenlijk altijd de andere hond begint, en die van ons erop reageert. 

 

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Wat je kunt doen is je hond niet laten staren naar de andere hond. Ik heb mijn hond geleerd dat hij dan even schuin omhoog naar mij kijkt. Ook probeer ik niet te recht op een andere hond af te lopen zodat de spanning oploopt. Meestal komt het van twee kanten ook al begint de ander eerder met blaffen. 

honden page profiel LisetteLisette

Ik probeer onze hond dan ook met lekkers mijn aandacht te geven om hem zo af te leiden.

Hij blijft helaas erg gefocust op de andere hond. heb je daar evt tips voor.

Ook met een balletje geprobeerd waar hij dol op is. dat lukt soms eventjes....

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik begrijp dat de tussen liggende afstand te klein is ? Dat je naast elkaar elkaar moet passeren ? Draai dan om en ga een andere weg op, als dat lukt, of....probeer sardientjes te krijgen, dierenwinkel viswinkel of supermarkt, iedere hond is er dol op, in en plastic zakje en hou er maar een voor zijn neus als er geen ontkomen aan is en je elkaar moet passeren...je loopt al van te voren wat op eieren als je de tegenstander ziet, je hond voelt dat aan, probeer je houding te corrigeren, flinke pas en rechtop, de lijn niet te strak, maar zorg dat jij het aangeeft van...doorlopen....

honden page profiel BlondieBlondie

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nou wij hebben toevallig een herplaatser tongue-out Frontale botsing op een smal pad is echt een no go. Aan de lijn hebben we nog heel wat werk te verrichten.  Ligt niet aan die andere eigenaren op de mensen na die zeggen "laat de natuur het maar uitzoeken" 

 

Je kunt bv even waarschuwen als die van jou reageert? Reageert die van mij ook of is het een reutje? Als ze niet opzij gaan of doorlopen? Dan gebruik ik het moment om die van mij iets verder te helpen. Dat is heel kort even neus aan neus en dan doorlopen en afleiden. Voordat level matten bereikt wordt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Anouk een hond moet wel te houden zijn natuurlijk, een kleine mopshond of een hond van 75 kilo.....omdraaien zou ik dan doen als ik weet dat mijn hond erop reageerd of zo,n afstand creeren, maar nimmer neus aan neus...kleine hondjes kan je zo mee nemen aan de lijn maar grote honden is even wat anders....laughing   afstand creëren, en goed afleiden.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Anouk een hond moet wel te houden zijn natuurlijk, een kleine mopshond of een hond van 75 kilo.....omdraaien zou ik dan doen als ik weet dat mijn hond erop reageerd of zo,n afstand creeren, maar nimmer neus aan neus...kleine hondjes kan je zo mee nemen aan de lijn maar grote honden is even wat anders....   afstand creëren, en goed afleiden. "

Dit was een beagle haha, baasje snapte hem niet wink Zij ging naar binnen over het bruggetje in het losloop en ik moest eruit (klik lijn) waar sommige fl*kkers 70km naar huis scheuren.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Het kan dus zijn dat jouw hond staart, en daarom een reactie uitlokt bij die andere hond. Odin doet dit ook als ik niet ingrijp. Als je je eigen hond naar jou kunt laten kijken, zullen er al minder honden uitvallen. En bij de honden die wel uitvallen kun je mooi je eigen hond belonen 'goed genegeerd'. Neemt niet weg dat andere mensen ook hun hond naar hen kunnen laten kijken, maar je moet er nu eenmaal vanuit gaan dat 9/10 hondeneigenaren geen idee heeft waar die mee bezig is. 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Tja ik denk altijd maar zo. De andere honden en mensen die je tegenkomt kan je maar tot op bepaalde hoogte beïnvloeden. Mijn honden mogen gewoon niet staren/blijven kijken naar een andere hond, dat is namelijk het uitdagen tot een gevecht en logisch dat er op gereageerd word. 

lopen mensen met hond zo dicht op dat ik niet kan afleiden, dan draai ik om of neem een andere weg. 

Mijn hond hoeft ook niet te reageren als ze aangeblaft worden.

Dat gezegd hebbende, 1 van mijn 9 herders valt uit, niet omdat ze iets heeft meegemaakt of agressief is maar omdat ze geen inpulscontrole heeft (op scan hersenafwijking te zien) Ze reageerd dus altijd op alles heel heftig en druk en dat gedrag coriseren maakt het erger omdat ze niet snapt wat ze verkeerd doet en afleiden lukt niet al zet ik een pakwerker voor haar neus ze kan zich niet focussen op een ding dus valt dan alsnog uit naar iemand of iets. Dus ik loop door met een gekke hond aan de riem die ook nog in de lijn bijt en ik loop gewoon door alsof mn neus bloed. Nou ja tot ze perongeluk in m'n knie bijt dan. 

Sommige honden hebben net als mensen een afwijking, dat kan aangeboren zijn maar ook door trauma ontstaan, dat heb je niet in de hand. Het enigste wat je wel kunt doen is zorgen dat jouw hond niets uitlokt.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Voor mij voelt dit best genant. Ik zie die mensen denken; "oh nee daar heb je haar weer met die hond die gromt en blaft naar ons" terwijl eigenlijk altijd de andere hond begint, en die van ons erop reageert. 
 
  "

Je niet zo druk maken om wat andere mensen van je denken hp-smile

 

Gewoon afstand houden en anders oversteken/in een ruime boog eromheen. Eventueel trainen op het negeren van andere honden. Maar het is een illusie dat een hond (en zeker een ongecastreerde reu) iedere andere hond automatisch leuk vindt of moet vinden, want het is heel normaal dat een hond onbekende honden (=honden uit een andere roedel) niet automatisch accepteert. Wat veel mensen zien als "spelen" is dan ook vaak elkaars grenzen aftasten, echt spel gebeurt alleen met bekende honden. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Ik probeer onze hond dan ook met lekkers mijn aandacht te geven om hem zo af te leiden.
Hij blijft helaas erg gefocust op de andere hond. heb je daar evt tips voor.
Ook met een balletje geprobeerd waar hij dol op is. dat lukt soms eventjes....
  "

Ik leer mijn honden altijd het commando kijk eens. Dan kijken ze schuin op naar mij. Hiermee onderbreek je het staren. Het is echt geen probleem als honden even naar elkaar kijken het moet alleen geen staren worden. Mijn jonge reu vindt het ook fijn om iets in zijn bek te houden. Bijkomend voordeel is dat blaffen met een volle mond niet kan. Dus als we een andere jonge dominante reu moeten passeren geef ik hem iets om te dragen (bal of flostouw) en maak ik nog steeds een ruime bocht. En ook hier gaat het wel eens fout hoor. Zeker als de ander aan een flexlijn zit of wel blijft staren. Je kunt het maar voor een deel managen.

Volgende forumvraag: Lang harig of kort
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^